Bildirim
Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu (13. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Révo21
Arkadaslar kusumu yeni aldim alirken 40 gunluk erkek denildi bilen arkadaslardan ricam yardimci olurlarsa sevinirim sizce yasi nedir ve cinsiyeti nedir simdiden hepinize tesekkur ederim arkadaslar
yavru oldugu için cinsiyet konusması için erken. ev ortamını kafesin ortamını degistirmeyin 2-3 gün daha geçsin sonra dısarı salın ilk defa uçsun daha önce odada uçma şansı yoktu. ilk basta çarpacaktır camlara dolaplara vs dikkat .
-
aynı türden bir muhabbet kuşum vardı. maalesef 4-4,5 yıl baktıktan sonra yakın zamanda öldü :( şimdi görünce aklıma geldi... ama güzel türdür, sevimlidir, pamuğumsu, pısık ve çekingen bir tarzı olacak her zaman. hem sizden kopamaz hem de sizi çok sallamaz :) yani ne çok sık rahatsız eder ileride ne de siz onunla sürekli oyun oynayabilirsiniz. en azından benimki öyleydi. ben o kuşu 4-5 tane petshopa götürdüm 1 veterinere gördüm kuşun cinsiyetini 1 yaşında bile anlayamadılar :) bu cinsin erkeği dişisi çok belli olmuyor. hatta yanına dişi olduğu kanısına vararak erkek kuşta aldım ama hiç anlaşamadılar, ayrı kafeslerde besledim mecburen. -
quote:
Orijinalden alıntı: Tears0fDevil
aynı türden bir muhabbet kuşum vardı. maalesef 4-4,5 yıl baktıktan sonra yakın zamanda öldü :( şimdi görünce aklıma geldi... ama güzel türdür, sevimlidir, pamuğumsu, pısık ve çekingen bir tarzı olacak her zaman. hem sizden kopamaz hem de sizi çok sallamaz :) yani ne çok sık rahatsız eder ileride ne de siz onunla sürekli oyun oynayabilirsiniz. en azından benimki öyleydi. ben o kuşu 4-5 tane petshopa götürdüm 1 veterinere gördüm kuşun cinsiyetini 1 yaşında bile anlayamadılar :) bu cinsin erkeği dişisi çok belli olmuyor. hatta yanına dişi olduğu kanısına vararak erkek kuşta aldım ama hiç anlaşamadılar, ayrı kafeslerde besledim mecburen.
hocam bazı arkadaşlar hastalıklı oldugunu söylüyor eğitime dün başladım ilk geldiğinde cok urkekdı şimdi güzel cok korkmadan kaçıyor :) birde uçamıyor bıdık kosuyor zıplıyor :D
-
İyi günler dün bir muhabbet kusu aldım yavru dediler. Alırken tüyleri falan güzeldi ama bugün biraz kabarık duruyo ve gagasını gıcırdatıyo. Dıskısında sorun yok ötüyo ama tüyleri biraz kabarık gibi ilk deda kus besliyorym viraz tecrübesizim son iki resim dünden bide yavru erkek denildi alırken dogrumu acaba yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden tesekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhbtksm -- 8 Ekim 2015; 18:02:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yeni bir ortama alışması zaman alacak. Kabarması ondan.
Alın çizgilerinin belirginliği, simsiyah bir göz, gagada siyahlık ile yavru bir muhabbet olduğu doğrulanıyor. Hemde baya bir yavru. Resim aldatmıyor ise gagadaki siyahlık 2 aydan büyük değilim manasına geliyor.
Cere rengine göre de erkek bir muhabbet gibi ama burun deliklerinin etrafı beyaz gibi dişide olabilir. Uzman arkadaşlar cevaplayacaklardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 8 Ekim 2015; 18:49:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Persistent41
Bu kuşta yumurta varmı bide kuş ishalken bu şekilde dururmu kanatları ve kuyruğu düşmüş şekilde
Ayrıca bu kuşun dişinin türü nedir
tek resim gözüktügü için net degil ishal ise hafif türk kahvesi çay kasıgının yarısı kadar suyuna koyun ertesi gün yıkayın tabi içtiginden emin olun . ishali gidecektir. yumurta içinde yine dişi kuş hazırlık yapıyorsa yuvada vs geliyordur yumurta
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Arcanus66
Merhabalar bende yavru muhabbet kuşu aldım. Ortalama kaç aylık acaba birde cinsiyet belli mi şiuan yorum yapabilir misiniz.
5-6 aylıktan küçük erkeğe yatkın. %90 ilerde erkek olacaktır erkeğe yatkın. ayna filan olmsaın kafeste. kuşun tüyleri parlak canlı sağlıklı kuş maşalalh
-
MaşaAllah diyeyim ben de :) Eğitmek ve alıştırmak için geç kalmamışız değil mi. -
quote:
Orijinalden alıntı: Arcanus66
MaşaAllah diyeyim ben de :) Eğitmek ve alıştırmak için geç kalmamışız değil mi.
her yaşta eğitime müsaittir kuşlar. -
Teşekkürler hocam yardımcı olduğunuz için. -
-
@Révo21
Yavru daha belli olmaz altına bakman lazım iki tane kabarıklık varsa erkek :)
@Arcanus66
Kuşunuzu perdeye alıştırmayın koltuk başlarında dursun :)
quote:
Orijinalden alıntı: devilkingcry
@Révo21
Yavru daha belli olmaz altına bakman lazım iki tane kabarıklık varsa erkek :)
@Arcanus66
Kuşunuzu perdeye alıştırmayın koltuk başlarında dursun :)
hocam ortalama kaç aylık sizce ? -
Benim kus agzinda yem tutmaya basladi. Kusu aynanin karsisina biraktigim zaman yemi cikariyor.
Acaba baska bir kusu besleme icgudusu falan mi olustu ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
@Révo21
2-4 aylık gibi
quote:
Orijinalden alıntı: Beocan
Benim kus agzinda yem tutmaya basladi. Kusu aynanin karsisina biraktigim zaman yemi cikariyor.
Acaba baska bir kusu besleme icgudusu falan mi olustu ?
Aynada kendini görünce başka kuş sanıyor ve kur yapıyor sadece :) cok normal benim eski kuşumda çok sık yapardı bunu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X