Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.479
Cevap
37
Favori
84.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: devilkingcry

quote:

Orijinalden alıntı: Révo21

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

Arkadaslar kusumu yeni aldim alirken 40 gunluk erkek denildi bilen arkadaslardan ricam yardimci olurlarsa sevinirim sizce yasi nedir ve cinsiyeti nedir simdiden hepinize tesekkur ederim arkadaslar
    Muhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

Muhabbette çok uzman değilim ama bu kuş çekinik parçalı denen türden( renk, kısa ve renksiz kuyruk) ise bu türler genelde erkek oluyor ve erkekse ceresi pembe oluyor. Bu kuşta olduğu gibi.

Bu kuşların alın çizgisi olmuyor ve irisi 1 yıldan önce ortaya çıkmıyormuş.

Bu da yaş tahminini zorlaştırıyor.

Yaş ve cinsiyet tahminlerinizi bende merak ediyorum.

Çok kolay açın kafesi nasıl uçacak bi bakın :)

Nasil yani hocam ?

Eğer 40 günlükse uçamaz çarpar her yere tavana çarpıyorsa daha küçüktür :b

Hocam daha kafesin icinde ucamiyor zipliyor gibi carpiyor acmaya korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

Arkadaslar kusumu yeni aldim alirken 40 gunluk erkek denildi bilen arkadaslardan ricam yardimci olurlarsa sevinirim sizce yasi nedir ve cinsiyeti nedir simdiden hepinize tesekkur ederim arkadaslar
    Muhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

Muhabbette çok uzman değilim ama bu kuş çekinik parçalı denen türden( renk, kısa ve renksiz kuyruk) ise bu türler genelde erkek oluyor ve erkekse ceresi pembe oluyor. Bu kuşta olduğu gibi.

Bu kuşların alın çizgisi olmuyor ve irisi 1 yıldan önce ortaya çıkmıyormuş.

Bu da yaş tahminini zorlaştırıyor.

Yaş ve cinsiyet tahminlerinizi bende merak ediyorum.

Çok kolay açın kafesi nasıl uçacak bi bakın :)

Nasil yani hocam ?

Eğer 40 günlükse uçamaz çarpar her yere tavana çarpıyorsa daha küçüktür :b

Hocam daha kafesin icinde ucamiyor zipliyor gibi carpiyor acmaya korkuyorum

O zaman küçüktür ama elinize alışkınsa uçurun derim hazır pek uçamıyorken size çok alışır

• quote:

yavru oldugu için cinsiyet konusması için erken. ev ortamını kafesin ortamını degistirmeyin 2-3 gün daha geçsin sonra dısarı salın ilk defa uçsun daha önce odada uçma şansı yoktu. ilk basta çarpacaktır camlara dolaplara vs dikkat .

• aynı türden bir muhabbet kuşum vardı. maalesef 4-4,5 yıl baktıktan sonra yakın zamanda öldü :( şimdi görünce aklıma geldi... ama güzel türdür, sevimlidir, pamuğumsu, pısık ve çekingen bir tarzı olacak her zaman. hem sizden kopamaz hem de sizi çok sallamaz :) yani ne çok sık rahatsız eder ileride ne de siz onunla sürekli oyun oynayabilirsiniz. en azından benimki öyleydi. ben o kuşu 4-5 tane petshopa götürdüm 1 veterinere gördüm kuşun cinsiyetini 1 yaşında bile anlayamadılar :) bu cinsin erkeği dişisi çok belli olmuyor. hatta yanına dişi olduğu kanısına vararak erkek kuşta aldım ama hiç anlaşamadılar, ayrı kafeslerde besledim mecburen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tears0fDevil

aynı türden bir muhabbet kuşum vardı. maalesef 4-4,5 yıl baktıktan sonra yakın zamanda öldü :( şimdi görünce aklıma geldi... ama güzel türdür, sevimlidir, pamuğumsu, pısık ve çekingen bir tarzı olacak her zaman. hem sizden kopamaz hem de sizi çok sallamaz :) yani ne çok sık rahatsız eder ileride ne de siz onunla sürekli oyun oynayabilirsiniz. en azından benimki öyleydi. ben o kuşu 4-5 tane petshopa götürdüm 1 veterinere gördüm kuşun cinsiyetini 1 yaşında bile anlayamadılar :) bu cinsin erkeği dişisi çok belli olmuyor. hatta yanına dişi olduğu kanısına vararak erkek kuşta aldım ama hiç anlaşamadılar, ayrı kafeslerde besledim mecburen.

hocam bazı arkadaşlar hastalıklı oldugunu söylüyor eğitime dün başladım ilk geldiğinde cok urkekdı şimdi güzel cok korkmadan kaçıyor :) birde uçamıyor bıdık kosuyor zıplıyor :D

• İyi günler dün bir muhabbet kusu aldım yavru dediler. Alırken tüyleri falan güzeldi ama bugün biraz kabarık duruyo ve gagasını gıcırdatıyo. Dıskısında sorun yok ötüyo ama tüyleri biraz kabarık gibi ilk deda kus besliyorym viraz tecrübesizim son iki resim dünden bide yavru erkek denildi alırken dogrumu acaba yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhbtksm -- 8 Ekim 2015; 18:02:47 >

• Mhbtksm M kullanıcısına yanıt
    Yeni bir ortama alışması zaman alacak. Kabarması ondan.

Alın çizgilerinin belirginliği, simsiyah bir göz, gagada siyahlık ile yavru bir muhabbet olduğu doğrulanıyor. Hemde baya bir yavru. Resim aldatmıyor ise gagadaki siyahlık 2 aydan büyük değilim manasına geliyor.

Cere rengine göre de erkek bir muhabbet gibi ama burun deliklerinin etrafı beyaz gibi dişide olabilir. Uzman arkadaşlar cevaplayacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 8 Ekim 2015; 18:49:41 >
  • Bu kuşta yumurta varmı bide kuş ishalken bu şekilde dururmu kanatları ve kuyruğu düşmüş şekilde
    Ayrıca bu kuşun dişinin türü nedir
    Muhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persistent41 -- 10 Ekim 2015; 19:49:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Persistent41

Bu kuşta yumurta varmı bide kuş ishalken bu şekilde dururmu kanatları ve kuyruğu düşmüş şekilde
    Ayrıca bu kuşun dişinin türü nedir
    Muhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

tek resim gözüktügü için net degil ishal ise hafif türk kahvesi çay kasıgının yarısı kadar suyuna koyun ertesi gün yıkayın tabi içtiginden emin olun . ishali gidecektir. yumurta içinde yine dişi kuş hazırlık yapıyorsa yuvada vs geliyordur yumurta

• Merhabalar bende yavru muhabbet kuşu aldım. Ortalama kaç aylık acaba birde cinsiyet belli mi şiuan yorum yapabilir misiniz.

Muhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcanus66

Merhabalar bende yavru muhabbet kuşu aldım. Ortalama kaç aylık acaba birde cinsiyet belli mi şiuan yorum yapabilir misiniz.

Muhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

5-6 aylıktan küçük erkeğe yatkın. %90 ilerde erkek olacaktır erkeğe yatkın. ayna filan olmsaın kafeste. kuşun tüyleri parlak canlı sağlıklı kuş maşalalh

• MaşaAllah diyeyim ben de :) Eğitmek ve alıştırmak için geç kalmamışız değil mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcanus66

MaşaAllah diyeyim ben de :) Eğitmek ve alıştırmak için geç kalmamışız değil mi.

her yaşta eğitime müsaittir kuşlar.
  • Teşekkürler hocam yardımcı olduğunuz için.
  • Arkadaşlar bu kuşun cinsiyeti ve yaşı nedir acaba teşekkürler şimdiden

• @Révo21
    Yavru daha belli olmaz altına bakman lazım iki tane kabarıklık varsa erkek :)
    @Arcanus66
    Kuşunuzu perdeye alıştırmayın koltuk başlarında dursun :)

• quote:

@Révo21
    Yavru daha belli olmaz altına bakman lazım iki tane kabarıklık varsa erkek :)
    @Arcanus66
    Kuşunuzu perdeye alıştırmayın koltuk başlarında dursun :)

hocam ortalama kaç aylık sizce ?
  • Benim kus agzinda yem tutmaya basladi. Kusu aynanin karsisina biraktigim zaman yemi cikariyor.

Acaba baska bir kusu besleme icgudusu falan mi olustu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Révo21
    2-4 aylık gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Beocan

Benim kus agzinda yem tutmaya basladi. Kusu aynanin karsisina biraktigim zaman yemi cikariyor.

Acaba baska bir kusu besleme icgudusu falan mi olustu ?

Aynada kendini görünce başka kuş sanıyor ve kur yapıyor sadece :) cok normal benim eski kuşumda çok sık yapardı bunu

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.