Şimdi Ara

Muhabbet kuşum benden korkuyor:( (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
166
Cevap
11
Favori
213.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AnimalPro

normaldir düşünsene bir anda yeni bir yere götürüyorlar seni bir süre sonra alışacaktır ama fazla üstüne gitme korkabilir fazla uzaklaşma yabanileşebilir biraz özen isteyen bir iş oradan oraya çırpınmasının sebebide odada bir şey olabilir mesela tv gibi tv deki seslerden korkuyor olabilir.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler.

• Arkadaşlar muhabbet kuşlarının tırnakları kesiliyormuş. Bizde uzadığı için araştırdığımız şekilde kesmek istedik. keserken hayvan rahat durmadığından tırnak içinden gözüken damar dedikleri grimtrak yerin iğne ucu kadar dibinen kesmiş olduk. kanamayı pamuk vs. dudrdurduk ve kabuk tuttu. şuanda durumu iyi fakat tırnağı nekadar sürede uzar. tırnak uzaman süreleri nekadar oluyor

• quote:

normaldir düşünsene bir anda yeni bir yere götürüyorlar seni bir süre sonra alışacaktır ama fazla üstüne gitme korkabilir fazla uzaklaşma yabanileşebilir biraz özen isteyen bir iş oradan oraya çırpınmasının sebebide odada bir şey olabilir mesela tv gibi tv deki seslerden korkuyor olabilir.

Alıntıları Göster
    Merhaba benim de bir muhabbet kuşum var daha 2 gün önce geldi evimize sanırım 3 - 4 aylık felan bu kuşun alışması zor olurmu bide onu ilk gün parmağıma almak istedim hemen çıktı ama ertesi gün çıkmak istemedi kaçtı sürekli ve kafesten çıkmak istemiyor benim elime bazen çıkıyor bu seferde inmek istemiyor.En büyük sorunum kafesten hiç çıkmak istemiyor çıkartmaya çalıştığımda içeri geri kaçıyor bide ben bunu nasıl alıştırabilirim yani elimden yem yedirmeye çalışıyorum ısırıyor kafese elimi yaklaştırınca kızıyor ne yapmam lazım lütfen yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: xxyx

Merhaba benim de bir muhabbet kuşum var daha 2 gün önce geldi evimize sanırım 3 - 4 aylık felan bu kuşun alışması zor olurmu bide onu ilk gün parmağıma almak istedim hemen çıktı ama ertesi gün çıkmak istemedi kaçtı sürekli ve kafesten çıkmak istemiyor benim elime bazen çıkıyor bu seferde inmek istemiyor.En büyük sorunum kafesten hiç çıkmak istemiyor çıkartmaya çalıştığımda içeri geri kaçıyor bide ben bunu nasıl alıştırabilirim yani elimden yem yedirmeye çalışıyorum ısırıyor kafese elimi yaklaştırınca kızıyor ne yapmam lazım lütfen yardım

Alıntıları Göster
    s.a beyler
    yardım isitycem
    benim 1 yıllık kuşlarım var birsii erkek biri dişi aldıgım günden beri erkek kuş dişi kuştan dayak yiyo ve garip garip sesler çıkarıyo aglarmıs gibi sanki pisikolojisi bozuldu artık yani kuşun şuan kafesteki çubuklara korkusundan çıkamıyor yerde oturuyor dişi kuşta yukarda yani lütfen yardım edin erkek kuş beni cok sert ısırıyor ve dişiden iri ama dişiye bişey yapamıyor korkuyor neden yardım edin lütfen ya

• Öncelikle selam arkadaşlar! Benim "Limon" çok güzel sarı-yeşil bir kuş. Onu iki gün önce aldık. Aldığımızda parmağımızı ona yaklaştırdığımızda korkmayan, hatta yanına gelip oynayan tek kuştu. Onu aldığımızda, küçük kutuda çok uzun süre kaldı. 3-4 gibi aldığımız kuşu, ancak akşam 6'da kafese koyabildik. Ben her sabah okula gidip öğleden sonra 3'te geldiğim için, benden korkuyor sanırım. Ablamdan da korkuyor. Halbuki biz onunla neredeyse her zaman konuşuyoruz. Onu sevdiğimizi göstermek isterken o, dün ve bugün kafesten çıkacak yer arıyor. Kafesin dibine inip köşelerden çıkmaya çalışıyor. Kafese alışması için çıkarmadım. Bugün, elimi kafese sokup onu sevdim. Hiçbir şey yapmadı. Sonra, parmağıma konmasını sağladım ve onu kafesten çıkarttım. Diğer elimde yem vardı ve yemi yaklaştırınca yemeye başladı. Bir süre sonra omzuma da yem koydum ve parmağımla omzuma çıkarttım. Oradan da yedi. Boynumu sağa sola oynatıp onu çenem ve yanağımla sevdim. Öylece durgundu ve tedirgin gibi görünüyordu. Onu kafese koydum ama kapısını kapatmadım çıkmadı. Biraz konuştum ve parmağımla onu sevdim. Titriyordu. Daha sonra onu yine parmağımla dışarı çıkarttım fakat bu sefer uçmasını sağladım. İlk olarak aynanın arkasına düştü. Orada sıkışıp kaldı sandım ve aynayı tüm gücümle çektim (Komidin ile birleşikti ve baya ağırdı). Fakat yere düşmeyince yandan baktım ve prize konduğunu gördüm. Telaşlanıp elimi uzattım ve elime gelmesini sağlıyorken yere atladı. Yerde biraz gezindi. Sonra uçmaya başladı fakat perdeye kondu ve pençesi takıldı. Öylece baş aşağı durdu sonra onu oradan kurtardım. Tekrar uçtu ve yine perdeye kondu. Yine kurtardım. Fakat üçüncü konduğu yere keşke konmasaydı... Vitrinin camları ve tahtasının birleştiği yere kondu. Biraz yüksekteydi ve atlayacağı başka bir tünek ya da yakınlarda hiçbir şey yoktu. Mecburen avucumla onu tutmak zorunda kaldım (kötü etkilediğini ve hoşlanmadıklarını biliyorum). Titrediğini hissettim ve elimi ısırdı. Hemen kafesine koydum ve kapısını kapattım. Şu an biraz geç oldu ve durgun. Sanki şok geçirmiş gibi. Uyuyor ve bende buraya yazıyorum şuan. Sizce bana karşı olan güvenini yitirdi mi ve hala güvenini kazanmak için bir şansım var mı? Ayrıca onu çok korktuğu için bir daha dışarı salmaya korkuyorum. Sizce bir dahaki sefere ne zaman salmalıyım? Saldığımda ortam nasıl olmalı ve ne yapmalıyım? Şimdi ne ben ne de ablam elini yaklaştırdığında kaçıyor. Off çok üzgünüm...

Kuşum; erkek, yavru sayılır, uçabiliyor, sakin, ben konuşurken ağzını oynatıyor, biraz fazla yemleniyor.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarisBatuhanB. -- 19 Mart 2013; 18:39:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BarisBatuhanB.

Öncelikle selam arkadaşlar! Benim "Limon" çok güzel sarı-yeşil bir kuş. Onu iki gün önce aldık. Aldığımızda parmağımızı ona yaklaştırdığımızda korkmayan, hatta yanına gelip oynayan tek kuştu. Onu aldığımızda, küçük kutuda çok uzun süre kaldı. 3-4 gibi aldığımız kuşu, ancak akşam 6'da kafese koyabildik. Ben her sabah okula gidip öğleden sonra 3'te geldiğim için, benden korkuyor sanırım. Ablamdan da korkuyor. Halbuki biz onunla neredeyse her zaman konuşuyoruz. Onu sevdiğimizi göstermek isterken o, dün ve bugün kafesten çıkacak yer arıyor. Kafesin dibine inip köşelerden çıkmaya çalışıyor. Kafese alışması için çıkarmadım. Bugün, elimi kafese sokup onu sevdim. Hiçbir şey yapmadı. Sonra, parmağıma konmasını sağladım ve onu kafesten çıkarttım. Diğer elimde yem vardı ve yemi yaklaştırınca yemeye başladı. Bir süre sonra omzuma da yem koydum ve parmağımla omzuma çıkarttım. Oradan da yedi. Boynumu sağa sola oynatıp onu çenem ve yanağımla sevdim. Öylece durgundu ve tedirgin gibi görünüyordu. Onu kafese koydum ama kapısını kapatmadım çıkmadı. Biraz konuştum ve parmağımla onu sevdim. Titriyordu. Daha sonra onu yine parmağımla dışarı çıkarttım fakat bu sefer uçmasını sağladım. İlk olarak aynanın arkasına düştü. Orada sıkışıp kaldı sandım ve aynayı tüm gücümle çektim (Komidin ile birleşikti ve baya ağırdı). Fakat yere düşmeyince yandan baktım ve prize konduğunu gördüm. Telaşlanıp elimi uzattım ve elime gelmesini sağlıyorken yere atladı. Yerde biraz gezindi. Sonra uçmaya başladı fakat perdeye kondu ve pençesi takıldı. Öylece baş aşağı durdu sonra onu oradan kurtardım. Tekrar uçtu ve yine perdeye kondu. Yine kurtardım. Fakat üçüncü konduğu yere keşke konmasaydı... Vitrinin camları ve tahtasının birleştiği yere kondu. Biraz yüksekteydi ve atlayacağı başka bir tünek ya da yakınlarda hiçbir şey yoktu. Mecburen avucumla onu tutmak zorunda kaldım (kötü etkilediğini ve hoşlanmadıklarını biliyorum). Titrediğini hissettim ve elimi ısırdı. Hemen kafesine koydum ve kapısını kapattım. Şu an biraz geç oldu ve durgun. Sanki şok geçirmiş gibi. Uyuyor ve bende buraya yazıyorum şuan. Sizce bana karşı olan güvenini yitirdi mi ve hala güvenini kazanmak için bir şansım var mı? Ayrıca onu çok korktuğu için bir daha dışarı salmaya korkuyorum. Sizce bir dahaki sefere ne zaman salmalıyım? Saldığımda ortam nasıl olmalı ve ne yapmalıyım? Şimdi ne ben ne de ablam elini yaklaştırdığında kaçıyor. Off çok üzgünüm...

Kuşum; erkek, yavru sayılır, uçabiliyor, sakin, ben konuşurken ağzını oynatıyor, biraz fazla yemleniyor.

Ohoo sende amma abarttın muhabbet kuşları öyle kin besleyen canlılar değiller benim mubişim vardı aynı seninki gibi uçamıyodu kanadını kırılmıştı 4-5 aylık tı . sonra bir pazar sabahı kahvaltı yapıcaktık onunda kafesinin kapısı sürekli açık duruyodu bizde ellerimizi yıkadık tam gibiyoduk oda tam ayağımızın dibine gelmiş görmedik ezildi 1-2 dk can çekişti sonra ölmüştü ne üzülmüştüm 19 yaşında biri olmama rağmen o kadar üzüldüm sanki evladım öldü gibi . senin kuşuna gelince ilk defa kuşu gerçekten beslemek için almıssın gibi geldi bana :) bak sana şunu söyleyebilirim Limon u 1-2 gün kafeste tut uçmadan kafesin içinde sev onu parmağına alıştır ayna avize gibi şeylere alışırsa bidaha vazgeçirmen imkansıza yakın olur. Seni ne kadar severse sevsin sürekli avizeye konar aynanın önüne geçer arkadası var zanneder. Muhabbet kuşları çok değişik canlılar 7 senedir muhabbet kuşu besliyorum . Daha ilk günden parmağına gelip yemek yediyse sana olan güveni oldukça fazla demektir. Muhabbet kuşunu yavru aldıgın zaman seni annesi babası zannediyo öyle değişik canlılar :) . Sen dert etme al parmağına kafesin içinde parmağınla sev onu parmağına gelsin sonra yere koy tekrar al tekrar kafesin zeminine koy parmağa alıştır. Sonra bir odaya git omuzuna koy omuzunda kalsın uçarsa parmağına kolay gelicektir parmağına al tekrar omuzuna koy tehlikesiz bir ortamda tabiki . Gerçi benim kuş komando gibiydi uçamıyodu yere atladıgında perdeye ayaklarıyla tırmanıyodu ordan masanın üstüne atlıyodu ordan koltuga atlıyodu kafesine gidiyodu .Başka sorcak bişeyin olursa ben hep burdayım

• quote:

Orijinalden alıntı: doomcry1000

quote:

Orijinalden alıntı: BarisBatuhanB.

Öncelikle selam arkadaşlar! Benim "Limon" çok güzel sarı-yeşil bir kuş. Onu iki gün önce aldık. Aldığımızda parmağımızı ona yaklaştırdığımızda korkmayan, hatta yanına gelip oynayan tek kuştu. Onu aldığımızda, küçük kutuda çok uzun süre kaldı. 3-4 gibi aldığımız kuşu, ancak akşam 6'da kafese koyabildik. Ben her sabah okula gidip öğleden sonra 3'te geldiğim için, benden korkuyor sanırım. Ablamdan da korkuyor. Halbuki biz onunla neredeyse her zaman konuşuyoruz. Onu sevdiğimizi göstermek isterken o, dün ve bugün kafesten çıkacak yer arıyor. Kafesin dibine inip köşelerden çıkmaya çalışıyor. Kafese alışması için çıkarmadım. Bugün, elimi kafese sokup onu sevdim. Hiçbir şey yapmadı. Sonra, parmağıma konmasını sağladım ve onu kafesten çıkarttım. Diğer elimde yem vardı ve yemi yaklaştırınca yemeye başladı. Bir süre sonra omzuma da yem koydum ve parmağımla omzuma çıkarttım. Oradan da yedi. Boynumu sağa sola oynatıp onu çenem ve yanağımla sevdim. Öylece durgundu ve tedirgin gibi görünüyordu. Onu kafese koydum ama kapısını kapatmadım çıkmadı. Biraz konuştum ve parmağımla onu sevdim. Titriyordu. Daha sonra onu yine parmağımla dışarı çıkarttım fakat bu sefer uçmasını sağladım. İlk olarak aynanın arkasına düştü. Orada sıkışıp kaldı sandım ve aynayı tüm gücümle çektim (Komidin ile birleşikti ve baya ağırdı). Fakat yere düşmeyince yandan baktım ve prize konduğunu gördüm. Telaşlanıp elimi uzattım ve elime gelmesini sağlıyorken yere atladı. Yerde biraz gezindi. Sonra uçmaya başladı fakat perdeye kondu ve pençesi takıldı. Öylece baş aşağı durdu sonra onu oradan kurtardım. Tekrar uçtu ve yine perdeye kondu. Yine kurtardım. Fakat üçüncü konduğu yere keşke konmasaydı... Vitrinin camları ve tahtasının birleştiği yere kondu. Biraz yüksekteydi ve atlayacağı başka bir tünek ya da yakınlarda hiçbir şey yoktu. Mecburen avucumla onu tutmak zorunda kaldım (kötü etkilediğini ve hoşlanmadıklarını biliyorum). Titrediğini hissettim ve elimi ısırdı. Hemen kafesine koydum ve kapısını kapattım. Şu an biraz geç oldu ve durgun. Sanki şok geçirmiş gibi. Uyuyor ve bende buraya yazıyorum şuan. Sizce bana karşı olan güvenini yitirdi mi ve hala güvenini kazanmak için bir şansım var mı? Ayrıca onu çok korktuğu için bir daha dışarı salmaya korkuyorum. Sizce bir dahaki sefere ne zaman salmalıyım? Saldığımda ortam nasıl olmalı ve ne yapmalıyım? Şimdi ne ben ne de ablam elini yaklaştırdığında kaçıyor. Off çok üzgünüm...

Ohoo sende amma abarttın muhabbet kuşları öyle kin besleyen canlılar değiller benim mubişim vardı aynı seninki gibi uçamıyodu kanadını kırılmıştı 4-5 aylık tı . sonra bir pazar sabahı kahvaltı yapıcaktık onunda kafesinin kapısı sürekli açık duruyodu bizde ellerimizi yıkadık tam gibiyoduk oda tam ayağımızın dibine gelmiş görmedik ezildi 1-2 dk can çekişti sonra ölmüştü ne üzülmüştüm 19 yaşında biri olmama rağmen o kadar üzüldüm sanki evladım öldü gibi . senin kuşuna gelince ilk defa kuşu gerçekten beslemek için almıssın gibi geldi bana :) bak sana şunu söyleyebilirim Limon u 1-2 gün kafeste tut uçmadan kafesin içinde sev onu parmağına alıştır ayna avize gibi şeylere alışırsa bidaha vazgeçirmen imkansıza yakın olur. Seni ne kadar severse sevsin sürekli avizeye konar aynanın önüne geçer arkadası var zanneder. Muhabbet kuşları çok değişik canlılar 7 senedir muhabbet kuşu besliyorum . Daha ilk günden parmağına gelip yemek yediyse sana olan güveni oldukça fazla demektir. Muhabbet kuşunu yavru aldıgın zaman seni annesi babası zannediyo öyle değişik canlılar :) . Sen dert etme al parmağına kafesin içinde parmağınla sev onu parmağına gelsin sonra yere koy tekrar al tekrar kafesin zeminine koy parmağa alıştır. Sonra bir odaya git omuzuna koy omuzunda kalsın uçarsa parmağına kolay gelicektir parmağına al tekrar omuzuna koy tehlikesiz bir ortamda tabiki . Gerçi benim kuş komando gibiydi uçamıyodu yere atladıgında perdeye ayaklarıyla tırmanıyodu ordan masanın üstüne atlıyodu ordan koltuga atlıyodu kafesine gidiyodu .Başka sorcak bişeyin olursa ben hep burdayım

Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR BNM KUŞUM YAKLAŞIK 50 GÜNLÜK BENDE 6 gündür kalıyor kız arkdaaşım otobüsle getirdi orda bayağı korktu sanırım kutuda yaklaşış 5 saat kadar amaşuan neşesifln çok yerinde,adını öğrendi söylemeye çalışıyor hatta kıpır ve aşkım demeye çalışıyor bazen çıkartıyor hatta.Adına deli gibi tepki veriyor ne zaman seslensem mutlaka cevap veriyor.kafesim içinde elime tepki vermiyor ne korkuyor nede kaçıyor şımarıyor dışarı çıkarıyım diye ama parmagıma almaya kalktım mı gelmio beyfendi vidyodan bakabilrisiniz(birazdan ekleyeceğim) elimin altından geçiyor üstünden geçiyor ısırıyor ama yok parmagıma geldmio kafes dışındada tanımıo resmen bildiği bikaç yer var oraya gidiyor kalıyor sonra orda kafesi götürmesem gitmiyor hiç...bide sürekli bi ters dönmeler kafaesin altındakikısmı kaldırmalar fln normalmi bu yaptıkları?

• quote:

Orijinalden alıntı: a.hikmet

ARKADAŞLAR BNM KUŞUM YAKLAŞIK 50 GÜNLÜK BENDE 6 gündür kalıyor kız arkdaaşım otobüsle getirdi orda bayağı korktu sanırım kutuda yaklaşış 5 saat kadar amaşuan neşesifln çok yerinde,adını öğrendi söylemeye çalışıyor hatta kıpır ve aşkım demeye çalışıyor bazen çıkartıyor hatta.Adına deli gibi tepki veriyor ne zaman seslensem mutlaka cevap veriyor.kafesim içinde elime tepki vermiyor ne korkuyor nede kaçıyor şımarıyor dışarı çıkarıyım diye ama parmagıma almaya kalktım mı gelmio beyfendi vidyodan bakabilrisiniz(birazdan ekleyeceğim) elimin altından geçiyor üstünden geçiyor ısırıyor ama yok parmagıma geldmio kafes dışındada tanımıo resmen bildiği bikaç yer var oraya gidiyor kalıyor sonra orda kafesi götürmesem gitmiyor hiç...bide sürekli bi ters dönmeler kafaesin altındakikısmı kaldırmalar fln normalmi bu yaptıkları?

bilmediği yere göttür omuzuna koy ısrarla o kaçsın omuzuna koy o kaçsın omuzuna koy sonram omuzunda ona ağzından yiyecek ver sana alışsın iyice o bir kaç yere ömür boyu gider :)

• quote:

Orijinalden alıntı: doomcry1000

quote:

Orijinalden alıntı: a.hikmet

bilmediği yere göttür omuzuna koy ısrarla o kaçsın omuzuna koy o kaçsın omuzuna koy sonram omuzunda ona ağzından yiyecek ver sana alışsın iyice o bir kaç yere ömür boyu gider :)

Alıntıları Göster
    avcumla yakalayıpmı omzuma koyacağım elime gelmiyor henüz??

• Bende muhabbet kuşu almıştım 3 4 ay önce şimdi 5 6 aylık eğer yeni aldıysanız alışmaz.Onla biraz ilgilenin 1,5 2 hafta sonra kafesinden çıkarın size alışacaktır
  • millet kuş omuzuma gelsin felan ister benimki kafesten çıkar çıkmaz bana geliyor zaten ben bıktım yani o derece :D ayrıca kuşa hiç avucumdan yem yedirmedim aldığımızda 20gün kafesten hiç çıkarmadım onla kafesin dışında konuştum hep bazen salatalık kabuğu marul vb. veririm çok sever cips yediğini bile hatırlatırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkockoca

BENİM KUŞUM ERKEK AMA ARADAN 2 AY GEÇTİ FAKAT GENE AYNI ÜRKÜTMEDEN KAFESİN İÇİNDE SEVİYORUM ONU AMA DIŞARI ÇIKTIĞINDA BENDEN KAÇIYO 1 ADIM BİL E YAKLAŞŞTIRMIYO ÇOK ÜZÜLÜYORUM BENDE DİĞER KUŞLAR GİBİ OMUZUMDA GEÇSİN İSTİYORUM NAPABİLİRİM ZOR YAKALIYORUUZ ONU NABA BİLİRİM
    quote:

Orijinalden alıntı: *sweeneytodd*

Ya arkadaşlar kusura bakmayın çıkmak zorunda kaldığımdan anlatamadım.Öncelikle arkadaşın anlattığı gibi elinizi kafese koyduğunuzda ani hareketlerden kaçının kuş daha çok korkup panik yapacak.Birde kuşunuz yaşlı ise arkadaşımızın dediği gibi alışması zor ben genellikle elimi kafese sokup içinde baya bir bekletirim.Sonra usulca ona doğru yanaştırırım.Çok korkarsa elimi fazla yakınlaştırmam.Bunu birkaç gün devamlı yaparım. Daha sonra kuş buna alışacağından fazla bir tepki göstermez ilerki zamanlarda da arkadaşımızın dediği gibi kuş elinizi uzattığınız zaman kendi gelecektir.Kuşun sizden korkmadığını anladığınızda işaret parmağınızı ayaklarına doğru yanaştırıp parmağınıza çıkmasını sağlıyabilirsiniz. Bazı kuşlar çok inatçı olabiliyor.Bu ise zaman alır ve sabır ister.Böyle bir durumda ise kesinlikle "aman ben bunla uğraşamam, bu çok inatçı, beni sinir ediyor, bundan bişi çıkmaz. " gibi sözler sarf ederseniz istediğinizi elde edemezsiniz.Öncelikle sabır bunun sonunda ise istediğiniz gibi çok şirin bir kuşunuz olur.Umarım biraz olsun yardımcı olabildim sizlere..

Bakın Belki Dışlayabilirsiniz belki hoş karşılamazsınız ama tek çare yani kesin çözüm kanadını kes uçamasın sonra iki avucunu aç onu biraz fazla değil sadece biraz sıkıştır.Bunu birkaç gün tekrarla bak nasıl eline geliyor.Benimki sürekli ıssırıyordu yanına yaklaşılmıyordu şimdi ise bi parmağımdan öbür parmağıma ziplıyor..!

• BarisBatuhanB. B kullanıcısına yanıt
    kuş bir kaç günlükse henüz, hemen herşeyden korkar. etrafı tanımıyor, yeni bir yer ve yalnız. kuşu dışarı salmadan etrafı tanımasını sağlayamazsın ancak odada sanırım rahat konabileceği yerler yok yada fazla tanımadığı için çevresini konacağı yerden bile korkuyor olabilir. çünkü konacağı yerin güvenli olduğunu bilmiyor. kuşu dışarıya salmaya devam et bence, ne kadar çok dolaşırsa o kadar hızlı öğrenir çevresini. ancak kuşa zarar getirebilecek şeyleri odadan uzaklaştır yada farklı bir odaya koy. yani demek istediğim perdeye ayağının takılması, aynaya çarpması filan olağandır çünkü odayı tanımıyor. kuşu akşam saatlerinde sal. kafese dönmezse ışıkları kapatır eline alırsın. böylece karanlıkta fazla görmediği için korkması fazla olmayacaktır. kuşu ele alıştırmaya devam et yine zamanla sen istemesen bile eline kafana konmaya başlar zaten. odayı tanıdıkça özgüven sağlar zaten ve korkusu gider. kuş elindeyken yüksek sesle konuşma, gülme vs. elini fazla kımıldatma. hafif şekilde hareketler yap. kuş yavru ve erkekse konuşturma olasılığında fazla tabi. kuşla konuş sürekli ama sohbet edermiş gibi onu sevdiğini filan söyle. öğretmek istediğin şeyler varsa o kelimeleride tekrarla. alıştıkça korkusu kalmaz ve artık sesten, ani areketlerinden filan da eskisi gibi korkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanc58 -- 2 Ağustos 2013; 5:21:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: inanc58

kuş bir kaç günlükse henüz, hemen herşeyden korkar. etrafı tanımıyor, yeni bir yer ve yalnız. kuşu dışarı salmadan etrafı tanımasını sağlayamazsın ancak odada sanırım rahat konabileceği yerler yok yada fazla tanımadığı için çevresini konacağı yerden bile korkuyor olabilir. çünkü konacağı yerin güvenli olduğunu bilmiyor. kuşu dışarıya salmaya devam et bence, ne kadar çok dolaşırsa o kadar hızlı öğrenir çevresini. ancak kuşa zarar getirebilecek şeyleri odadan uzaklaştır yada farklı bir odaya koy. yani demek istediğim perdeye ayağının takılması, aynaya çarpması filan olağandır çünkü odayı tanımıyor. kuşu akşam saatlerinde sal. kafese dönmezse ışıkları kapatır eline alırsın. böylece karanlıkta fazla görmediği için korkması fazla olmayacaktır. kuşu ele alıştırmaya devam et yine zamanla sen istemesen bile eline kafana konmaya başlar zaten. odayı tanıdıkça özgüven sağlar zaten ve korkusu gider. kuş elindeyken yüksek sesle konuşma, gülme vs. elini fazla kımıldatma. hafif şekilde hareketler yap. kuş yavru ve erkekse konuşturma olasılığında fazla tabi. kuşla konuş sürekli ama sohbet edermiş gibi onu sevdiğini filan söyle. öğretmek istediğin şeyler varsa o kelimeleride tekrarla. alıştıkça korkusu kalmaz ve artık sesten, ani areketlerinden filan da eskisi gibi korkmaz.

katılıyorum benım kuş cin gibiydi 20 günlüktü saldım dışarı aynaya sert bi şekilde çarptı kanatları kırıldı ama sonra bir komandoya dönüştü perdeden kafesinie tırmanıyodu 5 aylıkken koltuklardan uçuyodu felan sonra öldü ne üzülmüştüm. kapıya anahtarı takar takmaz kafesinden çıkıyodu yanıma gelmek için o kadar seviyodu beni ama malesef annem sağolsun ezdi kuşu :) kuşta uçamıyo garibim pazar günü ailecek kahvaltı yapıcaktık banyoya elimi yıkamaya gittim oda sesimize geldi farketmedi annemde bastı üstüne cort diye bi ses duydum ne üzüldüm anlatamam insanın evladı gibi oluyo bazılarının 30tl diye hor gördüğü kuş :D buda yeni kuşum çekilen video 21 günlükken
    https://www.facebook.com/photo.php?v=3610401558308&set=vb.1821832351&type=3&theater

• quote:

Alıntıları Göster
    çok yüz verme seni kovar evden benim kuş benle güreşmeden duramaz biz ne yiyosak gelir mutfağa yer oda yer

• quote:

Alıntıları Göster
    Hiçbir şey okumadan direk benim uyguladığım yöntemi anlatacağım. Kuşum 25 günlükken aldım ve 4 gün geçti üzerinden, şu an elime geliyor ve öptürüyor, parmakla sevdiriyor. Belki yaptığım yanlış ama risk alıp 2. gün 1 saatliğine avucumla tutarak dışarıya çıkardım, bunu yapma sebebim çok korkuyordu ve çekiniyordu. Gerçekten büyük risk almıştım ama diğer günde aynı şeyi yaptım ve geçen günden daha uysaldı ve kendini sevdirmeye başlamıştı, hatta su içtiğini görmüyordum ama su içmeye başlamıştı. Valla daha yavru ve 4. günde baya alıştı. Çok mutluyum ama düşünmeden çok büyük riske girdim. Alıştı ama bütün güvenini de yitirebilirdi.

Not: Avuca alma durumu ele alıştırmış olabilir, bilemeyeceğim ama cidden bir sorun görmüyorum şu an çünkü benden kaçmıyor.

• Merhaba arkadaslar
    Ben 1 hafta önce 15 günlük bi kus aldım cok tatlı yesil renkli adı fıstık eve getirdikten 1 gün sonra dısarı cıksın biraz sevim diye elimle kafesinden aldım ucamıyoda daha kactı koltukların altına sonra üstüne gitmedim hic yine elime alıp koydum kafesine meger sevmiyolarmıs ellenmeyi ne bilim eski kusum sevdiriyodu simdi kus ben odaya girince bile kafeste cırpınıyo istemiyo arkasını dönüyo bi kac gündür hic bisey yapmadım uzaktan konusuyorum salonda sessiz bi yerde ama yinede benle arkadas olmuyo istemiyo beni napcam ben ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SailorM

Merhaba arkadaslar
    Ben 1 hafta önce 15 günlük bi kus aldım cok tatlı yesil renkli adı fıstık eve getirdikten 1 gün sonra dısarı cıksın biraz sevim diye elimle kafesinden aldım ucamıyoda daha kactı koltukların altına sonra üstüne gitmedim hic yine elime alıp koydum kafesine meger sevmiyolarmıs ellenmeyi ne bilim eski kusum sevdiriyodu simdi kus ben odaya girince bile kafeste cırpınıyo istemiyo arkasını dönüyo bi kac gündür hic bisey yapmadım uzaktan konusuyorum salonda sessiz bi yerde ama yinede benle arkadas olmuyo istemiyo beni napcam ben ?
    kuşum ne zaman bana alışacak hala kaçıyor koltuğun ayağına saklanıyo sanki görmüyorum

• quote:

Alıntıları Göster
    ya arkadaşlar benim kuşum paşa 2 - 2 bucuk aylık eve geleli1 hafta oluyor kafese elimi soktuğum an kafeste çırpınıyor ve ne zaman salmalıyım şimdi salsam olurmu ben 20 gün diye okumuştum ya lütfen yardım edin önceki kuşum maviş 2 haftada elime omuzuma konmaya başlamıştı paşaya elimden yem yemesini elime gelmesini ve omuzuma gelmesini nasıl sağlayabilirim tabi kuşumu aç bırakmadan elimdn yem yicek

• quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim kuşum ilk geldiği gün iyiydi ama şimdi benden korkuyor elımı uzatınca ısırmıyor, elıme cıkıyor ama çok sessiz hiç ötmüyor arada ötüyor oda şarkılara ilgileniyom felan ama asla uçmuyor elıme cıkınca kafesten dısarı dogru yavasca urkutmeden cıkartmaya calısıyom gerı gırıyor ıcerı sonra tekrarlyorum aynı hareketı cıkıyor kafesın ustune ınıyor geldiği günün 2. günü uçup omzuma konuyordu şimdi omzuma değil dolabın üstüne konuyor, suya katılan b vitamini aldım, gaga taşı aldım, yemını degıstırdım, ishal oldu, ıspanak marul haslanmıs papates yedırdım ishallikten kurtardım, sizden bir kaç ricam olucak?

1. bu kuş neden uçmuyor olabılır.?
    2. ötmesi için ne yapmalıyım?
    3. elimi uzatınca korkuyor korkmaması için ne yapmalıyım?
    4. kafesin içinde öyle sürekli bir yerde duruyor ne yapmalıyım hareketlenmesı için?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.