Şimdi Ara

Muhabbet kuşum benden uzaklaşmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kuş konusunda biraz tecrübem olsa da bu konuda yardımınızı rica ediyorum. 13-14 gün önce henüz uçamayan hatta düzgün oturamayan bir
    yavru çek aldım. Evladım gibiydi sürekli yanındaydım gece yanında bile uyuduğum oldu çünkü çok yavruydu ve çok seviyordum. Çok yavru olduğundan bana
    muhtaçtı avcumda uyurdu elimle beslerdim. Fakat son günlerde iyice kafesine ve ortama alıştı benden uzaklaşmaya başladı. Eskiden başını okşardım
    çok hoşuna gider uyuyakalırdı şimdi elimi uzatınca kaçmaya çalışıyor bu da beni tedirgin etmeye başladı. Sadece parmağımı uzatınca zorladığımda
    geliyor yoksa geri geri kaçıyor. Birçok yem aldım ödül yiyeceği vs. aldım onlara da aldırış etmiyor daldarı yediriyorum genelde. Bana iyice alış
    ması için ne yapmam lazım başka?
    Sürekli konuşuyorum dışarı çıkarıyorum ara sıra ama bana olan ilgisi bitti gibi sürekli gitmeye çalışıyor yanımdan başka şeyler dikkatini çekiyor
    eskiden böyle değildi...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşunuz Benden Kaçmaya Başladı

Muhabbet kuşları, sevgi dolu ve sosyal kuşlar olsa da bazen sahibinden uzaklaşabilirler. Bu durum, sahipler için endişe verici olabilir ve kuşun sağlığını ve esenliğini etkileyebilir.

Muhabbet Kuşunuzun Kaçmaya Başlamasının Nedenleri:

• Stres: Gürültü, kalabalık ortamlar veya diğer evcil hayvanlar muhabbet kuşlarınızda strese neden olabilir.
    • Yetersiz Beslenme: Muhabbet kuşları, sağlıklı kalmak için dengeli bir diyete ihtiyaç duyarlar. Besin eksiklikleri kuşunuzu huzursuz edebilir ve kaçmasına neden olabilir.
    • Bakım Eksikliği: Muhabbet kuşları düzenli temizlik ve bakım gerektirir. Bakım eksikliği kuşunuzu rahatsız edebilir ve kaçmasına yol açabilir.
    • Hastalık: Altta yatan bir hastalık, muhabbet kuşunuzun davranışını etkileyebilir ve kaçmasına neden olabilir.

Kaçan Muhabbet Kuşuna Nasıl Yardım Edebilirsiniz:

• Stres Kaynaklarını Ortadan Kaldırın: Kuşunuzun çevresindeki stres kaynaklarını belirleyin ve ortadan kaldırın.
    • Uygun Beslenme Sağlayın: Muhabbet kuşunuzun beslenme ihtiyaçlarını karşılayan dengeli bir diyet sağlayın.
    • Düzenli Bakım Yapın: Kuşunuzun kafesini ve aksesuarlarını düzenli olarak temizleyin.
    • Profesyonel Yardım Alın: Muhabbet kuşunuzun kaçmaya devam etmesi durumunda, altta yatan bir hastalık olup olmadığını kontrol etmek için veterinere götürün.

Muhabbet kuşunuzun neden kaçmaya başladığını belirleyerek ve uygun adımları atarak, kuşunuzun sağlığını ve esenliğini korumaya yardımcı olabilir ve aranızdaki bağı güçlendirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayvanı avucuna aldıysan, severken tüylerini rahatsız ettiysen senden uzaklaşabilir. Ya da kafesine ayna falan koyduysanız bu tarz problemler gözükebilir.
  • eski_nesil kullanıcısına yanıt
    Hocam evet birkaç kez avcuma aldım mecbur kalıp, peki öneriniz nedir?
  • thesScorpion kullanıcısına yanıt
    Muhabbet kuşunu bırakın sizi keşfetsin. Güvenini kaybettiğiniz canlının güvenini kazanmak için ne kadar üstüne giderseniz o kadar korkutursunuz. Öncelikle bulunduğu ortamı tanıyan, kafesini tanıyan bir kuşsa gün içinde 1-2 saat kafesinin dışına çıkarın fakat dışarı çıkarırken avucunuza almayın. Bu süreçte uzaktan kuşu izleyin ve sizin ona zarar vermeyeceğinizi anlamasını bekleyin. Günlük olarak bu tarz bir rutin izlerseniz kuş sizin zararsız ve güvenilir biri olduğunuzu keşfedecektir. Kuşa adım adım yaklaşabilirsiniz; mesela konduğu yere yakın bir şekilde oturup vakit geçirebilirsiniz...
  • eski_nesil kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun usta dediklerinizi yapacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.