Şimdi Ara

Muhabbet Kuşum Hasta Acill yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Kuşum çok öten neşeli bir hayvan olmasına rağmen son 3 gündür neredeyse hiç ötmüyor.Titremesi de var.Sürekli kafasını arkasına sokup uyumak istiyor ve anlaşılan ishalde olmuş ne yapmalıyım?Dışkısının rengi ilk iki gün yeşil ve suluydu son gün sarı beyaz gibi birşeye döndü.Üstelik dün iyileşti sanmıştım baya neşeliydi bugün yine uykulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corleonur -- 9 Ocak 2014; 12:45:28 >

• muhabbetkusu.com.tr adlı siteyi biliyormusun orayada üye olun konu acın acil veterinere gitmelisin bana özelden ulaşabilirisn vitaform kullanman lazım kusu sıcak odaya al cam pencere asla acmayın eşi varsa ayır hasta kus tek kafeste olsun bana özelden ulasabilirisn yardım istersen
  • corleonur kullanıcısına yanıt
    merhaba .
    kuşunuza çok iyi bakmalısın hastalık sürecinde
    ilk olarak kafesteki bütün ekipmanları çıkar
    yem kutusu,kafes,kafes altlığı,suluğu, oyuncakları gibi.
    sonra kafesin her tarafına kaynar su ile banyo da dezenfekte et ve buz gibi su ile soğut
    yem kutusuna ve suluğuna da aynı şeyi yap
    parazit spreyi varsa sık sonra iyice durula ama olmasa da olur
    kuşuna veterinerden vitaform adlı ilaç var ondan al ve suluğunun plastik renkli olan kısmına kadar su doldur ve içine 3 buğday tanesi kadar toz olan vitaform dan koy
    sonra kuşuna ara sıra meyve ver ama sakın çok olmasınn !!!
    kuşunun kafesini yemini suyunu her gün kontrol et suyu her gün değiştir
    ve onu rahatsız etme dinlensin
    eğer olmassa veterinere götür ama iyi bakarsan inşallah iyleşir
    ama veterinere göstersen iyi olur
    kolay gelsin. geçmiş olsun bende üzüldüm
    yardımcı olduysam çok sevinirim

• üzüldüm ama çare bende suyunun içine yarim aspirin at vitamin al suyuna damlat kafesi deterjanla yıka ve bit spreyi sık ve ona çok iyi bak.sicak su torbasi koy kafesin altina

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bizim kuşumuz da çok hastalandı veterinere götürdük üşütmüş ishal olmuş dedi antibiyotik ve b vitamini verdi kullandık hiç bir işe yaramadı. Hayvancağız bi ay uyudu resmen sonra birşekilde fatihte kuş üreticiliği yapan bir arkadaşa ulaştım. Kendisi kuşa tanı koydu (Ornithosis) ve bu gün 5. gün verdiği ilaç sayesinde kuşumuz düzeldi(nazar değmesin). Kendisinin söylediğine göre; "Veterinerler kanatlı hayvanlar konusunda eğitim almadıkları için kuş hastalıklarına tanı koyamıyorlarmış. Tek gördükleri kuş tavukmuş onu da çok yüzeysel olarak görüyorlarmış. Arkadaş kuşçuluk federasyonu üyesiymiş ve bu konuda yurt dışında eğitim görmüş ve şu anda büyük tavukçuluk firmalarına danışmanlık yapan bir profdan eğitim almış." Doğruluk payını bilemiycem ama bildiğim birşey varsa mahalle arasındaki bir veterinerden medet ummaktansa hayatı kuş yetiştirmekle geçmiş ve her türlü kuş hastalığını görmüş birinden yardım almayı tercih ederim. Kuşumuza kesin ölecek gözüyle bakıyorduk hala iyileştiğine inanamıyoruz. Bunu buraya yazıyorum çünkü biz çok üzüldük 1 ay boyunca resmen kahrolduk siz de bizim yaşadıklarımızı yaşamayın. Kendisinin telefonunu buradan vermem doğru olmaz ama kuşu gerçekten hasta olan ve gitmek isteyenler bana pm atabilirler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.