Şimdi Ara

Muhabbet kuşum oyuncaklarıyla oynamıyor yok mu bir fikri olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende bir muhabbet kuşu var 1,5 aylıkken sahiplendim şuan 2,5 aylıl yani 1 aydır benimle ona bir sürü güzel oyuncak aldım kafesine sırasıyla koydum hiç biriyle oynamadı hayvan tüneklerden başka yere gitmiyor. Ötmesinde filan bi sorun yok ama. Hatta özellikle çanlı renkli oyuncaklar alıyorum ama o hiç oralı olmuyor. Ayna almayın küş aynayla çok oyalanıyo sizi unutuyo dediler ben deniyim diyerek bi ayna aldım kuş onunla bile ilgilenmedi en son söktüm. Üstelik 6 gün önce aldığım ballı krakerine bile bir kere olsun dokunmadı. Ne yapmam lazım bir önerisi olan var mı?

• bu kadar ilgiye rağmen bu kadar ilgisiz bi kuş hiç görmemiştim. Neden böyle olduğu konusunda pek bi fikrim yok. Ama bu oyuncakları kafese koymak için kuşunuzu korkutuyo olabilirmisiniz? Tek açıklaması bu olabilir sanki yada size,yerine alışamamışta olabilir. Bir süre oyuncak felan değiştirmeden sadece kuşunuzun ihtiyaçlarını karşılayın. Elinizle kafes içine müdahalede bulunmayın,onu ürkütebilcek hareketlerden kaçının. Bu şekilde bi yol izleyin bakalım belki yazdığım gibi korkuyor olabilir biraz sakin şekilde dursun. Umarım bu şekilde kuşunuz size alışır neşesine kavuşur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önerin için çok teşekkürler kafeste sadece tüneklerini bırakıcam suyu, yemliği ve gaga taşı hariç. Umarım bana alışır.
  • Bu sefer oyuncak yerine dediğiniz gibi kafesini sadeleştirip kendiniz ilgilenin. İlgilenin derken kafesine pek fazla yaklaşmadan ıslık çalın konuşun ama kafesine yem su tazelemek,temizlik yapmak dışında müdahalede bulunmayın. Bunların yaparken yavaş hareket edin. İlk işiniz kuşu ürkütmemek olmalı. Umarım geriside kendiliğinden gelicektir ve size alışacaktır.
    Birde sormdan geçmiyeyim. Kuşun bir hastalığı olabilirmi acaba dışkısından duruşunda bi garipliğide varmı? Sürekli uyku halinde olmak gibi dışkısının su kıvamında olması gibi.

• Ozellikle ona cok dikkat ettim ve hayir eskisinden bir farki yok. Bu arada kusu disariya cikarmali miyim sizce? Ozellikle temizlik yaparken?

• temizliği ne şekilde yapıyorsunuz bilmiyorum ama bana kalırsa çıkarmayın. Alttaki tepsiyi temizleyin sadece bi süreliğine. Geleli yanlış hatırlamıyorsam 1 ay oldu demişsiniz aslında alışması içinde yeterli bi süre. Dışarı çıkma konusunda şöyle yapın isterseniz kapıyı açık bırakın eğer çıkmak isterse çıksın istemiyorsada kapıya doğru yönelmez zaten. Ama kesinlikle siz zorlamayın kararı vermek kendisine kalsın :)
    B hastalığı olmaması çok güzel o zaman tek ihtimal fazlaca korkmuş olmalı. Bu aldığınız yerde olmuş olabilir tam olarak nerden aldınız bilmiyorum ama üreticiden petshopa petshoptan size gelene kadar defalarca elle yakalandı veya yakalanmaya çalışıldı. Bu yüzden korkmş olmalı diye tahmin ediyorum.

• Evet haklı olabilirsiniz. Son olarak suluğuna kaç damla multivitamin damlatmalıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o konuda net bi bilgim yok. Ama kullanım şekli kutu üzerinde veya içindki kağıtta mutlaka yazıyordur orayı kontrol edip ona göre uygulayabilirsiniz.

• Peki cok tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.