Şimdi Ara

Muhabbet kuşum su içmiyor, su sesi duyunca kendinden geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kuşu yeni aldım 2. gün bugün. Kuş isal,poposunda dışkı yapışıyor , halsizlik yok gibi. Erkek tahminen 1 ,2 aylık. Diğer sıkıntı ise su içtiğini görmedim ama su sesi duyunca kendinden geçiyor. Mutfaktan su sesi geldiği gibi ötmeye başlıyor. Ne yapmalıyım ishal ve su olayı için. Veterinere götürmem mi gerekiyor ? (vitamin aldım suya kattım ama su içmiyor :D vitamin ismi maxisol)

• Durgunluk falan yok demişsiniz, yemesi nasıl yiyormu?, stresten olabiliyor ilk günler eve gelen kuşta böyle belirtiler.Yemiyor içmiyorsa, sürekli uyuyorsa kuşta rahatsızlık var demektir.
  • Bazen durgun bazen hareketli , su sesi duyunca kafesi parçalayacak gibi ama genelde durgun. Bugün baya yem yedi. Son 2 saattir öylece duruyor. Tek hareketi yemek için yapıyor son 2 saattir. Ve birde sürekli gaga hareketleri yapıyor. Açıyor kapatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neylersin1 -- 3 Mayıs 2016; 19:22:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: civan062

Bazen durgun bazen hareketli , su sesi duyunca kafesi parçalayacak gibi ama genelde durgun. Bugün baya yem yedi. Son 2 saattir öylece duruyor. Tek hareketi yemek için yapıyor son 2 saattir. Ve birde sürekli gaga hareketleri yapıyor. Açıyor kapatıyor.

Suluğu nasıl peki, geniş yayvan suluk olmalı rahatça su içebileceği, hasta kuş çok durgun olur, genelde hep uyur, yemez içmez, eğer bu belirtiler sürekliyse veterinere götürmenizde yarar var, ama önce arayın ,çünkü bazıları anlamıyor ve ilgilenmiyor.Dışkının poposuna yapışması ishal olduğunuda kesinkes göstermez, dediğim gibi stres kaynaklıda olabilir, aslında kuş seçerken, çok dikkat etmek gerekiyor.Petshoplarda satılan kuşların bir çoğu sağlıksız oluyor.

• Dar baya ağzı. Su an sürekli kanatları hafif açık titretiyor. Bir iki gün daha bekleyeceğim sonra düzelmez ise veterinere götüreceğim. Edirnedeyim başka alacak yer bulamadım. Yardımınız için çok tşkler.
  • quote:

Dar baya ağzı. Su an sürekli kanatları hafif açık titretiyor. Bir iki gün daha bekleyeceğim sonra düzelmez ise veterinere götüreceğim. Edirnedeyim başka alacak yer bulamadım. Yardımınız için çok tşkler.

Rica ederim,bana kalırsa yeni değişik bir ortama girmenin stresini yaşıyor, burdan bakıpta hastadır değildir dememiz zor zaten , ama yemeyip, içmiyorsa, dediğim gibi uyuyorsa hep vede tüylerini sürekli kabartıyorsa, bunlar hastalık belirtisi.
  • Kuşta birsey daha fark ettim- Bu arada ishali geçti_ Kafes zemine iniyor ve kaşınıyor, ayaklarınını kanatlarının altına götürüp geriliyor. Tüylerini kabartıp sirkeleniyor. Bunu bugün çok yaptı. Bit mi var sizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neylersin1 -- 5 Mayıs 2016; 19:28:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kuşta birsey daha fark ettim- Bu arada ishali geçti_ Kafes zemine iniyor ve kaşınıyor, ayaklarınını kanatlarının altına götürüp geriliyor. Tüylerini kabartıp sirkeleniyor. Bunu bugün çok yaptı. Bit mi var sizce.

Zeminde süreklimi duruyor? Kuşlarda bit genelde oluyor, bit spreyleri falan var ama çok kaliteli değil, kaliteli bir ürün alıp kullanmanızda yarar var. Bu arada hep kafeste tutmayın arada uçsun, size alışması, evcilleşmesi için vede sağlığı için bu gerekli.
  • sal uçsun hapishane hayata yaşatma.

kuşlarda kaşınma normal insanlar gibi tüy bakımını yapıyorlar. her kaşındığında bit olması söz konusu değil.
  • Ya söyle tarif edeyim öğle arası ve sabah belli aralıklarla aşağı iniyor. Bugün veterinere gittim kuşlara bakmıyorum bilgim yok dedi. Bu kuş hasta olursa nereye götüreceğim :D Kuşu salıyorum uçmuyor kafaesten çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neylersin1 -- 5 Mayıs 2016; 22:35:16 >
  • quote:

sürekli durmuyor. mesala su an yukarıda. Kaliteli ne önerirsin.

Sprey falan değilde, kafese takılan duşluklar oluyor, onlardan alıp takarsan, dilediği zaman duşunu alıp serinler, hemde temizlenir.Tedbir amaçlı avisprey kullanıyorum ayda bir ama çok şart değil, duşluk işini görür, birde dediğim gibi uçur kuşu alışsın eve ve sana.
  • quote:

Ya söyle tarif edeyim öğle arası ve sabah belli aralıklarla aşağı iniyor. Bugün veterinere gittim kuşlara bakmıyorum bilgim yok dedi. Bu kuş hasta olursa nereye götüreceğim :D Kuşu salıyorum uçmuyor kafaesten çıkmıyor.

Aslında uçması gerek bir sorunu yoksa, belki korkuyordur, zamanla alışır, bazı kuşlar çok ürkek oluyor, bu kuşlar toplu halde yaşamayı seven hayvanlar, alıştığı bir yerden yeni bir ortama giriyor, ilk zamanlardaki ürkekliği, durgunluğu normaldir, her gün ilgilenip konuş onunla, zamanla ürkekliğini atıp alışır sana. Veteriner kısmına gelirsek, maalesef çok az veteriner anlıyor muhabbet kuşlarından, hastalanmaması için gerekli tedbirleri almanız en güzeli. Böyle durumlarda şartları zorlayıp veteriner aramalısınız, en son çare genel olarak bu kuşlarda kullanılan ilaçlar oluyor(genelde çocuklar için kullanılan antibiyotikler) ve bunların tarifleri oluyor dozajı vs. Ama bunu en son çare olarak düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 5 Mayıs 2016; 23:15:52 >

• supernova034 kullanıcısına yanıt
    size çok tşk ederim. Çok yoğun bir hafta bu hafta sık sık giremiyorum dediklerinizi yaptım. Banyoluk aldım ve taktım. İçne ikikere girdin 3 san kaldı çıktı bir daha girmedi hep takılı mı kalasın bir bu aralar. Dediğiniz gibi çok dikkat edeceğim. Çok masum hayvanlar. Şimdi bugün neredeyse hiç kaşınmadı. Çok neşeliydi sanki bana kızıyor gibi ötüyordu.
  • quote:

size çok tşk ederim. Çok yoğun bir hafta bu hafta sık sık giremiyorum dediklerinizi yaptım. Banyoluk aldım ve taktım. İçne ikikere girdin 3 san kaldı çıktı bir daha girmedi hep takılı mı kalasın bir bu aralar. Dediğiniz gibi çok dikkat edeceğim. Çok masum hayvanlar. Şimdi bugün neredeyse hiç kaşınmadı. Çok neşeliydi sanki bana kızıyor gibi ötüyordu.

Rica ederim, Takılı kalmasının mahsuru yok, yanlız suyunu her gün tazeleyin kirlenir, birde şebeke suyu tavsiye etmem, arıtılmış su olsun. Arada bir salatalık , elma gibi sevdiği yiyecekleri elinizle yedirmeye çalışın (haftada 1-2 kez, fazlası ishal yapabilir), alışması daha kolay olur elinize. Siz ilgilendikçe alışır zaten atar ürkekliğini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 6 Mayıs 2016; 14:35:19 >

• supernova034 kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi yaptım. Saldım etrafa çarptı yavaş yavaş evi tanıyor. Ama şimdi çok durgunlaştı :D Yorgunluktan galiba uyukluyor.
  • quote:

Dediklerinizi yaptım. Saldım etrafa çarptı yavaş yavaş evi tanıyor. Ama şimdi çok durgunlaştı :D Yorgunluktan galiba uyukluyor.

Aynen uyuyordur, ilk başta çarpar zaten, kafesin kapısı hep açık dursun alışınca uçar çarpmadan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.