Şimdi Ara

muhabbet kuşumun tek kanadı diğerine göre havada ve titriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar muhabbet kuşumun tek kanadı çok az havada titriyor ama bir sorunu yok uçmada falan saldığımızda tünediği bir yer var sadece oraya uçuyor elimize zaten alışmadı götürsek elimizi bumerang gibi uçuyor aynı yere geliyor arada duvarlara falan çarpıyor ama hiçbi aksi durumunu görmedim sadece bu kanat sorunu var anormal birşeymidir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşunda Tek Kanadın Titreme Nedenleri ve Çözümleri

Muhabbet kuşlarının tek kanadının titremesi, yaygın bir sağlık sorunudur. Bu durum, bir dizi farklı sağlık sorunundan kaynaklanabilir ve ciddi sonuçlara yol açabilir.

Nedenler:

• Yaralanma: Kanat travması, kırık kemikler veya burkulmalar kanat titremesine neden olabilir.
    • Enfeksiyon: Tüy folikülü enfeksiyonları veya bakteriyel enfeksiyonlar kanadın titremesine yol açabilir.
    • Nörolojik Bozukluklar: İnme veya diğer nörolojik sorunlar kanadın kontrolünü etkileyebilir.
    • Tüy Sorunları: Kırık tüyler veya tüy dökülmesi kanadın aerodinamiğini bozabilir ve titremesine neden olabilir.
    • Metabolik Bozukluklar: Bazı metabolik bozukluklar, kas güçsüzlüğüne yol açarak kanadın titremesine neden olabilir.

Belirtiler:

• Tek kanadın havada ve titriyor olması
    • Kuşun uçamaması veya uçarken dengesiz olması
    • Kanatta şişme, kızarıklık veya tüy dökülmesi

Kanat titremesi fark ederseniz, kuşunuzu en kısa sürede veterinere götürmeniz önemlidir. Veteriner, kuşunuzu fiziksel olarak muayene edecek ve kan testleri veya röntgenler gibi teşhis testleri isteyebilir.

Tedavi, altta yatan nedene bağlı olacaktır. Bazı yaygın tedavi seçenekleri şunlardır:

• Yaralanmalar için atel veya bandaj
    • Enfeksiyonlar için antibiyotikler
    • Nörolojik bozukluklar için ilaçlar
    • Tüy sorunları için destekleyici bakım
    • Metabolik bozukluklar için diyet değişiklikleri

Önemli Bilgiler:

• Kanat titremesi, özellikle uçamayan muhabbet kuşları için ciddi bir sağlık sorunudur.
    • Altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi sağlamak için veterinere başvurmak çok önemlidir.
    • Muhabbet kuşunuzun kanadındaki titremenin evde tedavi edilmesi önerilmez.
    • Bu durumun erken teşhis ve tedavisi, kuşunuzun sağlığı ve iyiliği için esastır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kusu cok rahatsız edin sürekli korkutmussunuzdur carptıgında kırılmıs zarar görmüs olabilir resimde ekleyin foruma yazınca
  • buyur kardeş ama rahatsız etmiyoruzda kendisi çok inatçı yem verdikmi elimize çıkıyor sonra tek uzattıkmı imkanı yok gelmiyor unutuyor mu yemi verenein biz oldupunu anlamadım ama çok düşüyor kafeste oyuncaklarından veya duvara konmaya çalışıp kayarak lak diye düşüyo ama sorunu yok oynuyor kafeste kafeste kanatlarını açıyor arada delirmiş gibi uçmaya çalışıyor sanki belki o zaman birşey olmuştur
     muhabbet kuşumun tek kanadı diğerine göre havada ve titriyor

• bu resimde sıkıntı göremedim dostum anlayamadım ne demek istedigiinzi tam olarak
  • zaten çok az üstte bize göre sol kendinin sağ kanadı öyle duruyor biraz havada diğer kanat vücudun parçası gibi birleşik duruyor
  • http://www.youtube.com/watch?v=UUpivaUolIc buyrun kafesi üstüne kapatıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.