Şimdi Ara

muhabbet kuşu aldım ama hareket etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
35.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşunuz Hareket Etmiyorsa Ne Yapmalısınız?

Muhabbet kuşları hareketli ve sosyal hayvanlardır, bu nedenle hareket etmemeleri endişe verici olabilir. Muhabbet kuşunuz hareket etmiyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek sebebini belirlemeye ve tedavi etmeye çalışabilirsiniz:

• Yeni Ortam: Muhabbet kuşunuz yeni bir ortama geldiyse, adapte olmaya çalışıyor olabilir. Birkaç gün hareketsiz kalması normaldir.

• Stres: Muhabbet kuşları, yüksek sesler, kalabalık ortamlar veya diğer hayvanlar gibi stres faktörlerinden etkilenebilir. Stres, hareketsizliğe neden olabilir.

• Hastalık: Muhabbet kuşunuzda solunum sorunları, enfeksiyonlar veya diğer sağlık sorunları varsa hareket etmeyebilir.

• Yaralanma: Muhabbet kuşunuz yaralandıysa, acı nedeniyle hareket etmeyebilir.

• Uyku: Muhabbet kuşları geceleri uyur ve gün boyunca uykulu olabilirler.

Atmanız Gereken Adımlar:

• Gözlemle: Muhabbet kuşunuzun hareket etmediğini fark ettiğinizde, davranışlarını dikkatlice gözlemleyin. Solunum güçlüğü belirtileri, dışkıda değişiklikler veya başka anormallikler olup olmadığını kontrol edin.

• Veterinere Danış: Muhabbet kuşunuz 24 saatten fazla hareket etmiyorsa veya diğer endişe verici belirtiler gösteriyorsa, bir veterinere danışın.

• Ortamı Değiştir: Stresin hareketsizliğe neden olduğundan şüpheleniyorsanız, muhabbet kuşunuzu daha sakin bir ortama taşımayı deneyin.

• Hareket Etmeye Teşvik Et: Muhabbet kuşunuzu nazikçe kaldırın ve bir tünek üzerinde durmaya teşvik edin. Ona en sevdiği yiyecekleri veya oyuncakları sunarak hareket etmesini sağlamaya çalışın.

• Sabırlı Ol: Muhabbet kuşunuzun hareketsiz kalmasının nedenini belirlemek ve tedavi etmek zaman alabilir. Sabırlı olun ve veterinerinizin talimatlarına uyun.

Muhabbet kuşunuzun hareket etmediğini fark ederseniz, sebebini belirlemek ve uygun tedaviyi sağlamak için bu adımları izleyerek kuşunuzun sağlığına kavuşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kafesi sıcak , ışık alan bir yere koy akşam olunca kafesi bir bezle kapat yeni geldiği için ortama alışması biraz zaman alacaktır. İlk günden fazla ürkütme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ortama alışınca canlanır ama siz yine de kuşun fotoğrafını ve dışkısının fotoğrafını atın belki hastalık olabilir. Mümkünse gagasının, gözlerinin ve ayaklarının detaylı fotoğraflarını da atarsanız daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

Kafesi sıcak , ışık alan bir yere koy akşam olunca kafesi bir bezle kapat yeni geldiği için ortama alışması biraz zaman alacaktır. İlk günden fazla ürkütme
    akşamları karanlıkta dursam sakıncası olur mu onun için?
  • Hareket etmesini istiyorsan onunla muhabbet et gönlünü hoş tut.

• Eve alışana kadar hareketsiz boş durması normal.

Ortama alışması lazım.

Oturduğun odada güzel bi köşe bul, ceryan olmasın kapı pencereden uzak olsun. Kuşun kafesini oraya koy, orda kalsın 1 hafta, yerini değiştirme.

İyice alışır kafesine, eve.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanına eş al. Tek bırakmayın şu kuşları..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-08210B126

Hocam ortama alışınca canlanır ama siz yine de kuşun fotoğrafını ve dışkısının fotoğrafını atın belki hastalık olabilir. Mümkünse gagasının, gözlerinin ve ayaklarının detaylı fotoğraflarını da atarsanız daha iyi olur.
    muhabbet kuşu aldım ama hareket etmiyor

kutusundan çıktı ve bu şekilde duruyor

kanadına dokundum yavaş yavaş uzaklaştı benden

• Ona 1 hafta süre ver. Eğer düzelme olmazsa kulağına yaklaşıp burdan çektir git de
  • 1-1.5 hafta hiç elleme sadece yemini suyunu ver bırak kendi halinde takılsın. Öbür türlü ikide bir elini kafese sokarsan falan kuş ürker , çok geç alışır sana. 1-1.5 hafta sonra yavaş yavaş elini kafese falan yaklaştır alıştır. Veya eline yem koy kafese sok elini oradan yesin. Bu şekil elinin zararsız olduğunu öğrenecek. Ve sakın cereyanda bırakma muhabbet kuşları hemen ishal olur hastalanır. Ben yazın çok sıcak diye 1 gece açık bıraktım 2 kuş da hastalandı gitti. Odaya salmadan önce de sana alıştığından emin ol. Sonra senden kaçacam diye gider duvara falan körlemeye dalar boynu kırılır , kolu kanadı kırılır hayvanın. Öyle hayırlı olsun , alıştıktan sonra çok eğlenceli hayvanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

1-1.5 hafta hiç elleme sadece yemini suyunu ver bırak kendi halinde takılsın. Öbür türlü ikide bir elini kafese sokarsan falan kuş ürker , çok geç alışır sana. 1-1.5 hafta sonra yavaş yavaş elini kafese falan yaklaştır alıştır. Veya eline yem koy kafese sok elini oradan yesin. Bu şekil elinin zararsız olduğunu öğrenecek. Ve sakın cereyanda bırakma muhabbet kuşları hemen ishal olur hastalanır. Ben yazın çok sıcak diye 1 gece açık bıraktım 2 kuş da hastalandı gitti. Odaya salmadan önce de sana alıştığından emin ol. Sonra senden kaçacam diye gider duvara falan körlemeye dalar boynu kırılır , kolu kanadı kırılır hayvanın. Öyle hayırlı olsun , alıştıktan sonra çok eğlenceli hayvanlar.
    ben elimi içeri sokmadan tellerin arasından parmağımla okşadım karnını kaçmadı,abim elini soktu yakalamaya çalıştı kaçacak yer aradı hayvan
    abimin bu davranışı bize alışmasını geciktirir mi?

• Pili bitmiştir hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pillerini takmamışsın hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

ben elimi içeri sokmadan tellerin arasından parmağımla okşadım karnını kaçmadı,abim elini soktu yakalamaya çalıştı kaçacak yer aradı hayvan
    abimin bu davranışı bize alışmasını geciktirir mi?

Alıntıları Göster
    Abin yapmasın işte öyle , hayvan ürker bir daha atıyorum normalde 1 haftada alışacaksa olur 1 ay. Daha ortama alışacak , kafesine alışacak falan rahat 2 - 3 haftası falan var öyle el uzatmanın. Sürekli kafesin yerini de değiştirme hayvan bulunduğu ortama alışsın. Bir de eğer yüksek bir yere asabiliyorsan orada dursun daha kolay alışır odaya. Ve dediğim gibi odasına ve kafesine alışmadan salma kuşu sağa sola çarpar ölür.

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:48:40 >
  • Hocam zaman verin 1 hafta ortamı tanısın, fazla fiziksel temas kurmamaya çalışın ki sağa sola kaçmaya çalışmasın korkmasın. Bide aklınızda bulunsun herhangi bir hastalık durumunda veterinere götürmeyi ihmal etmeyin iyileşir demeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 23 Ocak 2019; 23:2:1 >
  • ölmüş olabilir bi dürt sen
  • 1 haftaya alışır ortama kendine gelir,bir çok kuşun bulunduğu ortamdan hiç bilmediği bir ortama geldi ...

• 1 - 1.5 haftaya hiç gerek yok.1 sene kadar kuş besledim.Tavsiyem ilk gün hiç elleme sonra ilk hafta eline yem dök kafese sok elinden yemeye alışsın.Birkaç gün sonra kafesin kapağı açık bırak o kendiliğinden çıkar.Bir de oyuncak falan elinde tut oynasın hoşuna giderse eline alışır yanından ayrılmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.