Şimdi Ara

4 muhabbet kuşu bi arada yaşarmı ? Ele alışırlarmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
20.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar. benim 1 tane muhabbet kuşum vardı. Dün ona çok büyük bir kafes ve bir arkadaş aldım. Biri dişi biri erkek diye tahmin ediyorum ama hiç belli olmuyor tiplerinden cinsiyetleri. Mümkün olursa resim de atarım. eğer biri dişi biri erkekse bir çift daha almak istiyorum. ikisi aynı cinstense karşı cins almak istiyorum. Kafeste bir tane de tahta klube var. :) 4 tane muhabbet kuşu bir arada yaşarmı ? ele alışırlarmı ? birbirlerinin yavrusuna zarar verirlermi ? Elime alışırlarmı ? teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: patron995

selam arkadaşlar. benim 1 tane muhabbet kuşum vardı. Dün ona çok büyük bir kafes ve bir arkadaş aldım. Biri dişi biri erkek diye tahmin ediyorum ama hiç belli olmuyor tiplerinden cinsiyetleri. Mümkün olursa resim de atarım. eğer biri dişi biri erkekse bir çift daha almak istiyorum. ikisi aynı cinstense karşı cins almak istiyorum. Kafeste bir tane de tahta klube var. :) 4 tane muhabbet kuşu bir arada yaşarmı ? ele alışırlarmı ? birbirlerinin yavrusuna zarar verirlermi ? Elime alışırlarmı ? teşekkürler.

Yaşamasına yaşarlar. İlk iki kuşunuzun şuan yavrusu varsa dışardan da kuş koyarsanız, dışardan gelen kuşları öldürürler, ama yavru veya yumurta yoksa muhtemelen bir sorun olmaz kısa sürede alışırlar. Büyük bir kafeste üretim yapmak istiyorsanız, Tahtakulübeden kastınız yuvalıksa ondan 2 tane daha alıp kafesinize koymalısınız. Bazen yuva kavgası yaşanabiliyor o yüzden 1 tane fazladan yuva koymanız sizin için daha iyi olur. Fotoğraf koyarsanız Sorunuza daha net cevaplar alabilirsiniz.

Ele alışmaları düşük ihtimal, daha çok birbirlerine ilgi göstereceklerdir, daha önceden size alışkın kuş varsa o da sizden uzaklaşabilir. Yavru almak istiyorsanız da sessiz bir ortamda kendi hallerine bırakın.

Tüm kuşlarınızı tamamlayana kadar ve birbirlerine alışana kadar ( yaklaşık 3-4 hafta) tahta kulübeleri kafesten çıkartın.

• quote:

Orijinalden alıntı: rebelmummy

quote:

selam arkadaşlar. benim 1 tane muhabbet kuşum vardı. Dün ona çok büyük bir kafes ve bir arkadaş aldım. Biri dişi biri erkek diye tahmin ediyorum ama hiç belli olmuyor tiplerinden cinsiyetleri. Mümkün olursa resim de atarım. eğer biri dişi biri erkekse bir çift daha almak istiyorum. ikisi aynı cinstense karşı cins almak istiyorum. Kafeste bir tane de tahta klube var. :) 4 tane muhabbet kuşu bir arada yaşarmı ? ele alışırlarmı ? birbirlerinin yavrusuna zarar verirlermi ? Elime alışırlarmı ? teşekkürler.

Yaşamasına yaşarlar. İlk iki kuşunuzun şuan yavrusu varsa dışardan da kuş koyarsanız, dışardan gelen kuşları öldürürler, ama yavru veya yumurta yoksa muhtemelen bir sorun olmaz kısa sürede alışırlar. Büyük bir kafeste üretim yapmak istiyorsanız, Tahtakulübeden kastınız yuvalıksa ondan 2 tane daha alıp kafesinize koymalısınız. Bazen yuva kavgası yaşanabiliyor o yüzden 1 tane fazladan yuva koymanız sizin için daha iyi olur. Fotoğraf koyarsanız Sorunuza daha net cevaplar alabilirsiniz.

Ele alışmaları düşük ihtimal, daha çok birbirlerine ilgi göstereceklerdir, daha önceden size alışkın kuş varsa o da sizden uzaklaşabilir. Yavru almak istiyorsanız da sessiz bir ortamda kendi hallerine bırakın.

Tüm kuşlarınızı tamamlayana kadar ve birbirlerine alışana kadar ( yaklaşık 3-4 hafta) tahta kulübeleri kafesten çıkartın.

çok teşekkür ederim. daha 2 taneler ve ufak kafesteler. büyük kafese geçirmedim. büyük kafes dediğim şunun aynısı.http://images.gittigidiyor.com/6294/Pirinc-Buyuk-Villa-Kafes-97-50TL__62941729_0.jpg hem üretim yapmak hemde onları öpmek koklamak istiyorum. kafeste yuvalık yeri olmadığı için kafesin içinde duruyor 1 tane klubesi. 1 tane daha klube alsam kafes içindeki alan baya daralıyor belki dışarıdan bi giriş açarım klubeler için. Bi bilene danışıp onu güzelce monte ettirmek lazım. şu an için ikiside yavru hatta dün ilkkez yan yana koydum bunları yeni yeni alışıyorlar :) öpüşüyorlar heralde biri dişi biri erkek. erkek erkeğe öpüşecek halleri yoktur umarım :) - sizlere en kısa zamanda bi sürü resim yollayacağım -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patron995 -- 7 Mart 2013; 14:45:21 >

• 7-8 aydan sonra eş tutmaya başlarlar.. o yüzden şimdi oynaşıyorlar desek daha iyi olur :)

Kafesiniz 1 çift için ideal gibi görünüyor. örneğin 40x40x40 ölçüleri 1 çift üretmek için uygundur. yuvalığı da içine koyarsanız iyice daralacaktır. o yüzden yeni bir çift daha eklenirse üretimde sıkıntı olabilir.
  • Siteye resim ekleyemiyorum ikisininde resmini çektim :/ ama galiba adamın bana dişi diye verdiği kuş erkek çünkü ikisininde burun rengi aynı.. Şöyle bir şey denedim ama resim çıkar umarımhttp://img42.imageshack.us/img42/5707/img2265ma.jpg
    http://img14.imageshack.us/img14/306/img2265x.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patron995 -- 8 Mart 2013; 0:41:25 >

• O kafes ufak yaşamazlar. Kavga vs. çok olur özellikle çiftleşme dönemlerinde. Tavsiye etmem asla o kafese 4 kuş koymanı.
    Bende 2 katı var o kafesin, tek çift bulunduruyorum.
    Aynayı kafesten almalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antienflamatuvar

O kafes ufak yaşamazlar. Kavga vs. çok olur özellikle çiftleşme dönemlerinde. Tavsiye etmem asla o kafese 4 kuş koymanı.

yok yok merak etme benim de çok büyük bi kafesim var :) yukarıda linkte bi kafes resmi paylaşmıştım onun aynısı. Eğer ufak dediğin o kafesse o zaman dediğin gibi 1 çift beslerim sadece 2 çift olayına girmem. Akşam IKEA dan dolap alıcam kafesi üstüne koymak için sonra yeni kafesi yıkayıp o kafese geçirecem kuzularımı. peki bunların cinsiyetleri ne ikiside erkekmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patron995 -- 8 Mart 2013; 10:18:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

O kafes ufak yaşamazlar. Kavga vs. çok olur özellikle çiftleşme dönemlerinde. Tavsiye etmem asla o kafese 4 kuş koymanı.

yok yok merak etme benim de çok büyük bi kafesim var :) yukarıda linkte bi kafes resmi paylaşmıştım onun aynısı. Eğer ufak dediğin o kafesse o zaman dediğin gibi 1 çift beslerim sadece 2 çift olayına girmem. Akşam IKEA dan dolap alıcam kafesi üstüne koymak için sonra yeni kafesi yıkayıp o kafese geçirecem kuzularımı. peki bunların cinsiyetleri ne ikiside erkekmi ?

Beyaz olan dişi diğeri erkek gibi duruyor.

• quote:

quote:

quote:

Beyaz olan dişi diğeri erkek gibi duruyor.

çok teşekkür ederim. bu arada forumumuza hoşgeldin galiba yeni katıldın. ben de muhabbet kuşlarını inanılmaz ötesi seviyorum. umarım uzun yıllar iletişim içinde oluruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.