Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu 2 gün yalnız bırakılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
31.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar muhabbet kuşu aldım ama 2 gün evde olamayacam yalnız kalacak. Kuşuda arabada strese sokmak istemiyorum. Yemini/Suyunu filan koysam 2 gün bir şey olur mu? Yoksa komşuya mı bırakayım? Yada bir şey olmazsa yanıma alayım. Yol 2-2,5 saat

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşunu Evde Yalnız Bırakmak: İzin Verilen Süre

Muhabbet kuşları, sosyal hayvanlardır ve genellikle çiftler halinde veya küçük sürülerde yaşarlar. Bu nedenle, evinizden uzakta uzun süre yalnız bırakılmaları onlar için stresli bir deneyim olabilir.

Muhabbet kuşunun evde tek başına bırakılabileceği süre, yaşına, kişiliğine ve yaşadığı ortama bağlı olarak değişebilir. Ancak genel bir kural olarak, yetişkin bir muhabbet kuşunun 2 gün boyunca yalnız bırakılması kabul edilebilir. Bu süreyi aşmamak önemlidir, çünkü daha uzun süreli yalnızlık kuşun sağlığı ve esenliği üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

Muhabbet Kuşunu Yalnız Bırakmadan Önce Alınması Gereken Önlemler:

• Kuşa bol miktarda yiyecek ve su sağla.
    • Kuşun kafesinde oynayabileceği oyuncaklar koy.
    • Kafesi, evin sakin ve güvenli bir yerine yerleştir.
    • Mümkünse, muhabbet kuşuna uzaktan izleme imkanı tanıyan bir kamera kullan.
    • Uzun süreli yokluğun ardından eve döndüğünde muhabbet kuşuna ekstra ilgi göster.

Muhabbet Kuşunun Yalnız Kalması Durumunda Olası Etkiler:

3 günden fazla yalnız bırakılırsa muhabbet kuşları şunları yaşayabilir:

• Stres ve kaygı
    • Depresyon
    • Beslenme bozuklukları
    • Tüy yolma
    • Hastalık

Özetle:

Yetişkin bir muhabbet kuşu, acil durumlarda 2 gün boyunca yalnız bırakılabilir. Ancak, kuşu bu süreden daha uzun süre yalnız bırakmaktan kaçınmak ve yalnız bırakmadan önce gerekli önlemleri almak önemlidir. Muhabbet kuşunu uzun süre yalnız bırakmak, onun sağlığı ve esenliği için risk oluşturabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ekstradan 2-3 tane yemlik ve suluk takaranız sorun olmaz. Ama yanınızda arabadada götürebilirsiniz. Tabi kafes rahat ve fazla sarsılmayacak konumda olmalı. Tam tersine kuş yanlız kalınca strese girebilir. Tanıdık güvenilir birileri yada petshop falan varsa onlarada bırakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supernova034

Ekstradan 2-3 tane yemlik ve suluk takaranız sorun olmaz. Ama yanınızda arabadada götürebilirsiniz. Tabi kafes rahat ve fazla sarsılmayacak konumda olmalı. Tam tersine kuş yanlız kalınca strese girebilir. Tanıdık güvenilir birileri yada petshop falan varsa onlarada bırakabilirsiniz.
    Kuşu yolda strese sokacağınıza bırakın kalsın evde. Hiçbir kuş 2-3 gün yalnız kaldı diye küsmez. Hatta camı pencereyi kapatın salın içeri uçsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GorunmezBKZ

Kuşu yolda strese sokacağınıza bırakın kalsın evde. Hiçbir kuş 2-3 gün yalnız kaldı diye küsmez. Hatta camı pencereyi kapatın salın içeri uçsun.

Alıntıları Göster
    Peki öyle yapayım o zaman evde bırakmak daha iyi olur komşuya pek güvenemiyorum evinde kedisi var, kedinin kuşu rahat bırakacağını hiç sanmıyorum.

Kafesini açarım evde özgürce 2 gün boyunca dolaşır her yeri kapatarak :) ama yemini bulabilir mi kafesinden? Daha alalı 5 saat oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Master

Peki öyle yapayım o zaman evde bırakmak daha iyi olur komşuya pek güvenemiyorum evinde kedisi var, kedinin kuşu rahat bırakacağını hiç sanmıyorum.

Kafesini açarım evde özgürce 2 gün boyunca dolaşır her yeri kapatarak :) ama yemini bulabilir mi kafesinden? Daha alalı 5 saat oldu.

Alıntıları Göster
    Ve birde her hafta bırakmak zorundayım bir sıkıntı olur mu? Cumartesi-Pazar evde olamayacağım.
  • quote:

Ve birde her hafta bırakmak zorundayım bir sıkıntı olur mu? Cumartesi-Pazar evde olamayacağım.

Alıntıları Göster
    Kafesine alışmamış bir kuşu evde yokken salman sağlıklı olmaz, genelde bulur yemini girer kafesine ama giremeyen kuşta çok gördüm. Ayrıca küser demedim ama bu kuşlar sosyal yaşama alışık doğaları öyle, yanlızlık en büyük düşmanları, ve stres kaynağı. Kafesine ve eve odaya alıştıktan sonra yanlız bırakmanız sıkıntı olmaz.
  • quote:

Kafesine alışmamış bir kuşu evde yokken salman sağlıklı olmaz, genelde bulur yemini girer kafesine ama giremeyen kuşta çok gördüm. Ayrıca küser demedim ama bu kuşlar sosyal yaşama alışık doğaları öyle, yanlızlık en büyük düşmanları, ve stres kaynağı. Kafesine ve eve odaya alıştıktan sonra yanlız bırakmanız sıkıntı olmaz.

Peki yanına arkadaş alsam alışır mı 2 gün? Arkadaşı olacağı için yalnızda kalmaz diye düşünüyorum :)
  • -Master kullanıcısına yanıt
    Kuş yavru sanırım, şu an alırsan sana değil ilgisi tamamen ona olacaktır. Bir kaç ay ilgilenip kendine alıştır, sonra eş alırsın, o zaman sana olan ilgisi azalmayacaktır, tecrübeyle sabittir bu yazdığım.
  • quote:

Kuş yavru sanırım, şu an alırsan sana değil ilgisi tamamen ona olacaktır. Bir kaç ay ilgilenip kendine alıştır, sonra eş alırsın, o zaman sana olan ilgisi azalmayacaktır, tecrübeyle sabittir bu yazdığım.

Evet yavru ve çok sevimli, 2 tane alacaktım aynı kafesten ama sonra vazgeçtim.
    Peki 1 ayda toplam 8 gün (Cumartes-Pazar) Her hafta olmayabilirde, hatta 1-2 hafta sonra tamamen orada kalabilirim 3 ay. Yanıma alırım o zaman.
    1 ayda 8 gün toplam yalnız kalabilir mi?, başka bir yavruda alırım o zaman ama birbirlerine saldırmasınlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 17 Haziran 2016; 1:22:10 >
    Eş alırsan, uzun süreli olmadığı sürece yanlız kalması hiç sıkıntı olmaz zaten. Ben 1 haftadan çok yanlız bırakmıştım, yuvalıkta yumurta ve yavruları vardı, yanımda götüremezdim o haldeyken, döndüğümde yavruların bazıları yuvalıktan çıkmış kafes kuş dolmuştu. Eğer uzun süre yanlız bırakman gerekirse yanına alırsın dediğin gibi.
  • quote:

Eş alırsan, uzun süreli olmadığı sürece yanlız kalması hiç sıkıntı olmaz zaten. Ben 1 haftadan çok yanlız bırakmıştım, yuvalıkta yumurta ve yavruları vardı, yanımda götüremezdim o haldeyken, döndüğümde yavruların bazıları yuvalıktan çıkmış kafes kuş dolmuştu. Eğer uzun süre yanlız bırakman gerekirse yanına alırsın dediğin gibi.
    Şunuda ekliyeyim son olarak, Eğer kuş benimle ilgilensin alışsın, konuşsun vs diyorsan, çift kuşun alışması zordur, ama böyle bir derdin yok ise hemen alabilirsin eş, tabi bir süre gözlemlemen falan gerekiyor, çünkü bu kuşlarda eş konusunda seçiciler, anlaşamayabiliyorlar.

• quote:

Yumurtadan yeni çıkmış muhabbet kuşlarıda ayrı bir tatlıdır hep görmek istemişimdir
    Merak ettiğim bir şey daha var, yanına eş olarak yarın alsam bana alışma şansı hiç olmaz mı? Sürekli ilgileneceğim ısırır mı o zaman şuan ısırıyor

Ve diğer merak ettiğim örneğin yaklaşık 1-2 sene sonra kafesinden saldığımızda cam filan olursa kaçar mı, kaçarsa geri gelir mi?

• quote:

quote:

Yumurtadan yeni çıkmış muhabbet kuşlarıda ayrı bir tatlıdır hep görmek istemişimdir
    Merak ettiğim bir şey daha var, yanına eş olarak yarın alsam bana alışma şansı hiç olmaz mı? Sürekli ilgileneceğim ısırır mı o zaman şuan ısırıyor

Ve diğer merak ettiğim örneğin yaklaşık 1-2 sene sonra kafesinden saldığımızda cam filan olursa kaçar mı, kaçarsa geri gelir mi?

Alıntıları Göster
    Isırması iyiye işaret aslında, ilgileniyor demekki seninle,

Şöyle anlatayım benim ilk beslediğim kuşlar yavruydu, dişi erkek ve bir süre ayrı odalarda kaldılar. Sonra birleştirdik ikiside evcil aileden birey gibilerdi. Yani çift olması evcilleşmesi için sıkıntı olmadı. Belkide ayrı odalarda tuttuğumuz içindi birsüre.

Alışır alışmaz bunun bir garantisini veremem, çünkü hepsinin huyu suyu farklı karakteri . Alışabilirde ama tek olursa alışma ihtimali her zaman yüksektir. Yavru olayıyısa çok başka bir güzellik. Her çift kuş yavru vermiyor. Bazıları çok anaç oluyor ve üretken, ilk çıktıklarında böcek gibi oluyorlar, sonra tüyleniyorlar, anneleriyle beraber babaları besliyor, belli bir zamandan sonra kafesten ayırmak gerekiyor. İzlemesi bile keyifli yani.

• Yaninizda goturebilirsiniz cok sarsmamak sartiyla sorun olmaz.

Asla ve asla kusu salip evden gitmeyin. Evde birakacaksaniz kafesi kapali, yemi ve suyu tam olsun. Siz yokken hersey olabilir.

Tirnagi perdeye takilabilir, ortami tam bilmedigi icin duvara carpip yere dusebilir(carpma sert olursa olebilir) vs. vs. o yuzden mutlaka kafes kapali olsun.
  • quote:

Isırması iyiye işaret aslında, ilgileniyor demekki seninle,

Şöyle anlatayım benim ilk beslediğim kuşlar yavruydu, dişi erkek ve bir süre ayrı odalarda kaldılar. Sonra birleştirdik ikiside evcil aileden birey gibilerdi. Yani çift olması evcilleşmesi için sıkıntı olmadı. Belkide ayrı odalarda tuttuğumuz içindi birsüre.

Alışır alışmaz bunun bir garantisini veremem, çünkü hepsinin huyu suyu farklı karakteri . Alışabilirde ama tek olursa alışma ihtimali her zaman yüksektir. Yavru olayıyısa çok başka bir güzellik. Her çift kuş yavru vermiyor. Bazıları çok anaç oluyor ve üretken, ilk çıktıklarında böcek gibi oluyorlar, sonra tüyleniyorlar, anneleriyle beraber babaları besliyor, belli bir zamandan sonra kafesten ayırmak gerekiyor. İzlemesi bile keyifli yani.

O Zaman tek alıyım şimdilik, bunlar konuşur mu? Bazı yerlerde konuşuyor filan yazıyor alışırsa diye
    Yavrularda tüysüz olup o halden bu hale gelişimini izlemek her zaman istediğim şeylerden biri :D
    Birde mesela ben kafesi oturma odasına koyuyorum ama daha sonra saat 22:00-23:00 gibi kendi odama alıyorum hem yalnız kalmasın hemde sabahları öttüğü için erkenden uyandırması için bir sıkıntı olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Yaninizda goturebilirsiniz cok sarsmamak sartiyla sorun olmaz.

Asla ve asla kusu salip evden gitmeyin. Evde birakacaksaniz kafesi kapali, yemi ve suyu tam olsun. Siz yokken hersey olabilir.

Tirnagi perdeye takilabilir, ortami tam bilmedigi icin duvara carpip yere dusebilir(carpma sert olursa olebilir) vs. vs. o yuzden mutlaka kafes kapali olsun.

Aynen öyle, arkadaşın dediği gibi eve hiç alışmamış bir kuşu salıp gitmen çok daha riskli olur. Kaldıki 2.5 saat arabada götürmen sarsmaman kaydıyla sıkıntı yaratmaz.
    Konuşma olayı şans işi, yani konuşturmaya çalışman gerek, kısık sesle ''ş,ç,s'' gibi harflerin ağırlıkla olduğu kelimeleri her gün aynı saatte tekrar etmelisin. İlla her kuş konuşurdiye bir şey yok. Ama konuşabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Yaninizda goturebilirsiniz cok sarsmamak sartiyla sorun olmaz.

quote:

Aynen öyle, arkadaşın dediği gibi eve hiç alışmamış bir kuşu salıp gitmen çok daha riskli olur. Kaldıki 2.5 saat arabada götürmen sarsmaman kaydıyla sıkıntı yaratmaz.

Belli yerlerde sarsılma ihtimali var bazı yerlerin yolları bozuk oluyor. Ama kemerle sabitlemeye çalışırım çok az sarsılır araba geniş zaten üstte doğru. Çoğunlukla dümdüz yol, sarsılan yerlerde de zaten yavaş gidiyoruz. Yanıma almayı daha çok istiyorum doğrusu tek kalmasını pek istemiyorum evde aklım onda kalacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 17 Haziran 2016; 2:01:07 >

Yanına al, benim öyle götürmüşlüğüm var arabada bir sıkıntı olmaz , bırkırsan aklın kalır zaten.
  • quote:

Yanına al, benim öyle götürmüşlüğüm var arabada bir sıkıntı olmaz , bırkırsan aklın kalır zaten.
    O Zaman yanıma alıyım yalnız kalmasından daha iyi. Ve bunlar parmağa konmaya ne zaman başlarlar? Biraz denedim ama ısırmaya kalktı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.