Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu 2 gün yalnız bırakılabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
31.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    oğlana benziyor bu kuş
    kuş kumu içinde ayrı bi kap alın ona koyun
  • Kuş erkek, bayağıda güzel.
  • Erkek olması daha iyi en azından konuşma ihtimali var :D

Kafesini büyütmek ve yemini değiştirmek ve plastik tünelleri ahşap tünekle değiştirmek dışında yapacağım bir şey yok sanırım. Bu arada yemini yerken bugün fark ettim yemlerin hepsi kabuklu. Fakat bu hayvan su içmiyor? Hiç içerken görmedim bi banyoya atladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Master kullanıcısına yanıt
    İçiyodur su, az içer zaten, muhabbet kuşları yemeden fazla yaşayamaz, ama susuzluğa nispeten daha fazla toleranslıdır, mutlaka içiyordur. Tünekleri petshoptan bakarsın vardır belki yoksa internette bulursun ağaç tünek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 18 Haziran 2016; 18:19:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: supernova034

İçiyodur su, az içer zaten, muhabbet kuşları yemeden fazla yaşayamaz, ama susuzluğa nispeten daha fazla toleranslıdır, mutlaka içiyordur. Tünekleri petshoptan bakarsın vardır belki yoksa internette bulursun ağaç tünek.

Teşekkürler ama bir sorunum daha var, bu kuş sürekli kabarıyor ve kaşınıyor hatta az önce fark ettim tüyünü ağzıyla kopardı. Bit sorunu var sanırım , varsa hangi ilacı nasıl kullanabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 18 Haziran 2016; 18:49:53 >
    Kaşınması normal bir durum, henüz yavru sizin kuş, tüy oluşumu bile yeni yeni oturuyor,bit sorunu olduğunu göstermez kaşınması, tedbir amaçlı ilerde bit spreyi kulanırsınız, şimdilik gerek yok.
  • quote:

Kaşınması normal bir durum, henüz yavru sizin kuş, tüy oluşumu bile yeni yeni oturuyor,bit sorunu olduğunu göstermez kaşınması, tedbir amaçlı ilerde bit spreyi kulanırsınız, şimdilik gerek yok.

Peki tüylerini neden koparırlar? İnşallah yoktur bit hiç görmedim henüz, olsa bana da bulaşır mı, tüylerini ellemedim ama ayaklarıyla omzuma kadar geldi :)

Tüylerini koparır,kaşınır, normal bir durum bu kendini temizler, bit falan yoktur sanmıyorum, merak etme insana bulaşmaz onların biti, normal bit gibi gözle görmekde kolay değildir, ancak beyaz yüzeylerde farkedilebilir. Tüm kuşlarda vardır kaşınma, kabarma tüy koparma olayı, normal bir durum yani.
  • quote:

Tüylerini koparır,kaşınır, normal bir durum bu kendini temizler, bit falan yoktur sanmıyorum, merak etme insana bulaşmaz onların biti, normal bit gibi gözle görmekde kolay değildir, ancak beyaz yüzeylerde farkedilebilir. Tüm kuşlarda vardır kaşınma, kabarma tüy koparma olayı, normal bir durum yani.

O zaman kullanmayayım şimdilik kuş çok tatlı ama çok durgun, sabah kafesinde çok hareketliydi dışarı saldım uçması için 3-4 saat sonra 1 saat dinlendirin tekrar uçurdum ve bunu 3 kez tekrarladım şuan çok uykulu salincaginda hareket etmiyor :(
     Muhabbet Kuşu 2 gün yalnız bırakılabilir mi?

Dinleniyordur, tüy dökme olayı aşırı olmadıkça önemli değil, tüy değişimi dönemleri oluyor bu kuşların, dökülen tüyler yenileniyor, muhtemelen senin kuş tüy değişimi dönemindedir. Ayrıca yeni bir ortama girmenin stresinide yaşıyor olabilir. Haftada bir gün vitamin damlatabilirsin suyuna, süpravit pediatrik şurup kullanabilirsin eczanelerde bulunur, suyuna 3-4 damla kafi, ama ertesi gün değiştir suyunu.
  • quote:

Dinleniyordur, tüy dökme olayı aşırı olmadıkça önemli değil, tüy değişimi dönemleri oluyor bu kuşların, dökülen tüyler yenileniyor, muhtemelen senin kuş tüy değişimi dönemindedir. Ayrıca yeni bir ortama girmenin stresinide yaşıyor olabilir. Haftada bir gün vitamin damlatabilirsin suyuna, süpravit pediatrik şurup kullanabilirsin eczanelerde bulunur, suyuna 3-4 damla kafi, ama ertesi gün değiştir suyunu.

Benim bir sorum daha olacak, ben hiç yem yerken görmüyorum bunu, sadece parmağıma konduğunda yemliği uzatıyorum o zaman yiyor. :(, kafesteyken kafasını yemliğe sokuyor ama komple giriyor ve yem yemiyor sıkıştı sanıp kafesi açınca da kafesten kaçıyor. Su içerken'de hiç görmedim henüz. Banyoluğunuda sabitleyemedim sürekli düşüyor içine giriyor ama sürekli düşüyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 21 Haziran 2016; 23:37:41 >

Suluğu geniş ağızlı olsun rahatça içebileceği türden, elinizden yem yiyorsa , kafestete yiyordur, kafesi hep açık bırakın, istediği zaman uçsun yada eş alın daha öne söylediğim gibi, banyoluk kısmını tam anlayamadım, nereye düşüyor? Kuşun uçması nasıl, sürekli uyuyan, kabarık duran, yemeyen içmeyen kuş hastadır, bir sorun vardır , bunlara dikkat edin. Uçmasında sorun yoksa, ötmesi yerinde , neşeliyse, yiyip içiyordur.
  • quote:

Suluğu geniş ağızlı olsun rahatça içebileceği türden, elinizden yem yiyorsa , kafestete yiyordur, kafesi hep açık bırakın, istediği zaman uçsun yada eş alın daha öne söylediğim gibi, banyoluk kısmını tam anlayamadım, nereye düşüyor? Kuşun uçması nasıl, sürekli uyuyan, kabarık duran, yemeyen içmeyen kuş hastadır, bir sorun vardır , bunlara dikkat edin. Uçmasında sorun yoksa, ötmesi yerinde , neşeliyse, yiyip içiyordur.

Suluğu geniş ağızlı değil ince ağızlı :(, banyoluk kısmını koyuyorum kuş hafif üstüne konunca yere düşüyor, içindeki suda dökülüyor yere koyuyorum yine üstüne çıkmaya çalışırken devriliyor sabitleyemedim bir türlü :(
    Kuşun uçması normal ve hızlı. Akşamları genelde uyuyor, kafesten çıkmak istemiyor, elimi kafese koyduğumda kızgın bir sesle ötmeye başlıyor elimi çekinceye kadarda ötmeye devam ediyor baya kızıyor bazende ısırmaya kalkıyor :D, arada bir kabarıyor ve sonra hemen düzeltiyor kendini, akşamları kabarık duruyor genelde.
    Öterken genelde çok kızgın oluyor yani çıkarmak için kafese koyduğumda başlıyor kızgın kızgın ötmeye. Kafesin üstünü açıp çıkarınca normal ötüyor neşeli bir şekilde bazen internetten de muhabbet kuşu seslerini açıyorum onada karşılık veriyor normal bir ses tonuyla :D

Suluğu bir problem yaratır mı? Suluğu yanında gelmişti kafesle beraber.

Suluğu geniş ağızlı olanlardan alın, banyoluğunuda sabitliyemiyorsanız değiştirin, değişik modellerde bulabilirsiniz petshoplarda. Anladığım kadarıyla kuşun bir sorunu yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.