Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu 2 gün yalnız bırakılabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
31.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sana iyice alışsın konar merak etme omuzuna, parmağına , başına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supernova034

Sana iyice alışsın konar merak etme omuzuna, parmağına , başına.

Cevap veren herkese teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 17 Haziran 2016; 2:14:11 >
  • -Master kullanıcısına yanıt
    Dedigim gibi dikkatli olursaniz sikinti olmaz. Tek kisi gidiyosaniz yan koltuga koyun yol boyu onunla konusarak gidin, evde kalmasinda cok daha saglikli olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhabbet kuşları çok çıtkırıldım hayvanlardır, hava değişimi kuşunuzu hasta edebilir. Yolda giderken sallanmalar sorun teşkil etmez, kafesinden çıkarıp sağa sola savrulmayacağı bir kaba koyabilirsiniz.
  • Bir şey daha merak ettim benim kuşu bugün evde saldım kafeste pek uçmuyordu hatta çok az hareket ediyordu. Salınca biraz uçtu ama duvara çarpmaya başladı sonrada ağır ağır yere düştü. perdenin olduğu tarafta perdeye tutunuyor ama duvarın olduğu yerde çarpıyor ve düşüyor o zaman parmağıma da geliyor. Bu hayvanda bir sorun var mı? Sağlıklı gözüküyor ama sanki biraz korkak. fazla hareket etmiyor salıncağa koydum bi süredir orada takılıyo.

Birde hafif uykulu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 17 Haziran 2016; 20:14:55 >
  • Birde benim bilmediğim bir şey var, yem olarak markasız poşet kuş yemi aldım bir sıkıntı olur mu? 1-2 lira.

Yoksa önerdiğiniz marka var mı?
    Kuşu ilk saldığında etrafa çarpması normal bir durum, zamanla çarpmadan uçacaktır ama camların açık olmamasına ve ona zarar verecek şeylerin etrafta bulunmamasına dikkat edin, özellikle dolu su kapları , sivri keskin eşyalar gibi, yem konusunda aldığınız yem sanırım kabuksuz, Bence onu kulanma bile,kabuklu ,kapalı yem tavsiye ederim.
  • Peki kuşumun kafesi nasılbsns küçük geliyor ama en büyük bunu bulabildim.

Muhabbet Kuşu 2 gün yalnız bırakılabilir mi?
     Muhabbet Kuşu 2 gün yalnız bırakılabilir mi?

Yemi de bu şekilde  Muhabbet Kuşu 2 gün yalnız bırakılabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet küçük, dışarı odaya sürekli bırakacaksan şimdilik küçük olmasının mahsuru yok. Ama salma tipi büyük kafes alabilirsen al, çift olduklarında daha rahat eder kuşlar.
  • quote:

Evet küçük, dışarı odaya sürekli bırakacaksan şimdilik küçük olmasının mahsuru yok. Ama salma tipi büyük kafes alabilirsen al, çift olduklarında daha rahat eder kuşlar.

Peki 1 veya 2 tane için yeterli mi? Petshoptaki en pahalı ve en büyük kafes buydu, 2-3 yere sordum :(

Dediğim gibi 2 tane de olsalar dışarı odaya sürekli bırakacaksanız, kuş sadece yem yemeye , uyumaya girecekse sorun olmaz. Ama sürekli kafeste kalacaklarsa büyük kafes olmasında yarar var, rahatça kanat çırpmaları açısından.
  • quote:

Dediğim gibi 2 tane de olsalar dışarı odaya sürekli bırakacaksanız, kuş sadece yem yemeye , uyumaya girecekse sorun olmaz. Ama sürekli kafeste kalacaklarsa büyük kafes olmasında yarar var, rahatça kanat çırpmaları açısından.

Şuan için sürekli bırskmayacağım günde 2 saat bırskırım ilerde de 4-5 ay sonra büyük kafese geçerim :)

Aynen öyle yaparsınız, dikkat edeceğiniz diğer önemli konular, kuş cereyanda kesinlikle kalmasın, suyunu günlük yenileyin, bekleyen su vermeyin. Ani hava değişiklikleri, ısı değişiklilerinden kaçının. Yemini kaliteli, kabuklu yemlerden tercih edin ,salatalık, marul, elma, haşlanmış mısır, haşlanmış patates gibi ek gıdalar verebilirsiniz. Ama yeşlliği haftada 1-2 günden fazla vermetyin, ishal yapabilir.Bunun dışında her gün uçurun, kuşun formunu koruması için en önemlisi bu.
  • Plastik tünekleri tahta tünekle değiştirirseniz daha iyi olur . Kuş kumu göremedim bir de ?
    Bu arada yem olarak versele laga öneririm , çoğu kişi kullanır bu yemi içeriğide oldukça kaliteli
    Aynayıda bence çıkarmalısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un Kurabiyesi -- 18 Haziran 2016; 0:34:36 >
  • Ayna olayı kesinlikle zararlı . Çünkü aynadaki aksini zamanla eşi sanıyor kuş, onunla ilgilenip ona kur yapıyor ve aynaya kusuyor, sonra kustuğunu yiyor, sonra tekrar kusuyor , bu döngü kuşta kursak iltihabı gibi bir hastalık yapıyor. Banyoluğa takılı sanırım , ona zarar vermeden sadece ayna kısmını sökebilirseniz sökün, sökemiyorsanız şimdilik kalsın ama mutlaka eş alın kuşa yakın zamanda, aynaya kusmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 18 Haziran 2016; 0:48:08 >
  • O zaman aynayı çıkartayım, sökülebiliyor, fakat banyo olayını anlamadım su koyunca kendi yıkanır mı?

Ayriyetten 2 kuş için küçük değil mi :(

• quote:

Orijinalden alıntı: -Master

O zaman aynayı çıkartayım, sökülebiliyor, fakat banyo olayını anlamadım su koyunca kendi yıkanır mı?

Ayriyetten 2 kuş için küçük değil mi :(

Ya kardeşim, çok evhamlısın sen, bak banyoluğuna ılık su doldur ama tazele hergün suyu , kuşlar zaten sırayla girer çıkar ona, senin dikkat edeceğin konular belli, diğerlerini zamanla zaten öğrenirsin, kuşu rüzgarda tutma hiçbir şekilde çünkü çabuk etkileniyorlar, ani ısı değişikliklerine maruz kalmasın, yemine ,suyuna kafesin temizliğine dikkat et vede uçur mümkün olduğunca arkadaşın dediği yemden de alabilirsin ama mutlaka kabuklu yem olsun , yemliğini her gün kontrol et, azalmadan tazele, üstte kabuklar birikir, farketmeyebilirsin.

• Yemlerine baktım şimdi kabukluda var ama ben bunu kafesten çıkaramıyorum, parmağımı ısırıyor kafeste, kafesten salıncağına alıp çıkarıyorum çok hareketli ötüyor ve kafese tırmanıp kemiriyor :D bugün fark ettim yemliğe komple girdi uyumaya çalıştı en iyisi bir saklancağı alan alayım :D Parmağıma da gelmeye başladı dışardayken kafeste ısırıyor ve kaçıyor çok hızlı

• Kafesten çıkarmaya zorlama, çıkmıyorsa seveceği bir yiyecek, salatalık, haşlanmış mısır , yada elma dilimi göster kendi çıkıp yemek isteyecektir. Sana iyice alışsın, konuşturmaya çalış mesela kısık sesle ''cici kus, askim, canim'' gibi kelimeleri tekrar et her gün fısıldar gibi, iyicene alıştıktan evcilleştikten sonra eş alırsın, duşluğunu kışın hep takmanada gerek yok. Sıcak havalarda girer serinler suya dilediği gibi.Yem konusundada o yemi kullanma, kabuklu kapalı markalı bir yem al, alacağın yemide hiç değiştirme. Bu arada cinsiyetini biliyormusun? Bilmiyorsan söyleyebilirim.
  • Sormayı unutmuştum onu :D dişi diye tahmin ediyorum büyük ihtimalle,:D
    Birde kuş kumu aldım ama nereye koyacağım tabana mı yemle mi karıştırıyım.
    Elimi ısırması dışında ve 3 saat boyunca salıp sürekli uçmasını sağlıyorum, 3 saat geçince yorulup uyuması dışında pek bir sorun yok :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 18 Haziran 2016; 16:43:58 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.