Şimdi Ara

Muhabbet Kuşları İçin 20 Kural.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
35.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ''Sağlıklı Ve Mutlu Muhabbet Kuşları için 20 Kural''

Öncelikle mutlaka Veterinerleri unutmayalım. Kuşunuzun bir rahatsızlığı varsa Önce Veterinere götürün. Kuşunuzun hayatı söz konusu.

1- Kafes temizliğine dikkat edilmelidir. Bokları 3-4 günde bir temizlenmelidir.
    2-Yemliği Hergün üflenmelidir. Kuşunuzun fazla yemesi halinde yemliğini 2 kez üfleyin.
    3-Hergün suluğuna temiz taze su koyun.
    4-Her hafta,haftanın 2 gününü vitamin günü yapın. Suluğuna 125 ml yani: 1 kapak vitamin dökün. Kuşunuzun bağışıklığını güçlendirir. Tüy yolunmasını önler. Vs vs...
    5-Haftada bir Suluğunu ''Sıvısabun'' ile yıkayın ve ÇOK İYİ bir şekilde durulayın. 'Nasıl yıkarım o daracık suluğu?' derseniz,bir örnk: Temiz bulaşık süngeri ile sıvısabunu köpürtün. Mesala bir çatal yardımı ile yapabilirsiniz bu işlemi. Sonra bolca su ile durulayın.
    6-Kafes tülü kullanın.
    7-Aynalı oyuncakları asla kullanmayın!
    8-Kafesi oyuncaklarla doldurmayın. Tek bir tane oyuncağı olması yeterlidir. (Hatta hiç oyuncağı olmaması kuşunuzu size daha çok alıştırır fakat çalışıyorsanız veya öğrenci iseniz mutlaka 1 tane oyuncağı olsun.)
    9-Kuşunuzu ne çok sıcak nede çok soğuk bir bölgede tutun.
    10-Kışın mutlaka peluş bir örtü ile kafesini örtmeyi unutmayın. (Peluş veya Polar örtüler her zaman kafesi daha sıcak tutar.) Hava deliği bırakmayı unutmayın! :)
    11-Kesinlikle doğal maddelerden yapılmış gaga taşlarını kullanın.
    12-Ballı krokanlar pek tavsiyem değil.
    13-Vitamin Solisyonlarını evden eksik etmeyin çünkü vitaminler en büyük yardımcılarımız.
    14-Kuşunuza her zaman Peynir,Elma,Armut,Salatalık,Marul verebilirsiniz. Nane,Maydonoz sakın vermeyin en çok Marul'u tercih edin.
    15-Tırnaklarını kesmeyin. Sadece 6 ayda 1 defa bebek tırnak makası ile ucundan kesebilirsiniz.(Pembe kısımları değil siyah uçlu kısımları 2 mm.)
    16-Kuşunuzu sakın şampuan'lamayın! Bir leğenin içinde arada bir ılık su ile yıkayabilirsiniz. Yıkadıktan sonra bir havluya sarıp 30-40 dk havlunun içinde bekletin.
    asla ama asla kurutma makinesi kullanmayın!! Sonrasında kafesini 1 metre mesafe olmak şartıyla elektrikli sobanın karşısına koyabilirsiniz. Yazın ise 5 LT'lik bir bidonun altını kesin ve ılık su ile doldurun içinede sevdiği oyuncaklardan atabilirsiniz. O kendi girip yüzecektir.
    17-Kuşunuzun kafesine nazar boncuğu takın. :)
    18-Kuşunuz 1-2 yaşına gelmeden sakın çifleştirmeyin! Sakın hamile bırakmayın! Kuşunuz ve doğacak bebek kuşta sorunlar olabilir hatta ölebilirler. Hatta hiç çifleştirmeyin boşuna dünyaya fazladan masum hayvan getirmeyin. (Hayvanlara yazık. Petshop'lar kuş dolu zaten.)Çünkü hepsine 4/4'lük bakamayız ve çokça kuşlada kuş çiftliği kurcak halimizde yok. Hepsine ayrı ayrı sevip bakabilcekmisiniz? Bir tanesi bile ne kadar sorumluluk olduğunu utunmayın!
    19-Suluğuna bitki çaylarından koyabilirsiniz. İkinci bir suluk alın ve bitki çayını ikinci suluğa koyun ve kafese takın. Melisa,Papatya,Rezene,Kuşburnu gibi çaylar kuşunuzu rahatlatır ve daha sakin yapar. Bitki çayının ılık olmasına dikkat edin!
    20-Bu savunmasız minnacık hayvanlardan sevginizi esirgemeyin. Her zaman bıkmadan ona kelimeleri tekrarlayın. Onu her zaman çok sevin,çok koruyun.
    Unutmayınki onlar sizin birer Meleğininiz...
    Kuşunuzla Sevgi Ve Sağlıklı Bir yaşam Sürmeniz Dileğiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SarıcocuqEqe -- 3 Mayıs 2013; 0:46:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşları İçin 20 Kural

Muhabbet kuşları, sevimli ve sosyal kuşlardır, ancak onlara uygun şekilde bakmak için bazı kurallara uymanız gerekir. Bu kurallar, muhabbet kuşlarınızın mutlu ve sağlıklı olmasını sağlayarak sizlere uzun yıllar arkadaşlık edeceklerdir.

1. Geniş Bir Kafes Sağlayın: Muhabbet kuşları uçmayı ve hareket etmeyi sever, bu nedenle geniş bir kafese ihtiyaçları vardır.
    2. Çok Çeşitli Gıdalar Sunun: Muhabbet kuşlarının meyve, sebze ve tohumlardan oluşan dengeli bir diyete ihtiyacı vardır.
    3. Temiz Su Sağlayın: Muhabbet kuşları her zaman temiz suya erişebilmelidir.
    4. Oyuncaklar Sağlayın: Muhabbet kuşları zihinsel uyarılmaya ihtiyaç duyar, bu nedenle onlara çiğneme oyuncakları, aynalar ve salıncaklar gibi oyuncaklar verin.
    5. Tünekler Yerleştirin: Muhabbet kuşları tüneklere tırmanmayı ve dinlenmeyi sever, bu nedenle kafese farklı yüksekliklerde tünekler yerleştirin.
    6. Arkadaşlık Sağlayın: Muhabbet kuşları sosyal hayvanlardır ve en az bir arkadaşa ihtiyaçları vardır.
    7. Düzenli Veteriner Kontrolü: Muhabbet kuşlarınızı düzenli olarak veterinere götürerek sağlıklarını kontrol ettirin ve olası sorunları erken teşhis edin.
    8. Kafesi Temiz Tutun: Muhabbet kuşları temiz bir ortamda yaşamayı sever, bu nedenle kafeslerini düzenli olarak temizleyin.
    9. Tüylerini Düzgün Bir Şekilde Kesin: Muhabbet kuşlarının tüyleri düzenli olarak kesilmelidir.
    10. Onlara Üflemeyin: Muhabbet kuşlarına üflemeyin, çünkü bu onları korkutabilir.
    11. Yüksek Seslerden Koruyun: Muhabbet kuşları yüksek seslerden rahatsız olur, bu nedenle onları bu tür seslerden uzak tutun.
    12. Ani Hareketlerden Kaçının: Muhabbet kuşları ani hareketlerden ürker, bu nedenle onların etrafında nazikçe hareket edin.
    13. Sabırlı Olun: Muhabbet kuşlarının size alışması zaman alır, bu nedenle onlara karşı sabırlı olun ve zamanla size alışmalarını sağlayın.
    14. Sevgi ve Şefkat Gösterin: Muhabbet kuşları sevgi ve şefkat gösterilmesinden hoşlanır, bu nedenle onlara düzenli olarak dokunun ve onlarla konuşun.
    15. Yalnız Bırakmayın: Muhabbet kuşları yalnız kalmaktan hoşlanmaz, bu nedenle onlara uzun süre yalnız bırakmayın.
    16. Sağlıklı Bir Ortam Sağlayın: Muhabbet kuşları temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamayı sever, bu nedenle yaşam alanlarını düzenli olarak temizleyin ve havalandırın.
    17. Tehlikelerden Koruyun: Muhabbet kuşlarını evdeki tehlikelerden koruyun, örneğin açık pencereler, fanlar ve sıcak yüzeyler.
    18. Onlara Özel Bir Alan Sağlayın: Muhabbet kuşları kendi özel alanlarına ihtiyaç duyar, bu nedenle kafeslerinde onlara özel bir alan oluşturun.
    19. Düzenli Olarak İletişime Geçin: Muhabbet kuşlarınızla düzenli olarak iletişime geçin ve onlarla konuşun.
    20. Hoşlarına Giden Şeyleri Keşfedin: Her muhabbet kuşu farklıdır, bu nedenle muhabbet kuşlarınızın hoşuna giden şeyleri keşfedin ve onlara bu şeyleri düzenli olarak sağlayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ellerine saglik kardesim cok guzel olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KufredenFare

Ellerine saglik kardesim cok guzel olmus

Çok teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yulaf_kepegi

quote:

Benimde kusum var 1.5 yasinda erkek.zili var kafesinde ziline resmen aşık onu nasil daha cok alistirabilirim?Bide internette gordugum kuslar kafasini kasitiyorlar bende kasimak istiyorum izin vermiyor ne yapabilirim tesekkurler..

• quote:

quote:

quote:

Benimde kusum var 1.5 yasinda erkek.zili var kafesinde ziline resmen aşık onu nasil daha cok alistirabilirim?Bide internette gordugum kuslar kafasini kasitiyorlar bende kasimak istiyorum izin vermiyor ne yapabilirim tesekkurler..

İlk sorunuza cevap vereyim. Kuşunuzun size daha çok alışması için mutlaka kafesindeki zilini çıkarın. İlk başlarda kızacaktır ama sonra alışıyorlar. Sık sık kuşunuzla ilgilenin. Ona güzel kelimeler söğleyin. örn: Canım,aşkım,fıstık gibi... bu kelimeleri duymaları çok hoşlarına gidiyor. Başını her kuş kaşıtmayabilir. Size çok iyi alışması lazım ve güvenmesi lazım. Biz elimizle yakalayıp seviyorduk alışmadsı için. Elimizden hiçde ürkmüyor artık aksine daha çok alıştı. Sizde yakalayarak sevin merak etmeyin zamanla mutlaka alışıyorlar.Artık şimdi bize alıştı ve bizde yakalamadan onu elimizle seviyoruz.

• Mubişler sahip tanirmi tanirsa beni sahip olarak gorup gormedigini nasi anlayacagim?

• quote:

Mubişler sahip tanirmi tanirsa beni sahip olarak gorup gormedigini nasi anlayacagim?

Mutlaka tanıyorlar. Mesela Ayşeyi seven bir kuş Fatmayı sevmeye biliyor. Yani Muhabbet Kuşlarıda bazı kişilerden hoşlanıp bazılarındanda hoşlanmayabilirler. Kuşunuzla en çok kim ilgileniyorsa onu sahib olarak görür ve en çok ilgilenen kişiye karşı sıcak kanlı olurlar. Kuşunuzla bolca vakit geçirmeye çalışın. Size daha çok alışır. Sizi seviyorsa yanınıza gelmek için sabırsızlanır. Örn: Kafesinden dışarı çıkmak için çok öter,kafesinde sağa sola hızlı adımlarla yürür. Elinizden ayrılmaz gibi şeyler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Mubişler sahip tanirmi tanirsa beni sahip olarak gorup gormedigini nasi anlayacagim?

Mutlaka tanıyorlar. Mesela Ayşeyi seven bir kuş Fatmayı sevmeye biliyor. Yani Muhabbet Kuşlarıda bazı kişilerden hoşlanıp bazılarındanda hoşlanmayabilirler. Kuşunuzla en çok kim ilgileniyorsa onu sahib olarak görür ve en çok ilgilenen kişiye karşı sıcak kanlı olurlar. Kuşunuzla bolca vakit geçirmeye çalışın. Size daha çok alışır. Sizi seviyorsa yanınıza gelmek için sabırsızlanır. Örn: Kafesinden dışarı çıkmak için çok öter,kafesinde sağa sola hızlı adımlarla yürür. Elinizden ayrılmaz gibi şeyler...

malesef sabirsizlanma felan o tarz seyler benimkinde yok anca ben alip omzuma koyarsam .Bazen keyfi isterse kafama geliyor bu arada konusabiliyor.

• quote:

quote:

quote:

malesef sabirsizlanma felan o tarz seyler benimkinde yok anca ben alip omzuma koyarsam .Bazen keyfi isterse kafama geliyor bu arada konusabiliyor.

Kimileri baya nazlı oluyorlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SarıcocuqEqe -- 3 Mayıs 2013; 0:55:45 >

• İlgin icin tesekkurker ;)

• Admin Kardeşim. Güzel Hoş Diorsun Herşeyi Eksiksiz Yapmaya Özen Gösteriyorum.Ben 2 Sene Önce Yavru Kuş Almıştım.2-3 Gün kadar Kafeste Durdu Ve Sonrsında 1 hafta boyunca Dısarı alıstırmıştım Çok güzel Egitmiştim.Herşeyi eksiksiz yapıyordu Benimle Çay bile içiyordu :) :) o kadar güzeldi Sonrasında Öldü.Herneyse o Sorun degil 4 Gün önce Ben yeni bir Kuş Aldım Ve Tüylerine Rengine kadar Herşeyi aynı :) Aman Tek Sevmedigim Konu Hoşlanmadıgım Konu Şu.Bu Kuş Daha Yeni Yani Yeniderken Ufak Daha 1 AYLIK Yada Taş Çatlasın 1 Bucuk aylıktır.Ben Bunu egitmek istiyorum 4 gündür Çok Nadir Ötüyor.Dışarı Cıkıyor Kafesi acıyorum bazen Dışarı cıkıyor Salak gibi Bi Yere ucuyor Sabit orda kalıyor ellemesem Orda Ölene kadar duracak Sanırım :) :) :( Bu Durum harbi Kasıyor artık Beni Dire Kuşum Cok güzel Cok uysal Ve Cok İyiydi Bunuda Öyle yapmak istiyorum Yapmam gerekenler Nelerdir Detaylı Anlatırmısın Sana Zahmet.Haa Bu arada Daha 10 Dakika Önce Kafeste Bununan Oyuncakları Kaldırdım.Suyunu Temizledim.Yemini Koydum.Vitaminin Verdim.Benim Ne yapmam gerekiyor alışmasını İstiyorum.Sürekli ötmesini istiyorum.Neler yapmam gerekiyor ? ?

• Konu Kilit.
  • Teşekkürler.
  • Benim de 1 erkek ve 1 disi olarak 2 kuşum var.dişi sonradan geldi ama erkek suluğuna aşık dişiyle hiç ilgilenmiyo sürekli suluğuna ötüyo.ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiokhan19 -- 17 Nisan 2020; 12:57:25 >
  • kiokhan19 K kullanıcısına yanıt
    Sulukta yansımasını görüyor olabilir mi? Suluğu daha opak renkte alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sumito

Sulukta yansımasını görüyor olabilir mi? Suluğu daha opak renkte alabilirsiniz.
    Deneyeceğim.teşekkür ederim

• benim kuşum hem çok hareketlı hemde çok uyuyor.sureklı kafesının ustunde yanı tutma yerının hemen altında uyuyor.onu egıtemıyorum cunku sıkılır dıye korkuyorum çunku benım kusum hiç eğitime meyilli değil son olarak bana alışması için ne yapabılırım.Şimdiden teşekkürler <3
  • Pırtıkın Annesi P kullanıcısına yanıt
    Günde kaç saat uyuyor? Dışkısı nasıl? Gün içinde uçuruyor musunuz?

• sürekli uçuyor gunde 1 saat falan uyuyor dışkısı normal.Kuşumun hasta olma ıhtımalı pek yok cunku cok enerjık herhalde kızışma döneminde oldugunu dusunuyorum sizce?
  • Pırtıkın Annesi P kullanıcısına yanıt
    Dişi ise kuışma döneminde burnu kabuklanır, kahverengi rengini alır. Erkekse nesnelere yem kusar, 1 yaşından büyük olunca kızışma başlar genellikle. Kuşunuzun anlattığınıza göre sağlık problemi yokmuş, evet.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.