Şimdi Ara

muhabbet kuşu aldım ama hareket etmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
35.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63340B9F6

1 - 1.5 haftaya hiç gerek yok.1 sene kadar kuş besledim.Tavsiyem ilk gün hiç elleme sonra ilk hafta eline yem dök kafese sok elinden yemeye alışsın.Birkaç gün sonra kafesin kapağı açık bırak o kendiliğinden çıkar.Bir de oyuncak falan elinde tut oynasın hoşuna giderse eline alışır yanından ayrılmaz.
    10 saattir sabit duruyor

korkmaya başladım
  • Ne olursa olsun ilk 2 hafta kuşa elini sürme. Evin içinde salma. Biz o hatayı yaptık kuş bi yerden sonra varlığını kabul etse de seni benimsemiyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

muhabbet kuşu aldım ama hareket etmiyor

kutusundan çıktı ve bu şekilde duruyor

kanadına dokundum yavaş yavaş uzaklaştı benden

Alıntıları Göster
    Hocam kuş daha çok genç, ortama hızlı adapte olacaktır merak etmeyin. Size alışmasını hızlandırmak istiyorsanız ailenizin sıkça bulunduğu bir odaya kafesini yerleştirin. Ceryanda kalmamasına, yeminin bayat olmamasına, tüneklerinin odun olmasına da dikkat ederseniz çok iyi olur. Bu arada muhabbet kuşlarının suluklarındaki su taze ve temiz olmalıdır.

• Alismasi icin zaman verin, urkutmeyin daha yavru galiba

Bu arada sakın ha rüzgarda kalmasin,sogukta kalmasin

Bu hayvanlarin en hassas oldugu konu ruzgar, Allah uzun ömür versin maşalllah sirinmis cicikuş cicikuş
  • Hemen ötüp şirinlikler yapmasını beklemeyin.Bi süre etrafı tanımaya çalışır,alışması lazım o ortama.Yaninda bağırmayın veya ani hareket edip ürkütmeyin.Ortama alışınca yavaş yavaş ötmeye başlayacaktır
  • quote:

10 saattir sabit duruyor

korkmaya başladım

Alıntıları Göster
    Kuş garip hareketler sergiliyorsa hasta olduğunu belli eder.Mesela yem yemiyorsa kesin hastadır.Böyle birşey yoksa endişeye gerek yok ortama alışmaya çalışıyor sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63340B9F6

Kuş garip hareketler sergiliyorsa hasta olduğunu belli eder.Mesela yem yemiyorsa kesin hastadır.Böyle birşey yoksa endişeye gerek yok ortama alışmaya çalışıyor sadece.

Alıntıları Göster
    ishal :(
  • İlk gelince muhabbet kuşları korkar. Küçük bir karton kutuya koydular alırken sanırım.
  • quote:

ishal :(

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: colsart

İlk gelince muhabbet kuşları korkar. Küçük bir karton kutuya koydular alırken sanırım.
    evet

daha büyüğü yok mu dedim yok dedi öküz
  • R3DROS3V3RTIGO R kullanıcısına yanıt
    yeni geldiği için ishali normal. Popo tarafına yapışmıştır muhtemelen, hafif nemli bezle kuşu alıp temizliceksin orayı. Temizlemezsen kurur daha zor olur temizlemesi

2 hafta çıkartma diyenler olmuş dinleme sen.2 hafta kafeste kalan bi canlı bunalıma girer. 2-3 gün çıkartma ,sonra aç kafesini . O kendini güvende hissedince çıkıcaktır, ani hareketler yapma, eline yem koyup alıştırmayı dene hergün

kafesin içine el sokmayın sakın ürker. Ani hareketlerden korkar.

Gagasındaki siyahlık kuşun yavru oldğnu gösterir. Zamanla siyahlık geçer Kuşun yaş tayinini ise kafasındaki çizgilerden yaparlar. Yem ve su dışında , kuş kumu ile kalamar kemiği mutlaka olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un Kurabiyesi -- 24 Ocak 2019; 16:34:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

yeni geldiği için ishali normal. Popo tarafına yapışmıştır muhtemelen, hafif nemli bezle kuşu alıp temizliceksin orayı. Temizlemezsen kurur daha zor olur temizlemesi

2 hafta çıkartma diyenler olmuş dinleme sen.2 hafta kafeste kalan bi canlı bunalıma girer. 2-3 gün çıkartma ,sonra aç kafesini . O kendini güvende hissedince çıkıcaktır, ani hareketler yapma, eline yem koyup alıştırmayı dene hergün

kafesin içine el sokmayın sakın ürker. Ani hareketlerden korkar.

Gagasındaki siyahlık kuşun yavru oldğnu gösterir. Zamanla siyahlık geçer Kuşun yaş tayinini ise kafasındaki çizgilerden yaparlar. Yem ve su dışında , kuş kumu ile kalamar kemiği mutlaka olmalı
    benden kaçıyor ve çığlık atıyor

• R3DROS3V3RTIGO R kullanıcısına yanıt
    eğer poposuna dışkılar yapıştıysa mecbur alman gerekicek temizlemek için. Başka yapcak bişey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

eğer poposuna dışkılar yapıştıysa mecbur alman gerekicek temizlemek için. Başka yapcak bişey yok
    kulak çubuğu ile aldım gerisini o halletti
  • Camın önüne,peteğin yanına kesinlikle koymayın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.