Şimdi Ara

Muhabbet kuşum tüylerini kabartıyor, sürekli uyuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
30.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, muhabbet kuşumun bir problemi var yardımcı olursanız sevinirim. Yaklaşık 4 gündür muhabbet kuşumun tüyleri sürekli kabarık duruyor, sürekli uyuyor. Elime aldığımda ayakları baya soğuk oluyor ve normalde parmağınızı yaklaştırdığınızda bile vuran kuşum şu anda kendisine dokunmama izin veriyor. Karnındaki tüylere dokunuyorum, sürtüyorum hiç tepki vermiyor hatta elimde uyuyor. Dün üstüme koydum oraya saldı kendini uyumaya başladı hatta üstümdeyken üstüne örtü örttüm hiçbir şey demedi. Poposundaki tüyler yeşil gibi ama ishal mi bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? Eğer veterinere götür derseniz İstanbul Avrupa yakasında kuşlardan iyi anlayan bir veteriner önerir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamerYigit17 -- 1 Nisan 2017; 11:3:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşum Tüylerini Kabartıyor ve Sürekli Uyuyor

Muhabbet kuşlarının tüylerini kabartmaları ve sürekli uyumaları, çeşitli nedenlere işaret edebilir. Bu nedenleri anlamak, kuşunun sağlığı ve esenliği için önemlidir.

Muhabbet kuşlarının tüylerini kabartmaları tipik olarak soğuk veya korkmuş olduklarını gösterir. Kuşun kafesi uygun bir sıcaklıkta değilse veya taslak varsa, tüylerini kabartarak vücut ısısını korumaya çalışabilir. Ayrıca, yeni bir ortama taşınma veya yabancılarla karşılaşma gibi stresli durumlarda da tüylerini kabartırlar.

Sürekli uyuma, muhabbet kuşlarında hastalığın bir işareti olabilir. Kuşun diğer belirtileri arasında iştahsızlık, burun akıntısı veya solunum güçlüğü bulunur. Kuşun sürekli uyuması ve tüylerini kabartması durumunda, bir veterinere danışılması önerilir.

Muhabbet kuşlarının uyku süresi değişmekle birlikte, genellikle 10-12 saat arasında uyurlar. Kuşun sürekli uyuması, yetersiz uyku, stres veya eksik beslenme gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Kuşun yeterli uyumasını sağlamak için uygun bir uyku ortamı sağlamak ve sağlıklı bir diyetle beslemek önemlidir.

Kuşun tüylerini kabartması ve sürekli uyuması, çeşitli sağlık veya çevresel sorunları gösterebilir. Kuşunun durumunun nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi sağlamak için veterinere danışmak esastır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yardım edebilecek kimse yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamerYigit17

Yardım edebilecek kimse yok mu ?

kaç yaşında biraz soğuk aldımı hiç. mutsuz kuş ve tek başına normal yani bir eş istiyor mavi buruun
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

quote:

kaç yaşında biraz soğuk aldımı hiç. mutsuz kuş ve tek başına normal yani bir eş istiyor mavi buruun

4 yaşında falan herhalde. Bu hafta bir eş almak istiyorum ama bi hastalığı falan yoktur değil mi ? Bir de dişi kuşu nereden alayım ? Yani bu kuşumu Eminönü'nden yavru olarak aldım şimdi benim kuş büyük olduğu için yanına başka yavru alamam herhalde onun gibi büyük bir kuş almam lazım. Kuş satan yerlerdeki büyük kuşlardan alayım mı ?

• hocam bulabilirsen üreticilerden al sağlıklı kuşlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

quote:

4 yaşında falan herhalde. Bu hafta bir eş almak istiyorum ama bi hastalığı falan yoktur değil mi ? Bir de dişi kuşu nereden alayım ? Yani bu kuşumu Eminönü'nden yavru olarak aldım şimdi benim kuş büyük olduğu için yanına başka yavru alamam herhalde onun gibi büyük bir kuş almam lazım. Kuş satan yerlerdeki büyük kuşlardan alayım mı ?

pet shopta varsa alabilirsin iyi böyle güzel pet shop sağlıklı oluyor. dişi al kahverengi burun olsun . burnu kahverengi olmayan yavrudur. kahverengi olan ise yaşı erkek ile uyumlu

tabi en iyisi kendi seçmesi. bu kuşu götür yanına at o istediğini seçsin

• Konuyla alakasiz ama o kusun durdugu sey salincak mi? Nerden aldin ya da sen mi yaptin?

Kusunun diskisini takip et ishal mi degil mi anormallik var mi bak ona gore arastir netten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 4 Nisan 2017; 1:27:9 >
  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    hocam petshoplarda oluyor salıncaklar, 2 yıl önce 5 tl ye almıştım ben
  • Ben internette cogu petshopa ve cevremde ki her yere baktim saginda solunda boncuk olanlardan aldim. Malesef istedigim gibi bulamadim. Senin ki guzelmis.

• PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    hocam karışıklık olmuş sanırım konuyu açan ben değilim ama söyliyim dedim
    bendeki salıncakta boncuklu mesela
  • Gece gece karistirmisim Aldim bende boncuklu

• quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Konuyla alakasiz ama o kusun durdugu sey salincak mi? Nerden aldin ya da sen mi yaptin?

Kusunun diskisini takip et ishal mi degil mi anormallik var mi bak ona gore arastir netten.

Evet o salıncak. Bir yıl kadar önce profilo avm'nin karşısındaki petshop'tan almistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stormed

hocam bulabilirsen üreticilerden al sağlıklı kuşlar

Üreticiden nasıl alabilirim ?

• GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    pm atıyorum hocam
  • merhaba benimde muhabbet kusum bugun kabarmaya basladi sabahtan beri kabarik yemek yiyor kafasini sirtina yasliyor öyle uyuyor neden olur bu acaba ishal felande degil

• Merhabalar bir problemi olmadığını umuyorum. eğer muhabbet kuşkları hastalıklarını bilmek istiyorsanız bu yazıyı sizinle paylaşmak isterim:

https://muhabbetkusudunyasi.medium.com/muhabbet-ku%C5%9Fu-hastal%C4%B1klar%C4%B1-8ff4ffadca73

• Benim kuşum da dünden beri sürekli uyukluyor. Sadece yemini yemek için aşağı iniyor onun dışında sürekli uyumaya çalışıyor. Tüyleri de kabarık gibi ama daha önce de yapıyordu bunu. Dünden önceki gün zorla tırnaklarını kesmiştik çok rahatsız oluyor diye ve çok korktu. Bir de süpürge açmıştım onun sesinden de çok korktu. Ayrıca aynı gün elimize alıp kanatlarını açarak spreyini de sıktık. Onun iyiliği içindi ama çok korktu. Saatlerce ağladım bunları bile ağlayarak yazıyorum. Lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun, lütfen. Çok çaresiz hissediyorum. Daha alalı 2 ay oldu. Ölümünü kabullenemem, lütfen..

Ayrıca kakasını yaptığı yerin etrafında dışkı kaldığını fark ettim şimdi. Onu temizlemeye bile hali yok kuşumun. 😢 Lütfen yardım edin, ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.@cemkrttt01010

• Benim kuşum da dünden beri sürekli uyukluyor. Sadece yemini yemek için aşağı iniyor onun dışında sürekli uyumaya çalışıyor. Tüyleri de kabarık gibi ama daha önce de yapıyordu bunu. Dünden önceki gün zorla tırnaklarını kesmiştik çok rahatsız oluyor diye ve çok korktu. Bir de süpürge açmıştım onun sesinden de çok korktu. Ayrıca aynı gün elimize alıp kanatlarını açarak spreyini de sıktık. Onun iyiliği içindi ama çok korktu. Saatlerce ağladım bunları bile ağlayarak yazıyorum. Lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun, lütfen. Çok çaresiz hissediyorum. Daha alalı 2 ay oldu. Ölümünü kabullenemem, lütfen..

Ayrıca kakasını yaptığı yerin etrafında dışkı kaldığını fark ettim şimdi. Onu temizlemeye bile hali yok kuşumun. 😢 Lütfen yardım edin, ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.