Şimdi Ara

MAYDONOZ. KUŞU ÖLDÜRÜR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
40.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Inatla bazı arkadaşlar kuşlara maydonoz verin diye yorumlarda bulunuyor. Ben bıktım vermeyin demekten onlar bıkmadı maydonoz verin demekten. Kardeşim bilgin yoksa arastir ondan sonra baska kuşların hayatını tehlikeye atıp atmadigin konusunda bi istişare yap. Internette araştırın ondan sonra bu maydonozu kuşa verip vermem konusunda düşünün. Maydonoz kuşun boğazına yapışarak yutkunmasini ve nefes almasını zorlastirarak kuşu öldürüyor. Hala Maydonoz vermekte ısrar eden varsa buyursun o kuşun gunahina girsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MAYDANOZ: Muhabbet Kuşları İçin Zehirli Bir Besin

Muhabbet kuşları, evcil hayvan olarak popüler olan küçük kuşlardır. Sağlıklı ve mutlu kalmaları için uygun beslenmeye ihtiyaçları vardır. Ancak maydanoz, muhabbet kuşları için son derece zehirli bir besindir.

Maydanoz, psoralen adı verilen bir bileşik içerir. Bu bileşik, muhabbet kuşlarının karaciğerlerine ve diğer iç organlarına zarar verebilir. Maydanoz tükettikten sonra kuşlar kusma, ishal ve hatta ölüme neden olabilecek ciddi semptomlar yaşayabilir.

Muhabbet kuşunuza asla maydanoz vermemelisiniz. Küçük bir miktar bile kuşunuz için ölümcül olabilir. Kuşunuzu beslerken maydanozun yanı sıra diğer zararlı yiyeceklerden de uzak durmalısınız, örneğin:

• Avokado
    • Çikolata
    • Kafein
    • Tuzlu yiyecekler

Kuşunuzun beslenme ihtiyaçları hakkında emin değilseniz, bir veterinere danışmalısınız. Uygun bir diyet, kuşunuzun sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesine yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

Inatla bazı arkadaşlar kuşlara maydonoz verin diye yorumlarda bulunuyor. Ben bıktım vermeyin demekten onlar bıkmadı maydonoz verin demekten. Kardeşim bilgin yoksa arastir ondan sonra baska kuşların hayatını tehlikeye atıp atmadigin konusunda bi istişare yap. Internette araştırın ondan sonra bu maydonozu kuşa verip vermem konusunda düşünün. Maydonoz kuşun boğazına yapışarak yutkunmasini ve nefes almasını zorlastirarak kuşu öldürüyor. Hala Maydonoz vermekte ısrar eden varsa buyursun o kuşun gunahina girsin.

5 yıl yasayan hollanda muhabbet kusum vardi. haftada 2-3 kez duzenli olarak 2-3dal maydanoz verirdim maydanozun kuslara zarardan cok yarari vardir (tabi cok abartilirsa ishal olma durumu var haftada 2 yi gecmryecek sekilde en mantiklisi.) Yani simdi gelmis diyorsunki kusun bogazina takilir kus sadece maydanozun ezerek suyunu icer bogazina yapisir diye dusunuyorsan(ki ben dusunmuyorum.) sadece saplarini ver hic bir zarari olmaz kac yildir muhabbet kusu besliyorum boyle bisey duymadim kendimde veriyordum hic bisey olmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bino007

quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

Inatla bazı arkadaşlar kuşlara maydonoz verin diye yorumlarda bulunuyor. Ben bıktım vermeyin demekten onlar bıkmadı maydonoz verin demekten. Kardeşim bilgin yoksa arastir ondan sonra baska kuşların hayatını tehlikeye atıp atmadigin konusunda bi istişare yap. Internette araştırın ondan sonra bu maydonozu kuşa verip vermem konusunda düşünün. Maydonoz kuşun boğazına yapışarak yutkunmasini ve nefes almasını zorlastirarak kuşu öldürüyor. Hala Maydonoz vermekte ısrar eden varsa buyursun o kuşun gunahina girsin.

5 yıl yasayan hollanda muhabbet kusum vardi. haftada 2-3 kez duzenli olarak 2-3dal maydanoz verirdim maydanozun kuslara zarardan cok yarari vardir (tabi cok abartilirsa ishal olma durumu var haftada 2 yi gecmryecek sekilde en mantiklisi.) Yani simdi gelmis diyorsunki kusun bogazina takilir kus sadece maydanozun ezerek suyunu icer bogazina yapisir diye dusunuyorsan(ki ben dusunmuyorum.) sadece saplarini ver hic bir zarari olmaz kac yildir muhabbet kusu besliyorum boyle bisey duymadim kendimde veriyordum hic bisey olmadi.

http://m.uzmantv.com/muhabbet-kuslarina-yesillik-vermek-dogru-mu.

Burayı iyi dinle kardeşim sırf senin icin araştırdım. Istersen veterner tavsiyelerinede bakivereyim çünkü hazır elinizin altında internet var ama siz araştırıp öğrenmek yerine başka işlerle mesgulsunuz.
    Evet maydonoz yararlı zararli demiyorum hatta severekte yiyor kuşlar ama başıma geldiği için konuşuyorum adamlarda cok guzel anlatmislar. Insaallah senin kuşun un basinada gelmez ama tedbirdede yarar var illa vereceksen madem suyunu iciyolar artik oda nasil oluyorsa geveleyip gerimi tukuruyolar anlamadım neyse suyunu sen çıkartıp kusuna suyunu ver.

• Bende maydanoz verirdim kuşuma haftada 1-2 kere bağırsakları bozuksa az bi miktarı düzenliyor kabızlıktan kurtarmıştım bi kuşumu
  • maydanoz çok sağlıklı yararlı bir sebze. mutlaka her 2 günde 1 veriyorum. diğer günler salatalık filan havuç her neyse

yaşı küçük ise 1 yaşından küçük ise vermeyin büyük ise sorun olmaz.

Muhabbet kuşları aynı bebekler gibidir mesela bebegi verin maydonuzu boğazını takılacaktır. ama yetiskin oldumu takılmaz
  • böyle bir risk varsa yedirmemek daha doğru
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudeb

böyle bir risk varsa yedirmemek daha doğru

katılıyorum, bence de riske girmemek daha mantıklı sonuçta hayvanında canı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet Kuşu Tırnak Kanaması
    7 yıl önce açıldı
    Muhabbet kuşu yemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.