Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Tırnak Kanaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
21.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar muhabbet kuşumun tırnaklarını kestirmeye götürdük kesen adam biraz derinden kesmiş sanırım eve getirdikten sonra fark ettik tünekleri kan olmuştu. Hemen baktım ayakları falan kanıyor alel acele internetten ne iyi gelir diye bakarken bir yandan da ayağına peçete ile bastırıyoruz ki kanı durdurabilelim neyse baktım tentürdiyot falan sürün diyorlar bizde yoktu batikon kullandık onun yerine aynı görevi görüyormuş pamuğa ve peçeteye damlatıp damlatıp ayağına sürdük batikonun bir kısmını da ayağına döktük. Yeterli gelmedi Teramycin diye bir krem var merhem onu sürdük onda da işe yaramadı hayvan yaklaşık yarım saat kan kaybetti bir ampul varmış transamine ampul diye kanı durduruyor diye okudum internette bir koşu eczaneye koştum istedim ama ağır gelir dediler vermediler sonra bir kuşçuyu aradık tanıdık bir aile dostu vasıtasıyla kan taşı söyledi ayağına tutsunlar ıslattıktan sonra geçer diye şans eseri aile dostunda da bu kan taşı varmış hemen gittim aldım bir koşu geldik işte ayağını bastık falan hayvanın kanaması durdu bıraktık tüneğine işte şimdi iyi gibi ama sürekli o kanayan tırnağının olduğu ayağı(sağ ayağı) topluyor sol ayağı ile tünekte duruyor acaba üstüne basınca kanamanın tazeliği ile mi acı hissediyor yoksa kalıcı bir hasar mı oluştu da basamıyor çözemedim bunun dışında sürekli bir uyku hali var bunu da kanamasına verdim kan kaybetti neticede diye düşünüyorum ilerleyen süreçlerde bir kuş hakkında bilgisi olan biri her gün batikon ile temizle dedi sizce ne yapmalıyız ve batikon yöntemi ne kadar doğru gazlı bez ile saralım dedik ayağını bu sefer düşer falan diye korktuk yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım Allah razı olsun.

• Gerçekten tebrik ettim yaptıklarınızı. Geç olmuş ama kuşun durumu nedir. Büyük ihtimal işlemleri yaparken çok zorladıysanız ayağını ondan olabilir veya kanamadan dolayı bir acı. İncinmiştir kalıcı olacağını sanmam. Tünekleri çıkarsaydınız hayvan hem yorgun bir de tutunması zor olur. Bence terramycin krem artı batikona devam edin en iyisi. Ve hayvan ishal değilse vitamin koyun şimdiden toparlansın. Toz vitaminler satılıyor. Sıvı olanlar değilde eğer bulabilir iseniz daha iyi vücuttan geç atılıyor. Dal darı alabilirsiniz hayvan daha kolay yer sindirimi kolaydır hem. Mama yiyorsa kaybettiği kana yardımcı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myprettyprozac kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ediyorum kuşun durumuna gelecek olursak şuan gayet iyi sadece eskiye oranla daha az konuşuyor sanırım yaşadığın şok yüzünden uzun vadede alışır diye düşünüyorum. Zaten her daim vitamin sağlıyoruz suyuna bittikçe alıp sürekli suyuna koyuyoruz bunun dışında ballı yem tarzında besleyici yemlerde kullanıyoruz. Şu sıralar hava sıcaklıklarından hayvan kendinden geçiyor bu yüzden arada elimizi ılık suya batırıp üzerine yavaş yavaş sürüyoruz severcesine ki hayvan sıcaktan bunalmasın diye çünkü geçenlerde sıcaktan bunaldığı için ölecek gibi olmuş salmış hayvan kendini ne zaman hayvanı ılık suyla ıslattıysak o zaman kendine gelmiş. Günde 3 defa belli zaman aralıklarında sıcak su ile ıslatmayı yapıyoruz bunun dışında ayağı şuan gayet iyi yürüyebiliyor dediğim gibi sadece biraz suskun teşekkür ederim ilginiz için. Zaten bir daha o adama tırnaklarını kestirmeyeceğiz işi bildiğini sandığımız insanlara iş yapıyoruz halbuki haberleri yok bu işlerden.. Bundan sonra daha profesyonel birine yaptırmalı bu işlemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeniorDeveloper -- 4 Temmuz 2017; 22:52:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşu yıkanmama problemi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.