Şimdi Ara

Muhabbet Kuşum Yemleri Dışarı Atıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
72.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buraya da yazmıştım penceremden yavru bir muhabbet kuşu girdi, yem kafes falan aldım ama ilk günler yiyordu artık dışarı fırlatıyor. Dakikalarca hayretle izledim yem bırakmadı yemlikte. Amacı ne bunun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşum Yemleri Dışarı Atıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Muhabbet kuşları, kafeslerindeki yemleri dışarı atma alışkanlığına sahiptir. Bu durumun birkaç farklı nedeni olabilir.

• Erkek Muhabbet Kuşu Yemi Dışarı Atıyor: Erkek muhabbet kuşları tipik olarak dişilerini etkilemek için yemleri dışarı atarlar. Bu davranış, onların eş bulma ve bölge savunma içgüdüsünün bir parçası olabilir.
    • Dişi Muhabbet Kuşu Yemi Dışarı Atıyor: Dişi muhabbet kuşları da yemleri dışarı atabilir, ancak bunun nedeni genellikle farklıdır. Dişiler, yavrularını beslemek için yuva hazırladıklarında yemleri dışarı atabilirler.
    • Muhabbet Kuşu Yemini Neden Döver: Muhabbet kuşlarının yemleri dışarı atmasının bir başka nedeni de yemin kalitesinden memnun olmamaları olabilir. Yem taze değilse, küflü veya bozulmuşsa kuşunuz onu yemeyi reddedebilir ve dışarı atabilir.
    • Kuşum Yemleri Dışarı Atıyor: Kuşunuz sürekli olarak yemleri dışarı atıyorsa, altta yatan bir sağlık sorunu olabilir. Kuşunuzun iştah kaybı, uyuşukluk veya diğer anormal davranışlar gösterip göstermediğini gözlemleyin.

Muhabbet Kuşunuzun Yemleri Dışarı Atmasını Önleme İpuçları:

• Yemi Kaliteli Tutun: Kuşunuza her zaman taze ve kaliteli yem vermeye özen gösterin. Yemi serin ve kuru bir yerde saklayın ve bozulup bozulmadığını düzenli olarak kontrol edin.
    • Yem Çeşitliliği Sağlayın: Muhabbet kuşları çeşitli yemlere ihtiyaç duyar. Yalnızca tohumlara değil, aynı zamanda meyve, sebze ve yeşilliklere de erişimleri olduğundan emin olun.
    • Yavru Varsa Yuva Sağlayın: Dişi muhabbet kuşunuz yavrularını beslemek için yemleri dışarı atıyorsa, ona uygun bir yuva sağlayın. Yuva, yemleri toplaması ve yavrularına beslemesi için güvenli bir alan sağlayacaktır.
    • Altta Yatan Sağlık Sorunlarını Gözlemleyin: Kuşunuz sürekli olarak yemleri dışarı atıyorsa ve diğer anormal semptomlar gösteriyorsa, onu bir veterinere götürün. Altta yatan bir sağlık sorunu olabilir.
    • Davranışsal Sorunları Ele Alın: Erkek muhabbet kuşunuz eş bulma amacıyla yemleri dışarı atıyorsa, onun için bir eş bulmayı düşünün. Bu, davranışı azaltmaya yardımcı olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • büyük ihtimal yemliği yuvalık yapmaya çalışıyordur.kafese yuvalık alırsan sorunun çözülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gigaerman

büyük ihtimal yemliği yuvalık yapmaya çalışıyordur.kafese yuvalık alırsan sorunun çözülebilir.

Yavru ve erkek olduğunu söylemişlerdi ama. Bu şartlarda yine de yapar mı? Buda fotoğrafı

https://store.donanimhaber.com/38/7a/18/387a180ad7b2e4ba0ce23b6010bd7e49.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazAfro -- 7 Haziran 2014; 21:50:26 >
  • genelde dişiler yapıyor ama.yuvada hem erkek hem dişiler rahat ettiği için yapabilir.resim açılmadı.yavruyken tam net belli olmaz cinsiyeti zaten.gaganın üstü,burun kısmı mavi gibiyse erkektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gigaerman

genelde dişiler yapıyor ama.yuvada hem erkek hem dişiler rahat ettiği için yapabilir.resim açılmadı.yavruyken tam net belli olmaz cinsiyeti zaten.gaganın üstü,burun kısmı mavi gibiyse erkektir.

Değiştirdim şimdi açılması lazım. Yemi beğenmemiş diyenlerde oldu o zaman yemi değiştirip yuva alsam iyi olacak garantilemiş olurum.
  • başta yediyse yemleri sonradan seçmez diye düşündüm.bazı kuşlar renkli olanları meyveli yemleri atar çünkü.çoğu kişi renk körü diyo ama belkide değiller bu arada bu siteye de bakabilirsin.
    http://www.hepsievcil.com/forums/m14749/yemleri-atiyor/
  • Ben de bu sorunla bikaç kez farklı kuşlarda karşılaştım. Yemi beğenmedikleri için yapıyolardı. Annem bi keresinde kabuksuz yem almış hiçbirini yemedi attı hep. Quik yemleri şuana kadar bütün muhabbet kuşlarım yedi. Ondan alıp dener misin bi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşum çok bağırıyor
    15 yıl önce açıldı
    Muhabbet Kuşum Çok Halsiz
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufsk

Ben de bu sorunla bikaç kez farklı kuşlarda karşılaştım. Yemi beğenmedikleri için yapıyolardı. Annem bi keresinde kabuksuz yem almış hiçbirini yemedi attı hep. Quik yemleri şuana kadar bütün muhabbet kuşlarım yedi. Ondan alıp dener misin bi?

Yemini sadece sabah ve akşam takıp çıkarmaya başladım şimdilik atmıyor ama devam ederse omuda denerim sağolun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuvalik al belki yumurtlayacak hayvan ??? Yer yapmaga calisiyir

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilayy.

Buraya da yazmıştım penceremden yavru bir muhabbet kuşu girdi, yem kafes falan aldım ama ilk günler yiyordu artık dışarı fırlatıyor. Dakikalarca hayretle izledim yem bırakmadı yemlikte. Amacı ne bunun?

Merhaba kuşunuz erkek yavru 1-3 aylık tahminimce. Yavru muhabbet kuşları tek oldukları zaman yemleri dışarıatabilirler oyun olarak yaparlar benim kuşum dae yapıyordu kapalı yem kutusu aldım artık yapmaktan vazgeçti. Kuşun yemini kafesten çıkartma onlar en az 3 4 saatte bir acıkır lar aç bırakırsın ölür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.