Şimdi Ara

Muhabbet kuşuma kedi saldırdı acil yardım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
16.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sabah uyurken camı açık bırakmıştım muhabbet kuşum birden dışarı kaçtı ve ne tesadüf ki uyandım o Kanat sesine.. baktım kuş yok ve camdan kafamı çıkardım bi ciyaklama sesi hemen çıktım sokağa kedi 1 metre uzağında idi kuş sırt üstü yatmış ayaklarıyla korunmaya çalışıyordu hemen aldım fakat kuyruğu yoktu muhtemelen kuyruğundan tutmuş.. Çok korkmustu herhangi bi yerinde yara yok fakat kuyruğu tamamen yok.. Bi yada iki yıldır besliyorum yavru iken almıştım tekrar kuyruğu çıkar mı ve bu korkusu nasıl geçer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugur0055 -- 26 Haziran 2016; 0:19:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşuna Kedi Saldırması: Ne Yapmalısınız?

Muhabbet kuşunuz bir kedi tarafından saldırıya uğradıysa, hızlı ve doğru bir şekilde müdahale etmek hayati önem taşır. Aşağıdaki adımları izleyin:

• Kuşunuzu Güvende Tutun: Kuşunuzu kediden derhal uzaklaştırın ve güvenli bir yere koyun.
    • Yaraları Kontrol Edin: Kuşunuzun yaralarını dikkatlice kontrol edin. Kanama, kemik kırıkları veya diğer ciddi yaralanmalar olup olmadığına bakın.
    • Kanama varsa: Kanama varsa, temiz bir bezle hafifçe basınç uygulayın. Kan durana kadar basılı tutun.
    • Veteriner Hekime Başvurun: Kuşunuzda herhangi bir yaralanma belirtisi varsa, derhal bir veteriner hekime başvurun. Veteriner hekim, yaraları tedavi edecek ve gerekli antibiyotikleri veya diğer ilaçları reçete edecektir.
    • Stressiz Bir Ortam Sağlayın: Kuşunuzu saldırıdan sonra sakin ve stressiz bir ortama yerleştirin. Kuşun dinlenmesi ve iyileşmesi için rahat bir yer sağlayın.
    • Yavrulara Özel Dikkat Gösterin: Kedinin kuş yavrularına saldırması durumunda, yavruları da veterinere götürmek çok önemlidir. Yavrular daha savunmasızdır ve daha ciddi yaralanmalara maruz kalabilirler.

Önemli Notlar:

• Kuşunuzu kendiniz tedavi etmeye çalışmayın. Yanlış müdahale daha fazla yaralanmaya neden olabilir.
    • Kediye karşı şiddet kullanmayın. Bu, durumu daha da kötüleştirebilir.
    • Saldırgan kediden kuşlarınızı korumak için gerekli önlemleri alın. Kedileri kuşların bulunduğu alandan uzak tutun veya kuş kafeslerini korumak için önlemler alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ugur0055 U kullanıcısına yanıt
    Başka bir yerine darbe almadıysa, sadece kuyruğu zarar gördüyse çıkar tekrardan birşey olmaz, ama ısırık veya tırmalama olduysa yaşaması zor, kedinin tırmalaması veya ısırması sonradan zehir etkisi yapıyor , bu tür durumlarda hemen vakit kaybetmeden kuşu veterinere götürmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 26 Haziran 2016; 2:02:17 >
  • Tirmalama veya ısırık yok dikkatlice inceledim bu olay sabah 6 da oldu aradan yaklaşık 22 saat geçti Tirmalama veya ısırık zehir etkisi yapsa idi ne kadar zaman alırdı bu zehir etkisi olayı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun..
    Bu tip vakıalar da her ne kadar siz genel bir tarama yapmış olsanız da Veteriner Hekim kontrolünde incelenmesinin daha yararlı olacağını unutmayınız.
    Kedinin ısırığının zehir olduğu ile ilgili her hangi bir araştırmaya rastlamadım :))
    Anlattığınızdan yola çıkarak sadece tüylerini kopardıysa tekrar çıkar, endişelenmeyin..
    Heyecanının hemen geçmesini beklemeyin, bu süre zarfında kuşunuzu sakin bırakın.
  • vethekimligi kullanıcısına yanıt
    Kedi saldırısı sonucu 2 gün sonra ölen kuşlara ne oluyor? Isırılan bölgenin enfeksiyon kapması muhtemel ve hemen etkisini göstermiyor, illa zehir olarak algılamayın. Zehirde hemen etkisini göstermiyor sonuçta. Ayrıca illa birilerini yalanlama adına yorum yorum yapıyorsunuz.
  • İşte ağzınızla söylemektesiniz, enfeksiyona bağlı ölümler şekillenebilir..Buna itiraz etmedim..
  • vethekimligi kullanıcısına yanıt
    Tamam bende zehir vardır demedim, zehir etkisi yapıyor dedim aynı şey değilki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.