Şimdi Ara

Muhabbet kuşumla ilgili bir iki soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
11.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim kuşlarımdan birinin ayak tırnakları yok 4 parmağında sorun olur mu
  • Kafese parmağımı uzattığımda geliyor,kafasını falan sevdiriyor ama çıkarınca hiç sevdirmiyor amacı ne bu kuşun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Psikolog

quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

quote:

Arkadaşlar suyunda solucan gibi bir şey vardı ne yapmam lazım?

kuşun disi 1-2 yaş arasi öyle gözüküyor solucangibi derken ss at

Görünce hemen döktük suyu,küçük solucan gibiydi,dün de vardı

edit

Muhabbet kuşumla ilgili bir iki soru

taştaki kahverengi şey,kuyruğundan fırladı oraya az önce

o solucan değil,boktur

• Benim ilk muhabbetimi alıştırmıştım pisliğini yap deyince yapıyordu. Sonra kapısını kendi açıp dışarı çıkıyordu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende yakında papagan almayı düşünüyorum bakalım yararlı labilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: DündenBugüne

Kakası yeşil renk, bu da arada sırıtıyor,bağırsak solucanı falan olabilir diye düşündüm
    İshal olmuş bir de koltuklara falan yapıyor,bu nasıl alışacak gelince kafese yapmaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rue des Etoiles -- 25 Ağustos 2012; 19:04:44 >
  • psikolog senin kuşun erkek birincisi yanakları mavi ve burnu mor o yuzden adı kalsın
  • quote:

quote:

Kakası yeşil renk, bu da arada sırıtıyor,bağırsak solucanı falan olabilir diye düşündüm
    İshal olmuş bir de koltuklara falan yapıyor,bu nasıl alışacak gelince kafese yapmaya

kısa zamanda kum alın kabıyla birlikte. yedikleri kum hazımlarını artırıp kursak sağlıklarını da olumlu yönde etkileyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: logistics

quote:

quote:

kısa zamanda kum alın kabıyla birlikte. yedikleri kum hazımlarını artırıp kursak sağlıklarını da olumlu yönde etkileyecektir.

+1 kum kuş için yararlıdır

• Kum kabı alacağım arkadaşlar,teşekkürler

@rizerize
    Emin misiniz?
     Muhabbet kuşumla ilgili bir iki soru
    Yanaklarında mavi tüyler var,burnuysa pembe gibi.Kız mı erkek mi başka bir şey mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rue des Etoiles -- 26 Ağustos 2012; 9:13:11 >
  • gaga taşı alın. muhabbet kuşlarının gagası uzar ve onu bileylemek isterler. bunun için evin farklı bir yerini kullandıysa (duvar, kapı kirişleri vs) mikrop kapmış olabilir. aynı yemi uzun süre kullanmayın hala aynı yem varsa değiştirin tazesini alın. ayrıca havalar da sıcakken (mutlaka bilgili olan biriyle) banyosunu yaptırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: logistics

gaga taşı alın. muhabbet kuşlarının gagası uzar ve onu bileylemek isterler. bunun için evin farklı bir yerini kullandıysa (duvar, kapı kirişleri vs) mikrop kapmış olabilir. aynı yemi uzun süre kullanmayın hala aynı yem varsa değiştirin tazesini alın. ayrıca havalar da sıcakken (mutlaka bilgili olan biriyle) banyosunu yaptırın.

Teşekkürler,bunu da alacağım
  • işte yanaklarınında mavi olması erkekliğinin kanıtı uzman tvden araştırabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: rizerize

işte yanaklarınında mavi olması erkekliğinin kanıtı uzman tvden araştırabilirsiniz

Annem cicikız diyor kaç gündür kuşa,durdurayım şu kadını
  • quote:

Orijinalden alıntı: iboo57

bu anneler muhabbet kuşlarına hep karşı heralde. bende şuan annem yüzünden alamıyorum. benim bi muhabbet kuşum vardı 5-6 sene falan baktık kuşa. ben çok muhabbet kuşu besledim ama böylesinide görmedim. abi kuş bi kere benden iyi konuşuyodu :D kapı zaten hep açık açık değilse kendi yıkar kafasına göre sevdirir yoksa ısırır kendisi yıkanır bizle beraber sofrada kırıntıları falan toplar manyak bi hayvandı yani çok yaşlanmıştı son zamanlar hareketleri falan yavaşlamıştı bizde yanımızda falan ölürse üzülürüz diye satmıştık birine . velhasıl kuştan kuşa değişiyo hareketleri falan kimi kafesten dışarı çıkmaz kimi içeri girmez

Benzer muhabbet kuşumuz 10 yılı aşkın yaşadı bizimle. Belli bir yaştan sonra evin içinde uçması filan yavaşlıyor ve çabuk yoruluyor ama ev kuşu olduğundan sanıyorum. Yazık olmuş bence çünkü büyürken alıştığı insanları unutmuyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rizerize

işte yanaklarınında mavi olması erkekliğinin kanıtı uzman tvden araştırabilirsiniz

Annem cicikız diyor kaç gündür kuşa,durdurayım şu kadını

Yanaklarındaki mavi tüyler ve altındaki siyah benekler muhabbet kuşlarına özgü her iki cinste de görünen özelliklerdir cinsiyeti belirlemez. Örneğin *Psikolog'un resimdeki kuşun cinsiyetini kesin olarak söylemek için erken çünkü yetişkin değil ve burun (çere) rengi yetişkin olmadığı sürece ortak bir renk olarak pembemsi tonlarda oluyor. Fakat başındaki çizgili tüyler de epey geriye gitmiş ki (bu çizgili tüyler genelde yavruyken tüm başını kaplar ve kuş yaşlandıkça geriye çekilir) bu da yetişkin gibi gösteriyor ve eğer yetişkin olacak kadar büyükse dişidir. Çünkü burun rengi erkek kuşlarda kesinlikle mavidir. Dişilerde kahverengiden beyaza (arada pembeye benzeyebiliyor) değişen tonlardadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATiM -- 20 Eylül 2012; 4:47:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ATiM

Öncelikle cevabınız için teşekkürler, kuşlarla ilgili bilgili birisiniz sanırım o yüzden bir sorum olacaktı. Kuşu saldığımız zaman her yere kakasını yapıyor bazen kafamıza kuşlara tuvalet eğitimi gibi bir şey verilebilir mi?
  • Psikolog ilk olarak kuşun kesinlikle erkek!
    Pembe rengi kız rengi diye düşünerek birçok cahil insan pembe gagalı kuşlara dişi demiştir. Dişilerde üreme çağı harici gagası beyaz yavru iken ise çok az pembelik veya mavilik olur.Ancak mavi veya pembe rengi kuşun gagasında baskınsa ve 1 yıldır hiç kahverengine dönmemişse gagası bu kuş %100 erkektir diyebiliriz.
    Sırf bunun için hesap açtım lütfen yanlış bilgilendirmeyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATiM

quote:

Orijinalden alıntı: iboo57

bu anneler muhabbet kuşlarına hep karşı heralde. bende şuan annem yüzünden alamıyorum. benim bi muhabbet kuşum vardı 5-6 sene falan baktık kuşa. ben çok muhabbet kuşu besledim ama böylesinide görmedim. abi kuş bi kere benden iyi konuşuyodu :D kapı zaten hep açık açık değilse kendi yıkar kafasına göre sevdirir yoksa ısırır kendisi yıkanır bizle beraber sofrada kırıntıları falan toplar manyak bi hayvandı yani çok yaşlanmıştı son zamanlar hareketleri falan yavaşlamıştı bizde yanımızda falan ölürse üzülürüz diye satmıştık birine . velhasıl kuştan kuşa değişiyo hareketleri falan kimi kafesten dışarı çıkmaz kimi içeri girmez

Benzer muhabbet kuşumuz 10 yılı aşkın yaşadı bizimle. Belli bir yaştan sonra evin içinde uçması filan yavaşlıyor ve çabuk yoruluyor ama ev kuşu olduğundan sanıyorum. Yazık olmuş bence çünkü büyürken alıştığı insanları unutmuyorlar.

evet yazık oldu. bide sattık derken annem sağolsun benden habersiz satmış benim haberim olursa elletmezdim ama çok mükemmel bi kuşdu halada yok görmedim öylesini kafasına göre bi kuştu :(

• 1-Bu Kuştan kuşa değişir yani eğitirsen onunla ilgilenirsen kafesin dışındada tutabilirsin içindede
    2-Evin heryerine pislemesi çok doğal
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.