Şimdi Ara

Muhabbet kuşumla ilgili bir iki soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
11.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 1ay önce muhabbet kuşu aldık,arada kafesten çıkarıyoruz
    1-siz kuşu sürekli kafes dışında mı tutuyorsunuz? yani istediği zaman kendisi giriyor falan?
    2-Evin içinde dolaşırken kakasını yapmıyor mu koltuklara vs.?

• 1- Eğer yavruyken aldıysanız size daha rahat alışır kapısının açık olması sorun olmaz kendi girip çıkar ancak cama kapıya dikkat etmelisiniz kaçabilir.(Bir kuşum o şekilde camdan kaçmıştı.)
    2- Kakasını yapar ama takip ederseniz ilk yaptığı anda bir peçeteyle ezmeden temizlerseniz hiç izi bile kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AGA_OGLU

1- Eğer yavruyken aldıysanız size daha rahat alışır kapısının açık olması sorun olmaz kendi girip çıkar ancak cama kapıya dikkat etmelisiniz kaçabilir.(Bir kuşum o şekilde camdan kaçmıştı.)
    2- Kakasını yapar ama takip ederseniz ilk yaptığı anda bir peçeteyle ezmeden temizlerseniz hiç izi bile kalmaz.

Öncelikle teşekkürler
    annem biraz titiz o yüzden kafesten dışarı pek çıkarmak istemiyor,siz kafesin kapısını sürekli açık mı bırakıyorsunuz? gece falan diğer odalara gitmiyor mu?(annemin sorusu)
    bir de yıkamasını kaç günde ve nasıl yapıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Psikolog

quote:

1- Eğer yavruyken aldıysanız size daha rahat alışır kapısının açık olması sorun olmaz kendi girip çıkar ancak cama kapıya dikkat etmelisiniz kaçabilir.(Bir kuşum o şekilde camdan kaçmıştı.)

Öncelikle teşekkürler
    annem biraz titiz o yüzden kafesten dışarı pek çıkarmak istemiyor,siz kafesin kapısını sürekli açık mı bırakıyorsunuz? gece falan diğer odalara gitmiyor mu?(annemin sorusu)

kafesin kapısı sürekli açık. kafese alıştırdığın zaman kendi gidiyor zaten. sıkılınca çıkıyor falan. sürekli bir odada kalıyorsa çıkmıyor o odadan.korkuyor mu artık bilmiyorum.son olarak hiç yıkamadım. yıkayınca illa bir şey çıkıyor.(kuş sana küsüyor,hastalanıyor vs)

• quote:

quote:

Öncelikle teşekkürler

kuşun kafesi 7/24 açik camlarda açik sabah kalkiyor ötüyor alarm gibi gidiyoruz seviyoruz susuyor kafası esince disari çikiyor 1 tur atiyor salonda kafesin üstüne konuyor hem tuvaletini yapinca kendi kafesindeki kagida yapiyor hemde tüy dökülence filan içeri giriyor diğer odalari götüyorum kendi odama birakiyorum kendisi taaa salona kadar gidiyor yollari ne ara ezberledi anlamayadim geceleri gözleri az görüyor ve disari korkudan çikmaz çiksada bir yere düşer sabaha kadar kalir öyle aydınlık oluncada girer kafesine.

• Mavişimin kafesi sürekli açık durur.Girer çıkar kafasına göre takılır.Gelir omzuma elime konar.Yemekte gelir sofradan birşeyler tırtıklar.Hatta bunları yazarken klavyemin üzerinde harfleri gagalayıp duruyordu ...
  • Arkadaşlar hepinize teşekkürler,son sorum var alttaki kuşun cinsiyeti erkek değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklıma çok takılan bir soru?
    7 yıl önce açıldı
    Puro hakkında bir soru?
    12 yıl önce açıldı
    Garip bir soru :)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar hepinize teşekkürler,son sorum var alttaki kuşun cinsiyeti erkek değil mi?

Bida kuşunu asla öyle tutma onu çok korkutuyor parmağına gelmesini bekle zamanla alışır
    Bide kuşun dişi gibi gözüküyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdrk -- 21 Ağustos 2012; 12:42:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: permanentdrk

quote:

Arkadaşlar hepinize teşekkürler,son sorum var alttaki kuşun cinsiyeti erkek değil mi?

Bida kuşunu asla öyle tutma onu çok korkutuyor parmağına gelmesini bekle zamanla alışır
    Bide kuşun dişi gibi gözüküyo

Yok yok fotoğraf için öyle tuttum yoksa elimin üstünde gezer hep
    aldığımız yerdeki adam babama erkek demiş,erkeklerin burnu mavi diye biliyordum ben ama bizimkisi pembe gibi?

• Dişidir ...
  • Şöyle bir fotoğraf daha var,erkek adı koymuştuk değiştirelim bari

Bir de kakasını kafesin içine girip yapması için ne yapabiliriz arkadaşlar? yolun ortasına yapıyor,arada kafamıza da konuyor bir aksilik çıkmasın

• Arkadaşlar suyunda solucan gibi bir şey vardı ne yapmam lazım?
  • quote:

Arkadaşlar suyunda solucan gibi bir şey vardı ne yapmam lazım?

kuşun disi 1-2 yaş arasi öyle gözüküyor solucangibi derken ss at
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

quote:

Arkadaşlar suyunda solucan gibi bir şey vardı ne yapmam lazım?

kuşun disi 1-2 yaş arasi öyle gözüküyor solucangibi derken ss at

Görünce hemen döktük suyu,küçük solucan gibiydi,dün de vardı

edit

taştaki kahverengi şey,kuyruğundan fırladı oraya az önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rue des Etoiles -- 23 Ağustos 2012; 13:38:49 >

• tuvaleti olabilirmi ? degilse sulugunu degistirebilirsin
  • Tam alısmadıgı zamanlarda kafesi acık tutmuyorduk.Simdi kafese girmez oldu.Çıkarana kadar çiglik atıyor oraya buraya zıplıyor.Kurt var sanki bi yerinde. :) Bizimki de disi.İlk aldigimda ceresi pembeydi.Su an orta kısım baya beyazladı.Çok zilli dişiler :D Bi de bizimki bi tane sıçıyor dışarı mutlaka.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş bi de ilk alıcağım zaman annemde aynı şeyleri dedi.İstemem falan.Simdi benden fazla ilgileniyor. Hemen sahiplendiler.Konuşuyorlar falan.

• @MoonDeath
    evet kakasından çıkıyor o şeyler

@NDS-Deniz
    evet benimki de çok ilgileniyor artık ama üstüne uçunca kaçıyor biraz kaşınıyor,sprey falan varmış almak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rue des Etoiles -- 24 Ağustos 2012; 16:16:16 >
  • Kaşınması normal tüy dökümü oldugundan kaşınıyor.Bizimki de omzuma alıştı aniden uçuyor zıplıyor.

• bu anneler muhabbet kuşlarına hep karşı heralde. bende şuan annem yüzünden alamıyorum. benim bi muhabbet kuşum vardı 5-6 sene falan baktık kuşa. ben çok muhabbet kuşu besledim ama böylesinide görmedim. abi kuş bi kere benden iyi konuşuyodu :D kapı zaten hep açık açık değilse kendi yıkar kafasına göre sevdirir yoksa ısırır kendisi yıkanır bizle beraber sofrada kırıntıları falan toplar manyak bi hayvandı yani çok yaşlanmıştı son zamanlar hareketleri falan yavaşlamıştı bizde yanımızda falan ölürse üzülürüz diye satmıştık birine . velhasıl kuştan kuşa değişiyo hareketleri falan kimi kafesten dışarı çıkmaz kimi içeri girmez
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.