Şimdi Ara

Muhabbet Kuşumla ilgili bir sorunum var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bir ara kuşun kanatlarını cektirmiştim. Kacamasın öle kendime daha rahat alıstırayım die. Soradan pişman oldum tabi. Kuşu ne yaptıysam kendime tam anlamıyla alıstıramadım. Kendisini sırtından öptürüyor parmagıma geliyor ama kafesinin yanından biraz uzaklassam kafesine geri ucuyor. Kendime daha fazla nasıl baglayabilirim? Kuş 1.5 yaşında daha dişi mi erkek mi oldugu belli deil burnu hala bembeyaz. Duyduguma göre insana yaklasmasında erkek veya dişi olması durumu etkiliyormus? Bu sorularıma cevap verebilecek biri cıkarsa cok sevinirim...

• Kaçmasın diye kuşun kanatlarını nasıl çektin yav? Tüylerinimi yoldun naaptın?
  • Kanatlarının ucundaki uzun tüyleri cektim. Acı cekmez kuş onları cekerken aynı insan tırnagı gibi ama 1-2 ay ucamaz.
  • Makasla kesseydin daha iyi olurdu ama bu yapılanda yanlış

14 senedir muhabbet kuşlarına karşı ilgiliyim ilk kuşum eşi ölünce evden kaçtı. Daha sonra kısa bir süre kuş almadım. Şuan 6 yaşında bir muhabet kuşum var.

Bana alışması için özel bir çaba arfetmedim zamanla ve ilgimle gelişen bir durum.

Kuşunu şimdikinden daha fazla alıştıramazsın kanatlarını yolman onun üzerinde sana karşı ters bir etki yapmıştır ve ayrıca kısa bir süre uçamamanın vermiş olduğu pisikolojik etkilerde var. İlk 1 hafta dikkat edilmesi gereken püf noktalar var bunlar yapılmazsa eğer kuşun yaşamı boyunca sahibine karşı hep çekingen olacaktır.

Dişi muhabbet kuşları üreme dönemlerinde iç güdüsel olarak insanlara karşı ilgsi azalır. Kuşunuzun gagası mavi olmadığına göre dişi. Ama öyle aman aman uzaklaşma olmaz
  • Bu olay örnek olsun da başkaları da aynı şeyi yapmasın.
    Hayvanın uçmasını engelleyip daha kolay yakalamak size alıştırmasına yardımcı olmaz. Gereksiz yere acı çektirmeye gerek yok.
    O kuşlar zaten siz onunla biraz ilgilenince sizin omzunuza konmaya, oynamaya başlar.
    Hayvancağızın tüylerini çekmek bence insanlardan korkmasına sebep olmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzg

Bu olay örnek olsun da başkaları da aynı şeyi yapmasın.
    Hayvanın uçmasını engelleyip daha kolay yakalamak size alıştırmasına yardımcı olmaz. Gereksiz yere acı çektirmeye gerek yok.
    O kuşlar zaten siz onunla biraz ilgilenince sizin omzunuza konmaya, oynamaya başlar.
    Hayvancağızın tüylerini çekmek bence insanlardan korkmasına sebep olmuştur.

Haklı olabilirsin ama sunuda söleyim :) Kuşların kanatlarının ucundaki tüyleri cekilirken canı acımaz. Veteriner akrabam var ona sorpta ögrenmiştim. Ama benim düstügüm hataya siz yinede düsmeyin böle birşeyi yapmayın. Yinede tsk. ederim.
  • kuşların tüylerini yolmak mı*hiçte iyi birşey deil bence kuşun iyiliği için mi yaptın yoksa senin eğlenmen için mi?senin için ise çok kötü bir şey kuş içinse
    hiç duymamıştım valla..........!!!!!!!!!!!!!!!!!**********************++++++++++++++++++++++++++++
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tuhaf bir sorunum var
    8 yıl önce açıldı
    Kuşumun bir problemi mi var?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.