Şimdi Ara

Muhabbet Kuşumun cinsi, yaşı ve ırkı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Fıstıkla,Cankuş(göbek adı maviş ;) )
    Başlıkta Belirrtiğim gibi kuşlar yaklaşık 13-14 aydır bende yavru fiyatından petshoptan almışdım ilk kuş alışım olduğundan cahillimize geldi yanılmıyorsam ikiside dişi. ama sizden cevap bekliyorum..

Resimler Altta açıklayıcı net olsun diye birde video+gif ekliyorum yanlız bir sorun var bu kuşlarımdan birinde garip bir ses çıkıyor videodada geliyor sesleri sizce nedendir?

Muhabbet  Kuşumun cinsi, yaşı ve ırkı nedir?

http://www.youtube.com/watch?v=ggvs3GxGKKc

• KESİN!!! DİŞİ ve kızışmış. Yaş olarak 1 yaşından büyük.
  • Bakın hayvanlar kızışmış, Ayna koymuşsunuz bu muhabbet kuşları için çok zararlı. Kendilerine aşık oluyorlar. Kuşunuz sanırım aynadaki görüntüsüne aşık olmuş :(((
    aynayı çıkarın ama hırçınlaşabilirler. Dişilerden birini verin erkek kuş alın yada ikisinede erkek kuş alın. Kuşlarda büyümüşler erkeği kabul etmeyebilirlerde. Durum çok karışık ama ayna takarak gerçekten kötülük yapmışınız.
  • ilerini görremezler bulanıklaşdırdım kasıtlı oalrak sadece tünek olarak kullanıyorlar dişi olduklarını ve kızdgınlıkda olduklarını bılıyorum erkek alıcam bu yuzden türklerini soruyorum türklerine göre erkek alıcam
    türleri nedir?
  • Yerli bu kuşlar, Hollanda'da geçer. Bu türlere yerli , Çekoslavak, Hollanda ve biraz zorlama ile ingiliz dahi alsanız olur.Ben ingiliz tavsiye etmem yavru hemen alayım derseniz. Çek, hol , yerli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

Yerli bu kuşlar, Hollanda'da geçer. Bu türlere yerli , Çekoslavak, Hollanda ve biraz zorlama ile ingiliz dahi alsanız olur.Ben ingiliz tavsiye etmem yavru hemen alayım derseniz. Çek, hol , yerli olur.

EyvAllah hocam sizdden bir ricam daha olacak ORDU-AKKUŞ-ÜNYE-ERBAA-NİKSAR ÇEVRESİNDE bir üretici tanıyormusnuz..
    petshopdan almışdım bunları ama şimdi üretim almak isdiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efilmurat

quote:

Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

Yerli bu kuşlar, Hollanda'da geçer. Bu türlere yerli , Çekoslavak, Hollanda ve biraz zorlama ile ingiliz dahi alsanız olur.Ben ingiliz tavsiye etmem yavru hemen alayım derseniz. Çek, hol , yerli olur.

EyvAllah hocam sizdden bir ricam daha olacak ORDU-AKKUŞ-ÜNYE-ERBAA-NİKSAR ÇEVRESİNDE bir üretici tanıyormusnuz..
    petshopdan almışdım bunları ama şimdi üretim almak isdiyorum.

çok uzak yerler bana ki benim pek tanıdığım üreticide yok.
  • ikisi de dişi kardeş kızışmışlar üstelik kahverengi çereden anlarsın, yani burunlarının orasından. yaşları en kötü 1,5 olmuştur. mavi biraz daha yaşlı gibi geldi bana, evde kalmış kız gibi bakıyor renk olarak ta normal renkliler dediğimiz gruba giriyor her ikiside. yani doğal ortamda en yaygın olan muhabbet kuşlarının renkleri de bu şekildedir. ırk olarak yerli ikisi de. bence bırakmak istemiyorsan ikisine de erkek kuş al. götür kuşları kendileri beğensin eşlerini, kızgınlık çağındalar senin aldığın erkeği beğenmeyebilirler. tabi iki erkek alırsan bir kafes daha almanı tavsiye ederim. çiftleri ayırmak için. ses maviden geliyor sanki, kuşun hastalıktan ziyade bir huzursuzluğu var. korkuyor olabilir sizin kafese yaklaşmanızdan. her zaman oluyor mu bu yada ne zamandır var bu seslenme olayı, bunu da belirtirseniz daha iyi olur. aklıma birde kızgınlık yumurtası olayı geliyor. yani kuş boş (kısır) yumurta yapacak ama yer (yuvalık) olmadığından huzursuz olabilir. tabi ne zamandır bu ses var onu bilemediğim için sadece aklıma geldi belirteyim dedim. yani yumurtlama durumu yaklaşmıştır kafese yaklaşmanızdan orayı güvenli bulmuyor olabilir. kafese yumurtlamaz mı sorusu akla gelebilir tabi. kafese yumurtlar zaten böyle bir duruma geldiyse ama açık bir yer ve göz önünde, sizde sürekli kafesle ilgileniyorsanız kuş rahatsız olduğu için bu tip bir ses çıkarıyor olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanc58 -- 16 Eylül 2013; 5:04:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: inanc58

ikisi de dişi kardeş kızışmışlar üstelik kahverengi çereden anlarsın, yani burunlarının orasından. yaşları en kötü 1,5 olmuştur. mavi biraz daha yaşlı gibi geldi bana, evde kalmış kız gibi bakıyor renk olarak ta normal renkliler dediğimiz gruba giriyor her ikiside. yani doğal ortamda en yaygın olan muhabbet kuşlarının renkleri de bu şekildedir. ırk olarak yerli ikisi de. bence bırakmak istemiyorsan ikisine de erkek kuş al. götür kuşları kendileri beğensin eşlerini, kızgınlık çağındalar senin aldığın erkeği beğenmeyebilirler. tabi iki erkek alırsan bir kafes daha almanı tavsiye ederim. çiftleri ayırmak için. ses maviden geliyor sanki, kuşun hastalıktan ziyade bir huzursuzluğu var. korkuyor olabilir sizin kafese yaklaşmanızdan. her zaman oluyor mu bu yada ne zamandır var bu seslenme olayı, bunu da belirtirseniz daha iyi olur. aklıma birde kızgınlık yumurtası olayı geliyor. yani kuş boş (kısır) yumurta yapacak ama yer (yuvalık) olmadığından huzursuz olabilir. tabi ne zamandır bu ses var onu bilemediğim için sadece aklıma geldi belirteyim dedim. yani yumurtlama durumu yaklaşmıştır kafese yaklaşmanızdan orayı güvenli bulmuyor olabilir. kafese yumurtlamaz mı sorusu akla gelebilir tabi. kafese yumurtlar zaten böyle bir duruma geldiyse ama açık bir yer ve göz önünde, sizde sürekli kafesle ilgileniyorsanız kuş rahatsız olduğu için bu tip bir ses çıkarıyor olabilir...

Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkürler erindemen usanmadan yazmışsınız.
    kuş elime geldiği günden beri böyle ötüyor sanki birşey anlatmak isdiyor.
    maşAllah çok sağlıklılar.
    Benden korkmuyorlar,ele gelmiyorlar ama ben ne zaman yanlarına gitsem 5-10 dk içinde bacaklarını çekip gözlerini kapıyorlar.
    eş alıcam nasipse,fakat ilçeden çıkamıyorum okul,vs.. ama en kısa sürede çıkacam
    eş beğenme meselesine gelince ben onlara nasıl eş beğendirebilirim?
    petshop a götürsem beğenirlermi,kaç günde beğenirler..
    petshopdan aslında lasım yok ORDU-AKKUŞ-ÜNYE-ERBAA-NİKSAR'da salam üretici varmı?

• üretici mutlaka vardır o bölgelerde ancak benim bilgim yok, petshoptan alsanda olur bence. kuşları götür 10-15 dk salarlar diğerlerinin yanına, yani yarım saatte hallederler bence eş seçme olayını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanc58 -- 17 Eylül 2013; 15:37:31 >
  • Yarım saat gibi bir süre ise iyi petshop a götüreyim ozaman teşekkürler hocam.
    Yanlız siz hangi tür almamı önerirsiniz?
    yavrusunu konuşdurmak için yetişdiricem.
  • kendi ırkından bişey alması daha uygu bence. ingiliz, jumbo gibi işey abartılı olur diye düşünüyorum. diğerlerini tercih etmek daha mantıklı olur bence, genelde boyutlar yakındır hollanda, çekoslavak, yerli filan. ırklara gelince hemen hepsi konuşabilir sadece ilgi ve eğitim önemli. zaten yavruları eğitmek istiyorsunuz ki dişi bile olsa konuşturma şansınız yüksek olacaktır bence. ayrca yavruyken tüylenip yürümeleride biraz iyieşince ele alın bence. uçamadıkları için kolay alışırlar ve hareket kabiliyetleri az olacaktır. yavru oldukları içinde korkacaklarını sanmam. 1 aylık bir kuş insan avuçlasa bile çok korkmuyor ancak 2 aylıkken el değmemiş bir kuş oldukça korkak olur. buna karşın eğitimi yine de kolaydır 2 aylık olsa bile...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.