Şimdi Ara

Muhabbet kusumun hic keyfi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Muhabbet kusumu 1.5 aylikken almisyim suan yaklasik 1 yasinda 15 tane kelime biliyor ve hic susmuyor surekli konusuyor yerinde duramiyor. Ama 1 2 gundur durgun konusmuyor ve hareketi azaldi bazen tuylerini kabartip uyukladigida oluyor diskisina baktim hayet normal ama hasta gibi geliyor bana bilgisi olanlar lutfen yardimci olun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tüy döküyormu kafasında filan döküntü varmı, tüy dökümünde olabilir yada eş istiyor olabilir 1 yaşındasa erkekse eş istiyor olabilir yada havanın verdiği değişim ile etkilenmiş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxsqen

Muhabbet kusumu 1.5 aylikken almisyim suan yaklasik 1 yasinda 15 tane kelime biliyor ve hic susmuyor surekli konusuyor yerinde duramiyor. Ama 1 2 gundur durgun konusmuyor ve hareketi azaldi bazen tuylerini kabartip uyukladigida oluyor diskisina baktim hayet normal ama hasta gibi geliyor bana bilgisi olanlar lutfen yardimci olun...

Tüy kabartip uyukluyosa durgunluğu üşütmeye bağlı, kuşu sıcak tutmalisiniz ve cereyanda birakmamalisiniz. Suyuna limon damlatin 3~5damla kadar, 2~3 gün tekrar edin fakat suyu gün aşırı değiştirerek verin. Evde varsa bebe aspirini bunu dikkatli okuyun yanlış bi uygulamada kuşu kaybetmeyin, sadece 1 tane hapı 4 parçaya bölün ve sadece o parçadan tek bir parçayı suyuna atın, 4 te 1 ini kullaniyoruz yani, bebe aspirini dışında aspirin vermeyin, limonlu suyu kullandıktan 2 gün sonra kullanın yada once hapı kullanın sonra limonlu suyu kullanın, hapı fazla kullanmayın 2 parçasını kullanmanız yeterli gelecektir gün aşırı değiştirerek 2 gün kullanacaksınız, baktınız geçmiyo vücuttaki ilaç 2 günde atılır o yüzden 2 gün ara verdikten sonra tekrar kalan o iki parçayı günlük 1 parça olarak 2 gün daha verin. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

quote:

Muhabbet kusumu 1.5 aylikken almisyim suan yaklasik 1 yasinda 15 tane kelime biliyor ve hic susmuyor surekli konusuyor yerinde duramiyor. Ama 1 2 gundur durgun konusmuyor ve hareketi azaldi bazen tuylerini kabartip uyukladigida oluyor diskisina baktim hayet normal ama hasta gibi geliyor bana bilgisi olanlar lutfen yardimci olun...

Tüy kabartip uyukluyosa durgunluğu üşütmeye bağlı, kuşu sıcak tutmalisiniz ve cereyanda birakmamalisiniz. Suyuna limon damlatin 3~5damla kadar, 2~3 gün tekrar edin fakat suyu gün aşırı değiştirerek verin. Evde varsa bebe aspirini bunu dikkatli okuyun yanlış bi uygulamada kuşu kaybetmeyin, sadece 1 tane hapı 4 parçaya bölün ve sadece o parçadan tek bir parçayı suyuna atın, 4 te 1 ini kullaniyoruz yani, bebe aspirini dışında aspirin vermeyin, limonlu suyu kullandıktan 2 gün sonra kullanın yada once hapı kullanın sonra limonlu suyu kullanın, hapı fazla kullanmayın 2 parçasını kullanmanız yeterli gelecektir gün aşırı değiştirerek 2 gün kullanacaksınız, baktınız geçmiyo vücuttaki ilaç 2 günde atılır o yüzden 2 gün ara verdikten sonra tekrar kalan o iki parçayı günlük 1 parça olarak 2 gün daha verin. Geçmiş olsun.

benim muhabbet kuşum da uyukluyordu. Bu suyuna limon tavsiyeniz sayesinde hayvan kendine geldi. Artık uyuklamıyor. gün aşırı değiştiriyorum,normalde her gün sularını değiştirirdim.

Ama kafesten dışarı çıkmıyorlar. Kapağı açıyorum, kafes kapısına elma vs koyuyorum ama dışarı çıkmıyorlar. Birkaç kez zorla çıkarttım ama bu seferde kafese geri sokamadım kuşları. Tülbentle yakalayıp kafese koyuyorum. Ele alışmadılar zaten. Hep kaçıyorlar. yaklaşık 2 aydır bendeler ve ikiside yavru.

Ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

quote:

benim muhabbet kuşum da uyukluyordu. Bu suyuna limon tavsiyeniz sayesinde hayvan kendine geldi. Artık uyuklamıyor. gün aşırı değiştiriyorum,normalde her gün sularını değiştirirdim.

Ama kafesten dışarı çıkmıyorlar. Kapağı açıyorum, kafes kapısına elma vs koyuyorum ama dışarı çıkmıyorlar. Birkaç kez zorla çıkarttım ama bu seferde kafese geri sokamadım kuşları. Tülbentle yakalayıp kafese koyuyorum. Ele alışmadılar zaten. Hep kaçıyorlar. yaklaşık 2 aydır bendeler ve ikiside yavru.

Ne yapmalıyım?

Kafesten çıkar fakat geri o şekilde yakalamaya çalışma kuşu iyice korkutursun ve senden iyice uzak durur. Kuşun önce güvenini kazan. Elini kafese sok parmağını tünek gibi uzat bekle sabrın varsa. İlk ten 10 dk lık bi süreyle başla ama Kuş parmağına gelsin diye bi müdehale de bulunma sadece bekle elinden senden bi zarar gelmeyeceğini sana güvenmeyi öğretmek amacımız, hergün böyle yap, uzun süre bekleyebilirsen 10 dk kadan uzun bi süre beklet, zamanla yavaş yavaş parmağını ayaklarına doğru götür parmağına bi adım atması bile iyi bi yolda olduğunuzun göstergesidir. Kafesten çıkarttığın zamnda, kuşu yakalama kafes yakınında oturmayin bırakın o acıkınca girecektir digeride ondan güven alıp arkasından gidecektir o sırada gidin yavaşça kafesi kapatın. Kuşu elinize almayın sevmezler avuç içinde olmayı kanatlarının güvende olmasını isterler istedikleri zaman hareket edebileceklerini bilirler o yüzden elinize alarak kuşu korkutmayin. Biraz sabır gerektiren bi durum 2 Kuş fazla sabır gerektirir. Genellikle size kendini yakın hisseden size meyil gösteren kuşa yaklaşımda bulunun digeride ondan cesaret alıp zamanla oda size gelecektir.kolay gelsin.

• mubişim kullanıcısına yanıt
    Bugun israrla bekledim, kafesin kapagini actim. Kusun biri cikti, gezdi kendi kendine sonra kafesine geri girdi. Digeri de kapiya kadar geldi ama dışarı cikmadi.

• Son durumda kusun biri artik kafasina gore kafrsinden cikiyor, geziyor ve yorulunca geri kafesine kendiliginden giriyor.

Digerinde halen bir hareket yok. Kendini sisirip uyukluyor. Eskiden daha fazla uyukluyordu limondan sonra biraz daha canli.

Kuslara banyo yaptirmadim. Banyoluk koydum ama koca gunde hic yeltenmediler bile. Ben de spreyle ilik su sıkayim diyorum. Bunu nasil yapmaliyim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hipradoxi ve Hipraminchok karışımını öneririm.

Veteriner hekiminizden yardım isteyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerekli testler yapildiktan sonra veterinerin vericegi ilaclari kullanmaniz gerekli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Son durumda kusun biri artik kafasina gore kafrsinden cikiyor, geziyor ve yorulunca geri kafesine kendiliginden giriyor.

Digerinde halen bir hareket yok. Kendini sisirip uyukluyor. Eskiden daha fazla uyukluyordu limondan sonra biraz daha canli.

Kuslara banyo yaptirmadim. Banyoluk koydum ama koca gunde hic yeltenmediler bile. Ben de spreyle ilik su sıkayim diyorum. Bunu nasil yapmaliyim?

Havalar soğuk kuşu hiç yıkama bence üşütür. O kendi temizliğini kendisi yapar. Yaz aylarında yaptir banyosunu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.