Şimdi Ara

Muhabbet kuşumun kursağı şişiyor ve burnundan sarı akıntı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1,5 2 ay önce aldığım kuşum ilk geldiğinde gayet sağlıklı görünüyordu fakat şuanda ara ara fotoğrafta da göründüğü gibi kursağını şişiriyor. Nefes alırken bazen hırıltı çıkıyor bazen 3 kere ağız şapırdatıyor. Yaklaşık 1 haftadır burnundan hafif şeffaf sarımsı bi sıvı akıyor ve saçlarına bulaşıyor. Kuyruğunda da sallantı mevcut. Soğumuş (az tuzlu) çay ile gaga ve cere temizliğini yapıyorum. Ben kuşun solunum problemi olduğunu düşünüyorum fakat bir bilgisi olan yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşlarında Kursak Şişmesi ve Sarı Burun Akıntısı

Muhabbet kuşlarında kursak şişmesi ve burundan sarı akıntı, yaygın görülen sağlık sorunlarıdır. Bu belirtiler, çeşitli sağlık sorunlarının bir göstergesi olabilir.

Eğer muhabbet kuşunuzun kursağı şişmişse ve burnundan sarı akıntı geliyorsa, aşağıdaki nedenler söz konusu olabilir:

• Enfeksiyonlar: Bakteriyel veya viral enfeksiyonlar, muhabbet kuşlarında kursak şişmesine ve burun akıntısına neden olabilir.
    • Parazitler: Yuvarlak kurtlar veya koksizya gibi parazitler, kuşun sindirim sistemini tıkayarak kursak şişmesine yol açabilir.
    • Beslenme Sorunları: Uygunsuz beslenme veya yetersiz beslenme, muhabbet kuşlarında sindirim sorunlarına neden olabilir.
    • Toksinler: Zararlı maddelere veya toksinlere maruz kalmak, kuşlarda kursak şişmesine ve burun akıntısına neden olabilir.

Tedavi

Muhabbet kuşunuzda kursak şişmesi ve sarı burun akıntısı belirtileri gözlemliyorsanız, derhal veterinerinize başvurmanız önemlidir. Veterineriniz, muhabbet kuşunuzu muayene ederek altta yatan nedeni teşhis edecek ve uygun tedaviyi önerecektir. Tedavi, altta yatan nedene bağlı olarak değişebilir ve antibiyotikler, antiparaziter ilaçlar veya diyet değişiklikleri içerebilir.

Önleme

Muhabbet kuşunuzda kursak şişmesi ve sarı burun akıntısı sorunlarını önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• Kuşunuza sağlıklı ve dengeli bir beslenme sağlayın.
    • Kuşunuzun kafesini düzenli olarak temizleyin ve dezenfekte edin.
    • Kuşunuzu toksinlere ve zararlı maddelere maruz bırakmaktan kaçının.
    • Kuşunuzu düzenli olarak veteriner kontrollerine götürün.

Bu önlemleri alarak muhabbet kuşunuzu sağlıklı ve mutlu tutabilir, kursak şişmesi ve sarı burun akıntısı gibi sağlık sorunlarını önleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vete götür. kursak mantarı belirtileri. sıcak ortamda tutun. ishal mi.

• Evet bir miktar ishali var. Evet bende ilk başta kursak mantarından şüphelendim 4 gündür niosta(nistatin) ilacını kullanıyoruz. Yemesinde içmesinde problem yok ve devamlı şişmiş vaziyette gezmiyor arada uyuklarken falan şişiriyor. Aynı tedaviyi sürdürmeli miyim? İlçeye uzağım maalesef kendim çözmem gerekiyor.

• kussever4242 K kullanıcısına yanıt

mikostatin mantar için iyi gelir tabi onun yanında ekleme yapmakta gerekli. üşütme + kursak gibi gözüküyor. üşütme için sıcak ortamda tutun, elma sirkeside 3-4 damlatın suyuna. sıcak ortam ise kafesin önü açık olsun yem olan yeri, diğer yerleri ört. geceleri soğuk oluyor. multivtamin ise önemli. 10-15 damla ile üşütmeyi halleder bu. sıcak ortam + mulivitamin ile.

kursak ise burada ilaç tavsiyeleri var . mikostatin tek başına etkisi az olur gibi. 4 günden sonrada kesin. bağışıklık kazanmasın.

https://www.muhabbetkusu.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 3 Ekim 2020; 1:35:8 >

• Muhabbet kuşumun kursağı şişiyor ve burnundan sarı akıntı geliyor

Bu vitaminleri kullaniyorum. Mikostatini kullanmayı kesip vitaminleri mi vereyim artık? Temizlik ve ısıya dikkat ediyorum muhtemelen ağır bir nezle geçiriyor hayvan. Kursak şişmesi olduğu için tedirginim kafesinden çikarmamaya çalışıyorum sağlıklı diğer kuşuma da bulaşmasın diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle anlatayım, ben salı günü dediğim statin ilacı temin etmeden önce sirke vermiştim. İlacı temin ettikten sonra ilk gün gece yatana kadar ilaçlı suyu verdim. Akşam suyu temizleyip A,C vitamin ve Axtım vitamininden verdim. Ertesi gün öğlen tekrar ilaçlı su hazırlayıp tekrar akşama kadar içti ve akşam tekrar değiştirdim. Ayrıca 1,2 kere burnundan akan sarımtırak sıvı gagasının üstünde resimdeki gibi kalıntı yaptı orayı temizledim. Bu şekilde tedavi uyguladım.

• kussever4242 K kullanıcısına yanıt

nezle için vitamin gibi şeyler iyidir. ama kursak için antibiyotik tedavisi gerekli. baytril gibi. benim dediğim önce nezle hallet sonra kursak tedavisi uygulanabilir. iştahı nasıl.

https://iyikus.com/konular/yuvada-ki-yavrularin-balon-gibi-sismesi-kursak-sismesi.1469//

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkese iyi forumlar. Hayvanım iyileşti ve forumda konu havada kalmaması ve diğer kuş sahiplerine referans olması için uyguladıklarımı yazmayı düşündüm. Öncelikle kuşun solunum yolunda ciddi sorunları vardı (Aşırı kuyruk sallama, hırıltılı nefes alma, burundan sarımtrak akıntı, aksırma, kursağını şişirmesi). Hayvanı ayrı bi kafese karantinaya aldım, ardından Hipradoxi-S ilacını almak için veterinere gittim. 2020 yılında bulmanız çok zor üretilmediği söyledi şansınız varsa bulursunuz ama yoksa dert değil muadilleri ve aynı işlevi görenleri mevcut. Hekimin önerdiği aynı maddeleri içeren Santadoks %10 ilacı satın aldım fiyatı 30 tl. Dozunu iyi ayarlamak lazım zira ilaç buzağılardan tutun tavuklara kadar bir çok hayvana kadar kullanım alanı var. Ben yarım suluk için 3 damla ve 5 gün kullandım. Her 6 saatte bir suyunu yenilemek ve güneş ışığına maruz bırakmamak gerekiyor(Su kararıyor çünkü). Ardından direk vitamin takviyesi yaptım günlük suyuna ve şuan gayet iyi durumda. İştahlı olması dışında bir problemi yok :) Herkese iyi sağlıklı günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kussever4242

Herkese iyi forumlar. Hayvanım iyileşti ve forumda konu havada kalmaması ve diğer kuş sahiplerine referans olması için uyguladıklarımı yazmayı düşündüm. Öncelikle kuşun solunum yolunda ciddi sorunları vardı (Aşırı kuyruk sallama, hırıltılı nefes alma, burundan sarımtrak akıntı, aksırma, kursağını şişirmesi). Hayvanı ayrı bi kafese karantinaya aldım, ardından Hipradoxi-S ilacını almak için veterinere gittim. 2020 yılında bulmanız çok zor üretilmediği söyledi şansınız varsa bulursunuz ama yoksa dert değil muadilleri ve aynı işlevi görenleri mevcut. Hekimin önerdiği aynı maddeleri içeren Santadoks %10 ilacı satın aldım fiyatı 30 tl. Dozunu iyi ayarlamak lazım zira ilaç buzağılardan tutun tavuklara kadar bir çok hayvana kadar kullanım alanı var. Ben yarım suluk için 3 damla ve 5 gün kullandım. Her 6 saatte bir suyunu yenilemek ve güneş ışığına maruz bırakmamak gerekiyor(Su kararıyor çünkü). Ardından direk vitamin takviyesi yaptım günlük suyuna ve şuan gayet iyi durumda. İştahlı olması dışında bir problemi yok :) Herkese iyi sağlıklı günler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.