Şimdi Ara

Muhabbet Kuşunun Zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
110.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açtığım konulardan da bilirsiniz, yaklaşık 3 hafta önce muhabbet kuşu aldım fakat çevremden bir kaç kişiden duydum; ufak tüyleri dökülüp ağızdan veya burundan girerse, ciğerlere yapışıyormuş. Özellikle küçük çocuklar için zararlı diyorlar. Benimde 2 yaşında kızım var. Şu an araştırma içindeyim. Sizinde bildikleriniz varsa yazarmısınız?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Muhabbet Kuşu Beslemenin Zararları

Evde muhabbet kuşu beslemek keyifli bir deneyim olsa da, bazı potansiyel zararların farkında olmalısın.

Çocuklara Zararları:

• Muhabbet kuşları küçüktür ve kolayca yaralanabilirler, bu nedenle çocukların onlarla dikkatli bir şekilde oynaması gerekir.
    • Muhabbet kuşu çocuğa zararları: Muhabbet kuşlarının güçlü gagaları vardır ve çocuklar onlara yaklaşırken ani hareketlerden kaçınmalıdırlar.
    • Çocuklar, muhabbet kuşlarının kafesini düzenli olarak temizlemeli ve kuşların tüylerini yutmaktan kaçınmalıdır.

Sağlığa Zararları:

• Muhabbet kuşları, Psittakoz adı verilen bakteriyel bir enfeksiyonu insanlara bulaştırabilir.
    • Tüy solunum yollarında tahrişe neden olabilir, bu nedenle muhabbet kuşu kafesi düzenli olarak temizlenmelidir.
    • Evde muhabbet kuşu beslemek sağlığa zararları: Astımı veya alerjisi olan kişiler, muhabbet kuşlarına karşı daha hassas olabilirler.

Muhabbet Kuşunun İnsana Zararları:

• Muhabbet kuşları gürültülü olabilir ve komşularını rahatsız edebilirler.
    • Kuşların gagalama alışkanlıkları eşyalara zarar verebilir.
    • Muhabbet kuşunun insana zararları: Muhabbet kuşları yemlerini kafeslerinin dışına saçabilir ve dağınıklığa neden olabilirler.

Muhabbet Kuşunun Tüyü Yutmak:

• Muhabbet kuşu tüyleri küçük ve ince olduğundan yanlışlıkla yutulabilirler.
    • Muhabbet kuşu tüyü yutmak: Tüyler sindirim sisteminde tıkanıklıklara neden olabilir, bu nedenle yutmaktan kaçınılmalıdır.

Muhabbet kuşu beslemeyi düşünüyorsan, bu potansiyel zararların farkında olmalı ve önlem almak için gerekli adımları atmalısın. Düzenli veteriner kontrolleri, kafes temizliği ve dikkatli kullanım, kuşunun ve ailenin sağlığı ve güvenliği için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu köpekler içinde geçerli
    kis aşısı diye bi aşı vardı sanırım onlardan yapılıyordu ama
    şiringa kadar kuşa onu yapsan feleği şaşar heralde
    ona görede bişeyi vardır diye düşünüyorum
  • Eğer kuşunuz nezle,grip olursa size geçebiliyor...
  • Kuş tüyü sorunsuzca burnunuzdan takılmadan genzinize, genzinize yapışmadan nefes borunuza , nefes borunuzda balgama yapışmadan ciğerlerinize gidebilirse zaten evinizde kuş olup olmaması fark etmez. Sokağa çıktığınızda havadaki bütün parçacıklar akciğerinize dolar ve hastalanırsınız, yani zaten sorunlu bir bünyeye sahipsiniz demektir.

Yapılan araştırmalar küçük çocuk bulunan evlerde hayvan beslenmesi, çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunduğunu göstermiş.

Kist yapan bakteriler aşılanmayan köpeklerin dışkılarında bulunuyormuş. Kedi köpek gibi hayvanlarda yerde debelendikçe onların tüylerine yapışabilir. Ama kuşta öyle bir bakteri olacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 1 Şubat 2010; 21:18:56 >
  • Kuşlar mevsimlerin değiştiği dönemlerde tüy değiştirir, bunun dışında aşırı tüy dökümü yapmazlar. Kafesi yukarıdan aşağıya 3 parça olarak düşünürsek ve alt taraftaki parçanın çevresini tülle kaplarsak kafes dışına tüy dökümüde engellenmiş olur. Tabi tül kuşların tırnağını koparmayacak kadar sık olmalıdır.

"Kuş tüyü kist yapar mı?
    Hayır, tüyler kist yapmaz. Çünkü tüyün yutulması durumunda yutulan tüy sindirim kanalıyla dışarıya atılır. Milyonlarca engel dolayısıyla tüyün akciğerlere kaçma olasılığı da yoktur. Söz konusu kistler Echinococ tenyasının yumurtaları tarafından yapılır. ve bu kedi ve köpeklerde olur çünkü etoburlardır,Kedi ve köpeklerin (vahşi etoburların da ) dışkısıyla atılan tenya yumurtası arakonakçı olan insan tarafından ağız yoluyla alınırsa, tenya yumurtalarından ince bağırsaklarda serbest kalan larvalar kan dolaşımına girerek değişik organlara giderler. Kalp, karaciğer, akciğer, beyin, böbrek, pankreas gibi organlara yerleşen larva, vücut tarafından bir kapsülle sınırlandırılarak burada ve hapsedilir ve kist hidatik adını alır.
    KORUNMA: Bu tenyaya karşı ne insanlarda ne de hayvanlarda bir aşı geliştirilmemiştir. Parazitin kesin korunakçısı olan kedi –köpek gibi etçillere çiğ et vermemek ve avlanmalarına izin vermemek korunmada önemlidir. Kesilen hayvanların hastalıklı iç organları mutlaka imha edilmelidir. Evde beslenen ve parazit için konakçı olan kedi ve köpeklere düzenli olarak parazit sağaltımı uygulanmalıdır.

KAYNAK:
    Prof.Dr. Ahmet Rasim KÜÇÜKUSTA"

Alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noteb00k -- 1 Şubat 2010; 22:43:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: noteb00k

Kuşlar mevsimlerin değiştiği dönemlerde tüy değiştirir, bunun dışında aşırı tüy dökümü yapmazlar. Kafesi yukarıdan aşağıya 3 parça olarak düşünürsek ve alt taraftaki parçanın çevresini tülle kaplarsak kafes dışına tüy dökümüde engellenmiş olur. Tabi tül kuşların tırnağını koparmayacak kadar sık olmalıdır.

"Kuş tüyü kist yapar mı?
    Hayır, tüyler kist yapmaz. Çünkü tüyün yutulması durumunda yutulan tüy sindirim kanalıyla dışarıya atılır. Milyonlarca engel dolayısıyla tüyün akciğerlere kaçma olasılığı da yoktur. Söz konusu kistler Echinococ tenyasının yumurtaları tarafından yapılır. ve bu kedi ve köpeklerde olur çünkü etoburlardır,Kedi ve köpeklerin (vahşi etoburların da ) dışkısıyla atılan tenya yumurtası arakonakçı olan insan tarafından ağız yoluyla alınırsa, tenya yumurtalarından ince bağırsaklarda serbest kalan larvalar kan dolaşımına girerek değişik organlara giderler. Kalp, karaciğer, akciğer, beyin, böbrek, pankreas gibi organlara yerleşen larva, vücut tarafından bir kapsülle sınırlandırılarak burada ve hapsedilir ve kist hidatik adını alır.
    KORUNMA: Bu tenyaya karşı ne insanlarda ne de hayvanlarda bir aşı geliştirilmemiştir. Parazitin kesin korunakçısı olan kedi –köpek gibi etçillere çiğ et vermemek ve avlanmalarına izin vermemek korunmada önemlidir. Kesilen hayvanların hastalıklı iç organları mutlaka imha edilmelidir. Evde beslenen ve parazit için konakçı olan kedi ve köpeklere düzenli olarak parazit sağaltımı uygulanmalıdır.

KAYNAK:

Alıntıdır.

Gördüğüm en bilimsel açıklamaydı ve bunca yıldan sonra ben bile aydınlandım. Teşekkür ederim

• quote:

Kuşlar mevsimlerin değiştiği dönemlerde tüy değiştirir, bunun dışında aşırı tüy dökümü yapmazlar. Kafesi yukarıdan aşağıya 3 parça olarak düşünürsek ve alt taraftaki parçanın çevresini tülle kaplarsak kafes dışına tüy dökümüde engellenmiş olur. Tabi tül kuşların tırnağını koparmayacak kadar sık olmalıdır.

"Kuş tüyü kist yapar mı?

KAYNAK:

Alıntıdır.

Çok teşekürler.

• 10 YIL BOYUNCA MUHABBET KUŞU NA BAKTIM HİÇ BİR SIKINTI YAŞATMADI ÜSTELİK ELİME ALIP KOKLARDIM:) ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: thermaltake+Armor

10 YIL BOYUNCA MUHABBET KUŞU NA BAKTIM HİÇ BİR SIKINTI YAŞATMADI ÜSTELİK ELİME ALIP KOKLARDIM:) ..

Bende benim haylaz mubişimi koklardım yemek yerken kızmazdı, mis gibi kokuyolar
  • peki ağızdan nefes alırken tüyün ciğerlere kaçma olasıllığı nasıldır
  • çok tatlı bunlar yahu neresi zarar versin. cikcik ötüp dururlar en çok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thermaltake+Armor

10 YIL BOYUNCA MUHABBET KUŞU NA BAKTIM HİÇ BİR SIKINTI YAŞATMADI ÜSTELİK ELİME ALIP KOKLARDIM:) ..

Bende benim haylaz mubişimi koklardım yemek yerken kızmazdı, mis gibi kokuyolar

benimkinin ağzı göğsü filan kokmaya başladı neden acaba bi fikrin var mı?? 5 yaşında
  • Hava ısınınca bi banyo yapsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu Hortlattım Ama Önemli

Burnuma muhabbet kuşunun tüyü kaçtı ?
    Birşey Olur Mu ?
  • Öyle bişe olması imkansız
  • kuşu kızınız ile aynı odada bulundurmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.