Şimdi Ara

Muhasebe işi yapanlar bakabilirmi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
26.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben tekrar imkanım olsa bu meslegi seçmezdim zevk meselesi tabi birde çalıştıgın şirket tam kurumsal olacak yoksa muhasebe angarya işdir tam kurumsal şirketlerde keyif vericidir birde maslak leventde plaza binası olursa degme keyfine
  • Bide ilk olarak şirkette başlarsan işi zor öğrenirsin. En iyisi ilk başta büroda koşturmak. Şirketlerde genellikle iş bölümü yaparlar sen muhasebenin sadece bi alanını öğrenirsin. Ama çoğu muhasebe bürosunda herkes her işi yapar ki bu gelecek ve bilgi birikimi için oldukça önemlidir.
  • tercih meselesi tabi ama ben muhasebeci ücreti alacaksam aynı paraya başka yerlerde çalışmayı yeglerdim ama satınalma torpil dogrudur satış kısmında zaten kendini bilirsin yetenegin yoksa hiç girme satış ikna kabiliyetin varsa her zaman başka firmalarda çalışabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xTraP

Bide ilk olarak şirkette başlarsan işi zor öğrenirsin. En iyisi ilk başta büroda koşturmak. Şirketlerde genellikle iş bölümü yaparlar sen muhasebenin sadece bi alanını öğrenirsin. Ama çoğu muhasebe bürosunda herkes her işi yapar ki bu gelecek ve bilgi birikimi için oldukça önemlidir.

Büroda da iş bölümü yapılıyor.İlk 2-3 ay hiçbir şeye dokundurmuyorlar.Hele benim gibi kalabalık bir büroda işe girdiysen tecrübeli çalışanlar varsa ayvayı yedin.Beni rakip gördüler doğru düzgün iş verdirmediler 3. ayın sonunda ancak fatura işlemeye başladım onu da art niyetle verdiler sadece hatalarımı bulmak için.Hata bulunca ben sana güvenmiyorum diyerek bir daha vermediler.Tüm dışarı işlerini ben yapıyordum vergi daireleri,çalışma bakanlığı,sgk,mükellefler hepsine giderdim.Ancak ben büro içinde iş istiyordum olmadı.
    İş hayatı çok pis yahu.Eğitimin diğerlerinden iyiyse veya biraz ataksan hemen tehlike olarak görülüp kovdurulmaya ya da işten kendin ayrılman için basit işler bıktırılmaya çalışılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Bide ilk olarak şirkette başlarsan işi zor öğrenirsin. En iyisi ilk başta büroda koşturmak. Şirketlerde genellikle iş bölümü yaparlar sen muhasebenin sadece bi alanını öğrenirsin. Ama çoğu muhasebe bürosunda herkes her işi yapar ki bu gelecek ve bilgi birikimi için oldukça önemlidir.

Büroda da iş bölümü yapılıyor.İlk 2-3 ay hiçbir şeye dokundurmuyorlar.Hele benim gibi kalabalık bir büroda işe girdiysen tecrübeli çalışanlar varsa ayvayı yedin.Beni rakip gördüler doğru düzgün iş verdirmediler 3. ayın sonunda ancak fatura işlemeye başladım onu da art niyetle verdiler sadece hatalarımı bulmak için.Hata bulunca ben sana güvenmiyorum diyerek bir daha vermediler.Tüm dışarı işlerini ben yapıyordum vergi daireleri,çalışma bakanlığı,sgk,mükellefler hepsine giderdim.Ancak ben büro içinde iş istiyordum olmadı.
    İş hayatı çok pis yahu.Eğitimin diğerlerinden iyiyse veya biraz ataksan hemen tehlike olarak görülüp kovdurulmaya ya da işten kendin ayrılman için basit işler bıktırılmaya çalışılıyor.

Evet kesinlikle doğru bir tespit bu, o yüzden mümkünse akraba yanında bir işe girmeye bakın.

Ben kendi düşüncelerimi aktarayım. Bizim de eskişehirde serbest muhasebe büromuz var. Şimdi sıfırdan başlanacaksa eğer muhasebe bürosu işlerine hiç girme derim mükellef bulman çok zor olur.
    Bir yerde işe girip başlarsan da orada işi en azından biraz olsun öğrenmen için en azından 2-3 yıla ihtiyacın var. Kendi büromuzdan örnek vereyim gelen genç arkadaşlar genellikle 6 ay en fazla 1 yıl çalışıp çıkıyorlar bu yüzden ilk etapta pek bir şey öğretmiyoruz çünkü kaç defa bir şeyler öğretmeye çalıştık hep boşa gitti. Şimdi bazıları der sizin çalışma şartları ağırdır diye kesinlikle değil. Sabah 8.30-12.00 13.30-18.00 haftaiçi çalışma saatleri haftasonu da sadece cumartesi 9.00-12.00 çalışma saatlerimiz var.
    Öncelikle bu işi düşünenlere tavsiyem eta, logo, mikro programlarıyla ilgili kursa katılıp en azından ön bilgi edinmeleri.
    Sonra her şey sizin dürüstlüğünüze, ağzınızın iyi laf yapmasına bakıyor.

• quote:

quote:

Dediklerin doğru hocam ilk gelenler mecbur dışarı işlerini koşturur her zaman daha sonra da biri işten ayrılır onun yerine masaya geçer. Ama akrabanın yanında çalışıyorsanız ( benim gibi ) ilk 2 ay içinde 0 muhasebe bilgisine sahipken 2 ayda bi çok şey öğrenmiş oluyorsunuz. Tabii her muhasebe bürosu aynı değil şansına işte kimisi iş öğretir kimisi sadece ayak işlerine baktırtır.

• quote:

Orijinalden alıntı: djinn_inc

quote:

quote:

Evet kesinlikle doğru bir tespit bu, o yüzden mümkünse akraba yanında bir işe girmeye bakın.

Ben kendi düşüncelerimi aktarayım. Bizim de eskişehirde serbest muhasebe büromuz var. Şimdi sıfırdan başlanacaksa eğer muhasebe bürosu işlerine hiç girme derim mükellef bulman çok zor olur.
    Bir yerde işe girip başlarsan da orada işi en azından biraz olsun öğrenmen için en azından 2-3 yıla ihtiyacın var. Kendi büromuzdan örnek vereyim gelen genç arkadaşlar genellikle 6 ay en fazla 1 yıl çalışıp çıkıyorlar bu yüzden ilk etapta pek bir şey öğretmiyoruz çünkü kaç defa bir şeyler öğretmeye çalıştık hep boşa gitti. Şimdi bazıları der sizin çalışma şartları ağırdır diye kesinlikle değil. Sabah 8.30-12.00 13.30-18.00 haftaiçi çalışma saatleri haftasonu da sadece cumartesi 9.00-12.00 çalışma saatlerimiz var.
    Öncelikle bu işi düşünenlere tavsiyem eta, logo, mikro programlarıyla ilgili kursa katılıp en azından ön bilgi edinmeleri.
    Sonra her şey sizin dürüstlüğünüze, ağzınızın iyi laf yapmasına bakıyor.

Hocam bence en güzeli bir muhasebe kursuna gideceksin sonra bu işe gireceksin.Ben büroya sıfırdan başlamıştım ilk 3 ay ne yapacağımı bilemedim yoğun çalışıyorduk kursa gitmeme bile izin vermediler.Diğerleri kursa gidiyordu.Eşitsizliğe kızdım.
    Muhasebe işi başta zor ilk 5-6 ay sonra yavaş yavaş öğrenince taşlar yerine oturuyor.Zaten aynı işleri yaptığımızdan öğrenmiş oluyoruz.Benim amacım smmm stajını kazanmadan mesleği öğrenmekti çünkü sınavı kazanıp gelenleri pek işe almıyorlar.
    Bu meslekte en zor şey mükellef bulmak.Bir de programcılara sinir oldum.Adam gelip programı kuruyor cd'yi falan vermeden her ay gelip bakım parası alıyor.Boşuna para veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 24 Haziran 2010; 12:08:38 >

• Benim babamda muhasebeci kendi büromuz var.Bu sene LYS'ye girdim anadolu lisesi mezunuyum fakat matematik sınavım çok kötü geçti bizimkilere bu sene benden çok umutlanmayın dedim.Babamda büyük ihtimal kazanamayacam diyince tutturdu kurulu düzen var gel başına geç dedi açıköğretim işletme okursun bir yandan da işi öğrenirsin dedi fakat ben hiç istemiyorum bunu hedefim lojistik veya uluslararası ilişkiler.1 sene daha şansım var kazandım kazandım yoksa üniversite hayatı yaşayamayacam.Neyse benim hikayemi geçip konuya dönersek,mesela babamın büroyu ona devredeceği yanında çalışan bir abi var 8 senedir bizimle çalışıyor o da 0'dan geldi şimdi mali müşavirlik belgesi için başvuracak eğer babamın lafına uyarsam bende bu abiyle ortak olacam.Tabi burda patron çok önemli bir etken bizim büroda herkes abi-kardeş gibidir çok samimi bir ortam her yaz giderim bende çalışmaya.Başlarda zorlanırsın ama ilerde alıştıkça hem getirisi fazlalaşır hemde işi kaparsın baya ama dediğim gibi büro ortamı ve patron önemli bir etken.Umarım hedefine ulaşırsın,başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

İşletme öğrencisiyim 3.sınıfa geçtim gelecek seneden itibaren çaylak olarak muhasebecinin yanında işe başlamak istiyorum , okulu etkilemez 2.öğretim öğrencisiyim.

İlk başta para vermezler biliyorum onu takmıyorum zaten sonuçta staj için girecem , peki ne kadar sürede işi öğrenirim ve ilerde Muhasebe işi yaparsam getirisi nedir ?

Eylül'den itibaren artık çalışmam lazım ve Muhasebe işini gözüme kestirdim , öğrenmek istiyorum

Öneriler lütfen :)

İşi öğrenme sizin azminize bağlı... sadece iş olsun, staj defterini doldurayım diye yaparsanız öğrenemezsiniz. Ancak sorar ve araştırırsanız, tebliğleri, işlemleri takip eder, uygulamaya çalışırsanız temelini öğrenirsiniz. Yalnız şunu da iyi bilmeniz lazım, muhasebe uçsuz bucaksız bir meslek... sürekli öğrenme ve araştırmaya dayalı...her ay yeni sirküler ve tebliğler çıkıyor. Bunları takip etmeniz gerekir. Ayrıca mükelleflerinizle aranızdaki bağlantı güçlü olmalı ve onları takip edebilmelisiniz. Yani bir bakıma insan ilişkileri de önemli. Yani günlük ağızla söylemek gerekirse; insanlarla uğraşacaksınız.

Getiri ise tuttuğunuz mükellef sayısına, onlardan aldığınız meblağa ve mükelleflerinizin iş hacmine göre değişkenlik gösterir. Artık zaten defter tutma ücretleri muhasebeciler odası tarafından belirleniyor ve senelik olarak defterlerini tuttuğunuz mükelleflerinizi odaya bildiriyorsunuz.

Yalnız artık hükümetin yeni düzenlemeleriyle birlikte Serbest Muhasebecilik tarihe karıştı. Artık Mali Müşavirlik sözkonusu. Bunun için de staj belirleme sınavına başvurmanız kazandıktan sonra da 3 sene içerisinde gördüğünüz staja dayalı olarak Mali müşavirlik sınavına girmeniz gerekir. Bu sınavı kazandığınız takdirde sertifikanızı alıyorsunuz.

Yalnız artık şunu da hatırlatmakta fayda var. Muhasebeci olursanız günlük hayatınızdan ve ailenizden uzak kalacaksınız. Bunu da gözönüne alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kyran

quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

İşletme öğrencisiyim 3.sınıfa geçtim gelecek seneden itibaren çaylak olarak muhasebecinin yanında işe başlamak istiyorum , okulu etkilemez 2.öğretim öğrencisiyim.

İlk başta para vermezler biliyorum onu takmıyorum zaten sonuçta staj için girecem , peki ne kadar sürede işi öğrenirim ve ilerde Muhasebe işi yaparsam getirisi nedir ?

Eylül'den itibaren artık çalışmam lazım ve Muhasebe işini gözüme kestirdim , öğrenmek istiyorum

Öneriler lütfen :)

İşi öğrenme sizin azminize bağlı... sadece iş olsun, staj defterini doldurayım diye yaparsanız öğrenemezsiniz. Ancak sorar ve araştırırsanız, tebliğleri, işlemleri takip eder, uygulamaya çalışırsanız temelini öğrenirsiniz. Yalnız şunu da iyi bilmeniz lazım, muhasebe uçsuz bucaksız bir meslek... sürekli öğrenme ve araştırmaya dayalı...her ay yeni sirküler ve tebliğler çıkıyor. Bunları takip etmeniz gerekir. Ayrıca mükelleflerinizle aranızdaki bağlantı güçlü olmalı ve onları takip edebilmelisiniz. Yani bir bakıma insan ilişkileri de önemli. Yani günlük ağızla söylemek gerekirse; insanlarla uğraşacaksınız.

Getiri ise tuttuğunuz mükellef sayısına, onlardan aldığınız meblağa ve mükelleflerinizin iş hacmine göre değişkenlik gösterir. Artık zaten defter tutma ücretleri muhasebeciler odası tarafından belirleniyor ve senelik olarak defterlerini tuttuğunuz mükelleflerinizi odaya bildiriyorsunuz.

Yalnız artık hükümetin yeni düzenlemeleriyle birlikte Serbest Muhasebecilik tarihe karıştı. Artık Mali Müşavirlik sözkonusu. Bunun için de staj belirleme sınavına başvurmanız kazandıktan sonra da 3 sene içerisinde gördüğünüz staja dayalı olarak Mali müşavirlik sınavına girmeniz gerekir. Bu sınavı kazandığınız takdirde sertifikanızı alıyorsunuz.

Yalnız artık şunu da hatırlatmakta fayda var. Muhasebeci olursanız günlük hayatınızdan ve ailenizden uzak kalacaksınız. Bunu da gözönüne alın.

bu konuyu biraz açabilirmiyiz şimdi serbest muhasebecilikle mali müşavirlik arasında ne fark var mali müşavir olunca iş yeri açamıyormuyuz bide bu yeminli mali müşavir olayı var

• önceden Serbest Muhasebeci -Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir ayrımları sözkonusuydu. Ancak yeni yasal düzenlemelerle birlikte Serbest Muhasebecilik terimi kaldırıldı. Bunun yerine tek isim altında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sözkonusu. yani yeni sertifika alanlar SMMM konumunda oluyorlar. Yapılan iş açısından ise herhangi bir farklılık sözkonusu değil. yine mükelleflerinizin defterlerini tutup, beyannamelerini veriyorsunuz.

SM Mali Müşavir de olsanız yeminli de olsanız tabii ki büro açacaksınız.

Yeminli Mali müşavir ise sorumluluk ve yetki alanı daha geniş. Belli bir iş hacmine sahip firmalar Yeminli Mali Müşavir bulundururlar. yeminli Mali müşavir onların mali kayıtlarını ve muhasebe raporlarını inceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 24 Haziran 2010; 16:57:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran

önceden Serbest Muhasebeci -Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir ayrımları sözkonusuydu. Ancak yeni yasal düzenlemelerle birlikte Serbest Muhasebecilik terimi kaldırıldı. Bunun yerine tek isim altında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sözkonusu. yani yeni sertifika alanlar SMMM konumunda oluyorlar. Yapılan iş açısından ise herhangi bir farklılık sözkonusu değil. yine mükelleflerinizin defterlerini tutup, beyannamelerini veriyorsunuz.

SM Mali Müşavir de olsanız yeminli de olsanız tabii ki büro açacaksınız.

Yeminli Mali müşavir ise sorumluluk ve yetki alanı daha geniş. Belli bir iş hacmine sahip firmalar Yeminli Mali Müşavir bulundururlar. yeminli Mali müşavir onların mali kayıtlarını ve muhasebe raporlarını inceler.

çok sagolun cevabınız için

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.