Şimdi Ara

Muhasebe işi yapanlar bakabilirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
26.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşletme öğrencisiyim 3.sınıfa geçtim gelecek seneden itibaren çaylak olarak muhasebecinin yanında işe başlamak istiyorum , okulu etkilemez 2.öğretim öğrencisiyim.

İlk başta para vermezler biliyorum onu takmıyorum zaten sonuçta staj için girecem , peki ne kadar sürede işi öğrenirim ve ilerde Muhasebe işi yaparsam getirisi nedir ?

Eylül'den itibaren artık çalışmam lazım ve Muhasebe işini gözüme kestirdim , öğrenmek istiyorum

Öneriler lütfen :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhasebe İşi Yapanlar İçin Bilgilendirici Bir Metin

Muhasebecilik zor bir meslek olarak görülebilir, ancak aynı zamanda ödüllendirici bir kariyer yolu da sunar. Muhasebe işi, finansal kayıtları yönetmek, finansal tabloları hazırlamak ve işletmelerin finansal sağlığını analiz etmekten sorumlu kişileri kapsar.

Fabrikalarda muhasebeci olarak çalışmak, diğer sektörlerdeki muhasebecilik işlerine kıyasla farklı zorluklar ve avantajlar sunar. Fabrikalar genellikle karmaşık üretim süreçlerine sahiptir ve bu da muhasebecilerin bu süreçleri anlaması ve bunlarla ilgili finansal işlemleri doğru bir şekilde yönetmesi gerektiği anlamına gelir. Ancak fabrikalarda muhasebeci olmak, işletmenin üretim yönleri hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı da sağlar.

Muhasebeci olmak için gerekli beceriler arasında matematiksel yetenek, analitik düşünme, detay odaklılık ve güçlü iletişim becerileri sayılabilir. Muhasebe öğrenmek zorluk derecesi kişiden kişiye değişse de, genellikle 4 yıllık bir üniversite eğitimi veya muhasebe sertifikası gerektirir.

Muhasebeyle İlgili Sık Sorulan Sorular

Muhasebe zor mu?

Muhasebe, ayrıntılı bir çalışmayı ve analitik düşünmeyi gerektiren zorlu bir meslek olabilir. Ancak, muhasebenin temel kavramlarını anlamak ve bunları uygulama becerisiyle ödüllendirici bir kariyer yolu sunar.

Muhasebe kaç ayda öğrenilir?

Muhasebeyi öğrenmek için gereken süre, bireyin öğrenme hızına ve kullandığı öğrenme yöntemlerine bağlı olarak değişir. Bazıları temel muhasebe kavramlarını birkaç ay içinde öğrenebilirken, diğerlerinin daha kapsamlı bir anlayış kazanması yıllar alabilir.

Muhasebe alanında başarılı olmak istiyorsanız, sürekli öğrenme ve geliştirme taahhüdü göstermeniz gerektiğini unutmamak önemlidir. Muhasebe standartları ve yönetmelikleri sürekli güncellendiğinden, güncel kalmak ve becerilerinizi geliştirmek çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

Bu mesaj silindi.
    Mali müşavir olacağım dersen ilerde bugünün parasıyla 3000 TL nin yakınlarında alırsın diye düşünüyorum. Meslek lisesinde yeni mezun oldum. 4. sınıfta staj yaptığım yerin muhasebe müdürü bu kadar alıyordu. Ama sağlam yerdi.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    koca forumda muhasebeci yokmu laa :S
  • quote:

koca forumda muhasebeci yokmu laa :S

Alıntıları Göster
    hacı hayırlı ugurlu olsun:) malsef bende bilmiyorum ama bilmiyorm demek için cevap yazmadım konuna benm senin bişeyi yapmana karar vermen ilgimi çekti ben 20 yaşndaym yapacagım işlerde başarılı olacagımı düşünüyorum ama bu gune kadar meslek olarak birşeyler kesemedim daha gözüme:S
  • quote:

Orijinalden alıntı: benben2009

hacı hayırlı ugurlu olsun:) malsef bende bilmiyorum ama bilmiyorm demek için cevap yazmadım konuna benm senin bişeyi yapmana karar vermen ilgimi çekti ben 20 yaşndaym yapacagım işlerde başarılı olacagımı düşünüyorum ama bu gune kadar meslek olarak birşeyler kesemedim daha gözüme:S

Alıntıları Göster
    Teşekkürler , ilerisi için ufaktan birşeyleri kestir usta gözünde :)
  • quote:

Teşekkürler , ilerisi için ufaktan birşeyleri kestir usta gözünde :)

Alıntıları Göster
    sao:D
  • muhasebe işi zor iştir sıkıcıdır benim babam muhasebeci ordan biliyorum. genelde bilgisayar üzerinden olduğu için bi bakıma kolay gibi gözüküyor ama ay sonları ölüm gibi ve mükelleflerle ilgilenmek filan seni çok yorabilir. benim bildiğim kadarıyla mikro mu ne öyle bi program var onu bilsen baya bi ilerleme kat etmiş olursun çabuk ve kolay öğrenilecek bi meslek ama gerçekten yorucu
  • quote:

Orijinalden alıntı: benben2009

sao:D

Alıntıları Göster
    tecrübesizken parayı unut elde ettiğin her bilgi senin sermayen olacak bu şekilde bak olaya
    mali müşavir olmak istiyosan uzun, pahalı ve zorlu bir yol seni bekliyor

okul bittikten sonra staja başlama sınavı
    3 yıl staj ve yeterlilik sınavı

sadece dosya açtırma 1250 lira civarında her girdiğin sınav ayrı ücret vs.

belgeyi alana kadar asgari ücrete talim edersin en fazla 800 ü görürsün o da belki
    belgeden sonra tecrübene göre iyi bir iş bulma olasılığın artar elbette, 1250 den başlar ücretin, üst sınırı yok bilgine kapasitene kalmış

büro açmak çok zor bir iş ,çevrenin hayli geniş olması lazım,mükellef bulmak dert kimse sıraya girmiyo sana defter vermek için ,mükellefi bulsan paranı tahsil edebilmek çok zor ,rayına oturttun mu güzel işler, ancak 5 10 sene sürer oturması

allah yardımcın olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: zep

tecrübesizken parayı unut elde ettiğin her bilgi senin sermayen olacak bu şekilde bak olaya

belgeyi alana kadar asgari ücrete talim edersin en fazla 800 ü görürsün o da belki
    belgeden sonra tecrübene göre iyi bir iş bulma olasılığın artar elbette, 1250 den başlar ücretin, üst sınırı yok bilgine kapasitene kalmış

büro açmak çok zor bir iş ,çevrenin hayli geniş olması lazım,mükellef bulmak dert kimse sıraya girmiyo sana defter vermek için ,mükellefi bulsan paranı tahsil edebilmek çok zor ,rayına oturttun mu güzel işler, ancak 5 10 sene sürer oturması

allah yardımcın olsun

Alıntıları Göster
    Mali Müşavirlik sınavı zormudur hocam ? Belgeyi 3 sene sonundamı alabiliyoruz ? Birde çevre edinmeden işi tam rayına oturtmadan büro açmam zaten :)

• quote:

allah yardımcın olsun

çok doğru. mükellef bulmak çok zor hele ki bu zaman da güven meselesi aşırı berbat durumda. Çevren mutlaka olmalı ki eğer bi büro açmayı denersen çok lazım olacak. Ve büro açmak içinde nerden baksan 3-4 sene belki daha fazla bi tecrübe edinmelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: GFB_SİNAN

muhasebe işi zor iştir sıkıcıdır benim babam muhasebeci ordan biliyorum. genelde bilgisayar üzerinden olduğu için bi bakıma kolay gibi gözüküyor ama ay sonları ölüm gibi ve mükelleflerle ilgilenmek filan seni çok yorabilir. benim bildiğim kadarıyla mikro mu ne öyle bi program var onu bilsen baya bi ilerleme kat etmiş olursun çabuk ve kolay öğrenilecek bi meslek ama gerçekten yorucu

Zorluğa katlancaz artık napalım :) , teşekürler bilgi için dostum
  • quote:

quote:

muhasebe işi zor iştir sıkıcıdır benim babam muhasebeci ordan biliyorum. genelde bilgisayar üzerinden olduğu için bi bakıma kolay gibi gözüküyor ama ay sonları ölüm gibi ve mükelleflerle ilgilenmek filan seni çok yorabilir. benim bildiğim kadarıyla mikro mu ne öyle bi program var onu bilsen baya bi ilerleme kat etmiş olursun çabuk ve kolay öğrenilecek bi meslek ama gerçekten yorucu

Ama mali müşavir olursanda sende para çok gibi olur

• quote:

quote:

quote:

Ama mali müşavir olursanda sende para çok gibi olur

Alıntıları Göster
    Mali Müşavir olabilsem keşke :))) , hedeflerimden birisidir sınavlara bağlı artık durumum :)

• quote:

Mali Müşavir olabilsem keşke :))) , hedeflerimden birisidir sınavlara bağlı artık durumum :)

Alıntıları Göster
    Önce muhasebe kursuna gidip programları öğren.Ben 3.sınıftayken muhasebe bürosuna girdim çok zorlandım.Bu işi yapacaksan programları bilmen aylarca asgari ücretten az bir paraya çalışmayı göze alacaksın.Ben 6 ay çalıştım az para canıma tak etti işten çıktım.
  • quote:

allah yardımcın olsun

Öncelikle iş bulmak şans işidir diyorum.

Dosya açtırma aşağı yukarı o paraya denk geliyor, geçemezsen her sınav için 150,00 TL yatırıyorsun.

2 yıllık örgün muhasebe okuyan arkadaşım 1.400,00 TL'ye çalışıyordu, ben şimdi staja başlama sınavına hazırlanıyorum 800,00'den oldukça fazla maaş alıyorum.(2 yıl örgün + açık öğretim3-4)

Büro açmayı şu an için hiç düşünmedim.Benim hedefim büyük şirketlerde üst düzey yöneticilik

• muhasebeci olmakla hayatının büyük hatasını yapmışsın
    muhasebe kız mesleğidir,iş yerleri erkek yerine kız tercih eder,olurda torpille girersen o ayrıdır,ama işsiz kalırsan ve torpil yoksa o zaman muhasebeye kız alıyorlar

bunun dışında bende muhasebede çalıştım sabah 7.00 de gider büroyu temizlersin,sonra kafanı kaldırmadan defter yazarsın veya pc de klavye ile yazar durursun,akşam 23.00 e kadar sürüyor,her ay işleri yetiştirmen gerekiyor,patronun durmadan şirketlerden defter alıyor vede işin çoğalıyor,cumartesileride sabah 7.00 gece 23.00 e kadar çalışman lazım,pazar günleri evine iş götürebilirsin
    ilerde gözün boculucak vede beyin hücrelerin yorgunluktan azalıcak,bizim patronun beyni yıpranmıştı

bu durumlar genelde olur ama hata etmişsin neyse geçmiş olsun,kim bunun aksini diyorsa o zaman rahat işte çalışıyor mesela fabrika ortamı mesaisi belli olan ortam,yada henüz işe girmemiş demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: blade8572

muhasebeci olmakla hayatının büyük hatasını yapmışsın
    muhasebe kız mesleğidir,iş yerleri erkek yerine kız tercih eder,olurda torpille girersen o ayrıdır,ama işsiz kalırsan ve torpil yoksa o zaman muhasebeye kız alıyorlar

bunun dışında bende muhasebede çalıştım sabah 7.00 de gider büroyu temizlersin,sonra kafanı kaldırmadan defter yazarsın veya pc de klavye ile yazar durursun,akşam 23.00 e kadar sürüyor,her ay işleri yetiştirmen gerekiyor,patronun durmadan şirketlerden defter alıyor vede işin çoğalıyor,cumartesileride sabah 7.00 gece 23.00 e kadar çalışman lazım,pazar günleri evine iş götürebilirsin
    ilerde gözün boculucak vede beyin hücrelerin yorgunluktan azalıcak,bizim patronun beyni yıpranmıştı

bu durumlar genelde olur ama hata etmişsin neyse geçmiş olsun,kim bunun aksini diyorsa o zaman rahat işte çalışıyor mesela fabrika ortamı mesaisi belli olan ortam,yada henüz işe girmemiş demektir
    Amaç kariyer ve paraysa satış üzerine odaklan.Ha yok ben iyi değilim diyorsan muhasebeci ol.Ama satışın muhasebeden daha kolay olduğunu anlayıp pişman olacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Amaç kariyer ve paraysa satış üzerine odaklan.Ha yok ben iyi değilim diyorsan muhasebeci ol.Ama satışın muhasebeden daha kolay olduğunu anlayıp pişman olacaksın

Alıntıları Göster
    Ne işin var muhasebeci olacan? Smm belgesi almak için sınav harcı+ruhsat parası ne kadar biliyormusun? Sınav için kursa gidecen staj yaparken gidencen para+para... Yapılacak başka iş bak mesela satınalmacı veya satışcı felan ol imkanı parası getirisi daha çok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 24 Haziran 2010; 8:47:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BMW 528

Ne işin var muhasebeci olacan? Smm belgesi almak için sınav harcı+ruhsat parası ne kadar biliyormusun? Sınav için kursa gidecen staj yaparken gidencen para+para... Yapılacak başka iş bak mesela satınalmacı veya satışcı felan ol imkanı parası getirisi daha çok..

Alıntıları Göster
    Büro açacaksan eğer en önemli olan dürüst bi adam olmak. Ayrıca muhasebe işlerini öğrendikten sonra hep aynı işler bi zorluk çekmezsin. Kapağı da sağlam yere attın mı maaşında iyi olur. Heryerde iş bulabilirsin. SMMM olmaya verilecek paranın bilmem kaç katını çok rahat kazanırsın o belgeyi aldıktan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Oze

Büro açacaksan eğer en önemli olan dürüst bi adam olmak. Ayrıca muhasebe işlerini öğrendikten sonra hep aynı işler bi zorluk çekmezsin. Kapağı da sağlam yere attın mı maaşında iyi olur. Heryerde iş bulabilirsin. SMMM olmaya verilecek paranın bilmem kaç katını çok rahat kazanırsın o belgeyi aldıktan sonra.

Alıntıları Göster
    Bir işletme mezunu için girilebilecek en kolay iş muhasebe.Ben daha önce çalıştım galiba yine muhasebede çalışacam.Satın alma,pazarlama demişsiniz ama satın almaya torpil gerekir bence.Pazarlama ise sattığın sürece iyi kazandırır satamazsan kovulursun.Muhasebe en garanti olanı parası azdır büro muhasebesi ise işi en yoğun olanı.Şirkete girersen iş yükü az olur.Muhasebe tecrübe işi yeni mezuna pek para vermezler yıllar içinde tecrübe kazandıkça maaş artar.Smmm belgesini alıp hemen büro açmak bence mantıklı değil iyi bir şirkette 5-10 yıl çalışıp çevre edindikten sonra büro açmalı.Benim patron öyle biriydi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.