Şimdi Ara

Mühendis için ingilizce geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TheBigS Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar mühendislik fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Mezuniyete adım adım ilerliyoruz ve sektör ileri seviye ingilizce isteyen adaylar arıyor.Bölüm ingilizce ama teknik ve gündelik ingilizce çok farklı birbirinden. Hazırlık okudum fakat sıradan bir lise gibi geçti gitti günler. İngilizcem şuan B1 seviye. İngilizcemi geliştirmek istiyorum. Sömestr sonrası bir kursa yazılacağım daha çok speaking ve iş ingilizcesi üzerine. Fakat bundan önce dilbilgisi kelime reading kısmını kendim geliştirip seviyemi ilerletmek istiyorum. Önerdiğiniz kaynak, taktik her türlü fikire açığım. Forumu okudum çok farklı şeyler veya basa eski gönderiler var yeni kaynaklar vs herşeye açığım. Fikirlerinizi beklemekteyim. Teşekkürler şimdiden ;)

• B1 B2'yim demekle olmuyor hocam. Öncelikle seviyenizi belirlemek için bir sınava girin. Kursların yaptığı sınavlar ya da yds tarzı sınavlar olabilir. Sonrasında neye daha çok ihtiyacınız olduğuna karar verin ve o yönde programlayın kendinizi. İyi bir reading, writing ve speaking çalışması olmadan gelişmiyor dil maalesef. Bu iş dizi izlemekle olacak şey değil. Özellikle yazma ve konuşma kısmı es geçiliyor bizde.
  • Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    Hocam YDS ile dil seviyenizin alakası bile yok TOEFL IELTS gibi sınavlar da dil yeterliliği testi diye geçse de üstüne çalışma ister kendi sistemleri vardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holmes was here kullanıcısına yanıt
    Girebileceği en ucuz sınav şu an yds. Ondan öyle değilim yoksa ben de farkındayım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    YDS ülkemizde ezbere dayatılmış bir sınav elbet gireceğiz yl ve firmalar istiyor. Fakat ben aktif ingilizce kullanmak için geliştirmek istiyorum. Hazırlığı B2 seviyede bitirmiştim . Deneme sınavına girdim B1 Seviye çıktım Fakat kursa hemen başlamak istemiyorum biraz üstüne koymak istedim.
  • hocam merhaba bütçeniz varsa cambly bir miktar işe yarar. ülkedeki herhangi bir kurs sanmıyorum bi etki oluştursun. ordaki eğitmenler adam akıllı bilgili değil zaten. üniversitelerin dil okulları var, onlar bi nebze. boğaziçinde okuyorum, bizim üniversitenin dil okulu da var. yarar sağlar muhtemelen çünkü eğitmenlerine kefilim açıkcası :)

kendin yapabileceğin ne var? reddit vs yazmaya çalış olabildiğince. doğru veya yanlış, somut bi şey çıkar ortaya. çıkardıkça pratiğin gelişir.

dizi ile olmaz demişler, yine de pronunciation açısından önemli kulağına otursun. hızlı yavaş tonda anlamanı iyileştirir.

yani bir nevi arkadaşın olarak görürsen mantıklı bulduğum öneriler bunlar. umarım yardımcı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AED07 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kardeşim güzel cevabın için cambly düşündüm fakat çok pahalı geldi. Şehir olarak ankaradayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuradaki sisteme bak;https://forum.donanimhaber.com/ingilizce-ogrenme-onerisi-kaynaklar-calisma-programi--120127902

Kitaptan çalışayım diyorsan
    English for Everyone adlı 4 kitaplık seri var.Ek olarak 4 tane de alıştırma kitabı var.a1'den c1'e kadar dersler var.
    Daha sonra Business English için de 2 kitap 2 alıştırma kitabı var.
    Kitaplara ait ses dosyası var.Kitaplar tamamen İngilizce.https://www.dk.com/uk/promotion/learn-english-with-dk/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.