Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asgari ücret 1200 lira bundan aşağısını soyleyenler ban başlangıç ücreti en az 3000 konu kilit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baba Naber kullanıcısına yanıt
    hocam, ben yeni mezun inşaat mühendisiyim. İyi seviyede İngilizce biliyorum, bana da ayarlasana bir çaylak işi o firmada :)
  • Storm Worm kullanıcısına yanıt
    Okul ufkunu açar, yerine göre bağlantı imkanı verir, ama kazanacakların için şu an sahip oldukların / gidecek zaman / olmasını beklediğinden daha az geri dönüş, ileride keşke bu yola girmeseydim dedirtebilir. Kendini geliştirme açısından , disiplin vs. açısından objektif olduğunda böyle böyle bi eksiğim yok diyorsan tek sıkıntın ilerde elinde diploman olmaması olur. Coursera vs. gibi yapılar, okulların dersleri direk video kaydetmesi ve yayınlaması zaten günümüzde okul-eğitim olayını farklı bi noktaya getirdi. Okuldan istediğini almak istediğin ile dışardan erişebileceklerin arasında çok fark olabilir. Normalde ulaşamayacağın bakış açısı / yönlendirme / şanslı tesadüfler açısından okul önemli de olabilir.

Sırf para kazanmak için mühendisliğe bakmamak lazım bence bu devirde, şimdiki şartlarda. Olaya okulda sayısalcı olma, işte neci olacan sen yavrum müendiss mi eferim oku adam ol kısmından giren, girdik bi yola gidiyoruz başka çıkar yolumuz yok gibisine varan, içinde idealistlik olan yapma etme vs. sevdası olmadan gidenler için bence zor bi yol.

Ha iktisat okuyan farklı mı, değil. Yerine göre daha beter. Yerine göre iktisat okuyup muhasebeden zerre anlamayıp, bi firmaada muhasebeci diye 3-4 bine çalışanı da var. Belli olmuyor orası ayrı.

Belki yazılım mühendisliği gibi alanlar daha anlamlı olabilir. Yerine göre çoğu kişiden 10-0 önde başlama imkanın olabilir sahip oldukların yüzünden. Hayatında programlama görmemiş adama ilk günden basitçe C anlatıp, içinden tam çıkamamış kafası karışık topluluğa ertesi dönem C++'da data structures dayayınca, yerine göre 10-0 önde başlamış olursun. Sana ne kadar ne katar, rasgele sayı jeneratörününü ki kare ile test edin diye kitapda bahsediyor. Hoca, lam daha önümdekilere şunu yaptıramam ben diyor, sorarsan da lafı geveliyip geçiştiriyor. EE bilmem kaç zmanım boşa gitti dersin böyle şartlarda. Bi damla bal için bi ton odun çiğneme meselesi yerine göre.

Şu an çevren bağlantıların iyi ise, kazandığın para kabul edilebilecek seviyede ise, açıktan kendini gelşitirebildiğin kadar geliştirmekte yardım isteyecekleri bulmakta sorun yaşamıyorsan şu anki yolun daha iyi olabilir.

Gidip 3 kuruşa bankada IE dışında çalışmam ben diyen altyapı kurmak için çalışmak yerine istediğin bildiğin konularda-alanlarda hem kendini geliştirip hemde para kazanmak yerine göre daha iyi olabilir gibi geliyor.

Birine okuma bildiğin sevdiğin kendini geliştirme potansiyelinin olduğu yoldan gitmek hem kolay değil hem doğru değil. Ama senelerce asm kasıp bi ton poku kendi öğrenmiş birisin, öyle süper bi öğrenim hayatın da olmamış o parlaklardan da değilsin, mezun oluyorsun, telekominikasyon şirketinde sql bilmemnecisinin altına veriyorlar, db'yi dürtüp durmak için 3 kuruşa talim edeceksin. TR'de compiler programcısı olsan ne yazar, istediğin taraftan gidemiyorsan.

Askerlik, sonrasında piyasanın durumu, kaybedebileceğin bağlantıların vs. atlatabilirsen gerisinin altından kalkabilirsin sanırm. Biriktirebildiğin para, yapabildiğin yatırım vs. yardımcı olaabilir o süreç boyunca.

Bi de herkes için geçerli bu, geleceğin ne getireceği belli değil yani. Mühendis oldm işim hazır geleceğim garanti durumu da yok, eyvah bi yere giremedim öldüm bittim durumu da yok. Hiç alakanın olmadığı bi alan seni tahmin edemeyeceğin zengliğe götürebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Su yukarida yazilanlari goruyorum da acaba ben baska bir ulkede mi yasiyorum diyorum... Arkadaslar benim cevremde ozel sektorde 50-55 kadar muhendis tanidigim arkadasim var.. Yuzde yuze yakini 1000-1500 arasi bir maasla basladilar.. Okul birinciliginiz falan varsa 2000le baslarsiniz. Bahsettiginiz paralari kamuda veriyorlar. Ozel sektorde hic bir patron yeni muhendise vermez o parayi.. Ha cok kurumsal bir firmada ciddi "torpil"inizle basladiysaniz "belki" ozaman alirsiniz.

Aselsan roketsan arçelik ford'ta mı 1000tl veriyor :) bu drdiğim firmalarda ki 4-5 yıl tecrübeli mühendisler min 5bin alıyor. O arkadaşlarınızdan acaba kaçı odtü veya itü mezunu? Uyduruk bir üniverisiteye gidip yata yata bitirince bu tarz yerlere giremezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spock

Odtü makine ya da bilkent bilgisayar mezunu birisi ne kadar maaşla başlar?

Odtü mak için konuşayım Parlak bir öğrenciysen 2500-3000 arasında aselsanda işe başlarsın

• Son cumlemi okumamissin

• Rubisco kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz icin cok tesekkurler hocam.Su andada muhendislik cekmiyor beni zaten 4 yilin derslerine bakiyorum adi bilgisayar ama en az ders yine bilgisayar.Burada benim icin en mantiklisi onumuzdeki hafta ygsden hedefledigim yeri kazanabilirsem hem diplomam olur hemde bu 4 yillik surecte kendimi istedigim gibi gelistirebilir ve su an ki baglantilarimi surdurebilirim.Tekrar tesekkurler iyi forumlar

• Kız mı o da ney Sadece mühendislik fakültesi olduğu için kız sayısı çok az tabiki ama diğer okullara kıyaslen daha çok Bizim halimizi 5-6 sene okuyacaz saç maç kalmıcak tip solucak sonra işe girecez anca o zaman bir de kezban bunuruk zaar

(Mustafa Kemal Üniversitesi / 1.sınıftayım )
  • hocam 2. donem hic calisma sevki yok statik termo fiz 2 mat 2

gumbur gumbur geliolar

miller istanbulda kizli erkekli keyiff catiyorlar bu bolumu birakacam ben yapamicam gibi o irade yok gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Son cumlemi okumamissin

Kuzenim odtü makina 4. Sınıf öğrencisi hiçbir torpil olmadan tai'ye geçen ay imzayı attı. Bende aynı yerden mezun olacağım ileride torpile ihtiyacım olacağını düşünmüyorum

• çalıştığım firmada 450 adet tek milli torna tezgahı var, yenileri alınacak. patron yerli alternatif olması için piyasaya 1 adet yaptırdı, sonuç hüsran.
    japon firmaya 45 adet daha sipariş edildi yıl sonuna doğru gelir.

aslında 1200 tl yeterli bir ücret google dayalı makina mühendisleri için.

((3000 kişinin çalıştığı bu firmada 2000 tl alan mühendis te var 8000 tl alanda, (yeni başlayan)
    6000 tl alan teknisyen de var))

işin gerçeği mesleğini layığıyla yapan mühendise 10000 bile az.
    layığı dediğim şu almanyanın 1960 larda teknoljisini bilsin yeter.
  • Mühendis olan arkadaşlar eğer çok idealist değillerse kendilerine yazık ederler. Bir odtü mezunu bile işe ilk başladığında ortalama 2500 alıyor. İyi bölümleri ilk 5000'den alan Odtü'yü yazmak yerine doğudaki 15000'den alan bir tıpı yazan doktor ise hiç tusla uğraşmasa bile en azından aylık 5000 kazanıyor. Diyeceksiniz ki mühendis çok çalışacak kendini geliştirecek. Doktorun da tusa çalıştığını düşünelim öyleyse. Doktor yine önde olacak. Mühendisin özel sektörde çalışması ve yaşadığı ağır iş stresi, işten çıkarılma korkusu de cabası. Doktorlukta da stres var ama özel sektörde çalışan bir mühendisinki kadar değil kesinlikle. Doktorların toplumdaki prestijleri de daha fazla. Hiç mühendisten araba lafını duydunuz mu mesela
    Doktorların gelecekleri de daha parlak görünüyor. Yeni açılan her özel üniversite bir mühendislik fakültesi açabiliyor. Ama tıp fakültesi açamıyor. Bu yüzden doktor fazlası olmuyor. Gelecekte de kolay kolay olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 8 Mart 2015; 14:41:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: T_Ice

hocam 2. donem hic calisma sevki yok statik termo fiz 2 mat 2

gumbur gumbur geliolar

miller istanbulda kizli erkekli keyiff catiyorlar bu bolumu birakacam ben yapamicam gibi o irade yok gibi

Bıraktıktan sonrası önemli.Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

@Nicotinell

Hocam devlette en fazla alımı olan bölüm hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: Propus

quote:

gumbur gumbur geliolar

@Nicotinell

devlete alımı en çok olan inşaat müh. Ama bir çok kurum artık mülakatla alım yapıyor. İnşaat müh merkezi alımla daha az alınıyor artık.

Kamuya girme amacıyla mühendislik seçmenizi tavsiye etmem zira 4 sene sonra ne olacağı hiç belli olmaz. Türkiye'de 1 sene sonrası bile belli olmuyor.

Harita mühendisliğinde puanlar biraz düşük oluyor. Çok alındığından değil ama harita müh sayısı az olduğu için.

İibf veya diğer fakültelerle kıyaslarsak nasıl peki mühendisliği durumu?Mesela hangi fakültelerin bölümü devlet konusunda daha şanslı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

gumbur gumbur geliolar

@Nicotinell

devlete alımı en çok olan inşaat müh. Ama bir çok kurum artık mülakatla alım yapıyor. İnşaat müh merkezi alımla daha az alınıyor artık.

Kamuya girme amacıyla mühendislik seçmenizi tavsiye etmem zira 4 sene sonra ne olacağı hiç belli olmaz. Türkiye'de 1 sene sonrası bile belli olmuyor.

Harita mühendisliğinde puanlar biraz düşük oluyor. Çok alındığından değil ama harita müh sayısı az olduğu için.

İibf veya diğer fakültelerle kıyaslarsak nasıl peki mühendisliği durumu?Mesela hangi fakültelerin bölümü devlet konusunda daha şanslı?

iibf daha kötü durumda gibi gözüküyor. Ama mühendisliğin de durumu kötü. Odtü İtü boğaziçi bilkent mezunları kısmen daha şanslı. Büyük şirketlere girme şansları daha çok. Marmara Ege Gazi 9 eylül, İstanbul Ankara üniversitesi gibi orta halli okullardan çıkanların durumu biraz şansa kalmış. Bunların arasında iyi iş bulabilenler olduğu gibi, işsiz olanlar da var. İç anadolu'daki üniversitelerde okumak ise bence çok riskli. Özel üniversiteler de öyle. Bu tip okullardan çıkıp özel sektörde iş bulmak çok zor. Bulabilen var. Ama açıkta kalan da var.

Şu anda mühendis bolluğu yüzünden özel sektörde maaşlar düştü ve çalışma şartları ağır (haftada 6 gün- cumartesi dahil) Bu yüzden pek çok mühendis harıl harıl kpss çalışıyor. Kpss ise eskiye nazaran zorlaştı çünkü çok fazla mühendis giriyor bu sınava ve memur olmak istiyor.

Ben mühendislik önermiyorum. Çok zor bir meslektir okuma açısından ama getirisi azdır.

Peki özellikle şunu okuyun, devlete daha rahat girersiniz dediğiniz bir bölüm var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

50 defa söylüyorum yine söyleyeyim. Mühendis adam maaşını kendi belirler patronu değil! Ne demek istiyorum; kendinizi geliştirmeye açık olduğunuz ve işinizi iyi yaptığını sürece emin olun iyi paralar kazanabilirsiniz. İlk başladığınızda öyle 5-6 bin lira para zaten alamazsınız. Düşünün işverensiniz işe birisini alacaksınız ne yaparsınız? Direk 3-4 bin lira maaş verir misiniz? Yoksa nispeten düşük ücretlere başlatıp işini düzgün yaptığını gördüğünüzde maaşını yükseltir ya da tersi durumda azaltır mısınız?

Ben makine mühendisliğini geçen dönem bitirdim.8 aylık mühendisim biraz da şans yanımdaydı şu anda iyi sayılacak bir maaş alıyorum.

Kafanızı para düşünceleriyle değil, işinizde nasıl iyi olabilirsiniz onun düşünceleriyle doldurun. O zaman istediğiniz paraları zaten alacaksınız.

aynen katılıyorum hocam gayet güzel açıklamışsın

• Şaka mı abi bu ?

Lise mezunları alıyor 2-2.5
  • arkadaşlar kesin rakam öğrenmek isteyenler iskolig.com adresinden üyelik alıp baksın şirket adı yazarak.
  • ygs yaklaştı mühendis ve tıp okumak isteyenler bastı forumu baska meslek yokmu ya gidin seviceğiniz meslekleri yapın parası çok diye bu alanlara yönelmeyin sonra 1000 tl ile başlayınca ağlıyorsunuz
  • KafzieL kullanıcısına yanıt
    Sabah karşı yazdığım için gözümden kaçmış, ama genede hafiften aramalara başla bence,
    Bi arkım vardı daha bir senelikken 2 milyar alıyordu başka iş bulduydu istifa sunarken bin 500 lira zam aldı
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.