Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • THY Teknik te uçak teknisyeniyim ben.Burada genelde makine ve uçak mühendisleri var.Başlangıç maaşları vardiyalılar 3000 tl civarı.Memur tipi çalışanların 250-300 tl daha düşük.Mesaiye kalınırsa saatlik ücretler yüksek,maaşa ciddi katkı oluyor.Yılda 4 ikramiye ve yurt içi yurt dışı ücretsiz ve indirimli bilet hakları bulunmakta.Ayrıca Yds den 75 ve üzeri alınınca iş tazminatınızın %30 u kadar dil tazminatı alıyorsunuz.Yıllar geçip kademe atladıkça da maaşlarda ciddi yükselmeler olmakta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardelis A kullanıcısına yanıt
    kardesim hatirlatayim 80 yilinda tip bolumunden daha yuksek puanla alim yapiyordu.ben ziraati yazin okuyun demedim sadece maas araligini yazdim.ustelik kpss alimlarinda dusuk puanla atanabilme sansiniz var 70 75 le devlette muhendis unvaniyla diger muhendislerle ayni ucreti aliyorsunuz.atanamayanlar oluyor cunku lisans olarak ziraat muhendisligi dusuk puanla alim yapiyor bu yuzden bu puanl yerlesen adaylar kpssde basarisiz oluyor yani 50 puanla neden atanamadim diyorlar.sunu belirteyim diger muhendislikler gibi santiye derdi kotu ortam kosullari yok(hepsi icin degil) dogayla toprak ugrasmak hem zevkli hem eglenceli.2002 den itibaren itibarini kaybetti.bende istemeyerek yazdim insaat muhendisligi istyordum fakat okudukca dha cok hosuma gitti.youtubede ziraat muh neler yaparak ne kadar maas aldiklarini gorebilirsin.M.united futbol sahasinda cimlerin cikis yonunu hesaplayan muhendisler milyonlarla oynuyor ayni sekilde zenginlerin golf oyununda bir ybanci ot ciksa cim alanda olumsuz etkiliyor duzelenmesi icin buyuk paralar donuyor.son olarak sunu soyleyeyim dunyanin ilk meslegi ziraattir ziraat olmasa aclik olur beslenme olmaz cok acik kaybedilen bu itibarin 5 10 yil icerisinde degisecegine inaniyorum topraksiz tarim gdo konulari gundemde ve topraksiz tarimla cok buyuk rant sglayip cok iyi kazananlar var youtubede bu iste para var diyerek aratabilirsiniz. biz bir tarim ulkesiyiz.iyi forumlar :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yılların inşaat mühendisiyim. 1.200 TL maaş ile işe başlayan bir mühendis ne gördüm ne duydum. Hiç almadıysam 20 tane mühendis işe almışımdır. 2.200 TL den aşağı bir ücreti kabul edene rastlamadım. Hele de yabancı dili varsa 3.000 TL den aşağı inen yok.

Burada sorun yap sat yapanlardan kaynaklanıyor. Yeniz mezun mühendislerin hele de yabancı dilleri yoksa orta ve büyük ölçekli firmalarda iş bulmaları zor. Dolayısıyla başlangıç olarak sahada kariyer planlayanlar yap satçıları, ofiste kariyer planlayanlar ise proje ofislerini tercih ediyorlar. Yap satçılar ve porje ofisleri de bildiğin kam emicidirler. Ellerinden gelse asgari ücrete çalıştırırlar.

Ancak ilk paragrafta da dediğim gibi; İnşaat sekötürunde belli bir seviyenin üstündeki firmalar (Koray, Tepe, Akfen, Tav, Rönesans, Ağaoğlu, Taşyapı, Suryapı, Gama, Doğuş, Limak vs..) kesinlikle 2.000 TL nin altında yeni mühendis almazlar. Çünkü bu tür firmaların genelde oluşturdukları bir maaş skalası olur ve 1.500-3.000 arasın teknikerlerin yeridir. Mühendisler ise 2 ila 30 bin arasında değişir.

• Makine muhendisliğini bitirip argon kaynağı ile tutturamadığın krom sac parçalarını lehimlemeye kalkacak kadar aciz mühendis olacaksan hiç olma.

Böyle adamlar bizim başımızda yoneticilik yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: filinte

met ve malzeme müh---5 yıllık tecrübe 11000tl MAAŞ [ IWE, Rt, Pt, Mt, Ut sertifikalarıyla beraber]

hangi okulu bitirdin itu odtu mu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Yılların inşaat mühendisiyim. 1.200 TL maaş ile işe başlayan bir mühendis ne gördüm ne duydum. Hiç almadıysam 20 tane mühendis işe almışımdır. 2.200 TL den aşağı bir ücreti kabul edene rastlamadım. Hele de yabancı dili varsa 3.000 TL den aşağı inen yok.

Burada sorun yap sat yapanlardan kaynaklanıyor. Yeniz mezun mühendislerin hele de yabancı dilleri yoksa orta ve büyük ölçekli firmalarda iş bulmaları zor. Dolayısıyla başlangıç olarak sahada kariyer planlayanlar yap satçıları, ofiste kariyer planlayanlar ise proje ofislerini tercih ediyorlar. Yap satçılar ve porje ofisleri de bildiğin kam emicidirler. Ellerinden gelse asgari ücrete çalıştırırlar.

Ancak ilk paragrafta da dediğim gibi; İnşaat sekötürunde belli bir seviyenin üstündeki firmalar (Koray, Tepe, Akfen, Tav, Rönesans, Ağaoğlu, Taşyapı, Suryapı, Gama, Doğuş, Limak vs..) kesinlikle 2.000 TL nin altında yeni mühendis almazlar. Çünkü bu tür firmaların genelde oluşturdukları bir maaş skalası olur ve 1.500-3.000 arasın teknikerlerin yeridir. Mühendisler ise 2 ila 30 bin arasında değişir.

Hocam inşaat sektöründe mimarlık mı daha iyidir inşaat mühendisliğimi çalışma şartları ve maaş olarak birde kendi ofisini açmayı düşünen birisi için hangisi daha mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

quote:

met ve malzeme müh---5 yıllık tecrübe 11000tl MAAŞ [ IWE, Rt, Pt, Mt, Ut sertifikalarıyla beraber]

ben degilim kuzenim bitirdi. ben 3. sınıf ögrencisiyim halen.

itu met. ve malz. yüks mühendis kendisi.
  • quote:

quote:

quote:

itulu ise olur normal anadolu dannokuyup boyle maas alan adamlar olmasi gerkeiyor artik kendini gelistirenleri degerlendirmeleri lazim

• quote:

quote:

quote:

Ticaret(yap-sat) veya Taahhüt işi yapacaksan fark etmez.
    Maaşlı çalışacaksan inşaat mühendislerinin alanı biraz daha geniş.

Proje ofisi açacaksan mimarların telif hakkı avantajları var.

• Geçen sene odtü inşaat ile hacettepe ee arasında kalmıştım. İnşaata hep ev yapıp para kıran müteahhitlerin altında çalışmak gibi geliyor yanlış anlamayın. Bu yüzden ee yi seçtim . Bu sene hazırlık bitiyor bölümde olacagım. Birkaç mezunu bölümün çok zor oldugunu söyledi özellikle 3-4. Sınıf. Benim bu işi yapanlara sormak istedigim dil için genelde toefl vs. İstiyorlar ama ben Türkiye de hangi okulda okursa okusun iş hayatında ingilizce konuşmayı akıcı hale getirmek yurtdışına çıkmamış biri için çok zor gibi geliyor. Birde yaş geçince(mezuniyet sonrası) bu iş daha da zorlaşıyor. Mesela aselsan gibi firmalar bunları önemsemiyor mu? Bu bana devletin ek maaş için yds istemesi gibi geliyor. Tabi ben daha bölüme geçmedigim için tek derdim ingilizce :) sonra tamamen dersler olacaktır yinede sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

• bakım mühendisleri ne kadar alıyor bilgisi olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

Makine muhendisliğini bitirip argon kaynağı ile tutturamadığın krom sac parçalarını lehimlemeye kalkacak kadar aciz mühendis olacaksan hiç olma.

Ne dediğniz yapım süreci ile nede makina mühendisliği ile ilgim var ancak dediğiniz şey zaten sizin işiniz.Mühendisin görevi tasarımdır fikirdir geliştirmedir argedir.Ara eleman bunun realizasyonunu yapar.
  • 5 yıl tecrübeli aselsan'da ar-ge mühendisi ODTÜ MAKİNA mezunu kuzenim 8.000 civarı alıyor.

edit: bu arada hemen heveslenmeyin aselsan AR-GE departmanına odtü, boğaziçi, itü, bilkent harici üniversiteler dışında mezunları almıyor. zaten geneli odtü'lü aselsan'nın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prince Legolas -- 16 Mayıs 2015; 5:17:41 >
  • Ankara'da dağın yoktur
    Mamudo qurban niye doğdun

Diye ortalıkta dolananlar kadar itici güruh görmedim. Kamu kadrolarına hileyle hurdayla istihdam ayrı, iş bulmak için torpil gerek demek apayrı. Bahsettiğiniz şeyin Amerika'daki adı networking yani bir nevi çevre genişletme. Öğrenci kulüpleri, teknik gezi ve stajlarda tanışılan insanlar, çalışılan projeler vs ile hem kendi ismini duyurmak hem de şahsi ilişkileri geliştirerek iş bulma sürecini kolaylaştırmak anlamına gelir. Anadolu'nun bağrından kopup gelmiş gariban insanların 3000-5000 maaş aldığına bizzat ben şahidim. Tembelliğinizi ve münferit torpil olaylarını 80 milyonluk ülkedeki her işçiye uygulamaya çalışmak maçın orta yerinde topunu alıp eve giden çocuk şımarıklığından farklı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Genius

5 yıl tecrübeli aselsan'da ar-ge mühendisi ODTÜ MAKİNA mezunu kuzenim 8.000 civarı alıyor.

edit: bu arada hemen heveslenmeyin aselsan AR-GE departmanına odtü, boğaziçi, itü, bilkent harici üniversiteler dışında mezunları almıyor. zaten geneli odtü'lü aselsan'nın.

O yüzden memur kafasından kurtulamıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quancore

quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

Makine muhendisliğini bitirip argon kaynağı ile tutturamadığın krom sac parçalarını lehimlemeye kalkacak kadar aciz mühendis olacaksan hiç olma.

Ne dediğniz yapım süreci ile nede makina mühendisliği ile ilgim var ancak dediğiniz şey zaten sizin işiniz.Mühendisin görevi tasarımdır fikirdir geliştirmedir argedir.Ara eleman bunun realizasyonunu yapar.

Mühendis de yapması gerekiyor yeri geldiğinde.

Her zaman ara eleman(!) olmuyor yanında.
  • Bir makina mühendisi olarak türkiyede işim gereği bir çok fabrikayı gezdim gördüm.Maaşlar genel olarak düşük ve çalışma şartları ağırdır.
    Maaşlara gelirsek yabancı sermayeli firmalar bu konuda liderler.Onların ardında koç sabancı gibi büyük grublara ait şirketlerde iş bulabilirseniz kendini şanslı sayabilirsiniz.
    Türkiyedeki şirketlerin çoğunu oluşturan orta ölçekli kobilerde çalışırsanız maaşınız diğerlerine göre düşük olacaktır.Bu tip firmalarda yükselme şansınız daha yüksektir.
    Mühendis olarak kazanılacak paralar limitlidir eğer orta ve üst düzey yönetici olabilirseniz geleriniz oldukça artacaktır.
    İmkanınız varsa benim gibi türkiyede faaliyet gösteren yabancı firmalarda iş bulmanız.Hem maaş hemde sosyal haklar yönünden çok daha rahat edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cr_9_Tr

arkadaşlar ben lise sona geçtim ve fen öğrencisiyim büyük ihtimalle mühendis olmayı düşünüyorum ama internette ne kadar araştırsam da iyi bir sonuç bulamadım sizin işe yeni başlayan mühendis maaşları ile ilgili bilginiz varsa paylaşmanızdan mutlu olurum

yeni başlayan bir mühendis kaç para ile başlıyor tabi en çok hangi mühendis para kırıyor bi ton mühendis çeşitleri var onlarıda yazarsanız sevinirm

Bence bunlara bak Muhendislik bitti.

Doktor
    Universite Profesoru
    Ögretmen

• Bilgisayar muhendisiyim gazi uni. 4 aliyorum.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    ne alaka
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.