Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mghector22

Bir makina mühendisi olarak türkiyede işim gereği bir çok fabrikayı gezdim gördüm.Maaşlar genel olarak düşük ve çalışma şartları ağırdır.
    Maaşlara gelirsek yabancı sermayeli firmalar bu konuda liderler.Onların ardında koç sabancı gibi büyük grublara ait şirketlerde iş bulabilirseniz kendini şanslı sayabilirsiniz.
    Türkiyedeki şirketlerin çoğunu oluşturan orta ölçekli kobilerde çalışırsanız maaşınız diğerlerine göre düşük olacaktır.Bu tip firmalarda yükselme şansınız daha yüksektir.
    Mühendis olarak kazanılacak paralar limitlidir eğer orta ve üst düzey yönetici olabilirseniz geleriniz oldukça artacaktır.
    İmkanınız varsa benim gibi türkiyede faaliyet gösteren yabancı firmalarda iş bulmanız.Hem maaş hemde sosyal haklar yönünden çok daha rahat edersiniz.

Hocam, ben otomotiv sektörüne bayağı ilgiliyim, çizim ve 3 boyut görebilme yeteneğim iyi, ama fabrika alanlarını ve kas gücğ gerektiren işleri sevmiyorum. Makine müh. seçmemem için bir neden var mı?
    (İtü, olmassa Ytü hedefliyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kim hortlattıysa sağlam hortlatmış sanırım bu arkadaşda 13eylül mağduru
  • nexus can N kullanıcısına yanıt
    Atanamayan kaç yüzbin öğretmen var herhalde medyada okumuşsunuzdur.

Üniversite Prof.'u olmak içinde ne kadar zaman beklenmesi ve çabalanması gerektiği ortadadır herhalde.

Doktorluk içinde bütün gençlik yıllarını vermesi gerekir..

Yani sonuç = hiçbiri

Para = ticarettedir..
  • para ticarette. ticari zekanız yoksa maaşlı iş bulun. mühendis maaşlarıda çok değişkendir. 250 puanla alan mühendislik mezunu 2 bine şükrederken şuan İTÜ mezunu ve Almanya'da yüksek lisansını tamamlamış bir tanıdığımız ayda 35bin dolar maaşla çalışıyor. aralık geniş. çalışmayana ekmek yok. durum böyle.

bu arada ticaret yapmadan zengin olamazsınız. ayda 35 bin dolar kazanın. yılda 420k eder. ki bunun vergisidir harcamalarındır filan elinde 200k kalsa. bu mu zenginlik? açıkcası benim için değil. istanbulda en dandik semtte 2+1 evler 350 bin tldden (135bin dolar) başlıyor. evet ülkedeki çoğu kişiden yüksek miktarda para kazanırsınız. ama hayalinizdeki ev, araba, hayat? zor.
  • Senceroo kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz gelir Türkiye şartlarında deli gibi bir maaştır..

Yılda 500.000 TL kazanan kaç kişi tanıdınız ? 10 yılda 5 milyon..daha ne olsun be ?

Türkiye'de ki %1-2 lik zengin kesimin içindesiniz 10 senede...

Eğer milyon dolarlık yalılarda oturmayı düşünmüyorsanız en iyi bölgelerdeki dairelerden 1-2 tane alınır bu gelire..Araba zaten alınır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Yılda 500.000 TL kazanan kaç kişi tanıdınız ? 10 yılda 5 milyon..daha ne olsun be ?

Eğer milyon dolarlık yalılarda oturmayı düşünmüyorsanız en iyi bölgelerdeki dairelerden 1-2 tane alınır bu gelire..Araba zaten alınır..

ben yurtdışından bahsediyordum. ama türkiyedeki evden bahsetmemden heralde bahsettiğim adamın türkiyede yaşadığını sandınız. hayır avustruya'da yaşıyor. bu arada en iyi bölgedeki daire? mesela ataköyde 3+1 iyi bir siteden daire 1.5 milyon euro. yılda 200 bin dolar kenara koysanız. sonra gelip türkiyeden daire baksanız. 8 yıllık birikimle alabilirsiniz o daireyi. 8 yıl az bir süremi daire için. ben bu maaşa az demiyorum. ama sözleşmelli çalışan olup birine bağlı çalıştıkca zengin olunmuyor. bunu demek istedim. yoksa krallar gibi yaşarsın bu maaşla. ama forumun %99 bu konuya "zengin olma" hayalleriyle geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

quote:

ben yurtdışından bahsediyordum. ama türkiyedeki evden bahsetmemden heralde bahsettiğim adamın türkiyede yaşadığını sandınız. hayır avustruya'da yaşıyor. bu arada en iyi bölgedeki daire? mesela ataköyde 3+1 iyi bir siteden daire 1.5 milyon euro. yılda 200 bin dolar kenara koysanız. sonra gelip türkiyeden daire baksanız. 8 yıllık birikimle alabilirsiniz o daireyi. 8 yıl az bir süremi daire için. ben bu maaşa az demiyorum. ama sözleşmelli çalışan olup birine bağlı çalıştıkca zengin olunmuyor. bunu demek istedim. yoksa krallar gibi yaşarsın bu maaşla. ama forumun %99 bu konuya "zengin olma" hayalleriyle geldi.

çıkıntılık yapmak istemem ama o 1.5milyon euroluk evde sana maaş veren patron bile zor oturur

• quote:

Orijinalden alıntı: Görkem !

quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

quote:

çıkıntılık yapmak istemem ama o 1.5milyon euroluk evde sana maaş veren patron bile zor oturur

tek bir işçisine ayda 35bin dolar maaş veren patron evde değil uzay mekiğinde oturur doğru :) arkadaşlar olayı karıştırmayın. esnaf patronundan bahsetmiyorum ki. 35 bin dolar maaş alan adam hakkında konuşuyorum.

• quote:

Üniversite Prof.'u olmak içinde ne kadar zaman beklenmesi ve çabalanması gerektiği ortadadır herhalde.

Yani sonuç = hiçbiri

Para = ticarettedir..

Para ticarette ise gel isyerimi sana devir yapayim Ticaret eskidendi adam simdi 1 dolara don getirtiyor amerikadan hangi ticaretten bahsediyorsun?

• Bu ne aga Hacettepeden aşağı okuyan yok burda la bu nasıl iş bizde yüzde elli Beykentde inşaat okumak isteyelim vay be harbiden çok acayip kişiler var burada

• Senceroo kullanıcısına yanıt
    Ticaret Hukuku demokrasisi olan ülkelerde yapılır türkiyede değil

• quote:

Orijinalden alıntı: nexus can

quote:

Yani sonuç = hiçbiri

Para = ticarettedir..

Para ticarette ise gel isyerimi sana devir yapayim Ticaret eskidendi adam simdi 1 dolara don getirtiyor amerikadan hangi ticaretten bahsediyorsun?

Tıcaret deyınce , akla 'don' gelmesı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexus can

quote:

Yani sonuç = hiçbiri

Para = ticarettedir..

1 dolara don getiriyor ama bunun sınırı var belli bir sayıdan sonra bu malların satışını yapacağını beyan etmen lazım ve bunun için %18'e ek bir vergi ödüyorsun. İşin içine kargoda gelince kar edemiyorsun.

• necoaxoy N kullanıcısına yanıt
    Almanya'nın bugünkü mühendisleriyle bizimkileri kıyaslayın ve Türk eğitim sisteminden gelen mühendislerin hangi seviyede olduğunu az çok anlayın.

Bugün şu 1930'larda yapılan şu dünyanın en büyük tankının %10'unu tasarlayabilecek kapasitede mühendisimiz var mıdır ? Sanmıyorum.

1930'larda SolidCAM - AutoCAD vb.. yoktu...Adamlar kağıt kalem alıp tek tek çiziyorlarda binlerce parçayı ve tasarım yapıyorlardı.

Bugün milli tank yaptık diye övünüyoruz, sene : 2015 ve üstelik o tankın motoru ve elektronik ekipmanlarının ne kadarı bize ait soru işaretidir.

Bugün mühendislik ve mimarlık fakültelerinde başucu kitabı olarak okutulan Neufert adlı insan ergonomisi ve mimari-endüstriyel fonksiyonları anlatan kitap taaa 1936 'larda yazılmıştır.

Adamlar 1936 'da bugün bizim üniversitelerimizde ders kitabı olarak okutulan kitabı yazarken biz ne yapıyorduk ki ? Osmanlı'nın okumamış cahil cühela tarım toplumunu toparlamaya çalışıyorduk maalesef
    siyasi çekişmeler sağ-sol-komünizm kavgaları ,darbeler filan derken bu kadar ilerleyebildik.

Türkiye belki birgün Almanya'nın eğitim kalitesi ve mühendisliğini yakalayabilir ama Almanya seviyesinde mühendislerimiz olduğunda da onlar
    Mars'a veya uzaya insan yollayan mekikleri üretmeye başlamışlar demektir.

Yani bizim mühendisliğimiz yine 3.sınıf olacaktır o döneme göre..

Bizim ülkenin en iyi yapabileceği şey dışarıda yapılan tasarımların ucuz taklidini yapmak olabilir maalesef bazı şeyleri kabul etmeliyiz bizim gelişmiş ülkelerin mühendislik düzeyini yakalamamız ve onları
    geçmemiz pek mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 17 Mayıs 2015; 21:11:09 >

• %1 lik kesime hitap eden saçma sapan mesajlar yazıyorsunuz.. odtü mevzunu bi adamla diğer sıradan bir üniversite mezunu aynımı. birinde oldukça yüksek zaten zeka kapasite var. öbürü zaten çalışacak sabah akşam... sıradan bir üniversite mevzunu nere alıyo o paraları .. o işi bi geçin.. mühendis olanların zatn %90 ı sıradan üniversite mezunu.
    sonra gaza gelip mühendislik okuaynalar var mezn oluncada yıllarca işsiz geziyor.. iş bulsada o iş zaten hayatından bezdiriyor.
    almanya sen nere yakalıyo adamda kültür farkı var geniş düşünüyor özgür düşünüyor özgüven yüksek. onlar gibi olacaksan önce Türk aile sistemini baştan sona düzelt gücün yetiyorsa. 110 tane üniversite kursan ne olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 27 Mayıs 2015; 14:03:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

http://forum.memurlar.net/konu/2082526/

şu konuda bir yazı gördüm

kardes benden sana tavsiye .aklin varsa muhendislik yazma.4 yil unide derslerle sinavlarla boguscaksin.okul bitcek oss sinavina calisir gibi kpss ye calisacaksin.alim cok diyosun da nerde cok o eskidendi.kasim atamasinda 23 tane harita muh. aldilar.kpss zaten 2 yilda bir.onuda tutturamazsan yandin.ozel sektorde suan odtu ve bogazici mezunlarini saymazsak muhendis maaslari anadolunum heryerinde 1250 lira.4 yila bu rakam asgari ucrete duser.sende dil varsa buna yatirim yap.birak muhendisligi.hemsirelik oku kat kat daha iyi.

kardes sana acikliyorum iste.anadolun heryerinde yeni mezun muhendis maasi suan 1200 tl.istanbulda yada digerbuyuk sehirledeki buyuk firmalara girmek icin ya odtu bogazici bitircen yada cok saglam torpilin olcak.forumda odtu insaat mezunu+yuksek lisansli+ingilizcesi olan arkdasimiz is gorusmesine kabul edilmedigini yazdi gecen gun .oda kpss kovaliyor.ozel sektorde muhendisler tekniker niyetine calistiriliyor diyorum sen hala ozel sektor diyosun.burda itu mezunu yildiz mezunu odtu mezunu arkler ve hatta yurt disinda buyuk projelerde calismis arkadaslar deli gibi devlet kapisi kovaliyo.sen ozel sektoru ne saniyosun bilmem ama ilkokul muzunu patronlara usaklik yapmak gibi bi idealin varsa oku kardesim.dikkat et bu forumdaki herkes muhendislik mezunu ve herkes ulkedeki mehendise verilmeyen degerden muzdarip.

Yine gelmişsin mühendislik okumayalımda ne yapalım söyle bi fikrin var mı tamam maaşı az tamam sıkıntısı çok ne yapalımda para kazanalım ne yapalımda mesleğimiz olsun söyle merak ediyorum cidden 1 senedir seni görüyorum forumda bu kadar kötülediğine göre vardır bi bildiğin anlat bakalım sen ne yapıyorsun ? Yoksa sana maaş mı veriyorlar mühendisliği kötüle diye ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kralYD

quote:

kardes benden sana tavsiye .aklin varsa muhendislik yazma.4 yil unide derslerle sinavlarla boguscaksin.okul bitcek oss sinavina calisir gibi kpss ye calisacaksin.alim cok diyosun da nerde cok o eskidendi.kasim atamasinda 23 tane harita muh. aldilar.kpss zaten 2 yilda bir.onuda tutturamazsan yandin.ozel sektorde suan odtu ve bogazici mezunlarini saymazsak muhendis maaslari anadolunum heryerinde 1250 lira.4 yila bu rakam asgari ucrete duser.sende dil varsa buna yatirim yap.birak muhendisligi.hemsirelik oku kat kat daha iyi.

kardes sana acikliyorum iste.anadolun heryerinde yeni mezun muhendis maasi suan 1200 tl.istanbulda yada digerbuyuk sehirledeki buyuk firmalara girmek icin ya odtu bogazici bitircen yada cok saglam torpilin olcak.forumda odtu insaat mezunu+yuksek lisansli+ingilizcesi olan arkdasimiz is gorusmesine kabul edilmedigini yazdi gecen gun .oda kpss kovaliyor.ozel sektorde muhendisler tekniker niyetine calistiriliyor diyorum sen hala ozel sektor diyosun.burda itu mezunu yildiz mezunu odtu mezunu arkler ve hatta yurt disinda buyuk projelerde calismis arkadaslar deli gibi devlet kapisi kovaliyo.sen ozel sektoru ne saniyosun bilmem ama ilkokul muzunu patronlara usaklik yapmak gibi bi idealin varsa oku kardesim.dikkat et bu forumdaki herkes muhendislik mezunu ve herkes ulkedeki mehendise verilmeyen degerden muzdarip.

Yine gelmişsin mühendislik okumayalımda ne yapalım söyle bi fikrin var mı tamam maaşı az tamam sıkıntısı çok ne yapalımda para kazanalım ne yapalımda mesleğimiz olsun söyle merak ediyorum cidden 1 senedir seni görüyorum forumda bu kadar kötülediğine göre vardır bi bildiğin anlat bakalım sen ne yapıyorsun ? Yoksa sana maaş mı veriyorlar mühendisliği kötüle diye ?

Arkadaş kendi başarısızlığının, şanssızlığının acısını bizden çıkarıyor. Herkes hastanede çalışmaya meraklı sanki

• quote:

Burada tek yaptığınız şey insanları yanlış yönlendirmek. Başka bir şey degil. Odtü ve boğazici hariç çöp mantığı saçmalıktan başka bir şey degil. Odtüde kaldırım mühendisliği okuyan adamın ben odtülüyüm yea dan başka artısı olamaz. TAI ,havelsan , roketsan , aselsan gibi birçok dev firma koç bilkent odtü boğaziçi hacettepe itü yü önceliğimizdir diye yazıyor. Odtü olsun da ne olursa olsun mantığıyla girip iş bulacağını sananlar zaten baştan kaybetmiştir.
    Mühendis adam dili varsa okulda da adam gibi not ortalamasına erişmişse hakkını alır. 1200 tl yi sütçü imam mezunu mühendis bile kabul etmez. Kaldırım mühendisliği falan hariç. Ülkede zaten büyük şehirlerde o parayla aç kalır ölürsünüz. Önce bölümünüzü sonra okuyacağınız okulu seçin. Ona bakarsan Türkiye de okunmaz ama herkesin yılda 20 bin dolar abd deki üniversitelere ödeyecek maddi durumu yok.

• quote:

Ne okuyalım kardes bir akıl ver ben mesela suan is guvenligi okuyorum maaşı yüksek ama riski fazla o yüzden yapmayacağım seneye bitiyor bir daha meslek seçmek için üniversiteye gircem inşaat Müh. Düşünüyorum ama böyle konuşunca soguyorum mühendislikten ne okunabilir sizce

• Rockyin kullanıcısına yanıt
    İş güvenliğinde büyük sorumluluklar var.

Torunlar inşaatta mecidiyeköy'de asansör kazası oldu ve insan öldü 10+ ,bu durumdan dolayı patron sorumlu tutulmuyor çünkü o asansörü denetlemek ve talimatına uygun kullanılmasını sağlamak iş güvenliği uzmanının işi.

Ama işte patronların iş yetiştirmek için personeli zorlaması ve çalışma koşullarını gözardı etmesi sonucu bu tür kazalar maalesef oluyor.

Ama patron biliyor ki doğrudan sorumluluğu yok çünkü iş güvenliği firmasına yada uzman birisine vermiş o işi..

Patron para kazanacak diye okkanın altına iş güvenliğinden sorumlu kişi gidiyor.

Yani iş güvenliği uzmanlığının maaşı iyi olabilir ama sorumluluğu çok büyük.
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.