Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mezun olduğum zaman yok pahasına çalıştım.İşi öğrenmek için çok çalıştım.
    Şu an yaşıtlarımla ve devlette çalışan mühendislerle kıyaslarsam daha fazla maaş alıyorum.
    Tırnaklarımla kazıdım,pes etmedim.
    Ne yaparsanız yapın en iyisini yapmaya çalışın.
    Ümidinizi,şevkinizi,dirayetinizi yitirmeyin.
    Alanınızda uzmanlaşın,sabredin gerisi gelir.
    Kariyer uğruna evlenemedim,bu da benim kazancımın kayıbı oldu,daha da zor evlenirim.
  • İnşaat mühendisi bir bayan 87 puanla atanamamış ve ümidini kesmiş atanmaktan.

Link :

İnşaat mühendisi , markette çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 27 Mayıs 2015; 22:49:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

İş güvenliğinde büyük sorumluluklar var.

Torunlar inşaatta mecidiyeköy'de asansör kazası oldu ve insan öldü 10+ ,bu durumdan dolayı patron sorumlu tutulmuyor çünkü o asansörü denetlemek ve talimatına uygun kullanılmasını sağlamak iş güvenliği uzmanının işi.

Ama işte patronların iş yetiştirmek için personeli zorlaması ve çalışma koşullarını gözardı etmesi sonucu bu tür kazalar maalesef oluyor.

Ama patron biliyor ki doğrudan sorumluluğu yok çünkü iş güvenliği firmasına yada uzman birisine vermiş o işi..

Patron para kazanacak diye okkanın altına iş güvenliğinden sorumlu kişi gidiyor.

Yani iş güvenliği uzmanlığının maaşı iyi olabilir ama sorumluluğu çok büyük.

Sorumlugu büyük kesinlikle hocam bunun için yapmıcam bu mesleği ama dedim girmisken bari c sertifikasını alayım okdar emek verdik seneye bitiyor ondan sonra inşaat okumak istiyorum bakalım gerçekten riskli bir iş avrupada yapılır ama Türkiyede çok zor en kötü az tehlikeli yerlerde çalışılır ama oda max sana verdiği maaş 2bin iyi para belki ama mesleki doyumluluğu alamıyor insan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tandığım 2 bilkent mühendislik mezunu 3-4 yıldır işsiz. istanbul gibi yerde çok düşük ücret teklif etttiler.. çalışmıyoalr.. şu an bende çalışmıyorum bir tanıdığım mühendis yıllarca işsiz gezdi sonunda torpille girdi bi yere.. tanıdığım bir sürü ile işsiz var etrafta şirketler gerekirse 3-4 ay mühendis almıyo kuruş hesabı yapıyolar..
    Türkiye bitik. "tayyip" çin ekonomisi yaratmaya çalışıyo(minimum ücret maksimum işgücü) abd ise kendi vatandaşının gelirini artırmaya...
    çözüm ...namussuzluk yapacak torpille girecen atanacan bak ne güzel işler herşey değil mi suskun mühendisler??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 3 Haziran 2015; 3:59:53 >
  • hexedemical H kullanıcısına yanıt
    Bilkent Mühendislik mezunu bile boştaysa diyecek birşey kalmamıştır sayın kardeşim.

Artık torpilsiz birine çıplakmış gibi bakacakları dönem geldi.
  • tam finallere çalışırken şu konuya gireyim dedim ne istek kaldı ne keyif annem babam memlekette oğlumuz okuyup adam olacak diye bekliyor düğün hazırlıkları yapıyor bense hoşlandığım kıza açılma planları yapıyorum ama şu yazılanları görünce fazla hayalperestmişim diyorum yahu mutluluk bizi ne zaman göreceksin hemşireliğe mi geçsek ne yapsak ?
  • Mühendis iseniz ve işsiz iseniz; (EEM Makina Bilgisayar Yazılım Mekatronik İmalat İnşaat v.s gibi)

1)İdealist olduğunuzdan iş beğenmiyorsunuzdur.
    2)Yeni mezun ve tecrübesizsinizdir.
    3)Denk gelmemiştir.
    4)Gerçek manada mal sınızdır.

Şu üniversiten mezun şu bu o bu ama işsiz diyorsanız. 1000 lira 1500 lira maaş öneriyorlar be... O adam bile iş bulamıyor diyorsanız. İş yok v.s v.s. Neyse açık ve net konuşuyum bilin ki o adam maldır.

Bu ülkede ilk okul mezunu olup da C de sistem geliştiren embeded işler koşturan. Otomasyonun kralı olan deli paralar kazanan ve bi o kadar rahat olan adamlarda var. En kral üniversiteden daha kumpasın ne olduğunu bilmeden mezun olan mallar da var. Her şey okulda öğretilmiyor. Okul insanın sevdiği mesleğe geçiş aracıdır. Tek başına bir anlam ifade etmez...
    Ösys puanı ile meslek seçilmez....
  • "Bugün şu 1930'larda yapılan şu dünyanın en büyük tankının %10'unu tasarlayabilecek kapasitede mühendisimiz var mıdır ? Sanmıyorum."

Var kardeşim. Hayatında doğru düzgün organize sanayi bölgesi görmemiş-gezmemiş veya merak etmemiş biri olduğun çok belli.

Gel Ankaraya Ortadoğu Sanayi Ve Ticaret bölgesini bir gezdireyim sana. Neler yapıldığından yaplabileceğinden pek bir haberiniz yok, sanayinin içerisinde olmadığınız çok belli. Ülkede istendiği taktirde yapılabilecek şey çok. yapacak adamda çok. Yaptırırlar mı sormak lazım. Telif hakkı ve patent yasaları zaten en büyük engellerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

Mühendis iseniz ve işsiz iseniz; (EEM Makina Bilgisayar Yazılım Mekatronik İmalat İnşaat v.s gibi)

1)İdealist olduğunuzdan iş beğenmiyorsunuzdur.
    2)Yeni mezun ve tecrübesizsinizdir.
    3)Denk gelmemiştir.
    4)Gerçek manada mal sınızdır.

Şu üniversiten mezun şu bu o bu ama işsiz diyorsanız. 1000 lira 1500 lira maaş öneriyorlar be... O adam bile iş bulamıyor diyorsanız. İş yok v.s v.s. Neyse açık ve net konuşuyum bilin ki o adam maldır.

Bu ülkede ilk okul mezunu olup da C de sistem geliştiren embeded işler koşturan. Otomasyonun kralı olan deli paralar kazanan ve bi o kadar rahat olan adamlarda var. En kral üniversiteden daha kumpasın ne olduğunu bilmeden mezun olan mallar da var. Her şey okulda öğretilmiyor. Okul insanın sevdiği mesleğe geçiş aracıdır. Tek başına bir anlam ifade etmez...
    Ösys puanı ile meslek seçilmez....

Okullar okul mu önce bunu sorgulamak lazım. En iyilerini bile.

Amaç sadece para olduğu sürece, hiçbirşey yapılamaz bu ülkede.

• okuldan tanıdık biri odtü eem mezunu garantide işe başladı 2 sene önce. şuan 5000 civarı maaşı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Phoenix -- 7 Haziran 2015; 8:15:12 >
  • Ben Polonya'da 2. en iyi teknik okulunda Computer Science okuyorum, İngilizce C1 seviyesinde, bir de Polonya'nın dili olan Lehçe var. Vaktim olursa Rusça'ya da merak salabilirim . 2.5 seneye okul bitecek çok merak ediyorum acaba Türkiye'de bir iş bulabilecek miyim? Para, burs bulursam İngiltere'de master yapma planım var orası ayrı
  • Mc_Leopard kullanıcısına yanıt
    Yahu varsa neden tankları modernizasyona İsrail'e yolluyoruz diye sormazlar mı adama ?

O kadar iyi mühendis vardı da neden Kore'nin tankını devşirip montaj yapıyoruz diye sormazlar mı ?

ve o kadar iyi mühendis zaten türkiye'de durup vaktini harcar mı ? Gider Almanya'ya , Abd'ye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Yahu varsa neden tankları modernizasyona İsrail'e yolluyoruz diye sormazlar mı adama ?

O kadar iyi mühendis vardı da neden Kore'nin tankını devşirip montaj yapıyoruz diye sormazlar mı ?

ve o kadar iyi mühendis zaten türkiye'de durup vaktini harcar mı ? Gider Almanya'ya , Abd'ye..

- İsrail öyle istediği için. Sen hala en büyük enerji kaynağını ithal eden bir ülkesin. Söz hakkın yok. GÜçlü devletlerin Petrol meseleleleri yüzünden Iran-Irak-Suriye üzerindeki yaptırımları türkiye içinde geçerli. Şu, türkiyenin yılda belli bir sondaj kuyusu açma, meselesine kadar gelişen kriz. Yakın tarihe merakınız varsa vay be! Diyeceğiniz bir konu. Araştırmanızı öneririm.

- Patentler ve bazı güçler izin vermediği için. Burada yapmayı bilmek ile yapmak arasında dağlar kadar fark var. Çocuk yapmayı bilip de önüne gelen ilk kızla çocuk yapmak gibi düşün. Bilirsin ama yaparsan büyük bela. Doğru şekilde doğru zamanda olması gerek ürünü ortaya koymak için.

- Türkiye yeni ve gelişmekte olan bir pazar. Mühendis sadece fikir babası üretici değil aynı zamanda bir girişimcidir. Yeni pazarlarda yenilikler çok para geretirir. Abd ye gitmeye gerek yok. Orada gelişim zaten hızlı. Abdnin yaptığı ürünü türkiyede ortaya koyup pazara sunduğunda furda sergilediğinde zaten Türkiyede çok iyi para getirir. kaldi ki ihracat da yaparsın.

Ayrıca burda şuna dikkat etmek gerek. İlla da mühendis olması diplomaya sahip olması gerekmiyor. Diploması olmayan yüzlerce mühendis* var ülkede.

• insanları açlığa sefalete mahkum et ki sana muhtaç olsun beyni düşünemesin.. önce 3 çocuk la nüfusu artır sonra her yere tabela ünivesite aç ne arge var ne bişi vasıfsız işçi gibi her eli kalem tutan mühendis.. piyasayı çine çevir .......... al sana ucuz işgücü maks 1000-1300 lira maaş hemde köpek gibi çalışarak(dünyanın en çok saat çalışan işgücü ülekeleri arasındayız.) biri kabul etmese öbürü kabul eder..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 11 Haziran 2015; 14:40:45 >
  • jeoloji mühendisiym ilk işim 2500 tl başlangıç
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Phoenix

okuldan tanıdık biri odtü eem mezunu garantide işe başladı 2 sene önce. şuan 5000 civarı maaşı var.

Garanti'de ne gibi bir iş yapıyor ki? Elektronik'le bağlantı kuramadım. Sistem güvenliği gibi yazılımsal bir şey mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

okuldan tanıdık biri odtü eem mezunu garantide işe başladı 2 sene önce. şuan 5000 civarı maaşı var.

Garanti'de ne gibi bir iş yapıyor ki? Elektronik'le bağlantı kuramadım. Sistem güvenliği gibi yazılımsal bir şey mi?

tam olarak bilmiyorum arkadaşın arkadaşıydı.

http://www.garantiteknoloji.com.tr/

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

tam olarak bilmiyorum arkadaşın arkadaşıydı.

http://www.garantiteknoloji.com.tr/

Ben banka olan sandım. Yeni bir şirket öğrenmiş oldum, sağol.

• quote:

Orijinalden alıntı: dire depeche

net maaş + yol + yemek vs herşey dahil ~3850 tl.
    tecrübe : tam 1 yıl.
    Sektör : yazılım
    Şirket özerk bir kurumun iştirakı.

Tercih dönemi olduğundan bir günleme yapalım. Belki arkadaşlara fikir verir.

herşey dahil ~4200
    tecrübe : 2 yıl dolacak.
    Bu arada bölüm bilgisayar mühendisliği
  • quote:

quote:

net maaş + yol + yemek vs herşey dahil ~3850 tl.
    tecrübe : tam 1 yıl.
    Sektör : yazılım
    Şirket özerk bir kurumun iştirakı.

Tercih dönemi olduğundan bir günleme yapalım. Belki arkadaşlara fikir verir.

herşey dahil ~4200
    tecrübe : 2 yıl dolacak.
    Bu arada bölüm bilgisayar mühendisliği

Bu devirde sizce nasıl para hocam

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.