Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1000 TL diyenler algı yaratmaya çalışıyor. İNANMAYİN !!!

Ne mühendisi olursan ol. İlk giriş 2000 den alta çalışıyorsanız ya zekanizda bir sorun vardır , yada özelde yata yata sınıfı geçmiş , vasıfsız bir kişisinizdir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağ olasınız hocam beklemedeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkanİpek

Otomotiv Sektöründe çalışan mühendis arkadaş varsa bana ulaşabilir mi ?

Adamlar sana ulaşana kadar kendini çizdirme yine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adnansetek kullanıcısına yanıt

Ya reyiz hiç sorma her hafta ban Yiyoruz anasını satam

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Böyle bişi yok. 4 yıl dereceyle bitirmiş. 2 Yıl tecrübeli 2000 tl ye girdi

• quote:

Orijinalden alıntı: hexedemical

Algı operasyonu yapmayın ya . boyle birşey olamaz. Asgari ücret vereymis . kusura bakmayın da o 2000 e kabul eden kişi köle olmaya mahkumdur
  • mühendis zaten köleliktir arkadaşım bu ülkede böyle. o arkadaş denizlide ve ailesinin yanında. İstanbulda olsa 3500 verirlerdi belki ama değermi? 2000 tl ek masrafı olurdu. İstanbulda çalışılmaz çünkü dayanılmaz stres trafik Vs...mühendis üctetleri çok komik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 16 Mayıs 2017; 20:51:47 >
  • hexedemical H kullanıcısına yanıt
    ben anadoluda inş mühendiliği okumayı düşünüyordum ama onun yerine hemşirelik ebelik vs oku dediler sizce haklılar mı ?
  • Anadolu üniveristeleri mühendislik namına hiçbirşey öğretmezler. Matemetik mezunu adam ne biliyorsa seninde ayarın o olur. Mezun olunca hiç bir proje yapamazsın , dilide sadece kendi çabanla öğrenirsin. onca sene koca mühendislik okudum bir bolt=cıvata ingilizcesini bile öğretmediler. Kendim çabamla öğrendim herşeyi. mezun olunca çıraklardan bile iş öğrenmeye kalkarsın. hiç kimsenin bu duruma düşmesini istememem . iş ortamları patron müdür vs hiç girmiyorum zaten rezalet bir durum. iyi şirketler zaten belli başlı iki üç üniversiteyi muhatap alır.. artık gayet iyi hak veriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 17 Mayıs 2017; 0:17:59 >
  • quote:

Anadolu üniveristeleri mühendislik namına hiçbirşey öğretmezler. Matemetik mezunu adam ne biliyorsa seninde ayarın o olur. Mezun olunca hiç bir proje yapamazsın , dilide sadece kendi çabanla öğrenirsin. onca sene koca mühendislik okudum bir bolt=cıvata ingilizcesini bile öğretmediler. Kendim çabamla öğrendim herşeyi. mezun olunca çıraklardan bile iş öğrenmeye kalkarsın. hiç kimsenin bu duruma düşmesini istememem . iş ortamları patron müdür vs hiç girmiyorum zaten rezalet bir durum. iyi şirketler zaten belli başlı iki üç üniversiteyi muhatap alır.. artık gayet iyi hak veriyorum

peki anadolu üniversitelerinden hiç kimse mi iyi mühendis olarak mezun olamaz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Frost 112

quote:

Anadolu üniveristeleri mühendislik namına hiçbirşey öğretmezler. Matemetik mezunu adam ne biliyorsa seninde ayarın o olur. Mezun olunca hiç bir proje yapamazsın , dilide sadece kendi çabanla öğrenirsin. onca sene koca mühendislik okudum bir bolt=cıvata ingilizcesini bile öğretmediler. Kendim çabamla öğrendim herşeyi. mezun olunca çıraklardan bile iş öğrenmeye kalkarsın. hiç kimsenin bu duruma düşmesini istememem . iş ortamları patron müdür vs hiç girmiyorum zaten rezalet bir durum. iyi şirketler zaten belli başlı iki üç üniversiteyi muhatap alır.. artık gayet iyi hak veriyorum

Mümkün değil çünkü öğretmezler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Frost 112

quote:

Mümkün değil çünkü öğretmezler.

kişi kendi araştırmayınca hiç kimse birşey öğretmez ki

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsinmuttaki

Benim eşim inşaat mühendisi ve emekli olduğum için birde eşimin proje müdürü olmasından konuya da vakıf oldum.

Türkiye'de iyi para veren şirketleri yazayım,

1- Tekfen
    2- Limak
    3- Rönesans
    4- Gama
    5- Enka
    vs..vs

Bu şirketlerde Türkiye'nin en eski inşaat firmalarından. Mahalle arası mütahit yada ağaoğlu gibi yap satçı şirketlerden bahsetmiyorum. Bu firmların içinde hükümet desteklisi olanı da var,yıllardır aynı işi yapmış, tecrübe etmiş firmalarda var. Eşimde bu şirketlerden birinde çalısıyor.

Bu firmalarının genel merkezlerinde çalışıyorsanız, saha personelinden daha düşük alırsınız. Eğer bizzat sahada iseniz yüksek alıyorsunuz. İşçi, staf, mühendis, yönetici olarak gruplandırma var. İşçiler 8 kişilik prefabrik tarzda, banyosu, tuvaleti ortak bir yerde kalıyor. Bunların maaşları da 1700 tl civarında kesintili olarak alıyorlar. Staf-formen ise brüt 2500-2800 arasında değişiyor. Yeni başlayanlar için. Bunlar da 2 kişilik odalarda kalıyorlar. Tecrübeli ve eski çalışanlar daha yüksek alıyor. Mühendis ve yönetici maaşları da oldukça yüksek. Yönetici konumunda olanlar ve proje müdürleri oldukça yüksek ücretle çalısıyorlar. Maaş ve konaklama şirketten şirkete değişiyor, kimi şirket elemanına değer veriyor kimi vermiyor. Limaktan eşimin şirketine gelenler burası cennet gibi dediklerini biliyorum.
    Ha bu şirketlerde çevreden ziraate, kalite kontrolden revire kadar istihdam var.
    Onun haricinde bu şirketlerde proje bitiminde elemanların çıkışı verilir. 20-25 bin lira gibi de tazminat ödemesi yaparlar. Eğer projede tutulduysanız proje bitmeden başka projeye geçersiniz. Açıkta kalmazsınız.

Bu şirketlerde çalışmanın bir faydası da yurt dışına gitme şansınızın olması. Orada Türkiye'de aldığınız parayı dolar olarak veriyorlar. 3 aşağı 5 yukarı. Ortalama bir proje süresi 24 ay sürse Türkiye'ye döndüğünüzde oldukça iyi bir parayla gelmiş olursunuz. Ancak bir üst paragrafta belirttiğim gibi başka bir projeye geçmez yada şirketi değil kendinizi düşünüp, proje bitimine yakın başka bir şirkete geçmezseniz, diğer bir projeye geçene kadar açıkta kalır, kazandığınız parayı yersiniz.

Bu şirketlere girmek için ne yapabiliriz derseniz, şirkette çalışan bir dayınızın, amcanızın olması gerekiyor. İstisnai durumlar da olabiliyor, eşim yabancı, ve yurt dışında bu firmaya girdi. Ancak dediğim gibi, her yerde olduğu gibi maalesef buralarda da liyakat sistemi hakim. Böyle de olunca dışarı da araba bile yıkayamayacak adamlar buralarda iyi ücretle çalışıyorlar.

Bu gönderimi de; adam hacı mı olur varmakla mekke’ye; eşek evliya mı olur, taş çekmekle tekkeye diyerek bitireyim.

İyi akşamlar.

Ben Teias' ta yüksek gerilim teknisyeniyim.Bahsettiginiz firmalarla çalışıyoruz.Bugun tekfende enkada 3000'den 3500'den aşağı alan işçi yok bu da Türkiye içerisinde vasıfsız yeni giren teknisyen maasidir. Yazdığınız rakamlar sektör için çok düşük olmuş.Saygilar.

• Bilgisayar Mühendisliği için ilk işe giriş maaşım 2800 idi. Şimdiki maaşımı söyleyemem

Bie fikir olur size.

• Yeni girdiğim ulusal ve uluslararası iş yapan bir firma(Genel müdürü de tanıdığımız)6 ay ücret vermeyeceğini eğiteceğini söyledi.Sonrada yanımdaki mühendisi örnek gösterdi 6 ay bedava çalışmış şimdi asgari ücret.Ben inşaat mühendisiyim ve şirketin proje kısmındayız. Yazık,vicdansızlık mı desek karaktersizlik mi desek ne desek bilemiyorum.Yeni bir iş arıyorum. Allah bu aç insanlarla karşılaştırmasın sizleri mühendis arkadaşlarım.Özel sektör firmaları milyon dolarlık işler yapıyorlar sorsan ağızları açlıktan kokuyordur. Ve bu şekilde olan mühendisinde azımsanmayacak kadar çok olduğunuda duyuyor ve görüyorum. Hiç KPSS düşünmeyen ben artık bir sonraki kpss ye giricem. Sizlere de yeni bir meslektaşınız olarak öneririm arkadaşlar.
  • Muhendislik okusaydim ac kalirdim onun yerine şirketimde aylık 20 bin curo ile devam ediyorum. Iyi ki okumamisim. 2 yıllık uni mezunuyum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Odtü mezunları için birkaç örnek vermek istiyorum.Ardaşım ee yi yeni bitirdi şuan hem yüksek yapıyor hem de aselsanda çalışıyor giriş maaşı 6.5 bin.Savunma sanayi firmaları dışındakiler 3.5-4.5 teklif etmiş.Bazı bankalardan da siber güvenlikle ilgili teklifler gelmiş ,Garanti bankası en yüksek teklifi verenmiş 5.2 teklif etmişler.Bilgisayar mühendisliği bitirenlerden biri İstanbulda başlangıç maaşının genelde 4k olduğunu Odtü teknokentteki startup ların da genelde o kadar teklif ettiğini söyledi.Banka siber güvenlik pozisyonları bilgisayar mühendisleri içinde geçerli.Oda arkadaşım son sınıf inşaat mühendisi.Onun anlattığına göre İnşaat sektörü içler acısı.Yeni mezun olup asgari ücret alan da var bölümde çok iyi ortalama yapıp 1 yıl iş bulamayan üniversitede boş boş gezinen de var.Bu senenin mezunlarından 2.5k üstü alan nerdeyse yokmuş.Odtü mezunları için bile durum böyleyse gerçekten durum çok kötü.Mimarlarda genelde inşaat mühendisleriyle benzer maaşlar alıyor.Ben ee okuyorum ama yazılım sektörünün önünün daha açık olduğunu düşündügüm için bilgisayara geçicem.Amacım kendi startup'ımı kurmak veya Silikon Vadisi için uğraşmak.Bu arada yazılım sektörü şuan dünyada en çok eleman aranan sektörlerden biri.Kendini biraz geliştirmiş biri çok rahatlıkla avrupanın istediği şehrinde iş bulabilir.Avrupada iş bulmak çok kolay olmasına rağmen mühendisler maalesef Amerikadaki veya Türkiyedeki gibi maaş alamıyor.Münihte sözel bir bölümden yeni mezun Alman arkadaşım 2 bin euro alıyordu çok basit denebilecek bir iş için.Mühendislere ise 3 bin euro veriyorlar.Arada 2 kat fark bile yok kısaca.Amerikada ise çok çılgın maaşlar veriliyor.Fakat iş bulma süreci biraz zorlu.Bunun nedeni ise Amerikada iş başvuru süresi bazen 1 yılı alabiliyor.Çok iyi bir mühendis olsanız bile gel seni mülakata alayım yarında işe başla demiyor.Birkaç büyük firma sizi Amerikaya getirip süründürmeden bulunduğunuz ülkede mülakat yapıp işe alabiliyorlar ki bu firmalarda çok yetenekli insanları alıyorlar sadece.Eğer ben azıcık bile olsa yazılım biliyorum ,san franciscoda 1 yıl kalıp iş arayacak param var diyorsanız hiç beklemeyin.

• İtü makina mezunu olup güncel maaş bilgisini ve ekstra maaşa katkı sunabilecek artı özelliklerini tavsiye niteliğinde söylerse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kesinizmirliksk2

quote:

Algı operasyonu yapmayın ya . boyle birşey olamaz. Asgari ücret vereymis . kusura bakmayın da o 2000 e kabul eden kişi köle olmaya mahkumdur

şuan çalışıyormusunuz bilemiyorum ama böyle birşey var

özellikle tecrübesiz temel mühendislik mezunları bu maaşlarla başlatılıyor - hatta daha düşüğe...

Bilgisayar-yazılım mezunlar ile temel mühendislikleri karıştırmayın zira kazanç skalaları farklı oluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 3 Temmuz 2017; 4:13:39 >

• Yer: KONYA.

Meslek: Makina Mühendisi.

Maaş: 1500+AGİ
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.