Şimdi Ara

Mühendis olanlar ya da okuyanlar buraya (editlendi lüfen tekrar okuyun) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
9
Favori
9.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-0ED428C1F

Hocam çok haklısın dediklerine karşı çıkamam ama bilemiyorum herkesin okuduğum bölüme karşı bu kadar sığ düşünmesi üzüyor insanı biraz. Sektörün durumu zaten belli
    Malesef bu da bölümü tercih edenlerin ancak %5 kadarının ( hatta belki daha da azının ) gerçekten bu mesleği severek , kendini de mesleği de geliştirebileceğini düşünürek seçmesinden kaynaklı . Ne kendine ne mesleğe bir katkısı var bu düşüncenin
  • quote:

Orijinalden alıntı: G M

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği mezunuyum. Yüksek lisansım da İşletme Yönetimi üzerine. Otomotiv sektöründe çalışıyorum.

Üniversitedeyken üretim stajımı ağır sanayide sektörün en iyi firmalarından birinde yaptım. O gün ağır sanayide üretim mühendisi olarak asla çalışmayacağım diye kendime söz verdim. Şu anda üniversitedeyken tam olarak hayalini kurduğum yerdeyim. Ancak, insanoğlu doyumsuz. Daha fazlasını yapabilirim gibi hissediyorum fakat konfor alanımı bozup harekete geçmek yerine stabil kalmak daha makul geliyor şimdilik.

Madem bu konu açıldı naçizane görüşlerimi paylaşmak istiyorum henüz yolun başına olan ya da bu yola baş koymak isteyen arkadaşlara.

Belki de on binlerce mühendislik okuyan arkadaş gibi ben de aile ısrarıyla mühendislik okuyanlardanım. Anadolu'da bir üniversitede puanımın yettiği bir bölüme girdim. Özellikle tercih ettiğim bir bölüm değildi açıkçası. Öncelikle, lütfen bu hatayı yapmayın. Aile yönlendirmesiyle sırf mühendislik diye 4-5 yılınızı kötü üniversitelerde, vasat çevreler edinerek gençliğinizi çarçur etmeyin. Gerçekten ilginiz olduğu alanda, kendinizi geliştireceğiniz bir dala yönelin. Bu hataya düştüyseniz tekrar hazırlanın derim. Bu seviyede birkaç yıl kaybetmek sizin için büyük bir sorun gibi gözükse de hayatınızı kurtarmış olursunuz.

Hayatınızın en güzel yıllarını asosyal bir şehirde size bir şey katmayacak çocuklarla arkadaşlık ederek geçirmek büyük bir problem bana kalırsa. Üniversiteye sadece iyi eğitim olarak da bakılmamalı. Sosyal bir şehir, güzel çevre hem kişisel gelişiminizi hem de iç huzurunuzu doğrudan etkileyen faktörler. Bunun dışında üniversitede edindiğiniz network iş yaşamınızda mutlaka size bir kapıyı açacaktır.

Son olarak, bölüme ilginiz varsa ve zirvedeki itibarlı üniversitelere puanınız yetmiyorsa başka bir okulda da elbet tabi okunabilir. Ancak, bir çok genel geçer mühendislik dalı (İnşaat, Makine, Kimya vs.) doyum sınırına ulaşmış durumda. Bir işletmenin sizi tercih etmesi için yapmanız gerekenler de belli. Buna göre programınızı yapıp keyifli bir üniversite yaşantısı geçirmeye bakın. Umarım herkes hedeflediğinin üzerinde keyifli bir yaşam geçirir.

Okuyan herkese teşekkür ederim, umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Maaşınız, çalışma şartlarınız? (haftada kaç saat çalışıyorsunuz, yıllık izin kaç gün)

• Yazılım mühendisiyim, okuyun, memnunum.
  • registermy kullanıcısına yanıt
    Astronomik rakam yok maalesef. Okula başlayınca 2. sınıfa kadar çok para kazanacağım diye düşünüyorsunuz. Daha sonra staja gidince çalışma ortamı ve maaşları görüyorsunuz. ( İyi bir firmada üstelik. ) Mühendisler arasında görev paylaşımı var, hepsinin alanı farklı oluyor bakacağı kontrol edeceği bölüm farklı oluyor. Kesinlikle kimse yatmıyor. En iyi firmada çarkçıbaşı olsanız “”SENEDE”” aylık max 6000$ ı geçmez.

Okulda bir hocamız gemiler siz para kazanın diye değil armatör para kazansın diye varlar demişti. Uzaktan çok kazandırıyor gibi gözüküyor, ömrünüzü çürütüyor.

TR’ye kıyasla aylık olarak iyi gözüküyor ancak globalde çalışma koşullarına bakarsanız maalesef çok düşük rakamlar. Bugün bir gemi sahibi insan ile samimi olsanız konuşsanız kendisi de karada daha yüksek rakamlar kazanabileceğinizi söyler, söylüyor.

Ek olarak; akıllı bir insanın yapacağı iş değil. Hiçbir paraya değmeyecek bir karşılık veriyorsunuz. Sağlığınızdan ve vaktinizden çalıyorlar. Bu nedenle mezun oldukdan sonra bu forumda gördüğüm şu lafa daha çok katıldım;

“insanın aptalı denizci, denizcinin aptalı makineci olur”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aprsn -- 6 Şubat 2020; 17:17:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Mühendislik okumadım ama yazılım mühendisliği yapıyorum.

İşimi seviyorum çünkü;
    - Sürekli geliştiriyorum.
    - Sürekli öğreniyorum.
    - Sürekli gelişiyorum.
    .
    .
    .
    .
    - maaşı iyi
  • aprsn kullanıcısına yanıt
    Hocam kime inanacağımıza şaştık. Gemide çalışanlar, tersanede çalışanlar daha çok alıyor diyor. Tersanede çalışanlar da gemide çalışanlar daha çok alıyor diyor. Ortada bir kısır döngü var. Çarkçıbaşı 6k$ demişsiniz. Neredeyse 15 asgari ücrete denk geliyor bu. Devamlı çalıştınız mı zaten 3 yılda bir rütbe alıyorsunuz. Aslında 40-45 yaşına kadar gemide çalışıp biriktirdiğin parayla da iyi bir iş kurarsın. Gemi makinede biraz da sabreden derviş muradına ermiş olayı var. Çalışırken 40 derece ve makine gürültüsünden sağır olacak şekilde pislikte çalışıyorsun. Herkes yemekteyken bir arıza çıkarsa sorgusuz sualsiz makineye falan yollanıyorsun.
    Yakınım dediğim çincesini orta seviye yapıp hong kongta iş buldu, bu işlerin asıl yeri hong kong falan demişti. Bir araştırın belki diplomanızın faydasını görürsünüz.
    Deniz deniz ulaştırma ve işletme yazsaydın keşke hocam üzüldüm 5 yılınıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi registermy -- 6 Şubat 2020; 17:29:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

Harita mezunuyum,okuduk işte zamanında nefret ediyorum.Mühendislik denir mi o bile tartışılır.
    İşsiz sapsız umutsuz bekliyorum.
    İlk 10000 de felan olmadıkça mühendislik felan yakınından geçmeyin.
    kaç yldır mezunsun hiç mi iş bulamadın?

ben de harita müh okuyorum
  • registermy kullanıcısına yanıt
    Tersanede TR’de maaşlar düşük orası kesin. Şu an halimden memnunum kendimi kurtardım ben. Bu bölümü yazacak kim varsa kesinlikle önermiyorum. İş ve staj bulmak da eskisi kadar kolay değil. Rezalet bir 4 sene oldu. İyi arkadaşlar edindim o kadar.

• emrz kullanıcısına yanıt
    Hocam uçak mühendisleri ne yapıyor daha doğrusu bi cok forumda uçak,mühendisi yerine makine muhendisliği okuyun diyor neden?

• Kimya mühendisliği okuyorum 2.sınıfım, deneyimli birileri de bana ışık tutabilir mi, dersleri falan veriyorum da ne bok yediğimizi hala anlamadım

• Elektrik Elektronik 1.sınıfım. Memnunum.

Başlangıçta birkaç kez acaba bilgisayar mı seçmeliydim düşüncesine kapıldım ancak şu anda doğru yerde olduğumu düşünüyorum.
  • ODTÜ 2.sınıf kimya mühendisliği
  • Türkiyede tüm inşaat mühendisliklerini kapat 10 sene sonra bile bitmez mühendis sayısı o kadar fazla mezun var düşün.. Kaç tane tanıdığım 40 bin ile girdi 2 senedir iş arıyor. Boşuna kendini kandırma bu ülkede çevren varsa vezir olursun. Çevren yoksa ister itü mezunu herşeyi bilen ol rezil olursun.
  • Makine mühendisiyim, memnun sayılırım, fena değil.Ama içimde yazılımcı olmak vardı.Çünkü oturdugum yerden çok şey yapabilirdim..
  • Doğru, ne yazık ki birçok mühendislik için geçerli bu inşaat mühendisliği olan her okulda makine de var elektrik de var. Ne yazık ki her yere bomboş kontenjan açtılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0ED428C1F

Doğru hala mal gibi inşaat okuyan varsa bıraksın çok geç olmadan , sektörün düzelmesine çok uzun yıllar var boşuna hayatınızı yakmayın merkezi yatay geçiş ile çok güzel yerlere geçebilirsiniz.
    Ben geç kaldım da cidden yeni okuyan varsa okumasın gitsin başka bölümlere geçme yoluna baksın . Sektör tahmin edildiğinden daha berbat halde .

2-3 sene önce Burda inşaat yazın demişliğim vardı ama ben daha hiçbir kimse böyle bir hal alacağını öngörememişti . Özellikle son 1.5 yolda sektör net %70 küçüldü .

Sektörün tekrardan canlanması için tek yok doğuda ki belirli şehirlerde ve metropol kentlerde kentsel dönüşümün açılması . Yoksa imkansız düzelmez .

• quote:

Orijinalden alıntı: KERRARI

Kimya mühendisliği okuyorum 2.sınıfım, deneyimli birileri de bana ışık tutabilir mi, dersleri falan veriyorum da ne bok yediğimizi hala anlamadım
    Daha 2. Sınıf yolun başı . Son sene esas olayları görürsün

Mezun olunca da büyük şehirlerde illaki iş bulursun . Bi arkadaşım 1 yıl işsiz kaldı ama kıytırık bi okuldan mezun . Sonra Allah yürü ya kulum dedi bi fabrika da iş buldu şu an 4.5 K maaş ile çalışıyor daha 1 senesi dolmadı bile işte .

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    peki arkadaşın ne iş yapıyor ? ben maaşı imkanı falan bi kenara bıraktım da ne is yapacağımızı anlamadım, lab dersine giriyoruz işte şuna sunu ekle diyor asistan ekliyosun bileşik oluşturuyosun sonra tepkimeyi falan yazıyoruz en son diyo ki bunlar zaten kimyagerlerin işi çok detayına bakmayın, organikci gelir ilaçların yapısını anlatır der ki bunlarla daha çok kimyagerler ilgilenir.Böyle olmayan bi matematik dersleri var onlarda da 3.katlı integraldi matrisiyfi falanıydı hiç somut bir şey göremedim daha

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Kendini başka sektörler için mi hazırlıyorsun peki? Yani başka alanlarda mı iş bulmaya çalışacaksın?
  • KERRARI K kullanıcısına yanıt
    Bunları söylüyorsan çok geç olmadan bırak bölümü ciddiyim dua edersin bana.kendini keşfet yapacağın işi bul yada başka bölüm oku devlete rahat girebileceğin yada özel sektörde tutunmak için.bunu buraları okuyan genç kardeşlerime yazıyorum.bilinçsiz bir şekilde mühendislik okuyup hayatınızı karartmayın.sosyal olun okuyun gezin yeni insanlar tanıyın üniversitede.hayatın tadını çıkarın ülkede bu mesleği hakkıyla yapmak herkese nasip olmaz o yüzden çok kasmayın mühendis olayım diye. sosyal olun sosyal insan kendini geliştirir ancak.mühendislikte özel sektör zordur özellikle bir başına iseniz.anneniz babanız memur vs. İse imkanları yoksa okumayın.iyi bir üniversite değilse okumayın.bitirince geri dönüşü çok zor.devlete gireyim desen ataması çok zor.özel sektörde tutunmak zordur.kısacası çıkmaz sokaktır mühendislik Türkiye'de.

Ekleme:elektrik mühendisliği mezunuyum.bölümümde önde gelen köklü bir okulda okudum vasatsındır diye mesaj atanlar olmuş.eğitim hayatınızda başarılar umarım Türkiye gerçekleri tokat gibi çarpmaz suratınıza mezun olunca.iş arayın iş görüşmelerine gidin.selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sub-Zer0 -- 6 Şubat 2020; 23:4:18 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.