Şimdi Ara

Mühendis olanlar ya da okuyanlar buraya (editlendi lüfen tekrar okuyun) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
9
Favori
9.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende ortamı seviyorum ama muhendislikten ekmek yiyebilir miyim bilmiyorum bölüm değistirmeyi de duşundum, ilgimi çeken ve tek hedefim mimarlıktı onuda tutturamadım 85binlerde sıralamam vardı, bu yaz staj yapıcam bakalım olmazsa başka işlere bakıcam aslında çocukluk hayalim sanayide garaj açıp oto tamircisi, modifiyecisi olmaktı ama işte ilkokulda falan derslerim bir şekilde bir yere gidiyodu böyle olunca da üzerimde sülale baskısı oldu bugün okulu bıraktım desem kalabalık sülalem der ki bu oglan kudurdu mu :D. inşallah ilerde bir garaj açabilirim muhendislikten yeterince sermaye elde edebilirsem.Tavsiyeler için çok sağol, aslında hepimiz bal gibi biliyoruz sonumuz olmadığınıda işte kabullenmek zor oluyor.Bedava çalışacağım stajı dahi bulamazken, para kazanacağım işi ne şartlarda bulabilirim ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba;

Mühendislik fakültesinde eğitim gören arkadaşlara öncelikle başarılar diliyorum. Arkadaşlar herşeyin sizin elinizde olduğunu unutmayın. Eğitim hayatınız boyunca öğreneceğiniz ve kendinizi geliştirmenize yardımcı olacak hiç bir şeyi kaçırmayın. Stajlarını naylon yapmayın. Araştırmayı ve eğitim aldığınız bölümün geleceğini düşünmeyi aksatmayın. Hocalarınız sizlere teorik bilgi pompalar fakat o teorik bilgileri sizler kullanmayı öğreneceksiniz. İş hayatına ilk adım atacağınız zaman ideallerinizden vazgeçmeyin. Belki maddi sebeplerden istemediğiniz bir ortamda çalışacaksınız, belki de ilk işiniz mesleğinizle alakalı bile olmayacak. Karamsarlığa hiç bir zaman düşmeyin. Atak olun iş yapmaktan korkmayın ama kendinizi de ezdirmeyin. Tekniker gibi çalışmanızı isteyecekler, yapmayın. Meslek hayatınız boyunca aklınıza bile gelmeyecek hileler, düzenbazlıklar, hırsızlıklar vb. göreceksiniz. Siz kendinizi asla bu sistemin içerisine monte etmeyin. Mühendis olmak kolay değil ağır vebali var. Bir doktor hata yaparsa bir kişiyi öldürür ama bir muhendis hata yaparsa çok kişiyi öldürür.

Kendimi tanıyayım... 30 yaşında yaklaşık 5 yıl önce geomatik(harita) mühendisi olarak iş hayatına atılmaya çalıştım. Tabi ki klasiktir bir süre iş bulamadım ve ilk işim fiber altyapı'da sözde şantiye şefliği oldu. O gün bugündür ülkenin en büyük iki operatörünün yaşadığım şehirdeki altyapı çalışmalarında bulunmaktayım. Ne acı ki sektöre giren kolay kolay çıkamıyor, bataklık gibi.

Hedeflerinizden hiç vazgeçmeyin. Benim zaten bir hedefim yoktu, geçim derdine de düşünce artık iyice akışına bıraktım.

Rüşvet yiyen makam mevki sahipleri, daha kazançlı işleri seçtiği bir taşerona verdiği için taşerondan pay isteyen müdürler, yöneticiler, hakedişi fazla gösterip üstünü cebine atmaya çalışan müdür ve yöneticiler... Bunların bir çoğu da göz göre yapılıyor. 'Hanımın doğum günü geldi x marka telefon istiyor.' diyerek alttan girenler mi istersiniz yoksa 'Bizim çocuğa da tablet lazım, hangisi iyi acaba ne alsak?' diyenler mi? Yoksa açık açık 'Benim TV bozuldu bana TV alın.' diyen mi?

Karamsar bir yazı oldu farkındayım. Her şey sizin elinizde. Doğru insan olmaktan, dürüstlükten vazgeçmeyin. Işinizi hakkıyla yapın, eğitim hayatınızı başarılı geçirin. Namussuz olacağınıza varın geçim sıkıntısı çekin.

Bir mühendis kolay yetişmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemba59 -- 6 Şubat 2020; 21:37:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biyomedikal mühendisliği 4.sinif

Bizim okuldaki hocaların gereksiz zorladığı çok zamanlar oldu. Tabii ki bu tutumları bölümden soğumamı sağladı.
    Onun dışında normal zamanlarda ise sıkıntım yok, gideri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 6 Şubat 2020; 21:56:14 >
  • Bilg müh mezunu ve akademisyenim ama iş tanımım olarak yazılım mimarıyım. Mühendislik alanında para kazanmanın en kestirme yolu gibi geliyor ama bu iş yetenek işi. Ne çocuklar geliyor geçiyor, iş tarif et, peşine iki adam tak, kaybolur hepsi.

Çalışmayla öğrenilmez mi?
    - Hayır. Belli bir temel veri yapısı senin kafada yoksa istediğin kadar çalış. Kaba tabirle android cihaz üzerinde ios uygulaması çalıştırmak gibi.

Parası nasıl?
    - Gönderdiğimiz arkadaşlar son 3 senedir yeni mezun 5.5k altına düşmedi. Trend konularda çalışanlar, yeni mezun, 7k bile aldı.

Geleceği nasıl?
    - Parlak. Onu görebiliyoruz ama bizim geleceğimiz nasıl pek bilmiyorum. Mesela bi 40-50 civarında bu meslek ne kadar efektif icra edilir? Tecrübeli arkadaşları ileride yönetici yapacaklardır ama o kadar fazlalar ki şu an kim neyin başına..

Kronik hastalık durumu var mı?
    - Karpal tünel en yaygını. Göz rahatsızlıkları genelde genetik temelli oluşur. Yanlış monitör ve ortam ışığı seçmeniz bu süreci çoook hızlandırır. Bel fıtığı, akut sırt ağrısı, obezite, diyabet ve psikolojik bir takım durumlar oluşabilir.

Hangi alana yönelelim?
    - İmkan ve şans doğrultusunda yurtdışı kaynaklı işlere bakın. Döviz kazanıp memlekette TL harcamak çok keyifli bir olay. Tercihen yurt dışına yerleşilebilir. İşe giriş süreçleri çok kolay. Hemen hemen her ülke havada kapar nitelikli yazılımcıyı.

Abi sen niye seçtin?
    - Zamanında iyi puan yaptım. Tıp vs sağlık alanı bana göre değildi ve en başta bu vardı. Dedim gideyim oyun yapmayı öğreneyim, hayatım boyunca oyun oynarım.
    Hayaller, hayatlar..

Özet geç: Esnek çalışma saatleri benim tarafımda, malum akademisyen mesai kavramı yok. Devletin verdiği paranın gani gani fazlasını yaptığımız işlerle cebinden çıkmasına engel oldum, o yüzden vicdanım rahat. Kendi işimin patronu gibiyim. Eksik gördüğümüz veya para/zaman kaybettiren süreçleri dijitalleştiriyoruz. Dediğim gibi hayaller, hayatlar meselesi. Bu şekilde olmasaydı kesin bırakır emlakçı falan olurdum. Bu sektörde 5 sene sonrası çok uzak bir nokta. Planlarınızı 2 senelik yapın. En büyük zammı iş değiştirirken alırsınız o yüzden iyi zam gördünüz mü arkanıza bakmayın. Çok klişe gelecek ama kendinizi bir alanda iyi geliştirin. En gücel haberleri takip edin. Ne kadar sıkıcı bir hayat istediğinize bağlı olarak 1den 10a kadar en sıkıcı yazılım çalışma alanı 11 puanla bankacılıktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: MoonRider

Bilg müh mezunu ve akademisyenim ama iş tanımım olarak yazılım mimarıyım. Mühendislik alanında para kazanmanın en kestirme yolu gibi geliyor ama bu iş yetenek işi. Ne çocuklar geliyor geçiyor, iş tarif et, peşine iki adam tak, kaybolur hepsi.

Çalışmayla öğrenilmez mi?
    - Hayır. Belli bir temel veri yapısı senin kafada yoksa istediğin kadar çalış. Kaba tabirle android cihaz üzerinde ios uygulaması çalıştırmak gibi.

Parası nasıl?
    - Gönderdiğimiz arkadaşlar son 3 senedir yeni mezun 5.5k altına düşmedi. Trend konularda çalışanlar, yeni mezun, 7k bile aldı.

Geleceği nasıl?
    - Parlak. Onu görebiliyoruz ama bizim geleceğimiz nasıl pek bilmiyorum. Mesela bi 40-50 civarında bu meslek ne kadar efektif icra edilir? Tecrübeli arkadaşları ileride yönetici yapacaklardır ama o kadar fazlalar ki şu an kim neyin başına..

Kronik hastalık durumu var mı?
    - Karpal tünel en yaygını. Göz rahatsızlıkları genelde genetik temelli oluşur. Yanlış monitör ve ortam ışığı seçmeniz bu süreci çoook hızlandırır. Bel fıtığı, akut sırt ağrısı, obezite, diyabet ve psikolojik bir takım durumlar oluşabilir.

Hangi alana yönelelim?
    - İmkan ve şans doğrultusunda yurtdışı kaynaklı işlere bakın. Döviz kazanıp memlekette TL harcamak çok keyifli bir olay. Tercihen yurt dışına yerleşilebilir. İşe giriş süreçleri çok kolay. Hemen hemen her ülke havada kapar nitelikli yazılımcıyı.

Abi sen niye seçtin?
    - Zamanında iyi puan yaptım. Tıp vs sağlık alanı bana göre değildi ve en başta bu vardı. Dedim gideyim oyun yapmayı öğreneyim, hayatım boyunca oyun oynarım.
    Hayaller, hayatlar..

Özet geç: Esnek çalışma saatleri benim tarafımda, malum akademisyen mesai kavramı yok. Devletin verdiği paranın gani gani fazlasını yaptığımız işlerle cebinden çıkmasına engel oldum, o yüzden vicdanım rahat. Kendi işimin patronu gibiyim. Eksik gördüğümüz veya para/zaman kaybettiren süreçleri dijitalleştiriyoruz. Dediğim gibi hayaller, hayatlar meselesi. Bu şekilde olmasaydı kesin bırakır emlakçı falan olurdum. Bu sektörde 5 sene sonrası çok uzak bir nokta. Planlarınızı 2 senelik yapın. En büyük zammı iş değiştirirken alırsınız o yüzden iyi zam gördünüz mü arkanıza bakmayın. Çok klişe gelecek ama kendinizi bir alanda iyi geliştirin. En gücel haberleri takip edin. Ne kadar sıkıcı bir hayat istediğinize bağlı olarak 1den 10a kadar en sıkıcı yazılım çalışma alanı 11 puanla bankacılıktadır.
    Aynılarını yazmaya gelmiştim. Meslektaşız anlaşılan, ayrı zamanda bende yazılım danışmanı olarak hatırı sayılır bir firmaya destek sağlıyorum.

Buradaki arkadaşlara ek olarak şunu belirtmek isterim. Bilgisayar, yazılım veya benzeri bölüm okuyan arkadaşların sürekli yaptığı bi hata görüyorum. Bir dili çok iyi öğrenmek önemli ama bunun tanımı piyasada yazılımcı değil programcı olarak geçer. İyi bir yazılım mühendisi ve yazılımcı analitik düşünme dediğimiz şeye sahip olup probleme doğru çözümü de üretmesi lazım. Birçok arkadaş bunu kaçırıyor. Bundan dolayı özellikle güncel karşılaştığınız problemleri çözmeye yönelikte kendinizi geliştirmeniz önemli.

Diğer mühendislik okuyan arkadaşlar için ise artık herşey dijital, kendi alanımızdaki önemli yazılımları öğrenmeden piyasada talep bulmanız zor gözüküyor. Bu makine okuyan için 3dmax, inşaat okuyan için autocad olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KERRARI

peki arkadaşın ne iş yapıyor ? ben maaşı imkanı falan bi kenara bıraktım da ne is yapacağımızı anlamadım, lab dersine giriyoruz işte şuna sunu ekle diyor asistan ekliyosun bileşik oluşturuyosun sonra tepkimeyi falan yazıyoruz en son diyo ki bunlar zaten kimyagerlerin işi çok detayına bakmayın, organikci gelir ilaçların yapısını anlatır der ki bunlarla daha çok kimyagerler ilgilenir.Böyle olmayan bi matematik dersleri var onlarda da 3.katlı integraldi matrisiyfi falanıydı hiç somut bir şey göremedim daha
    Kimya mühendisliği yapıyor bi boya fabrikasında

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0ED428C1F

Kendini başka sektörler için mi hazırlıyorsun peki? Yani başka alanlarda mı iş bulmaya çalışacaksın?
    son sınıfım ben bi stajım kaldı .

Açıkçası inşaat alanında şansımı denemek istiyorum . Yeni mezun birçok kişi şu olayı anlamıyor . Artık sen bu sektörde var olmak istiyorsan ben sadece bina yaparım gibi bir algıdan çıkmak zorundasın . İnşaat sadece bina dan ibaret değil . Bunun yol işi var , alt yapı ( kanalizasyon su vb ) gibi işleri var . Baraj viyadük tünel rüzgar gülü ( enerji bölümüne giriyor bu ) prefabrik ,Çelik yapılar vb büssürü alanı var . Ama genel algı hep ben bina yaparım aga diye konuşuyor herkes . Bu en büyük yanlış . Kendimden örnek verecek olursam çok iyi firmalarda stajlar yaptım ( yapı olarak ) araya da yol şantiyelerini sıkıştırdım. Kısa bi süre de olsa tünel şantiyesinde bulunma imkanım oldu . Şu an beni bi yol şantiyesine koysalar ne yapılacak işler nasıl yürüyecek herşeye hakim haldeyim . Bina kısmını zaten söylemiyorum o cepte .

Yani uzun lafın kısası , bir alanda yoğunlaşmak gibi bir imkan şu anda kalmadı . Herşeye her işe az çok yatkın olmak zorundasın .

Ha bu işin ofis kısmı da var ama ben sabahtan akşama kadar oturmaktan feci derecede bunaldığım için öyle bir olaya girişmiyorum

• 28 yaşında, 4 yıldır çalışan elektronik-elektronik mühendisiyim. Telekomünikasyon sektöründe çalışıyorum, şartlar eskiye göre kötü deniyor ben de memnun değilim. Özellikle izmirde maaşlar istanbula göre çok düşük kalıyor maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR Mühendislik = Teknisyenlik

Mühendislik bir projenin başında olan kişidir, üslerine durumu rapor eder ( Technical English dersleri ), proje ilerlerken mali analizleri dikkate alır ( mikro - makro ekonomi dersleri ), ve yaptığı işte her türlü bilgiye yüzeysel olarak sahip olur. Oturup bir program yazamaz ama programın nasıl yazılması gerektiği ile ilgili yürüme yolunu cizer yada kaç kişi gerektiğini ortaya çıkartır ve onları yönetir.

Kaç tane proje varda her sen eklenen 10.000 mühendis ile birlikte 500.000 mühendisi başına koyacağız. Universite hikaye arkadaşlar. Universite sizin garantiniz değil, universite sizin hayatınızla ne bok yiyeceğinizle ilgili kararı 4 sene geciktirmeniz için bahane. Universiteye gittiğiniz ilk gün hayatınızla ne yapacağınızı bilmeden o derslere girmeye başladıysanız ne arıyorsunuz orda?
  • CockroachHunteR kullanıcısına yanıt
    Okuyorum diyorsun gelmiş millete gelir raconu kesiyorsun. Bari mezun ol da öyle konuş böyle bol bol be kardeşim

• Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    Yazılımcılık ile yazılım mühendisliği arasındaki farkı bir öğrenin. Veya öğrenmeyin kendinizi mühendis olarak görüp mutlu oluyorsanız sorun değil.

• Andy Larkin kullanıcısına yanıt
    Ben değil işverenim öyle görüyor

• Togrul99 kullanıcısına yanıt
    Nerde okuyorsunuz hocam

• ytd.luxboutuqie Y kullanıcısına yanıt
    Azerbaycan da. Qafqaz Üniversitesi. Bizim buranın en iyi unilerinden biri güya

• Andy Larkin kullanıcısına yanıt
    maaşları bilmem için mezun olmama gerek yok mezun olunca eline tüm şirketlerin maaş bordosu verilmiyor

• MILWAUKEE BUCKS kullanıcısına yanıt
    Bu ay sonunda yıllık maaş zammı ve terfi alacağım. 5k civarına oturur maaşım tahminen. Kurumsal bir firmada çalıştığımdan özel sağlık sigortası, esnek yan hak vs. gibi haklara sahibim. Haftada 40 saat çalışıyorum. Yıllık izin kıdeme bağlı değişiyor şu an 18 iş günü iznim.
  • BraveHeart B kullanıcısına yanıt
    Bir maas ve kira karsilastirmasi yapabilir misin? Laf atmak icin demiyorum, hic İzmir'de yasamamis bir İstanbullu olarak merak ediyorum.

• EE okuyorum 4. senem ama 2 yılım daha var gibi gözüküyor. İlk iki sene hiç çalışmadım partilerden konserlere koştum şimdi de cezasını cekiyoruz. Mezun olup yurtdışı düşünüyorum. Yabancı dillerim var.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.