Şimdi Ara

Muhendis veya Bina islerinden anlayan arkadaslar bakabilirmi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir sorum olacak bina temelinde hepimizin bildigi gibi drenaj sistemi olmasi lazim peki arkadaşlar drenaj sistemsiz bir bina olurmu olursa ne gibi sonuclari olur???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Drenaj sistemi bina çevresindeki suyun tahliyesi için gerekli. Drenaj çepeçevre bina etrafında olacak şekilde yapılır ve yağmur suyu kanalına bağlanır. En iyi yalıtım su gelmeden uzaklaştırılmasıdır. Bina temeli ve subasman perde yalıtımı iyi yapılmışsa belki sorun olmayabilir. Ama Türkiye'de herşey oldu bittiye getirilir bina dikilir. Depremde yıkılınca da niye yıkıldı diyen bolca uzman çıkarırlar televizyona. Binanın hesaplanan hizmet süresince sağlıklı bir şekilde ayakta durması için dayanımına etki eden faktörleri ortadan kaldırmak lazımdır. Su ile birlikte çevresel zararlı maddeler betona zarar verir. Mesela sülfat binanın dayanımı için zararlıdır. Binanın betonarmesi içindeki demir korozyona uğrayabilir. Bunlar hemen olmasa da zamanla olur. 30 yıllık bina depremde yıkılınca bir bakarsın betonun içinde demirin küfü kalmış sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: gyurtalan

Drenaj sistemi bina çevresindeki suyun tahliyesi için gerekli. Drenaj çepeçevre bina etrafında olacak şekilde yapılır ve yağmur suyu kanalına bağlanır. En iyi yalıtım su gelmeden uzaklaştırılmasıdır. Bina temeli ve subasman perde yalıtımı iyi yapılmışsa belki sorun olmayabilir. Ama Türkiye'de herşey oldu bittiye getirilir bina dikilir. Depremde yıkılınca da niye yıkıldı diyen bolca uzman çıkarırlar televizyona. Binanın hesaplanan hizmet süresince sağlıklı bir şekilde ayakta durması için dayanımına etki eden faktörleri ortadan kaldırmak lazımdır. Su ile birlikte çevresel zararlı maddeler betona zarar verir. Mesela sülfat binanın dayanımı için zararlıdır. Binanın betonarmesi içindeki demir korozyona uğrayabilir. Bunlar hemen olmasa da zamanla olur. 30 yıllık bina depremde yıkılınca bir bakarsın betonun içinde demirin küfü kalmış sadece.

Oncellikle cevap icin tesekkurler hocam.. bizim binaya dayanıklilik testi yaptirirken konu açıldı.. bizim bodrum var kahvehane olarak işletiliyor ve yağmur yağdiginda bildiğin orasını sel goturuyor... birden aklima geldi dayıma sordum dedim bizim binada drenaj falan varmı dedi o ne :) ben anlattim konuyu aynen.. bana dedi 30 yil once bunlar yoktu dedi temelini falan ben takip ettim oyle bir sey yapilmadi gormuyorsunu bodrumu su basiyor dedi.. ben ordan anladimki yok... bana sadece perde betonun iyi atildigini soyledi....

• Hocam ayrıca yıllar once 2000 li senede bizim alt kat dükkandır mobilyacı onun altı kahvehane.

her neyse bu mobilyacı zamaninda bizim kolonlari kesmis sirf biraz daha kanepe sigsin diye.. daha dogrusu kolonu inceltmiş ama baya.
    Dukkana bir girdim kolona sarilsan yarısı boşa gider..

zamaninda rahmetli dedem bu cakalın hakkindan iyi gelmiş ama suan ne çok kufur ediyorum hocam.. o kattaki kolonlar çok ince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E178F9C9 -- 13 Kasım 2020; 21:29:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4E178F9C9

Hocam ayrıca yıllar once 2000 li senede bizim alt kat dükkandır mobilyacı onun altı kahvehane.

her neyse bu mobilyacı zamaninda bizim kolonlari kesmis sirf biraz daha kanepe sigsin diye.. daha dogrusu kolonu inceltmiş ama baya.
    Dukkana bir girdim kolona sarilsan yarısı boşa gider..

zamaninda rahmetli dedem bu cakalın hakkindan iyi gelmiş ama suan ne çok kufur ediyorum hocam.. o kattaki kolonlar çok ince

Oldukça tehlikeli hocam. Zaten 98 yılından önce yapılan binaların çoğuna güven olmaz. 98 de deprem yönetmeliği değişti ve çok şeylerde değişti buna bağlı olarak. Betonun sınıfı kalitesi hazır beton olması donatı çapları adeti v.s. Kolonu inceltmek tam bir facia. En kısa sürede imkanınız varsa burayı terkedin bence

• quote:

Orijinalden alıntı: gyurtalan

Oldukça tehlikeli hocam. Zaten 98 yılından önce yapılan binaların çoğuna güven olmaz. 98 de deprem yönetmeliği değişti ve çok şeylerde değişti buna bağlı olarak. Betonun sınıfı kalitesi hazır beton olması donatı çapları adeti v.s. Kolonu inceltmek tam bir facia. En kısa sürede imkanınız varsa burayı terkedin bence

Alıntıları Göster

imkna yok hocam sadece şoyle bir sansimiz var bu binayi incelemeye gelen arkadaslar yapilan islemler sonucu binaya curuk raporu verirse. binamizi kentsel donusume sokma sansimiz var ve bununla birlikte devlette kentsel donusumdeki apartman daire sakinlerine yeni evleri tamamlanincaya dek kira destegi veriyor..

Umuyorumki hocam curuk verirler bubkolon drenaj mubabbetlerinide bizzat anlaticam onlara bakalim onlar ne diyicek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.