Merhaba arkadaşlar, yardımcı olabilen biri olursa çok sevinirim. Evi sıfır aldığımdan ilk günden beri aynı problem devam ediyor. Şuan iki yıllık 3 katlı bir binanın ara katı. Dış mantolama falan hepsi yapılmış.2019 yapım yılı binanın. Bütün pencere köşeleri dairesel olarak su alıyor. Ayrıca bir duvar pencereden bağımsız olarak su alıyor. 3 defa mastik çekildi ama yine su almaya devam ediyor. Son olarak siyah dyson silikon içerden çekildi yine su alıyor. Bazı ustalar silikondan değil çatıdan alıyor diyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Ara kat aldık kafamız rahat olsun diye yine pişman olduk. Lütfen yardımlarınıza muhtacım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yağmur Yağınca Duvarlarından Su Alan Evler İçin Bilgi
Yoğun yağışlar sırasında evlerinin duvarlarından su sızmasıyla karşılaşan bireyler, bu sorunu çözmek için en etkili yöntemleri araştırmaktadır. Duvarlardan su sızması, iç mekanlarda nem, küf ve yapısal hasara yol açarak konforu ve sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir.
Su Sızmasının Nedenleri
- Dış Cephe Su Yalıtımı Eksikliği: Evin dış cephesinin uygun şekilde su yalıtımı yapılmaması, yağmur suyunun duvarlara sızmasına neden olabilir.
- Hasarlı Pencere ve Kapılar: Pencere ve kapı çerçevelerinde çatlaklar veya açıklıklar, yağmur suyunun evin içine sızmasına izin verebilir.
- Çatı Sorunları: Hasarlı çatı kiremitleri veya oluklar, suyun dış duvarlara sızmasına neden olarak duvarlarda su almaya yol açabilir.
- Temel Problemleri: Evin temelinde çatlaklar veya sızıntılar varsa, bu da duvarlardan su sızmasına neden olabilir.
Su Sızması Durumunda Yapılması Gerekenler
- Sızıntının Kaynağını Belirleyin: Duvarlardan su sızmasının kaynağını belirlemek için çatıda, pencerelerde, kapılarda ve temellerde hasar olup olmadığını kontrol edin.
- Sızıntıyı Giderin: Sızıntının kaynağı belirlendikten sonra, sorunu gidermek için gerekli adımları atın. Bu, hasarlı kiremitlerin değiştirilmesi, pencere çerçevelerinin yeniden kapatılması veya temellerin onarılması anlamına gelebilir.
- Duvarları Kurutun: Sızıntı giderildikten sonra, etkilenen duvarları nemden arındırmak önemlidir. Bunu fanlar kullanarak, havalandırmayı artırarak veya nem gidericiler kullanarak yapabilirsiniz.
- Duvarları Koruyun: Duvarlar kuruduktan sonra, gelecekteki su sızıntılarını önlemek için su yalıtım malzemeleri kullanarak duvarları koruyun. Bu malzemeler arasında su yalıtım membranları, sıvı su yalıtımı ve su geçirmez boyalar bulunur.
Yağmur Yağınca Duvar Su Alma Süresi
Su alan bir duvarın kuruma süresi, sızıntının büyüklüğüne, duvarın malzemesine ve havalandırma koşullarına bağlı olarak değişir. Küçük sızıntılar genellikle birkaç gün içinde kururken, daha büyük sızıntılar haftalar veya hatta aylar alabilir. Duvarları daha hızlı kurutmak için fanlar veya nem gidericiler kullanılması süreci hızlandırabilir.
Su alan duvarlarla ilgili sorunlarla karşılaşıyorsanız, profesyonel bir müteahhitten yardım almanız önerilir. Müteahhit, sızıntının kaynağını doğru bir şekilde belirleyebilir, sorunu gidermek için en etkili yöntemi önerebilir ve duvarlarınızın gelecekteki su hasarlarından korunmasını sağlayabilir.