Şimdi Ara

Mühendisler ne iş yapar??[ÖSS öncesi tavsiye] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
1
Favori
19.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir arakdas staj demis,staj o kadar kolay bulunmuyor mesela suan cevre muh. lab. icin staj aramaktayim kac yere basvurdum haber yok.halada bulmaya calsiyorum ne yapabilirim diye dusunuyorum.bulduktan sonra adam gibi gerisini getirmek gerek getirirsen zaten adamlar seni bu isini biliyor,konusmasini biliyor der seni orda gormek isterler.
  • İmkanın varsa yurtdışında çalışacan arkadaş.Hiçbirisi kolay değil sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Yorumum silinmiş. Peki, Sayın "son_oksli" rumuzlu arkadaşımıza daha kibar(!) bir dille düşüncelerimi ifade edeyim.

Alıntığı yaptığın iletideki "torpil" sözcüğünü kalınlaştırıp rahat olduğunu söylediğine göre belli ki torpilin şimdiden hazır ve iş kaygın yok. Bu nedenle ülkemizde, özel sektördeki mühendislikle ilgili bir şeyler anlatan başka bir üyeye "Asgari ücretle çalışacaksın o zaman." demenin mantığı nedir? Herkesin hazır bir torpili yok senin gibi, gariban ne yapsın? Hangi yüzle gelip o cümleyi kurabiliyorsun ki?

işte bi yerden başlamak lazım demek istedim..

asgari ücretle çalışacaksın demedim ayrıca asgari ücretle başlayacaksın dedim,sonra tabi ki artar maaş

• "ben torpilimle paşalar gibi yerleşiirim sen orda asgari ücretle çalışıp çırpın". işte geldiğimiz nokta burası. Pişkinlik artık daha bi yaygın olmaya başladı. oturduğun yerden ahkam kesmek deyimi cuk oturmuş durumda.
  • Olaya bak çalışıp yeterli para alamamak için bile torpil gerekiyo, bu iş bitmiş gençler benden söylemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell
    Mühendisler ağır bir eğitimden geçiyorlar ve herkesin yapamayacağı işler yapıyorlar. Ne varki aldıkları maaşlar komik seviyede. İşte bu yüzden geri kalmış bir ülkeyiz.

Diğer taraftan mühendisten mühendise de fark var. Okuldan mezun olduktan sonra kendini hiç geliştirmemiş, salla başı al maaşı yapmış olanlar şu anki durumu hakediyorlar. Ama haketmeyenler var, hakkıyla işini yapanlar var. İşte onlara yazık oluyor. Aslında halka yazık oluyor. Kalitesiz hizmeti, pahalıya alıyorlar. Kalitesiz bir hayat yaşıyoruz, ve bunun sebeplerinden sadece bir tanesi mühendisleri adam yerine koymamak. Daha çok sebep var.

quote:

Orjinalden alıntı: bencn17

kişiler herzaman yaptıklarının karsılıgını alırlar tabıkı sımdı cıkıp bı cok ınsan neler hakedıyoda alamıyo gıbı yorumlar yapmayın....muhendıslık dedıgınız okul bıtırıp muhendıs oldum gelsın saygınlık gıtsın paralar dedgıldır sız kımsınız bı yerlere gelmeyı hakedıyomusunuz ne yaptınız kı egıtım hayatınızda sımdı ne beklıyosunuz bu soruların karsılıgı sızde olmalı dolu olmalısınız....

türkiye'de değil. Çok hak yenen bir ülkeyiz. Sana bir örnek, pilot olmak için 1.5 yıl eğitim gerekiyor. Sonrasında kaptan yardımcısı olarak işe başlıyorsun. Thy'de aldığın maaş 7 milyar. Bu adam ağzıyla kuş mu tuttu ne yaptı? Hangi mühendis o parayı alıyor tek tük istisnalar haric.

doktor ve pilot olmak için elime fırsatlar geçti ama reddettim. Sevmiyorum çünkü. Para için iş yapmak istemedim. Keşke herkes sevdiği alanda kastırıp güzel paralar kazanabilse ve böylece ülkemiz de kazansa.

Pilot olmak kolay değil. Ne egitimi ne de is yasamı. Yani oturma organının aracılığı ile isin icinde olmayarak sıktığın palavra olmamış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: son_oksli

quote:

Yorumum silinmiş. Peki, Sayın "son_oksli" rumuzlu arkadaşımıza daha kibar(!) bir dille düşüncelerimi ifade edeyim.

Alıntığı yaptığın iletideki "torpil" sözcüğünü kalınlaştırıp rahat olduğunu söylediğine göre belli ki torpilin şimdiden hazır ve iş kaygın yok. Bu nedenle ülkemizde, özel sektördeki mühendislikle ilgili bir şeyler anlatan başka bir üyeye "Asgari ücretle çalışacaksın o zaman." demenin mantığı nedir? Herkesin hazır bir torpili yok senin gibi, gariban ne yapsın? Hangi yüzle gelip o cümleyi kurabiliyorsun ki?

asgari ücretle çalışacaksın demedim ayrıca asgari ücretle başlayacaksın dedim,sonra tabi ki artar maaş

Torpilin hazır olduğun için rahat konuşuyorsun. Benim torpilim şimdi yok, ileride ne yapacağım belli değil.

İşte bu adaletsizlik beni çileden çıkartıyor, sinirlerimi bozuyor. Senin de rahat tavırlarla ona buna "Yapacaksın, edeceksin, bu işler böyle." demen daha da deli ediyor beni. Anladın mı?

Herkes bir şekilde yolunu buluyor.Torpili var diye ona sinirlenmen gereksiz.Çünkü torpilin olmadığı zaman firmaların kapısından içeri giremiyorsun.Çok süper bir eğitimin olması gerekir sıfırdan bir yerlere varmak için.O da sadece üniversite bitirmekle, dil öğrenmekle olmuyor.Gerçekten zeki ve yaratıcı olmak gerekiyor.Diğerlerine fark atacaksın ki seni farketsinler.Tabi millet ayağını kaydırmaya çalışacak başarını alkışlamaz düşman olurlar.Tabi bunlar işe girdikten sonra yapılacaklar.İşe girmek için malesef yine torpil gerekir.
    Yoksa okulu bitirdin işe girsen bile seni kollayan biri olmadığı için her işi yapıp hiç takdir edilmeyeceksin.Üniversiteyi zor bela bitiren gezip tozan gerçekten kafası çalışmayan tipler en iyi şirketlere nasıl giriyor sanıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

quote:

quote:

Torpilin hazır olduğun için rahat konuşuyorsun. Benim torpilim şimdi yok, ileride ne yapacağım belli değil.

İşte bu adaletsizlik beni çileden çıkartıyor, sinirlerimi bozuyor. Senin de rahat tavırlarla ona buna "Yapacaksın, edeceksin, bu işler böyle." demen daha da deli ediyor beni. Anladın mı?

Herkes bir şekilde yolunu buluyor.Torpili var diye ona sinirlenmen gereksiz.Çünkü torpilin olmadığı zaman firmaların kapısından içeri giremiyorsun.Çok süper bir eğitimin olması gerekir sıfırdan bir yerlere varmak için.O da sadece üniversite bitirmekle, dil öğrenmekle olmuyor.Gerçekten zeki ve yaratıcı olmak gerekiyor.Diğerlerine fark atacaksın ki seni farketsinler.Tabi millet ayağını kaydırmaya çalışacak başarını alkışlamaz düşman olurlar.Tabi bunlar işe girdikten sonra yapılacaklar.İşe girmek için malesef yine torpil gerekir.
    Yoksa okulu bitirdin işe girsen bile seni kollayan biri olmadığı için her işi yapıp hiç takdir edilmeyeceksin.Üniversiteyi zor bela bitiren gezip tozan gerçekten kafası çalışmayan tipler en iyi şirketlere nasıl giriyor sanıyorsunuz?

Evet bunu yazan arkadaşın bir kuyruk acısı olduğuna inanıyorum evet.Boşuna giriliyor ozaman iyi üniversitelere hiç kasmıyalım nası olsa 70 puan düşük olan aynı bölüm başka bir üniversitede mevcut.Kafada rahat çünkü ARKANDA DAYIN var.
    Bu ülkede yaşamak için az sebep olduğuna inanmaya başladım.

• Tüm yorumları okudum ve de mühendislikten soğudum.O kadar dersle boğuşuyoruz daha üniversiteye bile girmedik ki ünide daha da çok çalışacağız söylenenlere göre.Peki biz niye kafa patlatıyoruz o zaman?1500 2000 TL için mi?Kro patronların ağız kokusunu çekmek için mi?Okumayıp çok daha iyi şartlarda daha fazla para kazanan birsürü esnaf var.Bu nasıl iştir?5 sene okul okumuş mühendisler nasıl bu kadar kötü durumda olabilir?Türkiye'nin durumu bu kadar kötüymüş demek..
    Müh.ten soğudum ve diğer meslekler hiç mi hiç ilgimi çekmiyor.Ne yapacağım hakkında en ufak bi fikrim yok.
    Bazı mühendis abilerin dediği gibi ne pahasına olursa olsun mühendisliğe mi gitmeliyim yoksa ilgimi çekmeyen diğer bölümlere mi bakmalıyım?Ne olacak bizim halimiz?
  • Ya arkadaşlar dalga geçmeyin torpil morpil diye, torpil evet var bunu kime inkar edemez, TR gerçeği bu, ama iyi bir üniversiteden mezun olursanız torpile gerek kalmaz.. Okulumuzun turizm bölümünden mezun olan 3 kişi, okulu bitirmeden iş teklifi aldılar, şimdi bu adamların torpilsiz girdiğinden adım gibi eminim, çünkü adam 1 ay gelen teklifleri değerlendirdi.....

Torpille işe girmekde çok güzel bir şey değil merak etmeyin, torpil ile girenler genelde fazla zam alamıyor, işveren tarafından eziliyor "sen torpillisin nasıl olsa, kapa çeneni" diye, en iyisi bir şirket bileğinin hakkıyla girmek arkadaşlar. Torpil, torpil diye bağıran arkadaşlar, tr de faaliyet gösteren uluslararası şirketlere açıp baksınlar, üst düzey çalışanları nerelerden mezun, genelde Boğaziçi, Bilkent, ODTÜ olduğunu göreceksiniz. Ha birde referansı torpil ile kesinlikle karıştırmayın, şimdi Bilkentde EE bölüm başkanı Abdullah Atalar size referans oldu diyelim, şirketler sizi havada kapışır bunu söylerim bunu bilirim, adamın yazdığı referans ile stanford üniversitesine direk kabul ediliyorsun master programına, adamın stanford da 6 kontenjanı olduğu söyleniyor her yıl.

Şimdi kendimden örnek veriyim, kampüstedeki çok yakın bir arkadaşımın babası büyük bir holding sahibi, beni çok seviyorlar , hatta mezun oldukdan sonra gel bizde çalış filan diyorlar, bu şimdi torpil mi? Beni yakınen 3 senedir tanıyorlar ve oğlu gibi seviyorlar? Demek istediğim şey üniversitede sadece okumak için gitmeyin, çevrenizi genişletin, arkadaşlar edinin, merakınız olduğunuz klüplerde aktif olun, şirketlere gezi düzenleyin, insanları tanıyın!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 13 Şubat 2011; 10:17:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: inmydarkesthour

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

quote:

quote:

Evet bunu yazan arkadaşın bir kuyruk acısı olduğuna inanıyorum evet.Boşuna giriliyor ozaman iyi üniversitelere hiç kasmıyalım nası olsa 70 puan düşük olan aynı bölüm başka bir üniversitede mevcut.Kafada rahat çünkü ARKANDA DAYIN var.
    Bu ülkede yaşamak için az sebep olduğuna inanmaya başladım.

Benim ne kuyruk acım olacak?Devlet memuru olmak isteyen biriyim.Sizin gibi okula gireyim iyi şirketlerde çalışayım diye derdim yok.
    Ben özel sektörde çalıştım göreceğimi gördüm.Patron denen adamlara para kazandırmak için uğraşamam.Çoğu ciğeri beş para etmez adamlar onlar için çalışacağıma devlete çalışırım bin kat iyi.En azından giriş çıkış saatim, tatilim ve maaşım belli olur.Dünyaya bir kez geliyorum en güzel yıllarımı birisi çalışarak geçiremem.
    Üniversite falan demeyin bana işine yaramasa bile en iyi üniversite mezununu isterler.Ben ygs adayı falan değilim.Burada olumsuz yazı yazanların hepsi o yollardan geçmiş kişiler.Çoğu 25'i geçmiş.Bu yaşı geçen insanlar özel sektöre karşı bezgin ve olumsuz düşünceler içinde oluyor.Bizi de üniversiteye girerken ve orada gazladılar okul bitince gerçekler görülüyor.

• yukarıdakileri okuyunca makina mühendisliği ölmüş diye anlıyorum.
    kararttınız içimi yaw :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

Ya arkadaşlar dalga geçmeyin torpil morpil diye, torpil evet var bunu kime inkar edemez, TR gerçeği bu, ama iyi bir üniversiteden mezun olursanız torpile gerek kalmaz.. Okulumuzun turizm bölümünden mezun olan 3 kişi, okulu bitirmeden iş teklifi aldılar, şimdi bu adamların torpilsiz girdiğinden adım gibi eminim, çünkü adam 1 ay gelen teklifleri değerlendirdi.....

Torpille işe girmekde çok güzel bir şey değil merak etmeyin, torpil ile girenler genelde fazla zam alamıyor, işveren tarafından eziliyor "sen torpillisin nasıl olsa, kapa çeneni" diye, en iyisi bir şirket bileğinin hakkıyla girmek arkadaşlar. Torpil, torpil diye bağıran arkadaşlar, tr de faaliyet gösteren uluslararası şirketlere açıp baksınlar, üst düzey çalışanları nerelerden mezun, genelde Boğaziçi, Bilkent, ODTÜ olduğunu göreceksiniz. Ha birde referansı torpil ile kesinlikle karıştırmayın, şimdi Bilkentde EE bölüm başkanı Abdullah Atalar size referans oldu diyelim, şirketler sizi havada kapışır bunu söylerim bunu bilirim, adamın yazdığı referans ile stanford üniversitesine direk kabul ediliyorsun master programına, adamın stanford da 6 kontenjanı olduğu söyleniyor her yıl.

Şimdi kendimden örnek veriyim, kampüstedeki çok yakın bir arkadaşımın babası büyük bir holding sahibi, beni çok seviyorlar , hatta mezun oldukdan sonra gel bizde çalış filan diyorlar, bu şimdi torpil mi? Beni yakınen 3 senedir tanıyorlar ve oğlu gibi seviyorlar? Demek istediğim şey üniversitede sadece okumak için gitmeyin, çevrenizi genişletin, arkadaşlar edinin, merakınız olduğunuz klüplerde aktif olun, şirketlere gezi düzenleyin, insanları tanıyın!!!!

Hocam hala odtü bilkent boğaziçi diyip duruyorsunTürkiye'nin yüzde kaçını temsil ediyor verdiğin üniversiteler.onların içindeki tek tük verdiğin örnekleri yaşıyor zaten.oldu sana yüz binde birdediğin gibi olsaydı iş başvurularında odtü boğaziçi'li görmezdik.tabi senin tuzun kuru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logarkapağı -- 13 Şubat 2011; 12:35:19 >

• Kesinlikle ama kesinlikle sana katılıyorum. Öyle ki mühendisliği sırf bu sebeplerden dolayı 3. sınıfta bıraktım. Biraz geç oldu anlamak ama temiz oldu sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mclarenmercedes

Kesinlikle ama kesinlikle sana katılıyorum. Öyle ki mühendisliği sırf bu sebeplerden dolayı 3. sınıfta bıraktım. Biraz geç oldu anlamak ama temiz oldu sanırım.

Hangi üni hangi bölüm? Ha birde mezun olamayacağını anladığın içinmi bıraktın, çünkü 3. sınıfda üniversite bırakanı görmedim, 1 sene sabretsen diploman elinde.
  • kimisi ar-ge departmanında acayip zevkli bir işte çalışır kimi si de kurumsal olmayan firmalar da mühendislik hariç ne iş olsa yapar. Tabii ki mühendislik sadece ar-ge üzerine değildir ama ülkemizde bunun bir dengesi oluşmamış. Çalışma şartlarınız ya vasatın üzerinde ya da çok altında. 3 farklı şirkette çalışmış biri olarak söylüyorum bunları.

sizlere tavsiyem şu olacak; eğer ailenizde belirli bir mühendislik geleneği varsa veya bir mühendislik dalına aşırı ilgiliyseniz müh bölümü seçin. Aksi takdirde hayatınızın geri kalanı çok da mutlu geçmeyecektir.
  • quote:

Ya arkadaşlar dalga geçmeyin torpil morpil diye, torpil evet var bunu kime inkar edemez, TR gerçeği bu, ama iyi bir üniversiteden mezun olursanız torpile gerek kalmaz.. Okulumuzun turizm bölümünden mezun olan 3 kişi, okulu bitirmeden iş teklifi aldılar, şimdi bu adamların torpilsiz girdiğinden adım gibi eminim, çünkü adam 1 ay gelen teklifleri değerlendirdi.....

Torpil ile referansı birbirinden ayıramadığımız için böyle bir önyargı var haklısınız. Bazı insanlar torpil torpildir adını değiştirmiişsin ne yazar mantığıyla bakıyor olaya. Halbuki, eğer bir mühendis çalışma azmi ve zekası sayesinde bir referans edinmiş ise en tabii hakkıdır referansını kullanmak. Ama bir de çok yetenekli ve çalışkan olduğu halde sırf çevresi olmadığı için haketmediği yerlerde çalışanlar da var. Bu durumda mühendis olmak için teknik bilginin yanında iletişim yeteneği de gerekiyor çevre edinmek için. Gerekirse sonradan bu yeteneği kazanmak zorundayız.

• Hala torpille bir yere geleceğini zannedenler var mı Türkiye' de?
    Adama hiç mi sormazlar ne bilirsin, ne yaparsın?
  • quote:

quote:

Hay Bilkent'ine senin...

Ayrıca son verdiğin örnek de bana göre torpil. Sonuçta bir tanıdık değil mi? Evet. Senin iş arama derdin olacak mı o adam sayesinde? Hayır.

Kavramlar üzerinde kıvırıp durmayın. "Torpil" sözcüğünü sevimlileştirip farklı farklı şekillerde servise sunuyorlar. Söylediğin "çevre edinmek" olayı da bunun örneklerinden birisi.

Çevre edinmek çok önemlidir, bunu torpil olarak yorumluyorsan yanlış düşünüyosun, aranan adam, sevilen adam olacaksın, yoksa o kıyak işleri zor kaparsın. Kimse birini tanıdık diye kıyak bir iş vermez merak etme. Ben canlı örnekler veriyorum, sen kulakdan dolma bilgilerle tez sunuyorsun. ABD dede çevre çok önemlidir, bütün dünyada önemlidir. Çevre yapmak sana kalmış, çevre yapmak için belli bir aileye mensub olmaya gerek yok, iş konusunda faaliyeti olan bir insan olursan, klüp toplantılarına katılırsan, sektör ile iç içe olursan zaten çevreyi kendin istemeden bile yapmış bile olursun.

Senin X bir şirketin var diyelim, oğlunum çok yakın bir arkadaşı var, ve kendisinin nasıl biri olduğunu derslerinin nasıl olduğunu, kişiliğini iyi kötü biliyorsun. Bu adamımı işe alırsın, yoksa ne idüğü belirsiz dışardan başvuran birinimi? Ben tanıdığım adamı alırım, kimsede engel olamaz, serbest piyasa sonuçda bu, buna torpil diyosan kendini kandırıyosun. Kaldıki oraya girmeyecem ben %99 ihtimalle, çalışmak istediğim sektör değil.

O torpilim var diyen son_oks li arkadaşa bakarak galeyana gelmeyin, babanın şirketi değilse ora, öyle kıyak pozisyonlara torpil ile girmen çok zor hatta imkansız diyebilirim, belki amcasının yanında çırak olarak girer şirkete bunada torpil der, bu torpil filan değildir arkadaşlar.

Çevre yapın derken, insalnarın sizin nasıl biri olduğunuzu, yaptınız işde ne kadar yetenekli olduğunu bilmesi lazım, kendini ifade edemiyorsanız, tabiri caizse satamıyorsanız, karşıdaki kişi nerden bilsin senin şirkete faydalı olcağına? Şirket kendisine en fazla yararı sağlıyacak adamı bulmak ister, onlara sizin en iyi faydayı sağlıcağınızı göstermeniz lazım. Mesleğinizle alakalı külüp toplantılarında etkin olursanız, bir kaç geliştirdiğiniz projeleri şirkeye yollarsanız, ve kendinizi ifade edebilirseniz zaten yol sizin demektir...

Genel müdür pozisyonu diye ilan verip oraya boğaziçi mezunu yerine, niğde üniversitesi mezununu direk atamak torpildir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 13 Şubat 2011; 16:54:11 >

• olay nedir şimdi Boğaziçinde odtü de okumak mı? türkiye gerçeğinin sadece 5, 6 üniversiteden ibaret olması mı. hala takmışşınız bi okul meselesine. o niğde deki adamda belki seninn dediğin "çevre edinme " olayına girmiştir. belki onunda arkdasının babası birden fark etmiştir olmaz mı yani. okula bu kadar takılmamın tek sebebi aa bn çok iyi bi okulda okuyorum bakın burda buyurun gözünüze sokayım durumundan baska bişey değil. sadece tek yönden bakmak hiç bu durumuı değiştirmiyo. ayrıca herkes bi sürü örnek sıralar burda önemli olan sonuçlardır yoksa seninn arkdasların zaten torpilli değil
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.