devam el birliğiyle mühendislikteki bu artışı durduracağız tıp yazın paranıza bakın |
Mühendisliğin zengin işi olması (2. sayfa)
-
-
olm her şeyi çok basite indiriyorsunuz ya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Söylediklerimde hiçbir yanlışlık yok evet bu kadar basit değil daha karmaşık her şey yazsam saatlerce yazarım burada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7B49B4B4 -- 18 Temmuz 2023; 23:59:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne okudun?
-
Mühendislik seçeceğim desen daha anlaşılır olurdu
-
Zengin adam makine,elektrik,kimya okuyup kafa mı patlatacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yani biraz doğru gibi evet. Netice de babamın çok ekmeğini yiyeceğim. İşinden ötürü termikelin almanyadaki bosch fabrikasının yönetim birim şefinin çok büyük savunma sanayii firmaları iştirak sahiplerinin hatta togg ve bir çok üniversitedeki 25 yıllık ahbapları sayesinde birçok kişiyle şimdiden network oluşturdum. Yapım gereği de insanlarla kolay bir şekilde iletişim kurduğumu da varsayarsak otomatik olarak 5-0 önde başlıyorum. Atladığın bir şey var insanlar benimle aralarında olan açığı kapatabilir mi? evet. Nasıl? çok çalışmanın yanında extra sosyal olup mühendisliğin gereğini yerine getirerek bunu yapabilirler. Hem ders hem aşırı sosyal ve her sofrada payım olsun demek de biraz zor iş orası ayrı konu bir şey diyemeceğim.
-
Çevresinde bir tane okumuş adam olmayan babası köylü olup mühendis olacağını sanan tipler okusun bunu.
Merak ediyorum bu hayat tecrüben nereden geliyor? Ne iş yapıyorsun şu an?
-
Taşrada makine mühendisliği okuyorum.
Öfkeni anlıyorum ancak hedefin doğrultusunda gerçekten iyi mühendis olmaya çalışırsan bir şekilde yolunu bulursun mezun olduktan sonra da. Bunu mezun olmuş bir mühendis meslektaşın olarak söyleyebilirim. Ben İzmir'de okudum burada çokça girişimcilik yarışmalarına ve etkinliklerine de katıldım. Taşradan gelip sırf iyi fikirleri oldukları için yatırımcı bulanları da gördüm. İyi okul iyi bir "title" ancak gerçekten samimi olarak söyleyebilirim ki iş sana bakıyor
-
Mühendislik zengin işi değil de biraz network işi. Sağlam bir firmaya kabul almak için iyi üniversiteden mezun olcan, iyi seviye ingilizce yanına orta seviye bir yabancı dilin olcak, gpa 3.00 ve üstü olcak, okulu fazla uzatmamış olcan eh o zaman belki 1000 kişinin başvurduğu yerden bir şey düşer. Referanssız alım yapmayanlar var bir de. Ugraş dur. Bak bakalım eczacıbaşı, tusaş, aeçelik, ford falan ilan açtığında kaç kişi başvuruyor. Aselsan hele yeni mezuna o kadar para veren hiçbir firma bulamazsınız osblerde. Bu firmalara girmek zor arkadaşlar. Yeteneğiniz zekanız kurtarmayabiliyor bazen sizi beğenmeleri de önemli yani. Diğer firmalarda müdür olmanız lazım ki burlarda çalışan yeni mezun mühendisin aldığını alabilin. Özel sektörde böyle. Firma önemli. O yüzden tıp her türlü alır.
o kadar doğru diyorsun ki , iş işten geçti ama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X