Şimdi Ara

MÜHENDİSLİK DÜŞÜNENLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nezcafe

hangi okul?

Anadolu Lisesi.Ama şu anki aklım olsa ek puan için teknik liseye falan giderdim.

Düzeltme:Vermiyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchiha69 -- 11 Haziran 2013; 15:25:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wake Me Up When I Care

Herkes te odtu, itu, ytu vs. ben celal bayar makine muh. istiyorum hocam bu ne yahu sanirim tek tercih edecek benim bu universiteyi.

Herkes çıtayı Otdü-İtü-Ytü'den başlatır sonra gittikçe düşer gibi geliyor bana. Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

quote:

hangi okul?

Anadolu Lisesi.Ama şu anki aklım olsa ek puan için teknik liseye falan giderdim.

ek puan derken?
  • quote:

elektrik elektronik tutarken bilgisayar yazma bence

Bana demişsin sanırım. Bilgisayar mühendisliğini daha cok istiyorum aslında Ama elektrik elektronik kazanırsam muhtemelen ona giderim. Çevredekiler elektrik elektronik daha iyi diyor hep, bilemiyorum. :-/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

quote:

quote:

hangi okul?

ek puan derken?

Kendi bölümüyle ilgili bölüme giderse ek puan gelmiyor mu?Tam bilmiyorum ek puan geliyormuş.Okul puanının yarısı kadar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hangi okul?

ek puan derken?

Kendi bölümüyle ilgili bölüme giderse ek puan gelmiyor mu?Tam bilmiyorum ek puan geliyormuş.Okul puanının yarısı kadar.

yok kardeş öyle bir şey ben teknik lise mezunuyum kime ne geliyorsa o :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hangi okul?

ek puan derken?

Aynen ben de EML mezunuyum. Herkes aldığıyla giriyor. Keşke dediğin gibi olsa

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hangi okul?

ek puan derken?

Ben veriyorlar sanıyordum yaa.Baktım az önce googledan meslek lisesiyle karıştırmışım sanırım.Bu arada onda da mühendislik için ek puan vermiyorlarmış.Şaşırdım.

• Anadolu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. istiyorum. hayırlısı nereyse orası olsun tabi. ygs'm kötü yoksa ben de itü-odtü istiyordum ygs sıralamam 33k
  • Marmara Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği (Teknoloji Fak.)

olmadı İTÜ Maden :D artık oda olmazsa OMÜ Harita :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MostWanted_

Anadolu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. istiyorum. hayırlısı nereyse orası olsun tabi. ygs'm kötü yoksa ben de itü-odtü istiyordum ygs sıralamam 33k

yazma dostum. Aman diyeyim.

İmkanın varsa Ankara veya İstanbul.

Yoksa ve ille de Eskişehir diyorsan Osmangazi'yi yaz.

Ben de Anadolu Uni.'de okudum. Anadolu Üni. Mühendislik bölümlerinin hiçbirisini tavsiye etmiyorum.
  • Elektrik-Elektronik yazmayı düşünen arkadaşlara...

3. sınıfa geçtiğinizde size bölüm seçtiriyorlar:

Elektrik Makineleri,
    Haberleşme,
    Mikroelektronik,
    Sinyal-Sistem
    ....

Ve odaya seçtiğiniz bölüme göre kaydoluyorsunuz.

Yani Haberleşme okumuş bir elektrik-elektronik mühendisi elektrik projesinin altına imzasını atamıyor. Elektrik projesini yasal olarak yapabilmesi için illa ki Elektrik Makineleri vb bölüm okumuş olması gerekiyor.

Elektrik Mühendisliği'ni de es geçmemenizi tavsiye ederim.
  • itü uçak vaya inşaat
  • Ygs 1k

Koç,Bilkent veya boğaziçi bilg. müh. veya eem gelen puana göre karar vereceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsiz kalmak istiyorsanız,

Sürekli bunalım modunda saçını başını yolmuş kel ve göbekli bir insan olmak istiyorsanız,

Asosyal olup hiçbir sosyal aktiviteye katılmak istemiyorsanız,

olur da iş bulabilirseniz şantiyede, atölyede sabahlamak istiyorsanız, günde en az 10 saat çalışıp ücretli köle olmak istiyorsanız

İnsanların sizi beğenmemesini, fırsatını bulduğu yerde aşağılamasını istiyorsanız,

O kadar çalışmanın emeğin paranın çöpe gitmesini istiyorsanız,

Evlenmek, yuva kurmak, çoluk çocuk sahibi olmak istemiyorsanız.

Hemen mühendislik yazın arkadaşlar.

Hatta ataması olmayan iş bulma şansı en düşük bölümleri en başa yazın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda4

İşsiz kalmak istiyorsanız,

Sürekli bunalım modunda saçını başını yolmuş kel ve göbekli bir insan olmak istiyorsanız,

Asosyal olup hiçbir sosyal aktiviteye katılmak istemiyorsanız,

olur da iş bulabilirseniz şantiyede, atölyede sabahlamak istiyorsanız, günde en az 10 saat çalışıp ücretli köle olmak istiyorsanız

İnsanların sizi beğenmemesini, fırsatını bulduğu yerde aşağılamasını istiyorsanız,

O kadar çalışmanın emeğin paranın çöpe gitmesini istiyorsanız,

Evlenmek, yuva kurmak, çoluk çocuk sahibi olmak istemiyorsanız.

Hemen mühendislik yazın arkadaşlar.

Hatta ataması olmayan iş bulma şansı en düşük bölümleri en başa yazın.

Iyice abarttin. Tutun eksperligi sanki. Tanidigim ne kadar muhendis varsa hepsi iyi sartlarda guzel maasla calisiyor. En yakin ornek kuzenim ve esi. Ikiside cok guzel sirketlerde arge bolumunde baslangic oalrak 1700 lira maas ile calisiyor. Sadece bir ornek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wake Me Up When I Care -- 11 Haziran 2013; 18:42:03 >

• ben kendi gözümlü görüp kulaklarımla işittiğimi anlatyorum, afaki konuşmuyorum.

Sen mühendis misin? İş aradın mı? İşsiz kaldın mı? Aşağılandın mı? Hakarete uğradın mı? Kovuldun mu?

Ben bunların hepsini yaşadım. Bana hiçkimse "aman evladım" demedi ama ben diyorum, diyeceğim.

Benimki de "Sadece bir örnek" ama yaşanmış ve acı bir örnek!!! Üstelik bu örnekten çok daha kötü ve acı olan örnekler de var. Hem de pek çok!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wake Me Up When I Care
    Iyice abarttin. Tutun eksperligi sanki. Tanidigim ne kadar muhendis varsa hepsi iyi sartlarda guzel maasla calisiyor. En yakin ornek kuzenim ve esi. Ikiside cok guzel sirketlerde arge bolumunde baslangic oalrak 1700 lira maas ile calisiyor. Sadece bir ornek.

O beğenmediğin tütün eksperliğinin iş bulma şansı atanma şansı bir çok mühendislik bölümünden daha fazla olabilir.

Başlangıç olarak 1700TL maaş vermişlerse o öyle gider. Hatta enflasyon oranının çok altında artış yaparlar maaş artıyormuş gibi görünür ama değeri azalır.

Misal asgari ücrete %4.4 artış yapılmış. Gerçek enflasyon en az %10

Arge bölümü deyip de gözünüzde büyütmeyin. Ben de çalıştım Arge ve Kalite kontrol'de. Bildiğiniz laborantlık yani lab. işçiliği. Başka bir şey değil! Zehirlenmek de cabası! Kanser olmak istyorsanız bulunmaz bir iş! Bir de madencilik var tabii! Ama onlar en azından 10 yılda emekli olabiliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: arda4

Elektrik-Elektronik yazmayı düşünen arkadaşlara...

3. sınıfa geçtiğinizde size bölüm seçtiriyorlar:

Elektrik Makineleri,
    Haberleşme,
    Mikroelektronik,
    Sinyal-Sistem
    ....

Ve odaya seçtiğiniz bölüme göre kaydoluyorsunuz.

Yani Haberleşme okumuş bir elektrik-elektronik mühendisi elektrik projesinin altına imzasını atamıyor. Elektrik projesini yasal olarak yapabilmesi için illa ki Elektrik Makineleri vb bölüm okumuş olması gerekiyor.

Elektrik Mühendisliği'ni de es geçmemenizi tavsiye ederim.

Arkadaşın demek istediği Yüksek Gerilim Belgesi. Sadece elektrik mühendisliği mezunlarına verilir. Bunun dışında elektrik elektronik mühendisleri daha sonra bazı üniversitelerde açılan dersleri vererek de alabiliyor bu belgeyi ancak büro açmayı düşünen varsa bence kesinlikle elektrik müh okumalı

• hocam peki ne öneriyorsun ? (sağlık hariç)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.