Bu bilgisayarı programlama ve mühendislik için aldım.Fakat aldığımdan 3 ay geçmesine karşılık aşırı donmalar yaşamaya başladım, bu sorunun hdd den kaynaklandığını buldum ve değiştirecektim.Bunu nerden anladım diye soracak olursanız harddisk bildiğiniz teklemeye başladı oyunlarda oyunu durdurup dolduruyor, ondan sonra devam ediyordu.Bad sectör testi yapmama rağmen bir sonuç çıkmadı ama dediğim gibi oyunlarda olsun, programlarda olsun kasmalar yaşadım.Ta ki buna bu kadar masraf edeceğime direk macbook la takas etmek aklıma gelene kadar bir macbook buldum 2.200 TL fiyatı var.
Özellikleri şöyle :
Macbook Air 13" mid 2013 i5 4250U HASWELL İŞLEMCİ 4 GB DDR3 1333 MHZ RAM 128 GB APPLE SSD İNTEL HD GRAPHİCS 5000 O/B EKRAN KARTI 1440*900 EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ VAR
Macbook unda özellikleri böyle sizce normal laptopuma hızlı bir hdd mi alayım yoksa macbook la takasa girip macbook mu alayım ?
dell'in ozelliklerinin iyi oldugu ortada ama hem mac hem laptop kullanan biri olarak mac os x'de hicbir donma takilma yasamayacagindan eminim. oyun oynayamazsin onu unut. ama autocad gibi programlari sorunsuz kullanirsin. benim oyum mac den yana.
Oyun pek fazla oynamıyorum arada bir giriyorumda oyun performanslarını inceledim çokta kötü değil crysis 3 en yüksek ayarlarda 23 fps civarı aldı medium da oynanırsa kasacağını düşünmüyorum, ki ben bu kadar ağır oyunlar yüklemeyi düşünmüyorum zaten macbook a geçersem, macbook banada daha ağır basıyor inşallah nasipse alacağım onu