Şimdi Ara

Mühendislik laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba biliyorsunuz ki tercihler açıklandı ve bende makine mühendisliği kazandım.Ve uzaktan eğitimde olacağı için bir laptop ihtiyacım var.Makine mühendisliğinde araştırdığım kadarıyla solidword autocad gibi programlarda kullanılıyormuş.Hem bu programları açabileceğim hemde lol,cs gibi oyunları oynayabileceğim hafif kolay taşınabilkr beni 4 5 sene götürecek bir laptop arıyorum

Max bütçe 7k

• Rotat555 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bu bilgisayarı bende almak istiyorum. Ama ekran kartı konusunda şüphelerim var. Tecrübeli arkadaşların bu laptop hakkında fikri nedir acaba?
    Eyvallah sağolasın. Ofis için kullanacağım ama arada orta düzey oyunları oynuyorum. Bu ekran kartı sıkıntı yaratır mı acaba?
  • nicolatesla_ N kullanıcısına yanıt
    Youtubeda işlemci ve ekran kartının fps testlerine bakabililirsin çok üzeceğini sanmıyorum seni araştırırsan bulabilirsin
    Tamamdır haklısın. İşyerindeyim de o yüzden bakamadım. Siz aldınız mı bu arada?
    Almadım ben daha araştırıyorum attığım ekran kartlı model güzel duruyor ancak daha uyguna bulabilirsem onlardan almayı planlıyordum
    Benimde limitimi aşıyor açıkcası. Max 5,5-6k bakarken nerelere geldim :)
    Hep öyle oluyor zaten biraz daha fazla vereyim daha iyi olsun diye diye limit aşılıyor
  • Dostum bende ee okuyorum. Mühendislik öğrencisi kesinlikle thinkpad almalı. Okulda külüplerde aktif olsan laptop lazım oluyor, arkadaşlarla proje yapsan laptop lazım oluyor. Bende t serisi var. Atıyorsun çantaya tank gibi laptop. Klavye su dökülmesine karşı tahliye kanalı ile yapılmış. Su döküldü, kahvr döküldü laptop kapanmadı bile. Kasada kompozit malzeme ve magnezyum gibi metaller kullanılıyor. Kaç kere yere düştü çizilmedi bile. T490 önerimdir. T ve X serileri çok kaliteli. Beklersen AMD 4650u'lar gelcek ve i5 10
    nesilden 2 kat daha güçlü olcaklar. ABD'de çıktı ama TR'ye gelmedi. T490'da i5 8.nesil var ama 10.nesille birebir aynı işlemci. Artı hiç darboğaz olmadığı için tüm i5 mobillerden yüksek puan alıyor.
  • U serilerini amacı yüksek pil ömrü sağlamak o yüzden performanstan kırpmalar var. H serisi işlemcilere yönlenin.
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Sağlamlık konusunda haklisın ben de duydum thinkpadlar çok sağlam diye ancak onboard ekran kartı olması beni sıkıntıya sokar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotat555 -- 28 Ağustos 2020; 12:15:58 >
    Hocam çift RAM olursa sokmaz. Msi'da tek slot RAM var. Cizim programlari çift slot RAM ile gayet rahat çalışıyor. Çünkü bant genişliği iki katına çıkıyor ekran kartının ve ekran kartı 64 bit yerine 128 bit oluyor. Performans ise epey artıyor. T490 da 8gb ram lerden biri gömülü bir slot boş. 16gb ram li modellerde o slot da dolu. Ya 16gb alın ya da 8gb siz takın hiç sıkıntı yaşamazsınız. Ayrıca ThinkPad'lerin klavyesi o kadar güzel ki elinizi çekemiyorsunuz. Ablama şirketi T490 verdi efsane makine. Kulağınızı dayasanız da fan sesi gelmiyor aletin. Şarjı ise 7-8 saat rahat gidiyor.
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorumun için araştıracağım
  • Up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.