Şimdi Ara

mühendislik puanları çok düşmüş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
13.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

Orijinalden alıntı: cengiztınaz
    1.grup ve 2.grup yer değiştirilirse doğru olabilir yoksa baya bi sallamışsın

Sallamak mı?
    KPSS sınavı ile bir kamu kuruluşuna yerleşmek için gerekli olan taban puanlarına bakalım mı bu mühendisliklerin?

quote:

üniversitenin hiç önemi yokmuş

İletimde kariyer net kaynkalı bazı rakamlar verdim. Farkettin mi? Ya da şöyle sorayım; "Okuma yazma var mı?"

iyi de kpss puanları özel sektörde çalışmayı düşünen bir mühendis için hiçbirşey ifade etmez...

bence iş bulma,çalışma koşulları bakımından en iyi mühendislik bilgisayar bence..

çünkü makine,inşaat 40-50 yıldır mezun veren bölümler..yani bu bölümlerdeki mühendis sayısı çok fazla..bilgisayar müh. açılalı daha şunun şurasında kaç sene oldu..ve artık bilgisayarın girmediği alan yok gibi bişey..benim favorim bilgisayar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

iyi de kpss puanları özel sektörde çalışmayı düşünen bir mühendis için hiçbirşey ifade etmez...

bence iş bulma,çalışma koşulları bakımından en iyi mühendislik bilgisayar bence..

çünkü makine,inşaat 40-50 yıldır mezun veren bölümler..yani bu bölümlerdeki mühendis sayısı çok fazla..bilgisayar müh. açılalı daha şunun şurasında kaç sene oldu..ve artık bilgisayarın girmediği alan yok gibi bişey..benim favorim bilgisayar..

KPSS puanı gayette bir şeyler ifade eder. KPSS puanın yüksekliği ile o mühendislik dalına olan ihtiyaç ters orantılıdır. Devlette ne kadar ihtiyaç var ise özelde de aşşağı yukarı o kadar ihtiyaç vardır o dallara. Yine dediğim gibi Kariyer.net gibi kariyer sitelerinde arama yöntemi ile bazı istatistiki bilgilere ulaşmak gayet mümkün. Siz yapmıyorsunuz madem. Ben yapayım...

Kariyer nette İş arama kısımına gelip mühendislik dalını yazıp arama butonuna bastığınızda;

Bilgisayar Mühendisliği İçin : 124
    Elektrik Elektronik için: 196
    Endüstri Mühendisi için: 292
    İnşaat Mühendisi için: 1.500
    Mimar İçin: 970
    Makine Mühendisi için: 1390

adet ilan listelenir... Ayrıca Bilgisayar, EE ve Endüstri Müh. (Özellikle Bilgisayar Müh.)artık İnşaat ve makineden daha fazla mezun vermektedirler. Bu bölümlerin olmadığı üniversite sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ve malesef bu mühendislikler için iyi bir üniversite şart olduğu gibi İngilizce de şarttır.

quote:

koca türkiyede bi sen akıllısın zaten
    millet öylesine yıllarca inek gibi çalışıp odtü boğaziçi itü kazanıyor
    hakkaride bile okusalar ülkenin en iyi şirketleri havada kapar onları
    doğru haklısın

İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi...
    Benden farklı bir şey mi söyledin şimdi? Niye Sütçü İmam, Van 100. Yıl, Kars Kafkas üniversitesi diye saymadın sorması ayıp?

• quote:

quote:

KPSS puanı gayette bir şeyler ifade eder. KPSS puanın yüksekliği ile o mühendislik dalına olan ihtiyaç ters orantılıdır. Devlette ne kadar ihtiyaç var ise özelde de aşşağı yukarı o kadar ihtiyaç vardır o dallara. Yine dediğim gibi Kariyer.net gibi kariyer sitelerinde arama yöntemi ile bazı istatistiki bilgilere ulaşmak gayet mümkün. Siz yapmıyorsunuz madem. Ben yapayım...

Kariyer nette İş arama kısımına gelip mühendislik dalını yazıp arama butonuna bastığınızda;

Bilgisayar Mühendisliği İçin : 124
    Elektrik Elektronik için: 196
    Endüstri Mühendisi için: 292
    İnşaat Mühendisi için: 1.500
    Mimar İçin: 970
    Makine Mühendisi için: 1390

adet ilan listelenir... Ayrıca Bilgisayar, EE ve Endüstri Müh. (Özellikle Bilgisayar Müh.)artık İnşaat ve makineden daha fazla mezun vermektedirler. Bu bölümlerin olmadığı üniversite sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ve malesef bu mühendislikler için iyi bir üniversite şart olduğu gibi İngilizce de şarttır.

quote:

koca türkiyede bi sen akıllısın zaten
    millet öylesine yıllarca inek gibi çalışıp odtü boğaziçi itü kazanıyor
    hakkaride bile okusalar ülkenin en iyi şirketleri havada kapar onları
    doğru haklısın

İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi...
    Benden farklı bir şey mi söyledin şimdi? Niye Sütçü İmam, Van 100. Yıl, Kars Kafkas üniversitesi diye saymadın sorması ayıp?

nasıl fazla?hemen hemen eşit makineyle bilgisayar..ayrıca makine 40 yıllık bölüm yani 40 yıldır mezun veriyor..bilgisayar makine'den çok çok yeni bir bölüm.. yani toplamda makine müh.lerin sayısı bilgisayar müh.lerinin sayısından kat ve kat fazladır..

bu arada nasıl aradınız bilmiyorum kariyer.net e bilgisayar mühendisliği yazdım 756 ilan çıktı..

• quote:

nasıl fazla?hemen hemen eşit makineyle bilgisayar..ayrıca makine 40 yıllık bölüm yani 40 yıldır mezun veriyor..bilgisayar makine'den çok çok yeni bir bölüm.. yani toplamda makine müh.lerin sayısı bilgisayar müh.lerinin sayısından kat ve kat fazladır..

bu arada nasıl aradınız bilmiyorum kariyer.net e bilgisayar mühendisliği yazdım 756 ilan çıktı..

http://www.kariyer.net/JobSearch/detayliArama.kariyer#AramaSonuclari

Ben "Bilgisayar Mühendisi" iye arattım, siz "Bilgisayar Mühendisliği" diye aratmışsınız... O yüzden farketmiş.

Bak sana bir başka bilgi saha vereyim... Türkiye'de 1967 yılına kadar toplam üniversite sayısı sadece 9 adetti... Tamamında Makine Mühendisliği bölümü olsa ve ortalama 100 kişilik kontenjanı olsa 1973 ten 1982 ye kadar mezun olabilecek maksimum Makine mühendisi sayısı 17.200 adet dir.

Bilgisayar Mühendisliği bölümü ise ilk olarak 1967'de ODTÜ de kurulmuştur. Daha sonra 1970 de Ege Üniversitesinde, 1971 de Hacettepe'de, 1980'de İTÜ'de Bilgisayar Mühendislipş bölümleri açılmıştır. 2002-2003 yılında 30 Devlet 18 vakıf üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi veriliyorken şu an yanlış saymadıysam 81 üniversitede Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi verilmekte. Yine yanlış saymadıysam 70 üniversitede de Makine Mühendisliği, 56 Üniversitede ise İnşaat Mühendisliği eğitimi verilmektedir. O kadar da muazzam bir fark yoktur yani aralarında.

• Bende bununla ilgili bir konu açmıştım;

Ben geçen senenin kılavuzu ile son açıklanan tavan-taban puanlar arasında bi karşılaştırma yaptım...mf 4 puanı 392 olan biri 83bin de oluyor (yani ben ).2010'a göre Erciyes inşaat i.ö 389 puan bu da yaklaşık 85-86 binde oluyor ama 2009 da 60700 de.Şimdi puanlar yükseldi mi ?Yoksa 85 binde ki biri 2009 a göre 60 binler de mi oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

ODTÜ, İTÜ, BOĞAZİÇİ mezunu olmadıktan sonra istersen zilyon tane mühensilik bitir iş bulamazsın.

Amma saçmalamışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: bay_alim

quote:

ODTÜ, İTÜ, BOĞAZİÇİ mezunu olmadıktan sonra istersen zilyon tane mühensilik bitir iş bulamazsın.

ne yani 9 eylül gemi makinaları mühendisliği odtü de boaziçinde yok ama boaziçi mezunu bi elektrik-elektronk mühendisi para konusunda yanına yaklaşamıyor nasıl yani şimdi ben yanlış mı tercih yaptım?beklicekmiydim 1 sene?bi yardımcı olsana abicim.hem diğer üni mezunlarıda aynı doktorlar gibi devlete giremez mi?yada benm tanıdğım kocaeli gazi çukurova mezunu mühendisler neden ii iş yapıyorlar?allaaa laaaaaaaa

hacettepe çapa koç tıp fln möeznu değilsen unut tusu 8bin doktor var mezun da okadar var 50 binlerin girdiği tusu unut derim hacettepe çapa mezunu fln değilsen bi cacık olmaz 2 3 milyar arası maaş alan bi adam olursun en fazla bi ihtimal bi kıytıtrık mahallede sskda sağlk ocağında falan en fazla kıçı beyninden büyük hemşirelerle vakit geçirirsin doğunun bi köşesinde senin küçümsedin diğer mezunlarsa kpssyla aslanlar gibi batıya atanırlar 3 civarıd a maaş alırlar yavru.

Tıpta üniversite ayrımı mühendislikteki kadar olmaz.Hem doğuda çalışan doktorlar batıya göre daha yüksek maaş alırlar.Beğenmediğin sağlık ocaklarında pratisyen doktorlar aile hekimi olarak 6 bin alıyor.
    Doktor devlete girerken sınavla girmez zorunlu hizmet vardır gider çalışır parasını alır.Maaş+döner sermaye.Tus sınavını uğraşırsa her tıp mezunu kazanır.Tıp puanları arasında mühendislik puanları gibi uçurumlar yoktur.Tus'u kazanıp bitiren doktor doğuda bir özel hastanede 2 yıl çalışsa servetle evine döner.

• bay_alim bana cevap olarak yazmış fakat ama kendisini rezil etmiş bir tek. Başka birşeyi başaramamış. Ayrıca benim her doktor tusu kazanır diye bir iddiam yokken birsürü şey anlatmış. Vallahi nasıl düşünürseniz düşünün, ben söylemek istediğimi söyledim. Olaylara nesnel yaklaşanlar anladı beni. Gerçekçi olun, bitti o devirler. Tanıdığınız bir kişi kötü bir üniversiteden çıkıp iş buldu diye örnek vereceğinize artırılan kontenjanlara, ülkenin işsiz mühendislerine bakın. Kimseyi rencide etmek gibi bir amacım yoktu, fakat sinirimi bozan bana verilen cevaplar var. Amacından saptırıyorsunuz insanı. Tartışmayı bilmeyenlerle tartışılmaz. Kendinize iyi bakın, başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdey

quote:

quote:

ne yani 9 eylül gemi makinaları mühendisliği odtü de boaziçinde yok ama boaziçi mezunu bi elektrik-elektronk mühendisi para konusunda yanına yaklaşamıyor nasıl yani şimdi ben yanlış mı tercih yaptım?beklicekmiydim 1 sene?bi yardımcı olsana abicim.hem diğer üni mezunlarıda aynı doktorlar gibi devlete giremez mi?yada benm tanıdğım kocaeli gazi çukurova mezunu mühendisler neden ii iş yapıyorlar?allaaa laaaaaaaa

hacettepe çapa koç tıp fln möeznu değilsen unut tusu 8bin doktor var mezun da okadar var 50 binlerin girdiği tusu unut derim hacettepe çapa mezunu fln değilsen bi cacık olmaz 2 3 milyar arası maaş alan bi adam olursun en fazla bi ihtimal bi kıytıtrık mahallede sskda sağlk ocağında falan en fazla kıçı beyninden büyük hemşirelerle vakit geçirirsin doğunun bi köşesinde senin küçümsedin diğer mezunlarsa kpssyla aslanlar gibi batıya atanırlar 3 civarıd a maaş alırlar yavru.

paşam ezik misin nesin ya?niye alındınız hemen?ege tıpa gidicem valla tusun altından girer üstünden çıkarımsaçmalamayın puanınız tutmadı da odtüye boğaziçine giremediniz diye adamlara bok atmayın işte onları istiyo işverenler gözünüzü açın

yavru eziklik olsa ilk seneden tercih yapmazdım beklerdim bir sene bu bir.
    iki benm böüm zaten boaziçi ve odtüde yok o açıdan umrumda da deil denizcilk fakültesinde okucam.
    3 ki bu en önemlisi lafı yiyince saldırma taktiğine geçmişin aferim devam et ;)

• quote:

Bilgisayar Mühendisliği bölümü ise ilk olarak 1967'de ODTÜ de kurulmuştur. Daha sonra 1970 de Ege Üniversitesinde, 1971 de Hacettepe'de, 1980'de İTÜ'de Bilgisayar Mühendislipş bölümleri açılmıştır. 2002-2003 yılında 30 Devlet 18 vakıf üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi veriliyorken şu an yanlış saymadıysam 81 üniversitede Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi verilmekte. Yine yanlış saymadıysam 70 üniversitede de Makine Mühendisliği, 56 Üniversitede ise İnşaat Mühendisliği eğitimi verilmektedir. O kadar da muazzam bir fark yoktur yani aralarında.

ege bil.müh. 1982 de ilk kez lisans eğitimine başlamıştır(türkiyedeki 2.bil.müh olarak)
    bari doğru dürüst araştır ayrıca mezun sayısı makina ve inşaata göre çok daha azdır.
    bundan 7 sene önce sadece 500 kişilk kontenjan vardı.
    şu an ise 5500 gibi bişe olması lazım ama bilişimdeki artışa bakılırsa (adsl abonesi int.sitesi sayısı e-ticaret hacmi 400 milyon üyeye sahip internet siteleri bilgisayar satışları....)kontenjan artışı çokta oransız değildir

• ulan keşke eadan girseydim diyorum okdar mat2 fen1 ytaptık tüh ya yada odtüden bilg öğretmenliğpine fln mı gitseydim diyorum da gerek yok yaa umrumda değil allaha şükür istediğim yerdeyim ama bu tip polemikleri yaratanlar iş ve okul hayatında pek de aradıpğnı bulamıyor önemli olan insanın elinden gelenin max bi şekilde vermesidir.bilim içinde bu gereklidir yoksa bilimi satın alan bi üni yok insan bilimi isterse kuzey ırakda dayapabilir.şu öss denen saçma sınavda saçma çünkü 2 3 satte 100 soru sorarark adam belirlenmez zaten ondan üni adı aşırı derecede önemli değil.1 haftalık sınav periyodu olsa 6 saat süre verilse kaliteli adam gibi zekayı ölçen sorular sorsalar her gün ve onun yanında mat fizik kimya bio gibi temel iblimlerden sorsalar adam gibi sorular 5 gün yapılsa 2 gün zeka soruları diğper 3 gün bu sınavlardan fln belki daha mantıklı olur yani verdiğim cevaptan rahatsız olan ardkşlar kusurabkmasın demek istedimi anlamşsınzdır neyse bakalım çok da önemli değil benim açımdan ben parayı seçtim denizclik fakültesine gittim.ama şu gerçekki bu devirde odtü boaziçine giden özellkle makina elektronk bilg gibi üst düzey bölümlere giden adamlar bu ülkenin bence geleceğe yatırımı bunu neden diyorum madem bu kadar ters konştum diye düşünebilirsiniz bunu deme sebebimde o adamlar sayesnde belki diğer yerlere yerleşn idealist ardkşlarda hırslanır ve ülkemize faydalı olunur...

neyse eyvallah tamam bu ülkede odtü boaziçi mezunu değilsen bir hiçsin kabul.ama bu sayısalcılar için bence kötü bi durum 8 10 net eksik yapan adam egeye gaziye 9eylüle gidebiliyor..yazık gerçketen yazık..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

paşam ezik misin nesin ya?niye alındınız hemen?ege tıpa gidicem valla tusun altından girer üstünden çıkarımsaçmalamayın puanınız tutmadı da odtüye boğaziçine giremediniz diye adamlara bok atmayın işte onları istiyo işverenler gözünüzü açın

yavru eziklik olsa ilk seneden tercih yapmazdım beklerdim bir sene bu bir.
    iki benm böüm zaten boaziçi ve odtüde yok o açıdan umrumda da deil denizcilk fakültesinde okucam.
    3 ki bu en önemlisi lafı yiyince saldırma taktiğine geçmişin aferim devam et ;)

ne lafı yemişim ya?o saydığın üniversitelerle egenin arasında 5-6 puan fark var.senin ege üniversitenle boğaziçi arasında 50 puan fark var.gözünü aç koçum

eee sonuç?bak koçum fln deme ağzını topla senin babanın opğlu yok karşında.karşında bilmediğin insanlar varken adam gibi konuş.puan aralığı genişledi haliyle ege boğaziçi arası fark arttı.artı ben boğaziçi kötü fln demiyporum anadoluda okuyan insanlara saygısızlk yapma.egeyi kazanmasıda kolay değil.koçum lafını sana yediriler sonra booo booo diye inlersin alimallah terbiyesizlk yapma adam gibi konuş!

• herşey hangi üniden mezun olunduğuna bağlı he bırakın Allah aşkına
  • Sakin olun gençler. Bakın, ben de sinirlerime hakim olmayarak ağzımı açtığım için 7 gün ceza yemiştim.

Dün akşam çıktım e-mapushaneden.
  • Her gün aynı tartışmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Sakin olun gençler. Bakın, ben de sinirlerime hakim olmayarak ağzımı açtığım için 7 gün ceza yemiştim.

hocam tebrikler bu arada gözünaydın bilgisayara gitmişn:)
  • quote:

quote:

Sakin olun gençler. Bakın, ben de sinirlerime hakim olmayarak ağzımı açtığım için 7 gün ceza yemiştim.

Teşekkür ederim.

Senin "Gelmez orası, bak görürsün. ODTÜ (Hava. Uzay Müh.) yolcususun." dediğin yer geldi.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

Senin "Gelmez orası, bak görürsün. ODTÜ (Hava. Uzay Müh.) yolcususun." dediğin yer geldi.

olsun daha ii olmuş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: belphégor

quote:

aynen öyle.İlanlarda en başta yazan koşullardan biri oldu artık :)

ya siz kafasızmısınız niye insanların moralini bozma çabasndasınız kaç tane adam var otdü itü olmayıpta taş gibi meslek sahibi iki tane kulaktan doğma haberle burda çene çalmayın!!!!!

ülkede binlerce istihdam kaynağı var toplasan itü odtü ytü gibi yerlerden çıkcak mühendis sayısı 5 bin olsun e peki diğer kalan yerlere binlerce işveren kimi alacak işe en basit mantıkla düşünrsen bu sonuca ulaşırsın ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakcanpasli -- 19 Ağustos 2010; 0:53:39 >

• yahu okul seçiliyor diyosunuz da iş ilanlarına bakıyorum büyük çoğunluk üni falan ayırt etmiyor..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.