Şimdi Ara

mühendislik puanları çok düşmüş (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
13.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anl_clk

quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

ODTÜ, İTÜ, BOĞAZİÇİ mezunu olmadıktan sonra istersen zilyon tane mühensilik bitir iş bulamazsın.

sen zekimisin yoksa komikmisin odtüden mezun olup açıkta kalan sadece 1000 liraya çalışan bi çok adam biliyorum bu okullardan birindede okuyo olsan kendini geliştirmezsen bi cacık olmaz senden

Bu adam bu üniversitelerden birisini kazanamamış beyler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

quote:

ODTÜ, İTÜ, BOĞAZİÇİ mezunu olmadıktan sonra istersen zilyon tane mühensilik bitir iş bulamazsın.

Canım benim almadılar mı seni işe

• quote:

Orijinalden alıntı: bay_alim

quote:

ne yani 9 eylül gemi makinaları mühendisliği odtü de boaziçinde yok ama boaziçi mezunu bi elektrik-elektronk mühendisi para konusunda yanına yaklaşamıyor nasıl yani şimdi ben yanlış mı tercih yaptım?beklicekmiydim 1 sene?bi yardımcı olsana abicim.hem diğer üni mezunlarıda aynı doktorlar gibi devlete giremez mi?yada benm tanıdğım kocaeli gazi çukurova mezunu mühendisler neden ii iş yapıyorlar?allaaa laaaaaaaa

hacettepe çapa koç tıp fln möeznu değilsen unut tusu 8bin doktor var mezun da okadar var 50 binlerin girdiği tusu unut derim hacettepe çapa mezunu fln değilsen bi cacık olmaz 2 3 milyar arası maaş alan bi adam olursun en fazla bi ihtimal bi kıytıtrık mahallede sskda sağlk ocağında falan en fazla kıçı beyninden büyük hemşirelerle vakit geçirirsin doğunun bi köşesinde senin küçümsedin diğer mezunlarsa kpssyla aslanlar gibi batıya atanırlar 3 civarıd a maaş alırlar yavru.

doğuya atanır o doktor evet, ama ne olarak? aile hekimi. alacağı maaş da 6-7 milyar.

isterse batıda pratisyen olarak çalışır ve 3 milyar temiz parasını alır.

işi garanti adamın.

Mühendis kpss'ye girer batıya atanır diyorsun. kpss kolay mı? Kpss giderek daha da zorlaşıyor.

Odtü itü mezunu olmak çok önemli. Çünkü artık mühendis çok bollaştı piyasada, adama 100 tane başvuru oluyor, adam neye göre eleyecek? Okulun kalitesine göre elbette.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

quote:

ne yani 9 eylül gemi makinaları mühendisliği odtü de boaziçinde yok ama boaziçi mezunu bi elektrik-elektronk mühendisi para konusunda yanına yaklaşamıyor nasıl yani şimdi ben yanlış mı tercih yaptım?beklicekmiydim 1 sene?bi yardımcı olsana abicim.hem diğer üni mezunlarıda aynı doktorlar gibi devlete giremez mi?yada benm tanıdğım kocaeli gazi çukurova mezunu mühendisler neden ii iş yapıyorlar?allaaa laaaaaaaa

hacettepe çapa koç tıp fln möeznu değilsen unut tusu 8bin doktor var mezun da okadar var 50 binlerin girdiği tusu unut derim hacettepe çapa mezunu fln değilsen bi cacık olmaz 2 3 milyar arası maaş alan bi adam olursun en fazla bi ihtimal bi kıytıtrık mahallede sskda sağlk ocağında falan en fazla kıçı beyninden büyük hemşirelerle vakit geçirirsin doğunun bi köşesinde senin küçümsedin diğer mezunlarsa kpssyla aslanlar gibi batıya atanırlar 3 civarıd a maaş alırlar yavru.

doğuya atanır o doktor evet, ama ne olarak? aile hekimi. alacağı maaş da 6-7 milyar.

isterse batıda pratisyen olarak çalışır ve 3 milyar temiz parasını alır.

işi garanti adamın.

Mühendis kpss'ye girer batıya atanır diyorsun. kpss kolay mı? Kpss giderek daha da zorlaşıyor.

Odtü itü mezunu olmak çok önemli. Çünkü artık mühendis çok bollaştı piyasada, adama 100 tane başvuru oluyor, adam neye göre eleyecek? Okulun kalitesine göre elbette.

Kardeş sen nesin ya forumda sürekli mühendisliğe laf atıyorsun nerenden neler uyduruyorsun senin kafa yapın yanlis zaten mühendis olup da devlete kapağı atmak gibi bir düşüncen varsa zaten okuma bir derdin mi var bir yaran mi var da gocunuyosun anlamadım yeter mühendisliğe laf attığın artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazılarınız İTÜ,ODTÜ,Boğaziçi dışında okunmaz,diğer üniversiteler kötüdür diyor;bazılarınızda bunun aksini iddia ediyorlar.sonuç olarak herkes kendini haklı çıkarıyor.fakat kimse demiyor ki biz eğitim kalitesini nasıl arttırırız,nasıl daha donanımlı hale gelebiliriz,neden bilimde dünyada bu kadar geriyiz... arkadaşlar iyi bir üniversite kazanmaktan daha iyi bir şey varsa o da iyi düşünmeyi öğrenmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 25 Nisan 2013; 23:56:55 >
  • Mühendislik konuları günde 3-4 tane açılmaya başlandı bu aralar.2010 un konusunu hortlatmışlar şimdide
  • Hiçbir mühendis mezun olur olmaz aylık 2,5-3 bin tl para almaz. Diplomanda ne yazarsa yazsın. Kendini geliştirir 3-4 seneye 2-2,5 rakamlarına ulaşır başarına göre rakamı artırabilirsin. Tabi Türkiye'de bu işin içine şans ve torpilde giriyor. Yok yani ODTÜ bitireyim 20 bin tl maaş alayım falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_____can

quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

quote:

Canım benim almadılar mı seni işe

Yalnız yanlış hatırlamıyorsam holyjohn tıp okuyordu . Akdeniz veya Konya da idi hatta.

• şu nicotinell in tek işi mühendislik konularını uplamak başka hiç bir işi yok. ben bu adamdan zaten vasıflı bir mühendis beklemem. adam kendi mesleğini yere yere yerin dibine soktu.

bu adamı kendine örnek alan arkadaşlara acıyorum :) çünkü bu adam üniversiteyi kuru kuru okumuş hiç bir ufku hedefi olmayan sürekli yattığı yerden maaş almak isteyen gazi elektrik elektronik mezunu bir arkadaş.

aynı şekilde memurlar.net te takılanlarda bu adamın sürekli pişmanlık konularına ulaşabilir.eğer böyle mühendis olacaksanız benden size tek tavsiye olmayın.

bir mühendis bu durumdan nasıl kurtulabilirim ne yapmalıyım diye düşünürken bu arkadaş sürekli forumlarda takılıp böyle konu felan uplar mühendislere söver felan filan.

piyasa yeni mühendise aç değil arkadaşlar. ama deneyimli mühendise açtır.

çünkü deneyimli mühendis ya kendi şirketini kurar ya da yurt dışına kaçar.

• Ha bu arada son 2-3 yılın üniversite bölüm sıralamalarına bakılırsa iyi üniversitelerin köklü ve iyi mühendisliklerinin yükseldiği görülebilir. Örneğin 2 yıl önce 15k ile alan ODTÜ inşaat şuan 13k ile alıyor. Tam tersine de tıp ve diş hekimlikleri de son 2-3 senedir düşüyor. İsteyenlet son yılların sıralamalarına karşılaştırmalı bakabilirler. Örneğin 2010 senesinde 9k ile alan cumhuriyet Üniversitesi tıp 2012 yılında 11k ile kapattı.

• quote:

bak bakalım bu üç üniversite herhangi bir mühendislikten toplam kaç mezun veriyor birde kariyer,yenibiriş,işkura bak o mühendislik kaç eleman arıyor yorum yapmak için yapma insanları yanıltma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdey

paşam ezik misin nesin ya?niye alındınız hemen?ege tıpa gidicem valla tusun altından girer üstünden çıkarımsaçmalamayın puanınız tutmadı da odtüye boğaziçine giremediniz diye adamlara bok atmayın işte onları istiyo işverenler gözünüzü açın

Kariyer.net de verilen 4.000 civarında mühendis ilanında sadece 30-40 tanesinde Üniversite tercihi belirtilmiş. Gerçekten üniversiteye önem veriyormuş firmalar, bir de vermesler yandık anasını satim...

üniversite adı vermezler lakin şöyle derler, önde gelen üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun, ingilizce ilansa "reputable universities"

• quote:

quote:

paşam ezik misin nesin ya?niye alındınız hemen?ege tıpa gidicem valla tusun altından girer üstünden çıkarımsaçmalamayın puanınız tutmadı da odtüye boğaziçine giremediniz diye adamlara bok atmayın işte onları istiyo işverenler gözünüzü açın

Kariyer.net de verilen 4.000 civarında mühendis ilanında sadece 30-40 tanesinde Üniversite tercihi belirtilmiş. Gerçekten üniversiteye önem veriyormuş firmalar, bir de vermesler yandık anasını satim...

Ordaki adamlar bence boyle yerlere gitmez. Onlar da farkında. Yani ben mezun olsam kariyer.net ten iş araştırmam

• quote:

quote:

hacettepe mezunu olmaya
    n tus kazanamazmış vay vay bu senenin tus birincisi çukurova tıptan mezun.ilk 10 dada bir sürü eskişehir mezunu var.Hacettepenin zaten yarısı tusta 55 i geçemiyor.55 in altı demek aile hekimliğini zar zor kazandığını gösteriyor.Merak etme 6 yıl sonra adımı duyarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

quote:

quote:

Ordaki adamlar bence boyle yerlere gitmez. Onlar da farkında. Yani ben mezun olsam kariyer.net ten iş araştırmam

başka nerden iş araştıracaksın. türkiye'nin en büyük kariyer portalı kariyer.net.

Zaten gazeteden iş araştırma devri geçti artık. Kariyer.net'e mahkumsun.

yenibiris ve secretcv var bir de ama kariyer.net en büyüğü.

• Arkadaşlar...

Türkiye'de özellikle İnşaat ve Makine gibi mühendisliklerde hangi üniversiteden mazun olduğunuz tırnak ucu kadar önemi yok. Kendinizi bu kadar aşağılamayın.

Bütün okullarda aynı eğitim, hemen hemen aynı kitaplarla veriliyor.
    Bütün okullarda aynı deneyler, aynı projeler yapılıyor.

Bir çok İnşaat mühendisi öğrencisi (Boğaziçi, Odtü vs. dahil) staja başlayana kadar etriye nedir bilmez. Stajı naylon yapmışsa Etriye'yi duymuştur ama ne olduğunu gene bilmez. Görse tanımaz. Eğer statik üzerine kariyer yapmayacak iseniz Yapı Statiği, Yapı Dinamiği, Mukavemet gibi tüm teknik bilgiler 1 senede unutulur. Okulda el ile çözümlediğiniz betonarme projesini artık bilgisayar ile modelleyerek bile yapamaz hale gelirsiniz.

Okuldan yeni mezun bir inşaat mühendisi hangi okul olursa olsun değersizdir. Çaylaktır. Özellikle proje ofislerinin avıdır bu toy arkadaşlar. Büyük proje ofisleri yeni mezun vampirleridirler. Okuldan mezun olanu kaparlar ayda 1.500 TL ye eşşek gibi çalıştırırlar. Günde 10-14 saat proje çizer veya çözümleme (2 ay Autocad Kursuna gitmiş ortaokul mezunu birinin yapabileceği ağır hammaliye işleri) yaparsınız. En fazla dayanan 6 ay dayanmıştır bu vampirlere. İş hayatında bu avcılardan kurtulduktan sonra girersiniz asıl.

Yeni mezun bir inşaat mühendisi veya Mimar (hangi okul olursa olsun) diğer rakibini geçmek istiyor ise;

1- İngilizce sular seller gibi olacak.
    2- İngilizce yanına Arapça veya Rusça ekleyebilirse
    3- Autocad'in yanına Primavera ve Ms. Project hatta Asta Power Project koyabilirse.
    4- Hakediş, Metraj, Kesin hesap ve Planlama öğrenmiş ise

Şu özelliklerdeki bir Sütçü İmama üniversitesi mezunun önüne değil Boğaziçi, ODTÜ Stanford veya MIT mezunu bile ge-çe-mez.

Bizim üniversitelerimizde öyle bir çarpık mühendislik eğitimi var ki yeni mezun bir üniversite mezunu;

1- Ziktiri moktan 2 katlı bir binayı projelendiremez.
    2- Hakediş yapamaz.
    3- Planlama yapamaz.
    4- Çağın gerektirdiği hiç bir mühendislik programını etkin kullanamaz. Belki SAP 2000...
    5- En önemlisi sahaya çıkarılamaz. Çünkü o bilgiye sahip değildir. En sıradan imalatın kontrolünü bile bu arkadaşa veremezsin. Bilmez!

Böyle bir mühendis Boğaziçi'nden mezun olmuş, Stanford'dan mezun olmuş ya da Sütçü İmam'dan mezun olmuş farkeder?

Vel hasıl kelam; üniversiteyi takmayın kafanıza. Okurken sizi diğer meslekdaş rakiplerinizin önüne geçirecek hamleler yapın. Okula en son sıra gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 14 Ağustos 2013; 9:29:31 >

• Okul önemli. Odtü mezunu kolay iş bulur. Tabela üniversitesinden çikan adam aç kalir.

• quote:

Orijinalden alıntı: StopDream

Hiçbir mühendis mezun olur olmaz aylık 2,5-3 bin tl para almaz. Diplomanda ne yazarsa yazsın. Kendini geliştirir 3-4 seneye 2-2,5 rakamlarına ulaşır başarına göre rakamı artırabilirsin. Tabi Türkiye'de bu işin içine şans ve torpilde giriyor. Yok yani ODTÜ bitireyim 20 bin tl maaş alayım falan.

Kuzenim bu yıl mezun oldu odtu bilgisayardan odtu bilgisayar mezunu 2.750 +yemek maaşı aliyor dedim vay nasıl başardın falan.
    Arkadaslarıma göre çok düşük alıyorum dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: King_Leoric31

şu nicotinell in tek işi mühendislik konularını uplamak başka hiç bir işi yok. ben bu adamdan zaten vasıflı bir mühendis beklemem. adam kendi mesleğini yere yere yerin dibine soktu.

bu adamı kendine örnek alan arkadaşlara acıyorum :) çünkü bu adam üniversiteyi kuru kuru okumuş hiç bir ufku hedefi olmayan sürekli yattığı yerden maaş almak isteyen gazi elektrik elektronik mezunu bir arkadaş.

aynı şekilde memurlar.net te takılanlarda bu adamın sürekli pişmanlık konularına ulaşabilir.eğer böyle mühendis olacaksanız benden size tek tavsiye olmayın.

bir mühendis bu durumdan nasıl kurtulabilirim ne yapmalıyım diye düşünürken bu arkadaş sürekli forumlarda takılıp böyle konu felan uplar mühendislere söver felan filan.

piyasa yeni mühendise aç değil arkadaşlar. ama deneyimli mühendise açtır.

çünkü deneyimli mühendis ya kendi şirketini kurar ya da yurt dışına kaçar.

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sen bu kafayla çok işssiz kalırsın hangi sektörde olursan ol
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.