Şimdi Ara

mühendislik puanları çok düşmüş (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
13.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: logges

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: bay_alim

quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

ODTÜ, İTÜ, BOĞAZİÇİ mezunu olmadıktan sonra istersen zilyon tane mühensilik bitir iş bulamazsın.

ne yani 9 eylül gemi makinaları mühendisliği odtü de boaziçinde yok ama boaziçi mezunu bi elektrik-elektronk mühendisi para konusunda yanına yaklaşamıyor nasıl yani şimdi ben yanlış mı tercih yaptım?beklicekmiydim 1 sene?bi yardımcı olsana abicim.hem diğer üni mezunlarıda aynı doktorlar gibi devlete giremez mi?yada benm tanıdğım kocaeli gazi çukurova mezunu mühendisler neden ii iş yapıyorlar?allaaa laaaaaaaa

hacettepe çapa koç tıp fln möeznu değilsen unut tusu 8bin doktor var mezun da okadar var 50 binlerin girdiği tusu unut derim hacettepe çapa mezunu fln değilsen bi cacık olmaz 2 3 milyar arası maaş alan bi adam olursun en fazla bi ihtimal bi kıytıtrık mahallede sskda sağlk ocağında falan en fazla kıçı beyninden büyük hemşirelerle vakit geçirirsin doğunun bi köşesinde senin küçümsedin diğer mezunlarsa kpssyla aslanlar gibi batıya atanırlar 3 civarıd a maaş alırlar yavru.

doğuya atanır o doktor evet, ama ne olarak? aile hekimi. alacağı maaş da 6-7 milyar.

isterse batıda pratisyen olarak çalışır ve 3 milyar temiz parasını alır.

işi garanti adamın.

Mühendis kpss'ye girer batıya atanır diyorsun. kpss kolay mı? Kpss giderek daha da zorlaşıyor.

Odtü itü mezunu olmak çok önemli. Çünkü artık mühendis çok bollaştı piyasada, adama 100 tane başvuru oluyor, adam neye göre eleyecek? Okulun kalitesine göre elbette.

Kardeş sen nesin ya forumda sürekli mühendisliğe laf atıyorsun nerenden neler uyduruyorsun senin kafa yapın yanlis zaten mühendis olup da devlete kapağı atmak gibi bir düşüncen varsa zaten okuma bir derdin mi var bir yaran mi var da gocunuyosun anlamadım yeter mühendisliğe laf attığın artık

+7365293946469235

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayar sektörü farklı bir sektör. Benim çok başarılı okulda okuyup düşük ücrete çalışan akrabamda var, ortalama bir okulda okuyup (çukurova) oradaki mezundan daha iyi maaş alanda var. Bu farklılıkta yazılımsal konulara hakimiyetinden kaynaklanıyor, gerçekten ilgisi olanın en çabuk ve kolay parlayabileceği bir sektör bilgisayar.

Örnekleri çoğaltabiliriz benim odtü inşaat mezunu akrabam vardı. 1750 alıyordu. 5 sene içinde tecrübeyle beraber şantiye kalmasına karşın 4500 alıyor. Yani, kalifiye eleman çok iyi yerlere gelir ama öyle ben odtü'den mezunum 20 bin TL'nin aşağısına çalışmam ben şöyleyim laflarını geçeceksiniz. Zira, özel sektör işi en iyi yapana verir yetkiyi. Ha, ODTÜ, Boğaziçi gibi okullar bir etikettir, şöyle ki ODTÜ'de okuyan adam iyi eğitim almıştır, iyi yerde staj yapmıştır, firmalarla daha önceden görüşme fırsatı olmuştur, sıfır adama göre tercih edilesidir. Yoksa kimse diplomaya para vermiyor, ODTÜ'den her mezunda aynı standartta çıkmıyor. Kimisi şirketlerde CEO oluyor, kimisi ortalama bir mühendis hayatının hafif üzerinde seyrediyor. Dolayısıyla hayalcilik yapmanın anlamı yok, devir verim devridir. Kim şirketi daha çok doyurur, daha çok işini görürse iş onundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: StopDream

Bilgisayar sektörü farklı bir sektör. Benim çok başarılı okulda okuyup düşük ücrete çalışan akrabamda var, ortalama bir okulda okuyup (çukurova) oradaki mezundan daha iyi maaş alanda var. Bu farklılıkta yazılımsal konulara hakimiyetinden kaynaklanıyor, gerçekten ilgisi olanın en çabuk ve kolay parlayabileceği bir sektör bilgisayar.

Örnekleri çoğaltabiliriz benim odtü inşaat mezunu akrabam vardı. 1750 alıyordu. 5 sene içinde tecrübeyle beraber şantiye kalmasına karşın 4500 alıyor. Yani, kalifiye eleman çok iyi yerlere gelir ama öyle ben odtü'den mezunum 20 bin TL'nin aşağısına çalışmam ben şöyleyim laflarını geçeceksiniz. Zira, özel sektör işi en iyi yapana verir yetkiyi. Ha, ODTÜ, Boğaziçi gibi okullar bir etikettir, şöyle ki ODTÜ'de okuyan adam iyi eğitim almıştır, iyi yerde staj yapmıştır, firmalarla daha önceden görüşme fırsatı olmuştur, sıfır adama göre tercih edilesidir. Yoksa kimse diplomaya para vermiyor, ODTÜ'den her mezunda aynı standartta çıkmıyor. Kimisi şirketlerde CEO oluyor, kimisi ortalama bir mühendis hayatının hafif üzerinde seyrediyor. Dolayısıyla hayalcilik yapmanın anlamı yok, devir verim devridir. Kim şirketi daha çok doyurur, daha çok işini görürse iş onundur.

Dediğinde haklısın ama zaten iyi okullara gidenler kendini geliştiriyor genelde. Yani yatan gecemez zaten

• Is tecrubesi varsa okul farketmez. Ama iyi okuldan mezun olanlarin ilk işi guzel oldugu icin guzel is tecrubesi edinme sanslari daha fazla oluyor. Nasil baslarsan kariyerine öyle gidiyor zincirleme.

zaten bir insan mezun olunca degil 3-4 sene tecrube kazaninca gercek manada muhendis olur. Zaten o seviyeden sonra maasi da artar yahut daha iyi bir sirkete gecebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ca34

quote:

ODTÜ, İTÜ, BOĞAZİÇİ mezunu olmadıktan sonra istersen zilyon tane mühensilik bitir iş bulamazsın.

Sen bu kafayla çok işssiz kalırsın hangi sektörde olursan ol

tamam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ca34

quote:

Sen bu kafayla çok işssiz kalırsın hangi sektörde olursan ol

tamam

ODTÜ İtü Boğaziçi Bilkent mezunu olmayan işsiz kalır demek biraz ağır kaçar. Branş başına yılda 400 kişi mezun ediyor bu okullar ki bu sayı yetmez Türkiye'ye. Ama en güzel şirketlerdeki pozisyonları bunlar kapatır.

Diğer okullardan mezun olanlar daha zor iş bulur, ve buldukları işler de odtülü itülü kadar güzel olmaz.

• Ya lütfen artık şöyle konular açmayın lütfen ya tamam anladık mühendislik öldü,eczane açmak zorlaştı eczacılık bitti,tıp kontenjanları çok arttı tıp ayağa düştü,bi diş hekimliği kaldı çok sövülmeyen hakkında ona da aman tüm gün ayaktasın belin,sırtın ağrır felan fizyoterapi ,beslenme,odyoloji yeni sektörler şu an iyi ama o da ölür kesin. Tamam o zaman kapatalım 15-20 binden sonraki bölümleri türkiye de her yıl 20 bin okuyan adam olsun geri kalan naparsa yapsın. Tamam biz yani 15-20 bine giremeyen gerizekalılar topluca kafamıza sıkıp kendimizi ortadan kaldıralım kendimizi oldu mu ya arkadaş anlamadım milletin bu karamsarlığını arkadaşım ben fen lisesinden mezun oldum fen lisesine gitmeden önce fen liseli olan üniversiteyi garantiliyormuş felan dendi lisede adamın ebesini belliyorlardı. Yapanlar zaten yaptı ama emin olun yapamaynlar da vardı(çoğuna göre ben de bunlardanım).Emin olun bu çalışmayı diğer lisede yapan arkadaşlar çok iyi yerleri kazandı .Şimdi de malum üniversitelerden başka yere gidenler işsiz kaldı dendi.Bi üniversitelerin öğretim görevlilerinin akademik kariyerlerine bir baksanız adam itüden çıkmış gazi de yüksek lisans, doktora yapmış başka bir adam akdeniz üniversitesinden çıkmış teksasta yüksek lisans,doktora yapmış. Birinin meslekten dili yanmış herkes ölecek diye diye geziyor sayın büyüklerim tecrübelilerim yaşıtlarım küçüklerim lütfen şu konuları bırakın ya artık.Yani bırakın da içimde kalan şu isteği almayın.Yani biz napalım derece yapamadık diye ölelim mi.Ya bırakın da ben mesleği seviyorum diyim kendi kendime.Bırakın herkes kendi şeyiyle ilgilensin.Bırakın şu ben tecrübeliyim laflarını tecrübe eğer birinin tüm hefesini kırmaksa lütfen yanan yanar yanmayan da devam eder

• quote:

bilkenti saymamışsın
  • quote:

hööööst desem ayıp olurmu kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: merty

quote:

Orijinalden alıntı: belphégor

quote:

aynen öyle.İlanlarda en başta yazan koşullardan biri oldu artık :)

yok canım şöyle saçma sapan yorumlarla milletin canını sıkmayın bence tanıdıgım birisi kırıkkale makina mezunu manda çalışıyor ve senin rüyanda göremedigin paralar alıyor bu nasıl oluyor peki adamın ing+ almancası var grekli programlara hakim ??

• quote:

• quote:

hayırdır.
    koca türkiyedeki işlerde çalışsan tüm mühendisler itü odtü boğaziçi mezunu mu ?sen koç mezunu olacaksın işsiz kalacaksın sen bilkent mezunu olacaksın işsiz kalacaksın . pehh yok öyle bi dünya
  • quote:

bunu günün en saçma yorumu seciyorum bu dediğin yanlış kesinlikle iş bulamaz diyecegin hiç bi iş yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

quote:

Orijinalden alıntı: StopDream

Hiçbir mühendis mezun olur olmaz aylık 2,5-3 bin tl para almaz. Diplomanda ne yazarsa yazsın. Kendini geliştirir 3-4 seneye 2-2,5 rakamlarına ulaşır başarına göre rakamı artırabilirsin. Tabi Türkiye'de bu işin içine şans ve torpilde giriyor. Yok yani ODTÜ bitireyim 20 bin tl maaş alayım falan.

Kuzenim bu yıl mezun oldu odtu bilgisayardan odtu bilgisayar mezunu 2.750 +yemek maaşı aliyor dedim vay nasıl başardın falan.
    Arkadaslarıma göre çok düşük alıyorum dedi.

benim amcamın oğlu da itü elektronikten mezun oldu , 4,5 milyara siemense girdi . bölümden arkadaşı 7 bin euroya fransada iş bulmuş ,kendini geliştiren adamın hali başka . sürünen de var tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: sırmasaçlıbaları

quote:

hayırdır.
    koca türkiyedeki işlerde çalışsan tüm mühendisler itü odtü boğaziçi mezunu mu ?sen koç mezunu olacaksın işsiz kalacaksın sen bilkent mezunu olacaksın işsiz kalacaksın . pehh yok öyle bi dünya

tmm da iki üniversite daha eklemişsin liseye. Peki diğerleri hakkında ne düşünüyosun?

• her bölüm düşüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: megapas

iyide hacettepe odtüyü kazanan adam gidip hakkaridede okusa iş bulur zaten .. bu olay aynı fen liselerinin başarı oranları yüksek demek gibi bi cahillik bence.. fen lisesi ilk 20binden öğrenci alıyo sonra öğrenciyi össde 30bininci-40bininci yapıyo fen lisesi başarılı deniyo.. zaten fen lisesini kazanan adam ilk 20 bine girmiş sen onu 40 binicilikle üniversiteye sok sonra fen lisesi başarılı de...
    üniversitelerde de bence durum aynıdır.
    Odtü başarılı tamam ama aldığı öğrenci başarısız mı ki seçmece öğrenci alıyor zaten onuda düşünmek lazım....

Üniversite de Fen lisesi de dediğin kadar az öneme sahip değil.Hiçbir fen lisesi 40.000lik öğrenciye başarılı da demez dediğin yanlış
  • quote:

Orijinalden alıntı: megapas

iyide hacettepe odtüyü kazanan adam gidip hakkaridede okusa iş bulur zaten .. bu olay aynı fen liselerinin başarı oranları yüksek demek gibi bi cahillik bence.. fen lisesi ilk 20binden öğrenci alıyo sonra öğrenciyi össde 30bininci-40bininci yapıyo fen lisesi başarılı deniyo.. zaten fen lisesini kazanan adam ilk 20 bine girmiş sen onu 40 binicilikle üniversiteye sok sonra fen lisesi başarılı de...
    üniversitelerde de bence durum aynıdır.
    Odtü başarılı tamam ama aldığı öğrenci başarısız mı ki seçmece öğrenci alıyor zaten onuda düşünmek lazım....

bulamaz.

Sen çok zeki olabilirsin ama bunu işverene ispatlaman lazım. Bunun ispatı da üniversite sınavıdır. İşveren hakkari mezunu adamı ciddiye bile almaz isterse çok zeki olsun. Napacak iq testi mi yapacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: bay_alim

quote:

ne yani 9 eylül gemi makinaları mühendisliği odtü de boaziçinde yok ama boaziçi mezunu bi elektrik-elektronk mühendisi para konusunda yanına yaklaşamıyor nasıl yani şimdi ben yanlış mı tercih yaptım?beklicekmiydim 1 sene?bi yardımcı olsana abicim.hem diğer üni mezunlarıda aynı doktorlar gibi devlete giremez mi?yada benm tanıdğım kocaeli gazi çukurova mezunu mühendisler neden ii iş yapıyorlar?allaaa laaaaaaaa

hacettepe çapa koç tıp fln möeznu değilsen unut tusu 8bin doktor var mezun da okadar var 50 binlerin girdiği tusu unut derim hacettepe çapa mezunu fln değilsen bi cacık olmaz 2 3 milyar arası maaş alan bi adam olursun en fazla bi ihtimal bi kıytıtrık mahallede sskda sağlk ocağında falan en fazla kıçı beyninden büyük hemşirelerle vakit geçirirsin doğunun bi köşesinde senin küçümsedin diğer mezunlarsa kpssyla aslanlar gibi batıya atanırlar 3 civarıd a maaş alırlar yavru.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnesFKURT -- 24 Ağustos 2013; 17:44:06 >

• 3 sene önceki mesajımı alıntılayıp duranlar var. Harbi çok komiksiniz. Sen 1000 lira maaş alıp iş buldum diyorsan o senin saflığın. Ahah.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.