Başka hangi bölümler olabilir yurtdışı imkanları da olan ? Tıp istemiyorum kendimi geliştirebileceğim farkımı ortaya koyabileceğim bölümler arıyorum mat- fizik - kimya ilgim var ingilizcem iyi seviyede.
kendini geliştrip bişeyler yapmak istiyosan neredeyse her bölümde çok iyi yerlere gelebilirsin .yani her sektörün en iyileri , işi bilenleri vardır bunlardan olabilirsin. burda önemli olan senin merak ve ilgin yani sıralama böyle iyiyken içine sinmeyen bi bölüm ilerde sıkıntı olur. sosyal bi dal mı istiyosun, mühendislik mi, mühendislikse hangisi (milyon tane dal var artık) , elektronik mi yoksa daha çok mekanik sistemler mi yada nanoteknolji mi falan mı filan mı gibi biçok soruyu cevaplaman gerekir kendince. ama örnek vermek de gerekirse uçak müh. cidden güzel bölüm, sayısı az oldğundan değerli.elektrik müh. , mekatronik mühendisliği önemli deniyor
Teşekkür ederim yorumunuz için. Endüstri bölümünü yöneticilik için düşünüyorum ama derin bir mühendislik eğitimi almadıkları için o biraz korkutuyor içi boş bişey mi diye.
Konu güncel
quote:
Orijinalden alıntı: Nonanxious
Teşekkür ederim yorumunuz için. Endüstri bölümünü yöneticilik için düşünüyorum ama derin bir mühendislik eğitimi almadıkları için o biraz korkutuyor içi boş bişey mi diye.
Konu güncel
Merhaba değerli arkadaşım,
Öncelikle sınav sonucun gayet iyi, hayırlı olsun. Öncelikle şunu belirteyim makina, elektrik, inşaat gibi teknik mühendislikleri ilgin merakın yoksa nispeten daha yoğun çalışma temposuna uyum sağlayamam diyorsan seçme derim. Merak ve ilgin varsa ilerde iyi bir işin olur merak etme, mühendislik eğitimi alırken meslekte kendini geliştirmek demek sadece dil eğitimi almak demek değildir. Teknik olan her konuda bilgi edin, herşeyi oku öğren 4-5 yıllık bir sürede sana çok faydası olur. İlerisi için sorun olursa gene yardımcı olurum.
Bizim meslekte öğrenciler için en büyük kabus mezun olunduktan sonraki ilk 3-4 yıl için geçerli. İlk işin, ilk maaşın düşük olabiliyor. Yani küçümsemek adına söylemiyorum kimse üzerine alınmasın seninle aynı dönemde mezun olan öğretmen arkadaşın devlet memuru olduğunda başlangıçta senden 500-600 TL fazla kazanabilir. Tercih yapmadan evvel bu hususuda göz önünde bulundur.
Sorun varsa özelden de sorabilirsin.
Dostum, havacılığa ilgin varsa İTÜ Uçak Mühendisliği ya da ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği tavsiyem. Makinalara, üretime, tasarıma vs ilgin varsa ODTÜ Makina ya da İTÜ Makina Yöneticilik ve Verimlilik ve Optimizasyon üzerine ihtisas yapmak istiyorsan ODTÜ Endüstri Mühendisliği NOT: Endüstri Mühendisliği kesinlikle içi boş bir alan değil sağlam bir üniversitede okuduktan sonra (ODTÜ-İTÜ gibi)
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
quote:
Konu güncel
Öncelikle sınav sonucun gayet iyi, hayırlı olsun. Öncelikle şunu belirteyim makina, elektrik, inşaat gibi teknik mühendislikleri ilgin merakın yoksa nispeten daha yoğun çalışma temposuna uyum sağlayamam diyorsan seçme derim. Merak ve ilgin varsa ilerde iyi bir işin olur merak etme, mühendislik eğitimi alırken meslekte kendini geliştirmek demek sadece dil eğitimi almak demek değildir. Teknik olan her konuda bilgi edin, herşeyi oku öğren 4-5 yıllık bir sürede sana çok faydası olur. İlerisi için sorun olursa gene yardımcı olurum.
Bizim meslekte öğrenciler için en büyük kabus mezun olunduktan sonraki ilk 3-4 yıl için geçerli. İlk işin, ilk maaşın düşük olabiliyor. Yani küçümsemek adına söylemiyorum kimse üzerine alınmasın seninle aynı dönemde mezun olan öğretmen arkadaşın devlet memuru olduğunda başlangıçta senden 500-600 TL fazla kazanabilir. Tercih yapmadan evvel bu hususuda göz önünde bulundur.
O dediğin olay ODTÜ ve İTÜ mezunları için geçerli değil dostum. Gayet sağlam maaşlarla iş hayatına giriliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: [H.E.E]
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
quote:
Konu güncel
O dediğin olay ODTÜ ve İTÜ mezunları için geçerli değil dostum. Gayet sağlam maaşlarla iş hayatına giriliyor.
Mesleğin başında bu sorunlar görülebiliyor. Bilgilendirmekte fayda var. Saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme