Şimdi Ara

MÜHENDISLIK VS FİZİK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • siralama cok sinirda hocam. bilkent, koc fizik gelse gozunuz kapali yazin deiyecegim ama devlette fizik okumak ne kadar mantikli bilemiyorum. ee ya da makina okuyup fizik ile cap yapmayi veya master'da fizik alanina yogunlasmayi deneyebilirsiniz tersi mumkun degil ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ösymdekituvaletpompası kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir şey hocam fizik akşam işten çıkınca kahveye gidip okey atar gibi yapabileceğimiz bir şey değil fizik mühendisligi ise fizik lisansindan pek farklı değil endüstri ile ilgili birazcık ders eklenmiş sadece

Çap hariç tersine temel bilimden mühendislige lisansüstü daha elverişli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 24 Temmuz 2020; 16:10:7 >
  • Hocam ertan hoca makine mühendisliğini bırakıp tekrar hazırlanıp fiziğe yerleşmiş(ikisi de odtü).Ondan yardım isterseniz yardımcı olur belki.Boğaziçi fizik bölümünün akademisyenleri de arada bir bunla ilgili paylaşım yapıyor hatta bir tane link yukarı bırakılmış.
  • Walter H.White kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bakarım

• Hocam fizikle mühendislikler işleyiş açısından benzer değil hem de fizikte gerçekten iyi bir kariyer yapmak için çok iyi ortalama yapman lazım ortalamanı yüksek tutarsan her türlü kariyer yapabilirsin
  • Hocam şu kısım tam olarak doğru değil geçen sene boğaziçi matematikten mezun olan 50 kusur kişiden 7 tanesi akademide de devam etmiş hayatına boğaziçi paylaşmıştı maalesef kaynağını tam olarak hatırlamıyorum yani endüstride de yerleri var bu bölüm mezunlarının ama bence istediği mühendislige puanı yeten biri endüstride mühendislik yapmak için temel bilim yazarak yanlış yapıyor

• sadece bir tane amerika'dan fizik mezunu olup makinadan master yapan birine denk geldim ama onun disinda cok var ee'den mezun olup fizik masteri yapan. master genel olarak spesifik bir alana yonelik oldugu icin daha kolay diye dusunuyorum muhendislikten yonelmek.

• Up

• Başlık gg oluyor uplar mısınız lütfen

• https://www.youtube.com/watch?v=Jq6l4goRd78&feature=youtu.be bir de bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. fizikte kariyer serisini komple izleyebilirsiniz hatta

Dediğim gibi çap imkanları var ayriyeten mühendislerin ortalama olarak
    sayılarının daha çok ve daha başarılı olması da var ve başarılı olan temel bilimcilerin ise genelde temel bilimde devam etmek istemesi de masterın spesiifliği her iki kısım içinde aynı nasıl temel bilimci bir sürü mühendislik dersini alamıyorsa mühendiste temel bilim dersini alamıyor işte her ikiside bu eksik dersleri masterda tamamlayıp doktoraya başvurabiliyor master için gereklilikler her ikisi ikisi içinde doktoraya göre çok daha esnek artık lisansüstü programlar çok esnek bilimde her şey iç içe girdi artık makine mühendisi biri evrimsel biyoloji üzerine doktora yapabiliyor(çağrı mert bakırcı) gerekli dersleri aldığınız sürece her program lisansınızdan bagımsız sizi doktoraya kabul edebiliyor transkriptinizi isteyip aldığınız derslere bakıyor sadece temel bilimi hafif öne çıkaran şey ise alan değiştiği zaman daha genel olan temel bilim dersleri spesifik olan mühendislik derlesine göre görece daha fazla işinize yarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 24 Temmuz 2020; 15:56:47 >

• Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi krallar da var forumda vay be

• Olabilir hocam yanlışım ben bilkent koç ve odtüyü incelemiştim. Yazılıma yönelen de büyük bir kısım var.Hesaplamalı fiziğe yöneliyorlar genelde ya da. Boğaziçine hiç bakmamıştım teşekkürler söylediğiniz için

• Ultruppp

Tüm bunlara ek böyle yapılabilmesi bunu doğru olduğu anlamına gelmez kafasına fizikte akademisyen olmayı koyan biri lisansta mühendislik okuyarak zamam kaybından başka bir şey yapmıyor bunu yapan insanlar daha sonra karar değiştirip bu yola giren insanlar kafasında fizikçi olmak olup mühendislik okuyan insanlar değil

• Birinde asgari ücret alırsın diğerinde iş bulamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karahancer2 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hangsisni seçmiştiniz

• Mühendislik yaz, yüksek lisans doktorayı fizikte yaparsın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.