Şimdi Ara

Mühendislik yazmayın diyen abilerinize kulak verin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
5
Favori
3.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence adam tercih dönemi yakın olduğun için insanların moralini bozmamak için sildi hocam haksız sayılmaz dediklerinde bana göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    tamam o zaman sence haklıysa sorun yok :)

bu forumu çok seviyorum ya herkes bi yerden bi şey duymuş gelip bence, bana göre kesin şu meslek bitti şu şöyle olacak arkadaşlar bakın ben endüstri mühendisiyim alanım söyleyim siz de öğrenin bir şirket bir pazara girecekken araştırma yapar veri toplar bu pazarda ne kadar para kazanabilirim verisi eline geldikten sonra karar verir iyi mühendisler de bu analizleri iyi yapabilenlerdir ortaya somut deliller araştırmalar koyalar bence şöyle olacak sen buraya gir gibi kahve muhabbetleri yapmazlar hepiniz yakında üniversiteye gireceksiniz ödev teslim ederken söylediğiniz şeyleri bir desteğe dayamazsanız kağıdınıza cart diye sıfır çekerler sizin de benim de kişisel görüşlerimiz desteksiz bir hiç
  • Bouncer535 kullanıcısına yanıt
    Hocam ama niye bu kadar uyaran insan var o zaman.Şahsen ülkede tıp ve top üniversitelerde mühendislik hariç kimsenin işim kesin diyebileceğini sanmıyorum.Ben bu sene büyük ihtimalle bilkent işletme tam burslu gideceğim ama bende bile var gelecek kaygısı.

• bak ben bu startup işleriyle de uğraştım bir yıl kadar yatırımcılar neye yatırım yapıyorlar biliyor musun fikre değil adamlara bakıyor bunlar özel sektörde çalışsalar ne kadar maaş alırlardı diye analiz edip sonra o kadar para yatırıyolar. mantalite de şu bu adam iş yapıp para kazanacaksa her yerde kazanır

örnek sierra nevada corporation iki türkün kurduğu şirket adamlar uzaya araç yolluyorlar. Siz eğer gerekli bilgi donanımına sahipseniz yatırımcılar elbet para verecektir. üstelik yatırımcılar gelişmekte olan ülkelere daha çok yatırım yapıyor buralardaki rate of return daha yüksek .

ki ben şunu da kabul ediyorum gelişmiş bir ülke değiliz ama sırf bu yüzden daha çok MÜHENDİSE ihtiyacımız var diğerleri bir çalışıyorsa biz iki çalışmalıyız

yine mesaj silinmiş :) o kadar yazıyorum gönderirim
  • sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    bende de gelecek kaygısı var o yüzden gecenin bu saatinde oturup çalışıyorum daha ne öğrenebilirim diye
  • Bouncer535 kullanıcısına yanıt
    Araştırma kısmında akademisyenler Tr şartlarını düşünürek uyarlıyorlar bir kısmını. Tamamen kopyalama olayı olmaz. Örnek;Kuzey avrupadaki yönetmelikler kar yüküyle kafayı bozmuştur, Amerika rüzgar yüküyle. Ülkenin deprem kuşağı, coğrafyası, iklimi,yer şekilleri etkiliyor yani.
    Japonya'da nüfus yoğunluğu fazla, deprem,tsunami gibi afetlerin şiddeti yüksek.Bizde sadece deprem var.
    Kaliteli malzeme kullanıp daha pahalıya mal ediyorlar.Müteahhit çok kazanmak ister.
    Bizdeki betonarme yerine daha farklı malzemeler kullanılıyor.Beton ağır olduğundan tercih etmiyorlar. Kırsaldaki evlerinin çoğu prefabrik mesela.Bizde prefabrik evler yaygın değil. Isı izolasyonu zorluğundan tercih edilmiyor.
    En önemlisi de teknoloji. Japon, gökdelen ayağında raylı sistem tasarlıyor. ALt-üst yapı entegre olarak gelişiyor. Türkiye'de altyapı yeterli değil.2000'den önce yapılan yapıların çoğunda yapı denetim yok. Herkes kafasına göre yapmış. Hükümetler taviz veriyor oy için. İmar barışı vs.
    Uzak doğulular inşaat işini çözdü. Projeleri çok iyi yönetiyorlar. Kısa zamanda büyük işler yapabiliyorlar. Mühendislerinin olduğu kadar İşçilerinin de eğitimleri iyi. Bizde okuma yazma bilmeyen adamlar inşaat işçisi. Laf anlatamıyorsun.

• aklı olan açıköğretim okur ticaret yapar. örgün egitim zaten kalkıyor

• Garrisonun Kuklası kullanıcısına yanıt
    anladım çok güzel anlatmışsın teşekkürler :)
  • Konu sahibi arkadaşa katılıyorum olay tamamen tecrübe. İş ilanlarına bakın bakalım dediğime katilirsiniz. Şu ülkenin insanları kendini geliştir safsatasını bırakması lazım, yok dil öğren yok şunu öğren daha ne kadar öğrensin adam işe başlayıp öğrenmesi lazım bazı şeyleri. Siz kolay mı sanıyorsunuz 4 sene inşaat mühendisliği okumayı üstelik arkadaş itü yü bitirmiş. Sisteminde haklı verdiğin emeğin karşılığını bekliyorsun. 'Üniversiteler ilim yuvasıdır diploma yuvası değildir' diyenlere de ne yazık ki bizim ülkemizde diploma yuvasıdır. 4 senede öğretilenleri ben sana 6 ayda öğretirim.
    Not: Ben de inşaat mühendisiyim ve arkadaşlarımın %80 i işsiz bazıları boşta kalmamak için yüksek lisans yapıyor

• ÖNEMLİ !
    Önce iş ve meslek öğrenip bunun size para kazandıracağı zannından vazgeçin .
    Çünki para kazanmak başka iş , iş meslek yapmak başka iştir .
    Para kazanmak işi diye bir iş vardır .
    Önce para kazanmayı öğrenin sonra helalinden sevdiğiniz işi yapıp para kazanın .
    Para kazanma işini bilmeden hangi işi yaparsa yapsın insan para kazanamaz .

• Adam inşaat mühendisi ve yaşadıklarından tecrübelerinden konuşmuş. Adama katılmayan eleştiren tayfa ya inşaat mühendisi değil ya da öğrenci. Lan oğlum kabak gibi cahilliğiniz belli oluyor. Bilmediğiniz konularda konuşmayı , başka meslekleri kendi mesleğinizle kıyaslayıp yargı dağıtmayı ne çok seviyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albequerr -- 25 Temmuz 2020; 17:30:28 >
  • hocam bildiğiniz gibi marmara da büyük bir deprem bekleniyor. bu durum inşaat sektörünü ne derece canlandırır?

• ingilizce bilmeyen mühendis mi olur awk gidin yurtdışında çalışın kendi işinizi kurun mühendissin devlet memuru değilsin

• CockroachHunteR kullanıcısına yanıt
    kendi işinizi kurun ne ya ahahahahahaha çiğköfteci açıyor sanki tipe bak

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    dolanmaya dewam edin işşşğğğ yoggghh ühühühü

• Hocam yazilim muhendisligi hakkinda ne dusunursunuz.Izmir Ekonomi Uni Yazilim okunur mu ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.