< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrisonun Kuklası -- 5 Mayıs 2023; 0:13:40 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrisonun Kuklası -- 5 Mayıs 2023; 0:13:40 > |
"Ha ben yabancı dili süper öğrenirim yurt dışında da yaşayabilirim diyorsanız o zaman tercih edin."
İyi de zaten bunu istisnasız her mühendisin söyleyebilmesi gerekir. |
kendi işinizi kurun ne ya ahahahahahaha çiğköfteci açıyor sanki tipe bak
|
Adam inşaat mühendisi ve yaşadıklarından tecrübelerinden konuşmuş. Adama katılmayan eleştiren tayfa ya inşaat mühendisi değil ya da öğrenci. Lan oğlum kabak gibi cahilliğiniz belli oluyor. Bilmediğiniz konularda konuşmayı , başka meslekleri kendi mesleğinizle kıyaslayıp yargı dağıtmayı ne çok seviyorsunuz.
|
katılmıyorum. sırf şu iş garantisinden dolayı genç dimağları tıpa yönlendirmenizi yanlış buluyorum. tabi ki Türkiye gerçekleri göz önünde bulundurularak tercih yapılmalı, eğer burda yaşanmak isteniyorsa. lakin para için, meslek garantisi için üniversite okunur mu? saçma. üniversite okumadanda para kazanabilirsiniz değerli arkadaşlar. üniversiteyi iş bulma kurumu olarak düşünmeyin. teşekkür ederim.
|
ya bi ... gidin okumayalım o zaman ne diye girdik sınava? mezun olur olmaz 10k maaş istiyorlar, gençler iş beğenmiyor lafına ben de uyuz oluyorum ama bazıları da suyunu çıkarıyor. bi askere git gel bir yerlerde piş ne bu acele?
|
Araştırma kısmında akademisyenler Tr şartlarını düşünürek uyarlıyorlar bir kısmını. Tamamen kopyalama olayı olmaz. Örnek;Kuzey avrupadaki yönetmelikler kar yüküyle kafayı bozmuştur, Amerika rüzgar yüküyle. Ülkenin deprem kuşağı, coğrafyası, iklimi,yer şekilleri etkiliyor yani.
Japonya'da nüfus yoğunluğu fazla, deprem,tsunami gibi afetlerin şiddeti yüksek.Bizde sadece deprem var. Kaliteli malzeme kullanıp daha pahalıya mal ediyorlar.Müteahhit çok kazanmak ister. Bizdeki betonarme yerine daha farklı malzemeler kullanılıyor.Beton ağır olduğundan tercih etmiyorlar. Kırsaldaki evlerinin çoğu prefabrik mesela.Bizde prefabrik evler yaygın değil. Isı izolasyonu zorluğundan tercih edilmiyor. En önemlisi de teknoloji. Japon, gökdelen ayağında raylı sistem tasarlıyor. ALt-üst yapı entegre olarak gelişiyor. Türkiye'de altyapı yeterli değil.2000'den önce yapılan yapıların çoğunda yapı denetim yok. Herkes kafasına göre yapmış. Hükümetler taviz veriyor oy için. İmar barışı vs. Uzak doğulular inşaat işini çözdü. Projeleri çok iyi yönetiyorlar. Kısa zamanda büyük işler yapabiliyorlar. Mühendislerinin olduğu kadar İşçilerinin de eğitimleri iyi. Bizde okuma yazma bilmeyen adamlar inşaat işçisi. Laf anlatamıyorsun. |
askerliği yaptım ben. 2 yıldır bekliyorum düzelecek diye. ekenomik krizi bahane ettiler. hakaret etmeden düzgünce yorum yaz.İnanmak istemesen de gerçekler böyle. Torpilin yoksa zor.
|
attığın videoyu açamadım ama fikrine katılmıyorum hatta bana kalırsa bi 10 yıla aile hekimleri tarih olacak :)
ben bir endüstri mühendisi olarak var gücümle bu konularda (yapay sinir ağları, makine öğrenmesi) çalışıyorum bi doktor için en önemli olan şey nedir önceki vakalardaki deneyimi ve bilgi birikimi bi doktor günde 50 hastaya bakabiliyor ve kendine bu kadar deneyim oluşturabiliyorsa tek bir programla dünyadaki tüm hastalara aynı anda ulaşabilen bir aile hekimi yapılabilir ki bir doktorun tüm ömrü boyunca kazandığı bilgi birikimi bu programın bir günde edindiği bilgi birikimi yanında hiç kalır Başka bir örnekde hukuk, avukatlar savunurken hakimler karar verirken anayasanın yanında emsal kararları baz alırlar yine deneyim işin içine geçince makine burda da fark atacaktır. Makine mühendisine gelince şu an elektrikli arabaların en önemli kısıtları bataryalarıdır ve bunu çoğaltmak malzeme bilimini bilen makinecilere bir nebze düşecektir. Fosil yakıtlarda elinde sonunda tükeneceğine göre buraya büyük şirketler yatırım yapacaklardır. (ki yapıyorlar biraz araştırırsan bulabilirsin) Yani mühendislik pek biteceğe benzemiyor ;) iki mühendis 2. dünya savaşının kaderini değiştirip bir devlete savaş kazandırdı (radar ve turing makinesi) orda burada mühendisim diye gezenlere bakıp da mühendislik bitti demek gülünç sadece konudan uzak oluşunuza veriyorum :) mesajı silmişsin :) |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrisonun Kuklası -- 22 Temmuz 2020; 3:17:32 > |
|
|
|
|
|
|
|